Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet författare. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Kim M. Kimselius om författare!


HEJ NU E DET JAG I GEN---

1: JAG HAR BÖRJAT ATT SKRIVA EN BOK PÅ ENGELSKA.
2: HUR MÅNGA SIDOR ÄR DET I EN RIKTIG BOK OM JAG SKRIVIT 2 OCH EN HALV SIDA MED STORLEK 16?
HEJ DÅ HOPPAS VERKLIGEN ATT DU SVARAR!

/ fanny, 12 år från LERUM

Hej Fanny

Tyvärr kan jag inte svara på hur många sidor din bok blir på. Det beror helt och hållet på vilket format förlaget väljer att ge ut boken i, vilken storlek på bokstäverna, vilken stil de använder och så vidare.

Bry dig inte om hur många färdiga boksidor det blir. Det viktigaste är att du skriver för din egen skull, något du vill berätta, något du brinner för att skriva. Då blir din bok till slut antagen av ett förlag och då får du äntligen veta hur tjock din bok blir.

Lycka till!

Kramisar Kim


hej kim e det roligt och va författare?

/ viktoria, 10 år från göteborg

Hej Viktoria

Jag debuterade julen 1997 som författare. Det var helt fantastiskt eftersom min debutbok sålde i 11.000 första veckan. Normalt säljer en debutant 200-300 böcker på ett år. Det gjorde att massmedia skrev mycket om mig och kallade mig för "Blekinges Astrid Lindgren", eftersom jag bor i Blekinge.

Det är roligt att vara författare och få leva i fantasivärldar ibland. Men det är också mycket arbete. Speciellt om man skriver historiska äventyrsböcker som jag gör. Det innebär att jag måste läsa mängder av faktaböcker inför varje bok jag ska skriva. Dessutom reser jag till de platser jag skriver om. DET är roligt. Speciellt när jag var i Egypten. Den resan präglade min "Faraos förbannelse" väldigt mycket eftersom hela första kapitlet blev till djupt nere i den grav som jag skriver om i det kapitlet.

Det är lite kämpigt med pengar när man är författare. Man vet aldrig hur mycket inkomst man har.

Det är roligt att resa runt och föreläsa och möta läsarna. Det är jätteroligt att vara ute och signera och möta mina fans. Och det är helt fantastiskt att ha en alldeles egen fanklubb som mina fans har startat.

Jag älskar att vara författare.

Kramisar från Kim


jag har fösökt och skriva om magi och drakar men jag härmar alltid en annan bok
kan du ge mig nåra förslag? snälla

/ jenny martinsson, 13 år från sverge

Hej Jenny

Det bästa råd jag kan ge dig är att du ska öva, öva och öva på att skriva. Det gör ingenting om du härmar andra böcker i början, det ger dig övning. Du ska se att när du har läst många böcker och skrivit en hel del då börjar din fantasi ta form och en alldeles egen värld med magi och drakar flödar ut över ditt papper.

Fortsätt läs så många böcker du kan och ge dig tid att låta fantasin komma av sig själv. Det gör den. När du minst anar det.

Lycka till!

Kramisar från Kim


Vad ska man tänka på när man ska skriva en berättelse?!

/ sofia, 10 år från vetlanda

Hej Sofia

Det första tipset jag vill ge dig är att läsa så många böcker du kan. Då får du idéer och ser också hur böckerna är uppbyggda. Eftersom mina böcker är kända för att fängsla läsarna från första början till sista raden kanske du kan börja med att läsa någon av dem: Tillbaka till Pompeji, Jag är ingen häxa, Faraos förbannelse, Den gömda Inkastaden, Vikingaträl, Svarta Döden, Snapphanar samt Giljotinen. Prova någon av dem så ser du hur jag har skrivit för att hålla spänningen vid liv hela boken igenom.

När du väl börjar skriva din berättelse är det några saker du bör tänka på:

Börja första meningen med att något spännande händer. Då har du fångat läsaren. Försök hålla spänningen genom hela boken, börja varje kapitel spännande och avsluta varje kapitel spännande. Det gör man lätt genom att låta huvudpersonen råka ut för något, ana att något kommer att hända, att någon säger något som gör att man vill fortsätta läsa etc.

Skriv från hjärtat: skriv det DU vill läsa! Då ska du se att det blir en jättebra bok.

För mer tips, se tidigare svar här på ungafakta, eller gå in på min hemsida www.kimselius.se/Kimsskrivtips.

Lycka till med dina böcker.

