Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet författare. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Kim M. Kimselius om författare!


jag älskar en bok som heter LÅNGT IFRÅN COOL och forsättningen jag har en fråga hur är det att vara författare? jag kanske själv vill bli det


Mvh Nigar

/ nigar, 10 år från sverige

Hej Nigar

Vad härligt att du har hittat en bok som du tycker om.

Det är roligt att vara författare och få leva i fantasivärldar ibland. Men det är också mycket arbete. Speciellt om man skriver historiska äventyrsböcker som jag gör. Det innebär att jag måste läsa mängder av faktaböcker inför varje bok jag ska skriva. Dessutom reser jag till de platser jag skriver om. DET är roligt. Speciellt när jag var i Egypten. Den resan präglade min "Faraos förbannelse" väldigt mycket, eftersom hela första kapitlet blev till djupt nere i den grav som jag skriver om i det kapitlet.

Det är lite kämpigt med pengar när man är författare. Man vet aldrig hur mycket inkomst man har.

Det är roligt att resa runt och föreläsa och möta läsarna. Det är jätteroligt att vara ute och signera och möta mina fans. Och det är helt fantastiskt att det finns en fanklubb om mig och mina böcker, som mina fans har startat.

Det är få författare som kan försörja sig enbart på sitt författarskap. Många som har drömmen om att bli författare söker sig ofta till yrken där man får syssla med skrivandet, till exempel: lärare, journalist, tryckeri, bibliotek med flera.

Sina första böcker skriver man på kvällar och nätter. Har man tur, som J.K. Rowlings med Harry Potter-böckerna, så gör första boken succé och man kan direkt försörja sig på sitt författarskap. Jag har också haft lyckan att göra en dunderdebut och därmed också lyckats försörja mig på mitt författarskap. Även om det inte är lika stora inkomster som Rowlings...

Jag älskar att vara författare!

Vill du veta mer om mig och mina historiska äventyrsböcker kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se. Om du vill få fler skrivtips kan du kika in på min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com/ under Kimselius Skrivtips.

Ha det så bra!

Kramisar från Kim


Hej Kim! Jag gillar dina böcker och så. Men jag undrar, vilken är din favoritbok som du läst? vad tycker du om fantasyböcker som tilexempel Narnia?

/elin

/ Elin, 15 år från Jönköping

Hej Elin

Av mina egna böcker är det På flykt från andra världskrigets fasa som jag tycker bäst om. Av vuxenböcker är det Odd Thomas av Dean Koontz. Tycker mycket om Narniaböckerna och tycker väldigt mycket om de flesta fantasiböcker!

Kramisar Kim


Hur många böker har du skrivit???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????.

/ Tiffany, 10 år från Lund

Hej Tiffany

Jag har skrivit 19 böcker:

"Tillbaka till Pompeji", 1:a boken: Handlar om Ramona, som plötsligt förflyttats i tiden och möter Theo i staden Pompeji. Hon vet att hela staden kommer att förintas av ett vulkanutbrott och döda alla invånarna, även henne om hon inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att hända, om 100 år, om 10 år eller om 10 minuter...

"Jag är ingen häxa", 2:a boken: Här färdas Ramona och Theo i tiden till häxförföljelsens tid. De räddar en flicka från att bli levande bränd på bål och flyr. Men de kommer inte långt innan de själva blir tillfångatagna anklagade för häxeri...

"Faraos förbannelse", 3:e boken: Den berättelsen börjar långt nere i en faraos grav i Egypten. Ramona lägger händerna över gamla skrivtecken på gravens vägg, uttalar en ramsa och plötsligt blir allt svart runt Ramona. Theo ropar på Ramona och får inget svar, han vänder sig om och ser att Ramona är spårlöst borta. Han har ingen aning om vart hon har tagit vägen... Ramona upptäcker ett fladdrande ljus som närmar sig henne i mörkret...

"Den gömda Inkastaden", 4:e boken: Här är Theo och Ramona ute i djungeln när tidsförflyttningen sker. De har kommit ifrån sin turistgrupp och plötsligt hör de ljudet av röster. Ramona tror att det är turistgruppen och rusar ut ur djungeln följd av Theo. Plötsligt står de framför en grupp Inkaindianer som hastigt höjer spjuten mot dem...

