Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida




















Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet författare. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Kim M. Kimselius om författare!


Dina böcker är tjocka, men dem verkar roliga och spännande....
jag kommer läsa alla om jag får tid till det.
och innan var jag inne på din hemsida, och lyssnade.

/ Nellie Elvira Stiberg, 9 år från Osby

Hej Elvira

Vad roligt att du har varit inne på min hemsida och lyssnat på när jag läser ur mina böcker. Tyvärr kan jag inte göra det själv, eftersom jag inte har bredband. Hoppas att det lät bra!

Om du redan nu är sugen på att läsa någon av mina böcker kan du välja någon av de tunnare böckerna, till exempel "Tillbaka till Pompeji" eller "Jag är ingen häxa". Den brukar personer i din ålder tycka om. Ja, alla åldrar älskar de böckerna. Skriv gärna och berätta vad du tycker om dem när du har läst dem.

Kramisar från Kim


Vilken är din favoritbok,inte bara av dina egna böcker utan andras böcker också?

/ joakim v, 11 år från färingtofta

Hej Joakim

Av ungdomsböcker är det "Den hemliga trädgården" av Francis Burnett Hodges.

Av vuxenböcker är det "Odd Thomas" av Dean Koontz.

Min favoritbok bland mina egna böcker är "Giljotinen". Det är den absolut bästa bok jag någonsin skrivit. Jättespännande, otäck och med oväntade händelser. Det är också den längsta av alla mina böcker. Den är på
312 sidor. På min hemsida www.kimselius.se kan du läsa mer om "Giljotinen". Där kan du bland annat läsa ett smakprov ur boken. Du kan även lyssna på när jag läser lite ur boken.

Kramisar Kim


hej igen ,jag undrar vi i vår skola gör tidingar jag själv vet inte om jag kan ha någon berättelse. i den hur får du så bra böker och så för att jag försöker att skriva mer om hästar men det går inte kan du hjälpa mej ?.

/ mikaela persson, 11 år från skåne

Hej Mikaela

Börja med att läsa många hästböcker. (Tror du skulle älska min bok "Riddarsvärdet" för den handlar mycket om hästar, men den finns tyvärr inte att köpa/låna förrän i augusti.)

Har du arbetat med Tankekartor eller "Gula lappar"? Om inte, gör så här:

Om du vill börja göra en längre bok är det bra om du har skrivit ned dina tankar i förväg.

Ta en bunt Post-it lappar (gula klisterlappar). Skriv ned de idéer som ploppar ut ur ditt huvud, en idé för varje lapp. Tänk i kapitel, händelser, människor, platser och skriv det på lapparna. Gå igenom lapparna och lägg till mer detaljer på varje lapp. Sedan sorterar du dina lappar i den ordning du vill att saker och ting ska hända. Var noga med att inte fortsätta att skriva på din berättelse förrän du har kommit på slutet och skrivit ned det på en gul lapp. Sätt upp lapparna på väggen, studera dem, flytta om dem om det behövs, stryk och lägg till.

Glöm inte berätta hur personerna ser ut. Tankar, känslor, vänner, fiender, till huvudpersonen osv. Skriv gärna korta noteringar om även detta på lapparna, eller lägg upp ett "persongalleri" där du antecknar varje person du börjar skriva om, vem den personen är, hur den ser ut m.m.

När du därefter skriver berättelsen ska du tänka på vad personerna gör under tiden som de "talar", sitter de, går de, äter de etc. Hur ser det ut runt omkring personerna? Vad tänker de på?

För det mesta har man väldigt bråttom att få ned sina idéer på papperet, det är inte fel. Om du tillhör dem som har bråttom att komma till slutet av berättelsen, brukar berättelserna inte bli så långa. Men... efter att du har skrivit klart berättelsen kan du gå in och lägga till text, t.ex. allt som jag talade om i föregående stycke.

Om du tillhör dem som har väldigt mycket fantasi kanske du inte hinner avsluta din berättelse innan det kommer en ny du vill påbörja. Det gör inget. Har du använt dig av gula lappar har du ändå hela sammanhanget klart för dig och kan fortsätta skriva din berättelse färdigt en annan gång.

När jag skriver gör jag oftast "benet" först. När väl det är klart, alltså hela historien, går jag in och lägger "kött på benet", med andra ord: tänker mer på tankar, omgivningar m.m. och lägger till det. Då blir berättelsen längre och mustigare.