Kramisar från Kim


GILLAR DU ATT VARA FÖRFATTARE?

/ agnes, 11 år från kolmården

Hej Agnes

Jag älskar att vara författare. Just nu känns det jättebra eftersom jag har kommit hem från Bokmässan i Göteborg efter fyra dagar tillsammans med mina fans. Mina böcker sålde nästan slut och jag fick så mycket beröm och positiva möten, att jag blir glad och inspirerad att sätta mig för att skriva en ny bok.

Kramisar Kim


Hej!
Hur ska jag öra för att skriva en bra och intressant miljöbeskrivning? Förrutom att åla till platsen och använda alla sinnen:P Vad ska jag tänka på när jag skriver och vad ska jag beskriva osv? Tack för svar. MVH Mattias

/ mattias, 16 år från orsa/uppsala

Hej Mattias

Det är viktigt att låta miljöskildringen vävas in i själva berättelsen så att den kommer med på ett naturligt sätt. Annars är det lätt att läsaren hoppar över den biten för att komma vidare i berättelsen.

Mitt knep för att göra bra miljöskildringar är att åka till platsen jag ska beskriva, ta MÅNGA foton, försöka insupa lukt och ljud på plats och lägga dem på minnet. När jag därefter sätter mig för att skriva har jag alla fotona runtomkring mig, tittar, blundar, tänker tillbaka och försöker komma ihåg allt jag upplevde på plats. Därefter låter jag mina romanfigurer se, känna och lukta samma sak som jag har upplevt.

Jag har fått kulturpris för mina böcker och läsarna säger att "det känns som om jag var där". Därför tror jag att jag har lyckats förmedla precis det jag ville. Speciellt om jag tänker på mailet jag fick igår från en läsare som hade läst min bok, "Giljotinen", om franska revolutionen. Mannen skrev så här: ...när jag läst inledningen var jag tvungen att gå och tvätta bort allt blod som också stänkt på mig. På nåt märkligt sätt sugs man in i berättelsen. Kort sagt: JÄTTEBRA!"

Därför är det viktigt att du försöker bli varje person du beskriver för att med den personens ögon ta in miljön runtomkring på ett naturligt sätt. Tänk på att ställa dig dessa frågor när du är romanfiguren: Hur ser det ut runtomkring? Hur luktar det? Blåser det? Skiner solen? Är det höst/sommar/vinter/vår? Vilken sinnestämningen ger miljön huvudpersonen? Blänker det i vatten? Glittrar det i regndroppar? osv.

Lycka till med din berättelse. För mer tips och råd kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se

Kramisar från Kim


Hej!
Jag undrar hur det fungerar när ett manus har blivit antaget. Måste författaren ta sig till förlagets huvudkontor för att skriva på kontraktet, eller är de så snälla att de kan skicka kontraktet till författaren för påskrift, som denne sedan skickar tillbaka?
PS. Skulle vara trevligt om du ville komma till Kalmar någon gång på signering.

Ha det riktigt bra!
//Simon

/ Simon, 18 år från Borgholm

Hej Simon

Oftast vill de gärna att man kommer upp till förlaget för att skriva på kontraktet eftersom det är trevligt att träffas. De vill gärna visa förlaget och presentera dig för de anställda. Men de kan också skicka kontraktet med post för underskrift.

Alla utlandskontrakt får jag skickat till mig som e-mail, vilka jag skriver ut och skriver under för att därefter skicka tillbaka med post.

Ja, det skulle vara jätteroligt att komma till Kalmar och signera. Om du frågar i bokhandeln om jag kommer och signerar kanske de blir intresserade av att ta dit mig. Håll utkik på min hemsida får du se om jag dyker upp där. Isåfall ses vi i Kalmar.

Kramisar från Kim


Hej Kim.
En fråga: Jag har lovat en vän att om jag nånsin ger ut en bok så ska hon få göra illustrationerna, kan man göra så? Eller måste nån från bokförlaget göra illustrationerna?

Kram Rebecka

Ps. Jag älskar dina böcker!!!! Det var typ tack vare dom jag blev intresserad av historia Ds.

/ Rebecka Andersson, 13 år från Helsingborg

Hej Rebecka

Förlaget bestämmer helt och hållet vem som ska göra illustrationerna. Om de tycker att din väninnas illustrationer är bra kanske de använder sig av dem.

Jättekul att du tycker så mycket om mina böcker. Har du varit inne på www.kamratposten.se/tycktill/recensioner/bocker och recenserat böckerna? Eller på någon av de länkar som ligger på min hemsida?