"Vikingaträl", 5:e boken: Theo och Ramona blir tillfångatagna av vikingar efter att ha fallit i vattnet och blivit förflyttade i tiden. De förs upp till en slavmarknad för att säljas. Efter ett rymningsförsök av Theo skiljs de båda åt och går olika hemska öden till mötes...

"Svarta Döden", 6:e boken: Här förflyttas Theo och Ramona till Florens 1348 och pestens tid. Där möter de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon avslöjar den för Theo och Ramona inser de att de måste fly, men då flyr rakt i armarna på Svarta Döden.

"Snapphanar", 7:e boken: Ramona hittar ett gammalt dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden, till Snapphanarna år 1676. Ramona förlorar minnet efter en olycka. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden men hamnar på motståndarsidan. Till slut möts de tidigare vännerna i en kamp på liv och död.

"Giljotinen", 8:e boken: År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken...

"Riddarsvärdet", 9:e boken: Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona.

"Det glömda kriget - 1808-1809", 10:e boken: "Vad har jag nu ställt till med?" utbrast Ramona. Hon förstod genast att en ny tidsförflyttning var på gång. Hon ville gripa tag i Theo så att även han följde med. Men det var för sent... När Theo och Robert upptäcker att Ramona försvunnit, vet de inte vart hon har tagit vägen. De tror att hon har färdats till kriget 1808-1809, då Sverige förlorade Finland till Ryssland. Därför läser de allt om det kriget. Varje gång Theo tar en ny mapp får det oanade följder. Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?

"Snapphaneresan", 11:e boken: Följ med Theo och Ramona på en spännande resa i Snapphaneland. Berättelsen börjar på Sporrakulla gård, där de hittar ett kopparmynt ifrån Loshultskuppen. Genom kopparmyntet färdas de genom tiden till snapphanefejden 1678. Theo och Ramona ger sig på jakt efter skatten. Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

”Kinesiska Draken”, 12:e boken: Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina. Theo och Ramona kastas mellan olika händelser; hemska och livsfarliga, men samtidigt oerhört fängslande. På nära håll får de ta del av mord och sammansvärjningar. De inser till slut att även deras liv är hotade. Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga!

”Theos Pompeji”, 13:e boken: En augustimorgon år 79, i staden Pompeji vid vulkanen Vesuvius, blir Theo vittne till något som förändrar hans liv för all framtid. Upplevelsen för honom till en sierska som uttalar en spådom, som gör att Theo kastar sig handlöst in i nya skrämmande händelser. Allt för att undvika det katastrofala öde som väntar. En fascinerande bok om Theos liv i Pompeji, som vävs ihop med romartidens historia. Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji.

”Boudicas strid mot Romarna, 14:e boken: Genom en historisk brosch förflyttas Theo och Ramona i tiden, till år 61 i Britannien och hamnar i drottning Boudicas by. Snart anländer romarna och ödelägger byn. Därefter beger sig romarna mot druidernas ö Anglesey för att utplåna druiderna. Kelternas drottning Boudica är rasande, samlar kelterna och ger order om strid. Theo har oturen att få en druidkristall, vilket ställer till det rejält för honom. Theo och Ramona kämpar för sina liv. De försöker resa tillbaka till sin egen tid, utan att lyckas, istället möter de kejsar Hadrianus. Den här gången blir tidsresan till Britannien en mardrömsupplevelse som aldrig verkar ta slut.

”På liv och död i andra världskrigets skugga”, 15:e boken: En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter som bara har en enda utväg: Döden. En fängslande bok som skildrar andra världskriget från olika sidor: en tysk familj, gömda personer, samt judar i koncentrationsläger.

”På flykt från andra världskrigets fasa”, 16:e boken: Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger. Motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv. En ruskigt fascinerande historisk äventyrsbok, som avslutas med en gedigen faktadel om andra världskriget.

”Kimberlie – Äventyr på Nya Zeeland”, 1:a boken i serien om Kimberlie och Andy: Kimberlies första resa till Nya Zeeland blir inte alls vad hon förväntat sig. Istället för tråkiga släktträffar, får hon uppleva skrämmande äventyr, när hon ensam ger sig av för att utforska det okända landet. Nya Zeelands natur är inte så ofarlig som hon trodde. En mystisk man dyker oväntat upp och skrämmer henne. Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.