Varje bok byggs upp runt en riktig historisk händelse. När jag har bestämt vilket ämne jag ska skriva om läser jag mängder av faktaböcker om det ämnet, t.ex. Snapphanar. Under tiden jag läser dyker idéerna om vad boken ska handla om, upp. Då skriver jag ned det på Post-it-lappar. När jag sedan läst klart all fakta har jag mängder av gula lappar med idéer på kapitel, händelser, ord som ska till ordlistan etc. Då sätter jag mig och skriver.

För att berättelsen ska hålla sig så nära fakta och sanning som möjligt försöker jag väva in riktiga historiska personer i böckerna. Ofta nämner jag då de personerna i ordlistan för att läsaren ska förstå att de personerna faktiskt har funnits på riktigt.

Det är roligt att vara författare och få leva i fantasivärldar ibland. Men det är också mycket arbete. Speciellt om man skriver historiska äventyrsböcker som jag gör. Det innebär att jag måste läsa mängder av faktaböcker inför varje bok jag ska skriva. Dessutom reser jag till de platser jag skriver om. DET är roligt. Speciellt när jag var i Egypten. Den resan präglade min "Faraos förbannelse" väldigt mycket eftersom hela första kapitlet blev till djupt nere i den grav som jag skriver om i det kapitlet.

Läs gärna någon av mina böcker för att se hur jag lägger upp böckerna. T.ex.
min senaste bok "Giljotinen!" som är den absolut bästa bok jag någonsin gjort!

Hoppas att detta gav dig svar på din fråga. Om du går in på min hemsida www.kimselius.se hittar du fler tips under länken "Författartips".

På min hemsida kan du även läsa mer om mer om mig och mina böcker, till exempel smakprov ur varje bok: "Tillbaka till Pompeji", "Jag är ingen häxa", "Faraos förbannelse", "Den gömda Inkastaden", "Vikingaträl", "Svarta Döden", "Snapphanar", "Giljotinen" och den nya boken "Riddarsvärdet", som kommer ut i augusti 2008. Dessutom kan du lyssna på ett kapitel ur "Tillbaka till Pompeji", "Giljotinen" och "Snapphanar", som jag har läst in.

Lycka till med ditt skrivande.

kramisar från Kim






Hej! Igen du kanske inte kommer ihåg mig, men jag är hon som fråga de de där om chokladen, åså har jag fyllt 9:år, jag läste en bok sen så blev den så spänande att jag bara fortsatte, så det du sa om att bli fest vid en bok var sant.

Hur är det att göra så många böcker?

Jag kommer någ ha en massa job när jag bler äldre t ex. föfattare

/ Evelyn matilda pålsson, 9 år från N Rörum

Hej Evelyn

Vad roligt att du fick tag i en bok som du tyckte så mycket om. Det är viktigt att läsa mycket, för då utvecklar du ditt språk.

Jag älskar att vara författare och få skriva många böcker. Dessutom tycker jag väldigt mycket om att få inspirera barn och ungdomar till att älska orden lika mycket som jag gör.

Mycket roligt att du vill bli författare. Du skriver jättebra för att bara vara nio år. Fortsätt läs!

Kramisar från Kim


Hej Kim!!

Jag går i en skola som heter Segrande Liv i Höör. vi har beställt böcker från dig och nu är mina klasskamrater och hätar dem. vår lärare sa att vi kunde skicka en fråga så läng och här kommer min:

hade du planerat eller ville du bli författare när du var liten?

hemma på min dator så brukar jag skriva berättelser om olika tjejer. Men jag bev aldrig klar. jag blev aldrig nöjd. Men sen kom jag på att jag kan ju skriva om mig själv och intervjua kompisar vad dem tycker om mig. och det ska bli skitkul. hejdå!! ha det bra! Nu kommer dem med alla böcker!!!

/ Nellie Elvira Stiberg, 9 år från Osby

Hej Nellie

Vad roligt att ni ska läsa mina böcker i skolan. Ni kommer säkert att tycka om dem.

När jag var åtta år bestämde jag mig för att bli författare. Men jag skickade inte in några berättelser förrän jag blev äldre, för jag tyckte inte att jag skrev tillräckligt bra.