Fortsätt läs! Vet du att min nya bok samt Snapphanar kommer som CD-böcker den 25 september.

Kramisar Kim


Hej Kim.
En fråga: Är det enklare att få en bok utgiven om ens efternamn är lite ovanligt? T.e.x ditt efternamn Kimselius är ju väldigt, väldigt ovanligt! Min pappa tror att ett ovanligt efternamn kan underlätta... Och jag har hört att vissa bokförlag bara ger ut ens böcker om man har ett ovanligt efternamn.
Tack på förhand.

Kram

/ Rebecka Andersson, 13 år från Helsingborg

Hej Rebecka

Ditt namn har ingen betydelse för om du ska få din bok utgiven eller ej. Det är berättelsen som är viktigast. Alltså helt fel att man måste ha ett ovanligt efternamn.

Kramisar Kim


Hej Kim.
Tror du att dina böcker kan bli film? För det skulle verkligen vara kul om dom blev det..

Ha det bra!
Kram Rebecka

/ Rebecka Andersson, 13 år från Helsingborg

Hej Rebecka

Det är inte jag som bestämmer om mina böcker ska bli film. Om ett filmbolag tycker om mina böcker bestämmer det om de vill göra en film av dem.

Kramisar Kim


Hej Kim.
Har en snabb fråga som jag hoppas du kan besvara. Såna böcker som är ganska komiska och knappt hänger samman och vitsböcker, under vilken kategori går dom?

Tacksam för svar.
//Rebecka

/ Rebecka Andersson, 13 år från Helsingborg

Hej Rebecka

Vet inte. Fråga din bibliotekarie eller www.fragabiblioteket.nu

Kramisar Kim


Hej Kim.
Några frågor:
Kan du rekommendera några skräckförfattare? Stephen King läser jag redan, och Edgar Allan Poe väntar jag med tills jag blir äldre.
Vilken bok är den läskigaste du nånsin läst?
Vilka skräckförfattare finns i Sverige idag?
Kan du säga på ett ungefär hur mycket din senaste bok(Giljotrinen) kostar? Tror du att den har kommit till biblioteken ännu, eller är den för ny för det?
Hoppas på svar. Och tack på förhand.

//Rebecka

/ Rebecka Andersson, 13 år från Helsingborg

Hej Rebecka

Dean Koontz är en jättebra författare. Han och jag har samma agent, vilket jag tycker är extra roligt eftersom jag i många, många år har samlat på hans böcker.
Minns inte vilken bok jag tycker är läskigast.
Vet faktiskt inte, det är en fråga för www.fragabilblioteket.nu
Min nya bok kommer att kosta mellan 105-190 kronor, beroende på var du köper boken.
Tror inte att den har kommit till biblioteket ännu, men du kan gå dit och fråga.
Kramisar Kim


Hej Kim!
Tack för svar.
Har du nåt mer jobb än författare?

/ Lina Johansson, 11 år från Östersund

Hej Lina

Jag arbetar enbart som författare. Det innebär inte att jag bara sitter och skriver böcker utan jag reser dessutom mycket och föreläser, förbereder föreläsningarna etc.

Dessutom ger jag ut böckerna på eget förlag vilket innebär mycket pappersarbete, fakturering, packning, annonser och mycket mycket mer.

Kramisar Kim


Vad hette din första bok?!

Varför ville du bli författare ?!

Kan du ge mig ett bra boktips om en bra bok , jag kan läsa ?!

Om någon tjejs liv som dansar ?!

Mvh Sanna !

/ Sanna, 11 år från Halmstad

Hej Sanna

Min första bok som kom ut 1997 heter "Tillbaka till Pompeji". Nu har jag skrivit åtta böcker och varit författare i TIO år! Underbart! Du kan läsa mer om mig på www.kimselius.se

När jag var åtta år blev jag fascinerad av att jag kunde sätta ihop bokstäver och skriva ned de berättelser jag hade i huvudet. Det var då jag bestämde mig för att bli författare när jag blev stor.

Vet inte vilken typ av böcker du tycker om, men några jag tycker om är "Eragon", "Septumus Heap", "Bläckhjärta" och givetvis mina böcker om du inte har läst dem, bland annat "Giljotinen". Tror också att du skulle tycka om "Systrar i Jeans" och "En plats de kallar Lyckan".

Var inte rädd för att be din bibliotekarie om boktips. Bibliotekarierna är mycket duktiga på att hitta bra böcker. Frossa i alla böcker på biblioteket, för det är underbart att läsa, inte sant?