"Kimberlie - Ett nytt liv", 2: a boken: Något fruktansvärt händer som för alltid förändrar Kimberlies liv. På grund av detta fattar hon ett ödesdigert beslut och drar omedvetet med sig Andy i de händelser som följer.
”Kimberlie – Främlingar”, 3:e boken: Fru Moonwinds hus döljer en hemlighet som är flera hundra år gammal. Kimberlie och Andy bestämmer sig för att lösa husets gåta, men det går inte riktigt som de har tänkt sig. Det kommer mystiska främlingar till staden Dunedin och de verkar finnas överallt där Kimberlie och Andy är. Deras liv vänds plötsligt upp och ned. Ingenting blir sig likt när de till slut upptäcker vad främlingarna är ute efter.

De Historiska Äventyrsböcker om Theo och Ramona är skrivna runt riktiga historiska händelser, med riktiga historiska personer och faktadel i slutet av böckerna. (Många skriver till mig och tackar mig för att de har fått högsta betyg i skolan efter att ha läst någon av mina historiska äventyrsböcker och därefter fått prov i skolan på ämnet. De säger att det känns som om de hade varit där och därför kom ihåg allt de hade läst. De säger också att mina böcker ger spänning för stunden och lärdom för livet. Att böckerna är så spännande att det inte går att sluta läsa dem, förrän dem är slut!) Böckerna om Kimberlie skildrar Nya Zeeland, dess mystiska natur och historia i nervkittlande berättelser. Spännande thrillers som tar andan ur läsaren…

Jag älskar att skriva böcker. Gå in på min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com/ om du vill följa arbetet med mina böcker, eller läsa om mina researchresor inför varje bok. På min hemsida www.kimselius.se kan du läsa 2-3 kapitel ur varje bok.

Hör av dig och berätta om du läser någon av böckerna och vad du isåfall tyckte om den/dem?

Kramisar från Kim


Hej Eva. Du är en härlig författare som skriver jätte bra böker.jag har läst två böcker som du har skrivit det handlar om Vilma och Happy! Dem är fantastika. min fråga är dem där böckerna som du skriver är det från dina egna fantasi eller från andra böcker som är lik det böckerna som du skriver.?Har du tagit någins ide då du skriver sånna böcker? dem är helt fantastika!

MVH/ melak som betyder ängel på svenska!

/ melak sharrad, 12 år från irak

Hej Melak

Ja, nu heter jag inte Eva utan Kim M Kimselius och har skrivit helt andra böcker än de du talar om. Jag har skrivit historiska äventyrsböcker, där två personer reser i tiden till olika historiska händelser.

Här är en länk till facebook och Eva Callenbo där du kan ställa dina frågor till henne: https://www.facebook.com/people/Eva-Callenbo/663972421

Åh, det var fint namn!

Kramisar Kim


kan du berätta lite om carl von linne?

/ emma, 12 år från sundbyberg sveden

Hej Emma

Under den här länken hittar du MASSOR av fakta om Carl von Linne: http://www.google.se/search?q=carl+von+linne&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a

Kramisar Kim


Hur gör man en kokbok?

/ Milone, 16 år från Eskilstuna

Hej Milone

Ja du, nu har jag aldrig gjort någon kokbok, men jag kan tänka mig att det är som med en vanlig bok, förutom att du måste vara väldigt bra på att laga mat.

Om du är en duktig kock och älskar att laga mat och dessutom vill dela med dig av dina recept tycker jag att du ska kontakta ett förlag och visa vad du har. Ett förlag som ger ut den här typer av böcker är ICA-förlaget. Men det finns många andra förlag också. Här kan du läsa om några förlag och hur de vill ha materialet skickat till sig: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2011/02/skrivprocess-skicka-in-ditt-manus-till.html Kika också in under Kimselius Skrivtips på samma blogg, så hittar du fler tips.

Lycka till! Skriv gärna tillbaka och berätta hur det går för dig med din kokbok!