Gå in och titta på mina "Författartips" på min hemsida www.kimselius.se. Kanske blir du mer nöjd med dina berättelser om du arbetar med "Gula lappar"?

Lycka till med ditt arbete! Åh, vad spännande att böckerna kom nu!

Hälsa de andra!

Kramisar Kim


Vilken bok var din första du gorde?

/ Daniel ström, 11 år från höör

Hej Daniel

Den första "bok" jag gjorde hette "Röda slottets hemlighet". Det var ett vanligt skrivhäfte som jag som åttaåring kallade bok.

Men den första bok som gavs ut av alla de jag har skrivit var "Tillbaka till Pompeji". Om du vill läsa smakprov ur boken, eller lyssna på när jag läser ett kapitel ur den kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se

Kramisar Kim


hej kim!
jag älskar att skriva och massproducerar texter. men det som är problemet är att jag inte vågar visa dem eller läsa em för någon annan än mig själv. hur ska jag göra för att kliva fram och våga stå för vad jag skrvit? det känns bara pinsamt just nu. tacksam för svar. kram!

/ jenny, 13 år från vällingby

Hej Jenny

Vet precis hur du känner. Var i samma situation i din ålder. Därför gömde jag mina berättelser i byrålådorna och plockade inte fram dem förrän jag började närma mig 40 år. Men jag kunde inte sluta skriva, utan högen av berättelser växte. I gengäld gjorde jag dunderdebut med min första bok "Tillbaka till Pompeji" och blev omtalad som "Blekinges Astrid Lindgren" eftersom min bok sålde i otroligt stor upplaga.

Du måste själv avgöra om du ska ta steget och visa berättelserna för någon du litar på. Jag var rädd för att min skaparlust skulle försvinna om någon sa något negativt om berättelserna. Kanske är det samma sak för dig?

Läs igenom dina berättelser noga och skicka in den bästa du har till ett förlag. Gå in på min hemsida www.kimselius.se så ser du hur du ska göra. Eller titta på tidigare frågor här på unga fakta.

Lycka till och tro på dig själv!!!

Kramisar från Kim


hej är det inte lite jobbigt att skriva så många sidor som ex. astrid lindgren hon skrev ju jätte mycket hon skrev ju pippi,emil,lotta,madiken mm..?????

/ elin

Hej Elin

Nej, det är inte jobbigt att skriva många sidor, många böcker och många olika berättelser. Är man författare har man massor av fantasi och kan inte låta bli att skriva. Det är ibland svårt att se till så att boken inte blir alldeles för lång.

Kramisar Kim


Hej! vi heter Emma och Stina.
Vi undra om det är lätt att komma på sagor?
Från oss

/ Emma Sellgren och Stina Andersson, 10 år från Söderåkra skola

Hej Emma och Stina

Jag älskar att läsa och skriva och bestämde mig redan när jag var åtta år för att jag skulle bli författare. Inne i mitt huvud snurrar fantasin ständigt och jag hinner aldrig skriva ned alla de berättelser som finns där. Nu skriver jag inte sagor utan historiska äventyrsböcker. Men jag tror att om man har mycket fantasi är det lika lätt att komma på sagor, som jag har för att komma på mina böcker.

Förutom de åtta historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona som finns att köpa i bokhandeln, ligger det ytterligare 18 färdiga böcker i mina byrålådor.

Mina böcker har blivit otroligt populära och läses av alla åldrar. Jag tror att mina böcker har blivit populära på grund av att jag skriver böckerna till mig själv. De är något jag själv vill läsa. Böcker som är spännande från början till slut. Dessutom skriver jag direkt från hjärtat och låter fantasin flöda, utan att tänka på stavning, grammatik etc. Det får komma sedan, när jag läser igenom berättelsen efter att den är klar.

Det är roligt att vara författare och få leva i fantasivärldar ibland. Men det är också mycket arbete. Speciellt om man skriver historiska äventyrsböcker som jag gör. Det innebär att jag måste läsa mängder av faktaböcker inför varje bok jag ska skriva. Dessutom reser jag till de platser jag skriver om. DET är roligt. Speciellt när jag var i Egypten. Den resan präglade min "Faraos förbannelse" väldigt mycket eftersom hela första kapitlet blev till djupt nere i den grav som jag skriver om i det kapitlet.