Kramisar från Kim


heej jag är en riktig läsare som läser hela tiden men jag har ett problem jag läser hela tiden ensam tyst men jag är bara på luss 14 och min lärare säger att man ska vara på luss 18 i feman och jag går i feman. och när lärarna ska lussa mig så är jag hela tiden blyg av mig så de är därför jag får dålig lusspunkt ..............
har du någara riktiga bra tips till mig + de som är konstigt är att jag läser hela tiden och springer till bibloteket hela tidén .. hjälp mig med tips//kramar beatrice p.s jag TROR ATT du har varit på min skola i malmö på bulltoftaskolan min bilblotikarije heter Marian ///beatrice

/ beatrice, 11 år från malmö

Hej Beatrice

Vet du... Det finns inget som säger att man SKA ligga på LUS-punkt 18 när man går i femman, det är bara en rekommendation. Det är helt okej att du ligger på LUS-punkt 14. Om du ändå känner att du är värd mer än 14 tycker jag att du ska be din lärare att få göra om testet. Berätta gärna för din lärare hur du känner och även för dina föräldrar.

Jag tror säkert att du egentligen har mycket högre LUS-värde. Men minns att det är helt okej med 14.

Om du vill utveckla ditt läsande kanske du kan lyssna på och läsa samma bok. Och då menar jag att du ska lyssna på en CD-bok samtidigt som du läser i samma textbok. Men med lusvärde 14 tror jag inte att du behöver det.

Det viktigaste just nu är att du inte slutar att läsa!!! Försök att blanda dina böcker och välj den typ av böcker du inte har läst tidigare. Några böcker som jag vill rekommendera dig är "Godnatt mister Tom", "Den hemliga trädgården", "I morgon, när kriget kom", "Fredsbarnet", "Vem vill ha Kristin?" och många, många fler. Det finns så otroligt många spännande och fängslande böcker att läsa. Om du tycker om någon av dessa böcker kan du läsa fler böcker av dessa författare.

Testa gärna några av mina böcker. Där lär du dig många ord, dessutom lär du dig mycket historia, eftersom jag skriver historiska äventyrsböcker. I slutet av mina böcker har jag en ordlista/faktadel för vetgiriga, där du kan lära dig mycket. Om du vill veta mer om mina böcker kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se och läsa smakprov ur mina böcker och lyssna på när jag läser ett kapitel ur en av mina böcker.

Tro på dig själv Beatrice och FORTSÄTT LÄS!!! Skriv gärna till mig igen.

Stor kram från Kim


Heej jag är en tjej på elva år som vill skriva en egen berättelse.
jag tycker om deckare och äventyr men jag vet inte hur jag ska börja.
jag älskar dina böker.
kram Felicia

/ Felicia, 11 år från Löberöd(sverige)

Hej Felicia

Tack för att du älskar mina böcker, jag blir så glad över dina ord!

Det första tipset jag vill ge dig är att läsa så många äventyrsböcker och kriminalböcker du kan. Då får du idéer och ser också hur böckerna är gjorda.

Du har t.ex. Laura Trenters deckare, eller Mårten Sandéns böcker om "Tvillingdetektiverna". Fem-böckerna av Enid Blyton är också spännande deckare. Ja, det finns många, många jättespännande deckare att läsa.

När du väl börjar skriva din deckare eller äventyrsbok är det några saker du bör tänka på:

Börja första meningen med att något spännande/äventyrligt händer. Då har du fångat läsaren. Om det är en deckare bör du lägga in ledtrådar till vem som är den skyldige. Försök hålla spänningen genom hela boken, börja varje kapitel spännande och avsluta varje kapitel spännande.

Skriv från hjärtat: skriv det DU vill läsa! Då ska du se att det blir en jättebra bok.

Har du testat att arbeta med "gula lappar"? Om inte, ska du göra så här:

Ta en bunt Post-it lappar (gula klisterlappar). Skriv ned de idéer som ploppar ut ur ditt huvud, en idé för varje lapp. Tänk i kapitel, händelser, människor, platser och skriv det på lapparna. Gå igenom lapparna och lägg till mer detaljer på varje lapp. Sedan sorterar du dina lappar i den ordning du vill att saker och ting ska hända. Var noga med att inte fortsätta att skriva på din berättelse förrän du har kommit på slutet och skrivit ned det på en gul lapp. Sätt upp lapparna på väggen, studera dem, flytta om dem om det behövs, stryk och lägg till.