Kramisar Kim


Hej! Jag är en tjej på tolv vårar som älskar att skriva och läsa. Det enda problemet är att jag har kommit upp i ett högre stadie, vilket betyder att jag har börjat läsa "ungdomsböcker". I min åldersgrupp ska man läsa vissa böcker, men jag tycker inte om sådant! Problemet med detta är att där jag bor finns det en bibliotekarie som vägrar låna ut böckerna till mig :-(
Vad ska jag göra?

/ Får ej läsa :(, 12 år

Hej "Får ej läsa"

Tycker att du ska berätta för dina föräldrar om bibliotekarien. Hon har inte rätt att hindra dig att låna de böcker du vill. Kanske gör hon det av omtanke för dig, men ibland kan det bli väldigt fel.

Har du testat att läsa någon av mina historiska äventyrsböcker? De tror jag att din bibliotekarie skulle godkänna för dig. Kika in på www.kimselius.se under böcker. Där ser du vilka böcker det är och du kan läsa 2-3 kapitel ur varje bok för att se om mina böcker passar dig!

Hoppas att problemet löser sig, för det finns inget värre än att inte få läsa det man vill! Skriv tillbaka och berätta hur det går!

Kramisar Kim


hej
jag älskar både att läsa och skriva och har två frågor. :)

1.just nu skriver jag en bok och undrar om man kan skicka den till något ställe där de kan trycka ens bok så man liksom kan ha den hemma istället för en massa papper som ligger överallt

2. ibland får jag jätte bra ideer som jag tyvärr glömmer bort sen. Kan man göra någonting för att hindra ideerna att försvinna?

/ anonym, 12 år från sverige

Hej Anonym

Vad härligt att du älskar att läsa och skriva.

1. Klart att du kan trycka upp din bok och ha ett enda ex i din bokhylla. Det gör du genom Print-On-Demand. Om Du trycker dina böcker på Print-On-Demand, betalar du allt själv, men du behöver bara trycka upp så många böcker du vill ha, till exempel en enda bok. Priset varierar mellan de olika tryckerierna. Det blir dyrare än att trycka upp 3.000 böcker, men ett mycket billigare alternativ om man inte vill ha så många böcker. Gå in på nätet och titta på till exempel http://www.books-on-demand.com/, www.instantbook.se, www.b4press.com, www.gml.se och många, många fler. Sök på www.google.se under Print-On-Demand, så hittar du många. Kanske har du ett Print-On-Demand tryckeri i din närhet. Kika även in på www.kimselius.se under Författartips så hittar du hur du skickar in till förlag etc.

2. Det bästa är att skriva ned dina idéer i en "Idébok". Författaren Stephen King säger: Om du glömmer din idé är den inte tillräckligt bra för att bli skriven... Jag har en idébok där jag skriver ned alla mina idéer. Bra att ta till den dag fantasin tryter.

Lycka till med din bok!

Kramisar Kim


vad är din bästa bok

/ annonym, 31 år från stokholm

Hej Anonym

Min bästa bok är På flykt från andra världskrigets fasa. Vill du veta mer om boken kan du kika in här: http://www.kimselius.se/andra%20boken%20om%20varldskriget.html

Kramisar Kim


vad heter alla dina böcker och har du någon annan serie än Theo och Ramona?

/ anna, 11 år från borås

Hej Anna

Ja, jag har två serier, den om Theo och Ramona och Kimberlieserien som handlar om Kimberlie och Andy.

Jag har skrivit 19 böcker:
"Tillbaka till Pompeji", 1:a boken: Handlar om Ramona, som plötsligt förflyttats i tiden och möter Theo i staden Pompeji. Hon vet att hela staden kommer att förintas av ett vulkanutbrott och döda alla invånarna, även henne om hon inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att hända, om 100 år, om 10 år eller om 10 minuter...

"Jag är ingen häxa", 2:a boken: Här färdas Ramona och Theo i tiden till häxförföljelsens tid. De räddar en flicka från att bli levande bränd på bål och flyr. Men de kommer inte långt innan de själva blir tillfångatagna anklagade för häxeri...

"Faraos förbannelse", 3:e boken: Den berättelsen börjar långt nere i en faraos grav i Egypten. Ramona lägger händerna över gamla skrivtecken på gravens vägg, uttalar en ramsa och plötsligt blir allt svart runt Ramona. Theo ropar på Ramona och får inget svar, han vänder sig om och ser att Ramona är spårlöst borta. Han har ingen aning om vart hon har tagit vägen... Ramona upptäcker ett fladdrande ljus som närmar sig henne i mörkret...