Kramisar Kim


Joh,jag gillar att skriva på datorn jätta mycket!Skriver hela alfabetet på 8 sek. på datorn!Finns det nått jobb man kan ha som e bra att skriva fort på

/ Cici, 10 år från gonäs

Hej Cici

Nuförtiden är det bra om man kan skriva fort och du har användning av det i de flesta yrken. Om du har fantasi och lätt för att uttrycka dig i ord kan du bli både författare och journalist. Men du kan även arbeta på förlag, kontor med mera. De flesta företag har datorer.

Kramisar Kim


hej! tror du jag har en chans att bli en liten författare kan man säga? asså kunna bli något som liten?

/ olivia, 11 år från borlänge

Hej Olivia

Om du har chans att bli författare... Om du skriver bra berättelser har du chans att bli författare, det beror inte på åldern. Alla tidpunkter är bra, alla åldrar är bra. Det gäller att ha något speciellt att berätta, något som fångar förlagen och gör att de vill ge ut din bok.

Jag bestämde mig för att bli författare när jag var åtta år, eftersom jag älskade att läsa och skriva och berätta historier. Jag hade redan då massor av fantasi inom mig, men hade svårt att uttrycka det i ord eftersom jag ännu inte hade lärt mig så många ord. Därför blev det små korta sagor och berättelser och många kasperdockspjäser.

När jag var tio år gav jag ut en egen hästtidning. Men jag skickade inte till förlag, (de som gör böckerna), förrän jag var nästan 40 år. Idag är jag författaren som gjorde dundersuccé med min debutbok "Tillbaka till Pompeji"
och därför kallas för Blekinges Astrid Lindgren, för att jag sålde så otroligt många böcker första veckan, 11.000 böcker. Normalt säljer man cirka 200-300 böcker per år när man ger ut sin första bok.

Nu har jag gett ut åtta böcker i min historiska äventyrsserie. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se och läsa mer.

Mina böcker har getts ut på många andra språk och ligger högt på topplista utomlands. Och allt detta bara för att jag redan som åtta-åring bestämde mig för att bli författare.

Så jag tycker absolut att du ska bli författare nu. Läs och skriv så mycket du kan. Då utvecklar du ditt språk och dina berättelser blir bättre och bättre.

Lycka till.

Kramisar från Kim


Hej!

Kan du nämna några tidningar där man kan få sina berättelser och noveller publicerade, det vore väldigt bra om du visste några för jag hittar aldrig nån?.

tack på förhand
//sofia

/ Sofia, 13 år från Sala

Hej Sofia

Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med det. Mitt tips är att du går till biblioteket. Där brukar de ha många tidningar. Titta igenom vilka tidningar som tar emot berättelser och skicka till de tidningar du tycker passar just din berättelse.

Lycka till!

Kramisar från Kim


Hej!

Jag läste i en tidigare fråga att man inte behöver skriva sin ålder när man skickar in till ett förlag, och man berättar sen hur gammal man är när de antagit manuset. Men finns det nån risk att de sedan ändrar sig och inte vill ge ut boken när de får höra att man är under 18 år, omyndig alltså?

/ Sarah, 14 år från Västerås

Hej Sarah

Om du har skrivit en riktigt bra berättelse bryr de sig inte om att du inte är 18 år. Det är berättelsen som är viktigast.

Kramisar från Kim


varför började du skriva?

/ Elsa Lilliebrunner, 10 år från Ryssby

Hej Elsa

Jag har begåvats med otroligt mycket fantasi, vilket hjälper mig att skriva mina böcker.

Redan som liten berättade jag historier för mina syskon och kusiner. När jag fick lära mig de mystiska krumelurer som fanns i böckerna upptäckte jag att jag kunde skriva ned alla berättelser jag hade i huvudet. Då bestämde jag mig för att jag skulle bli författare när jag blev stor. Då var jag åtta år.

När jag var i din ålder skrev jag inte så långa berättelser, men med åren blev de längre och längre och mer och mer spännande. Har du kanske läst mina böcker? Är du nyfiken på dem gå in på www.kimselius.se och titta under "böcker" så får du se vad jag har skrivit och vad de handlar om. Där kan du också läsa smakprov ur böckerna eller lyssna på när jag läser ur några av böckerna.

Kramisar från Kim


Hej!