Glöm inte berätta hur personerna ser ut. Tankar, känslor, vänner, fiender, till huvudpersonen osv. Skriv gärna korta noteringar om även detta på lapparna, eller lägg upp ett "persongalleri" där du antecknar varje person du börjar skriva om, vem den personen är, hur den ser ut m.m.

När du därefter skriver berättelsen ska du tänka på vad personerna gör under tiden som de "talar", sitter de, går de, äter de etc. Hur ser det ut runt omkring personerna? Vad tänker de på?

För det mesta har man väldigt bråttom att få ned sina idéer på papperet, det är inte fel. Om du tillhör dem som har bråttom att komma till slutet av berättelsen, brukar berättelserna inte bli så långa. Men... efter att du har skrivit klart berättelsen kan du gå in och lägga till text, t.ex. allt som jag talade om i föregående stycke.

Om du tillhör dem som har väldigt mycket fantasi kanske du inte hinner avsluta din berättelse innan det kommer en ny du vill påbörja. Det gör inget. Har du använt dig av gula lappar har du ändå hela sammanhanget klart för dig och kan fortsätta skriva din berättelse färdigt en annan gång.

När jag skriver gör jag oftast "benet" först. När väl det är klart, alltså hela historien, går jag in och lägger "kött på benet", med andra ord: tänker mer på tankar, omgivningar m.m. och lägger till det. Då blir berättelsen längre och mustigare.

Varje bok byggs upp runt en riktig historisk händelse. När jag har bestämt vilket ämne jag ska skriva om läser jag mängder av faktaböcker om det ämnet, t.ex. Snapphanar. Under tiden jag läser dyker idéerna om vad boken ska handla om, upp. Då skriver jag ned det på Post-it-lappar. När jag sedan läst klart all fakta har jag mängder av gula lappar med idéer på kapitel, händelser, ord som ska till ordlistan etc. Då sätter jag mig och skriver.

För att berättelsen ska hålla sig så nära fakta och sanning som möjligt försöker jag väva in riktiga historiska personer i böckerna. Ofta nämner jag då de personerna i ordlistan för att läsaren ska förstå att de personerna faktiskt har funnits på riktigt.

Det är roligt att vara författare och få leva i fantasivärldar ibland. Men det är också mycket arbete. Speciellt om man skriver historiska äventyrsböcker som jag gör. Det innebär att jag måste läsa mängder av faktaböcker inför varje bok jag ska skriva. Dessutom reser jag till de platser jag skriver om. DET är roligt. Speciellt när jag var i Egypten. Den resan präglade min "Faraos förbannelse" väldigt mycket eftersom hela första kapitlet blev till djupt nere i den grav som jag skriver om i det kapitlet.

Läs gärna någon av mina böcker för att se hur jag lägger upp böckerna. T.ex.
min senaste bok "Giljotinen!" som är den absolut bästa bok jag någonsin gjort!

Hoppas att detta gav dig svar på din fråga. Vill du veta mer om mig och mina böcker kan du gå in på min hemsida: www.kimselius.se, där kan du läsa smakprov ur varje bok: "Tillbaka till Pompeji", "Jag är ingen häxa", "Faraos förbannelse", "Den gömda Inkastaden", "Vikingaträl", "Svarta Döden", "Snapphanar" och Giljotinen. Dessutom kan du lyssna på ett kapitel ur "Tillbaka till Pompeji" som jag har läst in.

För mer tips, se tidigare svar här på ungafakta, eller gå in på min hemsida www.kimselius.se/Kimsskrivtips.

Lycka till med dina berättelser.

Kramisar från KimHej Kim !
Vill bara säga att jag är väldigt intresserad av dina böcker för dom är så bra skrivna och älskar historia och myter!
Jag bara undrar om hur man ska gå till väga för att få en egen bok publicerad?
Är mycket intresserad av att skriva böcker men bor i en liten by långt från allt så det är inte lätt att lyckas här om kring innom det ämnet, men älskar verkligen skriva!
Så jag bara undrar hur du gick tillvägar för att lyckas, som du gjort!

MVH

En nybörjare!

/ Anna Böös, 17 år från Holsljunga

Hej Anna

Stort tack för att du skriver så fint om mina böcker!

Det spelar ingen roll var du bor för att bli författare. Många författare flyttar ut i ödemarken för att skriva bra, men de får ändå sina böcker publicerade. Själv bor jag mitt ute på landet, långt till storstaden.

Alla har vi varit nybörjare en gång, så även jag. Men en dag skickade jag in till förlag och fick mitt manus "Tillbaka till Pompeji" antaget. Det var knappt att jag trodde det var sant. Min dröm hade slagit in, en dröm jag hade haft sedan jag var åtta år, nu var jag 41. I år firar jag tio år som författare, känns ofattbart och väldigt roligt. Jag får så många mail av läsare som älskar mina böcker och det gör mig otroligt lycklig.

Det du ska ha för att lyckas är envishet och beslutsamhet. Samt ett behov av att skriva, även om du får hård kritik, även om du får manus i retur. Det viktigaste ska vara att skriva, hela tiden. Oavsett vad som händer.

Det ligger mycket hårt arbete bakom min framgång. Först kom jag ut på B. Wahlströms stora förlag. Då sköttes allt av förlaget. Min tredje bok gav jag ut på eget förlag och har fortsatt med det. Det innebär att jag gör allt arbete själv förutom att jag skriver böckerna. Vilket är väldigt roligt, men också arbetsamt.

Skicka in dina berättelser till flera förlag, det finns många! Ge inte upp! Skriv, skriv, skriv och håll din författarlåga brinnande. Då ska du se att du en dag skriver till mig och berättar att du har fått ditt första manus antaget.

Läs gärna mina tidigare svar för att se exakt hur du väljer förlag och vad du ska göra med ditt manus när du skickar det till förlagen.

Lycka till!

Kramisar KimHej

Jag läser mycket böcker och gillar att skriva, främst fantasy. Har du några tips på hur man ska börja/sluta en berättelse och hur man tar sig ork till att sätta sig ner och skriva?

/ Kalle, 14 år från Malmö

Hej Kalle

För att du ska ha ork att sätta dig ner och skriva... Ja, jag skulle vilja säga att det allra bästa är att ta en promenad i friska luften först, då får i alla fall jag energi att skriva. Men jag tror inte att det var riktigt det du menade. För att vilja sätta sig och skriva gäller det att man väljer att skriva om något som man själv tycker är spännande. Ibland är jag så sugen på att skriva att jag nästan studsar av iver, bara för att jag vill veta "hur det går" i berättelsen. Trots att det är jag som skriver blir det inte alltid så som jag har planerat från början.

Du ska alltid börja en berättelse så spännande att läsaren vill läsa vidare. Försök fånga direkt från första början, till exempel med att huvudpersonen råkar ut för något. Därefter gäller det att följa en "röd tråd", med andra ord ha ett sammanhang som håller ihop berättelsen ända till slutet. När du kommer till slutet av berättelsen ska du själv långt innan dess ha vetat hur berättelsen ska sluta. Då blir slutet bra. Försök gärna väcka lusten hos läsaren att vilja läsa ännu en berättelse/bok skriven av dig. Om du vill ha exempel på början och slut, läs gärna min bok "Giljotinen". Det är en historisk äventyrsbok som fångar från första början och håller läsaren fångad ända till slutet. Tror att du skulle tycka om den eftersom du gillar fantasy.

Lycka till med ditt skrivande!

Kramisar Kim


Hej!!
Det är kul att det kommer många fler böcker.
Ja, jag har läst boken och den var jättebra!! Jag var nära på och dö när jag läste att theo dog.
Tyvär kan jag inte komma till bokmässan.
Jag älskar hundar och dina är jättefina.
Många kramarEmmy

/ Emmy Dahlquist, 13 år från Jönköping

Hej Emmy

Vad roligt att du tyckte så mycket om min nya bok "Giljotinen" och tur att du inte berättade mer ur handlingen, för då hade du förstört för många läsare. Nu får du dem bara att undra vad som händer i boken.

Jag älskar mina hundar, de är jättesnälla och jättefina och ger mig mycket glädje varje dag. De håller mig sällskap när jag skriver mina böcker, när jag tar promenader och funderar på böckerna och de tröstar mig om jag är ledsen. Hundar är underbara, precis som böcker!

Kramisar från Kim


Hej kim!
hur mår du? jag mår bra :).
jag skulle vilja veta om att du är snäll?

/ Ayan, 12 år från somalia

Hej Ayan

Många tycker att jag är snäll och jag försöker att alltid vara snäll. Man vinner så mycket mer här i livet om man är snäll och njuter av livet och tar vara på varje dag, vartenda ögonblick och alla fantastiska möten med olika människor. Jag tror att om man ser positivt på livet, då blir man snäll.

Kramisar från Kim

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2017 Unga Fakta AB