"Den gömda Inkastaden", 4:e boken: Här är Theo och Ramona ute i djungeln när tidsförflyttningen sker. De har kommit ifrån sin turistgrupp och plötsligt hör de ljudet av röster. Ramona tror att det är turistgruppen och rusar ut ur djungeln följd av Theo. Plötsligt står de framför en grupp Inkaindianer som hastigt höjer spjuten mot dem...

"Vikingaträl", 5:e boken: Theo och Ramona blir tillfångatagna av vikingar efter att ha fallit i vattnet och blivit förflyttade i tiden. De förs upp till en slavmarknad för att säljas. Efter ett rymningsförsök av Theo skiljs de båda åt och går olika hemska öden till mötes...

"Svarta Döden", 6:e boken: Här förflyttas Theo och Ramona till Florens 1348 och pestens tid. Där möter de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon avslöjar den för Theo och Ramona inser de att de måste fly, men då flyr rakt i armarna på Svarta Döden.

"Snapphanar", 7:e boken: Ramona hittar ett gammalt dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden, till Snapphanarna år 1676. Ramona förlorar minnet efter en olycka. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden men hamnar på motståndarsidan. Till slut möts de tidigare vännerna i en kamp på liv och död.

"Giljotinen", 8:e boken: År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken...

"Riddarsvärdet", 9:e boken: Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona.

"Det glömda kriget - 1808-1809", 10:e boken: "Vad har jag nu ställt till med?" utbrast Ramona. Hon förstod genast att en ny tidsförflyttning var på gång. Hon ville gripa tag i Theo så att även han följde med. Men det var för sent... När Theo och Robert upptäcker att Ramona försvunnit, vet de inte vart hon har tagit vägen. De tror att hon har färdats till kriget 1808-1809, då Sverige förlorade Finland till Ryssland. Därför läser de allt om det kriget. Varje gång Theo tar en ny mapp får det oanade följder. Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?

"Snapphaneresan", 11:e boken: Följ med Theo och Ramona på en spännande resa i Snapphaneland. Berättelsen börjar på Sporrakulla gård, där de hittar ett kopparmynt ifrån Loshultskuppen. Genom kopparmyntet färdas de genom tiden till snapphanefejden 1678. Theo och Ramona ger sig på jakt efter skatten. Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

”Kinesiska Draken”, 12:e boken: Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina. Theo och Ramona kastas mellan olika händelser; hemska och livsfarliga, men samtidigt oerhört fängslande. På nära håll får de ta del av mord och sammansvärjningar. De inser till slut att även deras liv är hotade. Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga!

”Theos Pompeji”, 13:e boken: En augustimorgon år 79, i staden Pompeji vid vulkanen Vesuvius, blir Theo vittne till något som förändrar hans liv för all framtid. Upplevelsen för honom till en sierska som uttalar en spådom, som gör att Theo kastar sig handlöst in i nya skrämmande händelser. Allt för att undvika det katastrofala öde som väntar. En fascinerande bok om Theos liv i Pompeji, som vävs ihop med romartidens historia. Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji.

”Boudicas strid mot Romarna, 14:e boken: Genom en historisk brosch förflyttas Theo och Ramona i tiden, till år 61 i Britannien och hamnar i drottning Boudicas by. Snart anländer romarna och ödelägger byn. Därefter beger sig romarna mot druidernas ö Anglesey för att utplåna druiderna. Kelternas drottning Boudica är rasande, samlar kelterna och ger order om strid. Theo har oturen att få en druidkristall, vilket ställer till det rejält för honom. Theo och Ramona kämpar för sina liv. De försöker resa tillbaka till sin egen tid, utan att lyckas, istället möter de kejsar Hadrianus. Den här gången blir tidsresan till Britannien en mardrömsupplevelse som aldrig verkar ta slut.

”På liv och död i andra världskrigets skugga”, 15:e boken: En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter som bara har en enda utväg: Döden. En fängslande bok som skildrar andra världskriget från olika sidor: en tysk familj, gömda personer, samt judar i koncentrationsläger.

”På flykt från andra världskrigets fasa”, 16:e boken: Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger. Motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv. En ruskigt fascinerande historisk äventyrsbok, som avslutas med en gedigen faktadel om andra världskriget.

”Kimberlie – Äventyr på Nya Zeeland”, 1:a boken i serien om Kimberlie och Andy: Kimberlies första resa till Nya Zeeland blir inte alls vad hon förväntat sig. Istället för tråkiga släktträffar, får hon uppleva skrämmande äventyr, när hon ensam ger sig av för att utforska det okända landet. Nya Zeelands natur är inte så ofarlig som hon trodde. En mystisk man dyker oväntat upp och skrämmer henne. Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.

"Kimberlie - Ett nytt liv", 2: a boken: Något fruktansvärt händer som för alltid förändrar Kimberlies liv. På grund av detta fattar hon ett ödesdigert beslut och drar omedvetet med sig Andy i de händelser som följer.

”Kimberlie – Främlingar”, 3:e boken: Fru Moonwinds hus döljer en hemlighet som är flera hundra år gammal. Kimberlie och Andy bestämmer sig för att lösa husets gåta, men det går inte riktigt som de har tänkt sig. Det kommer mystiska främlingar till staden Dunedin och de verkar finnas överallt där Kimberlie och Andy är. Deras liv vänds plötsligt upp och ned. Ingenting blir sig likt när de till slut upptäcker vad främlingarna är ute efter.

De Historiska Äventyrsböcker om Theo och Ramona är skrivna runt riktiga historiska händelser, med riktiga historiska personer och faktadel i slutet av böckerna. (Många skriver till mig och tackar mig för att de har fått högsta betyg i skolan efter att ha läst någon av mina historiska äventyrsböcker och därefter fått prov i skolan på ämnet. De säger att det känns som om de hade varit där och därför kom ihåg allt de hade läst. De säger också att mina böcker ger spänning för stunden och lärdom för livet. Att böckerna är så spännande att det inte går att sluta läsa dem, förrän dem är slut!) Böckerna om Kimberlie skildrar Nya Zeeland, dess mystiska natur och historia i nervkittlande berättelser. Spännande thrillers som tar andan ur läsaren…
Jag älskar att skriva böcker. Gå in på min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com/ om du vill följa arbetet med mina böcker, eller läsa om mina researchresor inför varje bok. På min hemsida www.kimselius.se kan du läsa 2-3 kapitel ur varje bok.

Hör av dig och berätta om du läser någon av böckerna och vad du isåfall tyckte om den/dem?

Kramisar från Kim


Hej Kim!
Brukar de be någon, t.ex. din kompis, din mamma eller någon annan kolla igenom din text och låta han/hon säga vad de tycker?
Och förresten, vad är en pseudonym?

Tacksam för svar

Kram Gabriella

/ Gabriella, 13 år

Hej Gabriella

Jag har fyra korrekturläsare som rättar mina berättelser innan de blir en färdig bok. Det är viktigt att någon läser igenom texten innan man skickar in den till ett förlag. Det allra bästa är om det är någon som verkligen säger vad de tycker om det man har skrivit. Därför kan det vara bra att be en lärare, eller en bibliotekarie, att läsa det du har skrivit innan du skickar det till ett förlag.

En psedonym är när man använder sig av ett annat namn än sitt eget när man ger ut sin bok.

Kramisar Kim


Hej Kim M Kimselius!


Jag älskar att skriva och läsa. Men jag har två problem.....när jag har börjat en berättelse så dyker det upp en ny ide'e. Jag tycker det är roligt att komma på ide'er men det blir lixom tråkigare och tråkigare att skriva fördigt den. Har du några förslag? (Fattar du vad jag skrev? Jag har svårt att förklara)


//Johanna

/ Johanna, 10 år från Skåne

Hej Johanna

Lyckliga du som är född med outsinlig fantasi, var glad för det! Jag är precis som du, får hela tiden nya idéer. Det tycker jag inte är något problem, utan ser det som en gåva.

För att överhuvudtaget få en bok klar gör jag som så, att när jag får en ny idé skriver jag ner första kapitlet, eller det sista, om det är just det kapitlet som dyker upp i mitt huvud. Därefter skriver jag stolpar på vad boken ska handla om. Sedan lägger jag undan berättelsen och fortsätter på den bok jag håller på med just då. När den boken sedan är klar är det bara att välja mellan alla de påbörjade böcker som ligger och väntar på att bli färdigskrivna.

Lycka till!

Kramisar Kim


Hejsan jag undrar om man kan skriva en bok om man är fem år? Min mamma hjälper mig med att skriva och jag säger vad hon ska skriva. Hälsningar El Ström!

/ El Ström (ES), 5 år från KontaktKöping (KK)

Hej ES

Det finns en flicka somheter Dorothy Straight, som skrev sin bok How the World Began, när hon var fyra år. Två år senare gavs boken ut, 1964. Dorothy är född 1958 i Washington D.C USA.

I England bor Libby Rees. Hon gav ut sin första bok när hon var bara nio år. Boken handlar om hennes föräldrars skilsmässa. Libby gav ut sin andra bok när hon var tolv. Den handlar om hur det är att byta från lågstadiet till högstadiet. Förlaget Aultbea Publishing har skrivit kontrakt på totalt tre böcker med Libby. Libby Rees är även ambassadör för en organisation som heter "Save the Children" och styrelsemedlem i "Children and Family Court Advisory and Support Service".

Om du vill läsa mer om unga författare kan du kika in på den här länken: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2011/04/hur-gammal-ska-man-vara-for-att-bli.html

Kramisar Kim


vilken bok är den senaste du har skrivit????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????.

/ Tiffany, 10 år från Lund

Hej Tiffany

Den senaste boken jag skrev är På flykt från andra världskrigets fasa:
Baksidestext På flykt från andra världskrigets fasa:
Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger och motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv.
En rafflande bok som skildrar andra världskriget i ett ockuperat land: motståndsrörelsens kamp, judarnas öden, händelsen i Vélodrome d'Hiver, nedskjutna flygare, samt de franska invånarnas liv. Boken beskriver även många av andra världskrigets händelser genom de olika personernas upplevelser.

Recensioner av På flykt från andra världskrigets fasa:
"Den bästa bok Kim har skrivit!" HarryEriksson
"Man sitter som på nålar ända till sista sidan." Ingela Svensson
"Det här är en av Kims bästa böcker hittills!" Kristina Fridensköld
"Kim har faktiskt överträffat sig själv! ... Hon har funnit en ny vinkel i tidsresandet som är en riktig nervkittlare. ... LÄÄÄÄÄS!!!! Annelie Nilsson

Lät den spännande?

Kramisar Kim


Jag har två frågor till dig:

1:Hur gammal var du när du skrev din första bok?

2:Vilken är din favorit bok?

/ Tiffany, 10 år från Lund

Hej Tiffany

1. 8 år.

2. Av mina egna böcker är det På flykt från andra världskrigets fasa, av andras böcker är det Den hemlighetsfulla trädgården av Francis Burnett Hodges.

Kramisar Kim


Tiffanys fråga: vilken var din första bok du skrev?

Majas fråga: Jag har två frågor. Jag är tio år och vill skriva en serie med böcker.Kan jag som är tio lämmna ut min bok när jag har skrivit färdigt den? Hur kan jag ta kontakt med ett bokförlag?

/ Maja och Tiffany, 10 år från Vi är ifrån Lund

Hej Maja och Tiffany

Ser att ni är från Lund. Jag ska till Akademibokhandeln Gleerups på fredag för att signera mina böcker där. Kanske vi ses?

Den allra första bok jag skrev var Röda slottets hemlighet, men den har inte blivit utgiven. Vill du läsa om den kan du göra det här: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2010/01/min-allra-forsta-bok.html Den första bok som blev utgiven är Tillbaka till Pompeji som du kan läsa mer om här: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/p/mina-bocker.html

Visst kan du som är tio år skicka in din berättelse. På min hemsida www.kimselius.se under Författartips kan du läsa om personer som var yngre än vad du är nu när de fick sin första bok utgiven.

Här kan du läsa om hur du kontaktar ett förlag, hur du ska skriva ditt manus etc: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2010/05/skrivprocess-skicka-till-bokforlag-ge.html

Lycka till med era böcker Maja och Tiffany!

Kramisar Kim


Hejsan Kim!
Jag vet att jag troligtvis ställer samma frågor som du redan hört många gånger, men jag gör det ändå ;)
Jag har börjat komma till slutet av min bok, inte riktigt klar, men det rullar på. Problemet är att jag har så svårt för när folk ska läsa mina verk och unviker det gärna så länge som möjligt. Nu är det nog dags för några andras åsikter, men vilkas? Jag brukar alltid låta en kompis läsa vad jag skriver, men hon är inte direkt den mest opartiska människan. Så vem ska jag ta hjälp av för att få ett sådant bra råd som möjligt? Jag tänker skicka manuset till min vän, men jag kommer nog behöva lite andra åsikter.
Vilka brukar du be om hjälp?
Hoppas du har det bra, och tack på förhand :D
Mvh/ ida

/ Ida, 16 år

Hej Ida

Helt okej att ställa samma frågor som jag fått tidigare, det är det många som gör.

Du har säkert en bibliotekarie eller en lärare som är villig att läsa din berättelse och komma med konstruktiv kritik. Det finns också proffshjälp att få, men då får man betala för det. Vill du ändå ha en proffsläsare hittar du länkar till sådana på min blogg: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/

Jag har fyra korrekturläsare som läser igenom mina manus innan de går till tryck. När man ges ut på ett förlag är det en redaktör som läser och kommenterar.

Lycka till med din berättelse, hoppas du hittar någon som kan hjälpa dig!

Kramisar Kim


Hej Kim!
Du skriver jätte bra böcker :D.
Men jag har ett problem,jag är inte så bra på att fantisera bra saker hur gör jag?

/ Dea, 10 år från Helsingborg

Hej Dea

Tack så mycket :D!

För att väcka din fantasi bör du läsa mycket, och många olika typer av böcker. Kika in på boktipsbloggar och se vad de skriver om vissa böcker. Om du inte vet hur man hittar Bokbloggar kan du kika in på min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com/ där jag länkar till många bra bokbloggar, eller så kan du googla på Bokbloggar.

Lycka till att väcka din fantasi!

Kramisar Kim


Jag älskar att skriva, men kan aldrig riktigt komma igång. Jag börjar alltid på något nytt, och det gamla blir aldrig avslutat. På det sättet kommer jag aldrig att kunna skriva en riktig bok! Hur gör man för att komma igång? Går det att bara skriva, om man inte alls vet vad det ska handla om, eller är det lättare om man vet lite vad man ska skriva om?

/ Linn, 15 år från Halmstad

Hej Linn

Lyckliga du som är född med outsinlig fantasi, var glad för det! Jag är precis som du, får hela tiden nya idéer. Det tycker jag inte är något problem, utan ser det som en gåva.

För att överhuvudtaget få en bok klar gör jag som så, att när jag får en ny idé skriver jag ner första kapitlet, eller det sista, om det är just det kapitlet som dyker upp i mitt huvud. Därefter skriver jag stolpar på vad boken ska handla om. Sedan lägger jag undan berättelsen och fortsätter på den bok jag håller på med just då. När den boken sedan är klar är det bara att välja mellan alla de påbörjade böcker som ligger och väntar på att bli färdigskrivna.

Det är alltid lättare att skriva en bok om man vet vad den ska handla om. Kanske kan du bygga upp boken med hjälp av en tankekarta eller med Gula lappar. Här hittar du ett blogginlägg jag har skrivit om hur du ska bygga upp din berättelse: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2010/12/skrivprocess-bygg-upp-din-berattelse.html

Lycka till!

Kramisar Kim

Lycka till!

Kramisar Kim


Hej Kim! Ärligt talat, så vet jag faktiskt inte vilken kategori jag ska skriva till, men du är ju författare, så då kanske jag kan hitta svaret hos dig! :)
Det är en sak jag undrat länge, hur komparerar man få? Alltså till få, färre...? Jag har googlat det och frågat min lärare men fick tyvärr inget svar. Kan det möjligtvis vara "färst"? Inte så troligt men jag har faktiskt ingen aning. Så jag skulle vara dig VÄÄÄLDIGT och EVIGT tacksam om du kunde svara.
/Smäsh

/ Smäsh, 12 år från Malmö, Sverige

Hej Smäsh

Man säger endast få eller färre, aldrig färst.

Kramisar Kim

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2017 Unga Fakta AB