Jag undrar ungefär hur mycket 10 manussidor, 1,5 radavstånd i punker 12 är i en riktig bok? Och hur många manussidor ska det vara ungefär i en bok och så skulle jag vilja veta hur många manussidor som du har ungefär på ett kapitel i dina böcker?

//med vänlig hälsning från Kelly

/ Kelly, 14 år från Uppsala

Hej Kelly

Det går inte att besvara så här. Det beror helt och hållet på hur bred boken är, vilket typsnitt förlaget väljer, vilken storlek på bokstäverna, höjden på boken med mera.

Det är olika antal manusblad på olika typer av böcker. För bilderböcker är det cirka 6-8 A-4 manusblad. För 5-11 år är det cirka 50-100 A-4 manusblad och för ungdomsböcker är det cirka 100-150 A-4 manusblad.

Mina manus brukar ligga på 120-200 A-4 manusblad. Skrivet med 12 punkters storlek på bokstäverna, Font Ariel, 1 1/2 radavstånd.

Som du kanske vet skriver jag historiska äventyrsböcker. De står som ungdomsböcker hos bokhandlarna och på biblioteken. Men jag har lika många vuxna läsare som ungdomar. Mina böcker är i färdigt format på mellan 188-312 sidor.

Antal manusblad för varje kapitel varierar från 3-10 manusblad. Vilket också gör att kapitlen i mina böcker blir olika långa. Men det gör absolut ingenting. Man ska bryta kapitlet när det är som mest spännande, för att läsaren ska vilja fortsätta läsa nästa kapitel också.

Kramisar Kim


Hej Kim.
Jag undrar var du får all din inspiration ifrån, jag menar, förutom att besöka platserna du skriver om?
Jag håller på och skriver en "bok" och jag tycker att det går mycket bättre att skriva till musik, än till att skriva utan. Finns det något bättre sätt att "hitta inspirationen" på?
Tack så mycket...

/ Linnea, 13 år från Sverige

Hej Linnea

Idén till min första historiska äventyrsbok fick jag när jag såg en bild av en hund som hade dött i ett vulkanutbrott och blivit gipsavtryck. Hunden såg ut att ha lidit väldigt mycket och jag ville rädda hunden. Därför kom jag på idén att låta Ramona resa tillbaka i tiden till Pompeji FÖRE vulkanutbrottet och försöka rädda hunden Pluto.

Då upptäckte jag att det var väldigt roligt att läsa in fakta inför en historisk äventyrsbok och så fortsatte jag med det. Och för att inte all "överflödig" fakta skulle försvinna valde jag att ha ordlista/faktadel längst bak i böckerna. Det har blivit väldigt populärt.

Min debutbok (första bok) heter "Tillbaka till Pompeji" och kom ut julen 1997. Då var jag 41 år. Den har nu sålt i över 20.000 exemplar och är otroligt populär! I år firar jag 10-år som författare .

Redan som tioåring fick jag mina berättelser utgivna i tidningar. Jag bestämde mig nämligen redan som åttaåring för att bli författare och har skrivit ända sedan dess. Men jag skickade inte in mina berättelser till förlag förrän många, många år senare, eftersom jag inte tyckte de var tillräckligt bra för att bli utgivna. Inspirationen till mina berättelser fick jag för det mesta när jag sov, eller var ute i skogen med mina hundar.

Varje bok byggs upp runt en riktig historisk händelse. När jag har bestämt vilket ämne jag ska skriva om läser jag mängder av faktaböcker om det ämnet, t.ex. Snapphanar. Under tiden jag läser dyker idéerna om vad boken ska handla om, upp. Då skriver jag ned det på Post-it-lappar. När jag sedan läst klart all fakta har jag mängder av gula lappar med idéer på kapitel, händelser, ord som ska till ordlistan etc. Då sätter jag mig och skriver.

För att berättelsen ska hålla sig så nära fakta och sanning som möjligt försöker jag väva in riktiga historiska personer i böckerna. Ofta nämner jag då de personerna i ordlistan för att läsaren ska förstå att de personerna faktiskt har funnits på riktigt.

Det är roligt att vara författare och få leva i fantasivärldar ibland. Men det är också mycket arbete. Speciellt om man skriver historiska äventyrsböcker som jag gör. Det innebär att jag måste läsa mängder av faktaböcker inför varje bok jag ska skriva. Dessutom reser jag till de platser jag skriver om. DET är roligt. Speciellt när jag var i Egypten. Den resan präglade min "Faraos förbannelse" väldigt mycket eftersom hela första kapitlet blev till djupt nere i den grav som jag skriver om i det kapitlet.

Hoppas att detta gav dig svar på din fråga. Vill du veta mer om mig och mina böcker kan du gå in på min hemsida: www.kimselius.se, där kan du läsa smakprov ur varje bok: "Tillbaka till Pompeji", "Jag är ingen häxa", "Faraos förbannelse", "Den gömda Inkastaden", "Vikingaträl", "Svarta Döden" "Snapphanar" och "Giljotinen", samt även den nya boken som kommer i höst "Riddarsvärdet". Dessutom kan du lyssna på ett kapitel ur några av mina böcker, som jag har läst in.

Kramisar från Kim


Hej.

Jag undrar hur många komman man kan ha i en mening?
Om jag ska beskriva flera saker i en mening så vill jag gärna sätta flera komman.

exempel: Han plockade fram flera saker, en stol, ett bord, och en soffa.

Mvh:Tobias

/ Tobias, 17 år från Ljungbyhed

Hej Tobias

Du ska använda de grammatiska skrivreglerna när du sätter kommaterar. Det är rätt att du ska ha komma mellan de olika sakerna, men inte komma före "och" i denna mening. I andra sammanhang sätter man komma före och.

Om du är osäker över kommatering behöver du inte oroa dig för det. När du skickar in manus till ett förlag och de vill ge ut din berättelse, har de korrekturläsare som ordnar alla grammatiska fel.

Lycka till med din berättelse!

Kramisar från Kim


va tycker du ä bäst att börja en berätelse med?

/ joel, 10 år från värmland

Hej Joel

Det bästa sättet att börja en berättelse är att det händer huvudpersonen något. Det ska vara en mening som direkt griper tag i läsaren och gör så att personen vill fortsätta läsa.

Mina böcker börjar så här:

"Mina damer och herrar, vi landar strax i Rom och vill därför be er att spänna fast era säkerhetsbälten." (Tillbaka till Pompeji)

"Nej, inte nu igen!" ropade Ramona förskräckt. (Jag är ingen häxa)

"Titta här, Theo!" ropade Ramona upphetsat och viftade intensivt med armarna för att fånga Theos uppmärksamhet. (Faraos förbannelse)

"Jag är rädd", sa Ramona och strök med darrande hand undan svettdropparna som envisades med att rinna ned i ögonen. (Den gömda Inkastaden)

"Ovädret var över Theo och Ramona innan de hann reagera." (Vikingaträl)

"Han drog yllefilten över axlarna och rös av kyla, trots att svetten flödade ymnigt från hans kropp." (Svarta Döden)

"När Ramona öppnade sina himmelsblå ögon denna försommardag, hade hon inte en aning om vad sommarlovet skulle föra med sig." (Snapphanar!)

"Vakna, Ramona! VAKNA!" (Giljotinen)

"Förbryllat stirrade Ramona och Theo på varandra." (Riddarsvärdet)

Tyckte du att början på böckerna lät spännande? Då förstår du kanske hur jag menar att din berättelse ska börja. Om du vill veta mer om böckerna, eller läsa smakprov ur böckerna kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se

Lycka till med ditt skrivande!

Kramisar från Kim


hej!
jag är en läsare och skrivare tycker om dina böker skriver liknande böker
skällv och inte döktig i mate läser äler skriver på lektionen kan jag hema
jör jag det.Kan du koma till oss lillekärnorra 131 svara så fort du kan.
kramar
Felicia.lundgren

/ Felicia.lundgren, 9 år från Kärra

Hej Felicia

Tack för att du tycker om mina böcker. Om du vill att jag ska komma till din skola och föreläsa får du be din lärare att boka ett författarbesök. Det gör läraren hos:

Författarcentrum Syd
Lilla Torg 9
211 34 Malmö
telefon 040-611 89 90
syd@forfattarcentrum.se

Hoppas att vi ses!

Kramisar från Kim


vad heter ett annat ord för sidnumrering??

/ madeleine, 12 år från sandviken

Hej Madeleine

Ett annat ord för sidnumrering är sidnummer. Paginering om man inte har svenskt program.

Kramisar Kim

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 Vidare till fler svar
















Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB