Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet författare. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Kim M. Kimselius om författare!


Jag LOVE dina böcker!
I ÄLSKAR your books!
Jag tänkte bara fråga om vem som är din favoritförfattare, jag gissar att det är Dean Kootz, för han är min favorit, men du kommer tvåa.
Och jag har en till: Om man är 9 år och skriver två sidor om dagen i två veckor, är det tillräckligt för att bli en bok då?

Det är andra gången jag ställer en fråga, så dom var nog inte så bra ... men hoppas du svarar i alla fall :)

/ Ellen, 9 år från Sverige

Hej Ellen

Tack! Blir jätteglad för dina ord. Har du läst ALLA de böcker jag har skrivit?

Jo, det stämmer Dean Koontz är min favoritförfattare och jag har fått signerade böcker av Dean eftersom han och jag har samma agent.

Det beror på vilken typ av böcker du tänker skriva. Det är olika antal manusblad på olika typer av böcker. (En "manussida" är ett A-4 blad där man har skrivit texten med storlek 12 och har radavstånd 1,5 eller 2.) För bilderböcker är det cirka 6-8 A-4 manusblad. För 5-11 år är det cirka 50-100 A-4 manusblad och för ungdomsböcker är det cirka 100-150 A-4 manusblad.

Som du kanske vet skriver jag historiska äventyrsböcker. Mina manus brukar ligga på 120-250 A-4 manusblad. Skrivet med 12 punkters storlek på bokstäverna, Font Ariel, 1 1/2 radavstånd. Mina böcker är i färdigt format på mellan 188-354 sidor.

Hoppas att detta var till hjälp. Lycka till med ditt skrivande.

Kramisar från Kim


Hej Kim!
Jag tänker skriva en novell till en novelltävlig som handlar om vampyrer. Jag brukar inte skriva om vampyrer, men jag vet jag kan.
Det är bara det att jag har 0 idér eller material. Jag har läst olika böcker, men de står still i huvudet. Har du något tips så ja kan få igång fantasin?
Kram Millan :)

/ Millan (smeknamn), 13 år från Sverige

Hej Millan

Mitt bästa tips är faktiskt att läsa, och läsa många olika böcker.

Det är ingen idé att du sitter och väntar på att idéerna ska komma. Det är bara att sätta sig vid datorn och låta fingrarna leka med tangenterna, skriva lite meningar, lite ord, tills det lossnar.

Sätt upp tider då du SKA sitta vid datorn och arbeta med din text och se till att sitta vid datorn för att skriva och inte vara ute på nätet och hoppa runt, utan ägna den fastslagna tiden till enbart skrivandet.

Då ska du se att det lossnar.

Lycka till!

Kramisar Kim


Hej!
Jag är en tjej på 14 år som ofta blir inspirerad av låtar när jag skriver längre berättelser och jag undrar om du också blir det? Texten behöver inte ens handla om det jag skriver om, utan det är om känslan den förmedlar och det är den känslan jag försöker få in i boken.
Jag har också fler frågor. När du skriver en bok, skriver du med talstreck och hur många sidor brukar ett kapitel med dubbelt radavstånd, teckensnitt Arial och storleken 12px vara?

"Just när jag skrev början lyssnade jag på låtarna "My heart" och "Misguided Ghosts" av Paramore. Hoppas att jag kan få lite konstruktiv kritik om början och om det är ett lämpligt sätt att börja en berättelse, detta är dock en så liten del av början så den kanske faller platt eftersom man inte får reda på mer bakgrund just då. Men självklart hoppas jag att den får dig att vilja fortsätta ändå!

Det regnade kraftigt och de gråa molnen täckte himlen och ville inte släppa in ens en stråle solljus när jag surt klampade ut från bilen som nästan hade brakat ihop på vägen hit. Igen. Jag fick ta mammas bil resten av veckan om jag skulle lämna in den på lagning. Jag rös bara av tanken på hur mycket det skulle kosta mig. Där rök min resa till Seattle.
Jag genade nonchalant över gräsmattan på parkeringen även fast jag såg den stora skylten med meningen ”Gå ej på gräsmattan” och sprang mot skolans ingång. Jag suckade, jag hade försökt göra i ordning håret och lockat det bara för att det var första dagen efter höstlovet men regnet hade tydligen planer på att göra det vågigt igen.
Blicken sökte sig till den stora klockan på väggen ovanför expeditionen och jag såg att det var flera minuter innan första lektionen skulle börja och började gå mot mitt skåp.
Det var nästan inga i skolan såhär tidigt, bara några få förstaårselever vars blickar nervöst gick från golvet till taket. Jag kastade in väskan och regnjackan i skåpet, tog ut engelskaböckerna och rotade vidare efter min iPod. Regnet smattrade mot takfönstren och jag kände att någons blick brände i nacken och tittade åt det håll jag hade kommit från.
Ingen stod där men jag kunde inte låta bli att känna mig iakttagen. Jag bestämde mig för att låtsas som ingenting och ryckte på axlarna och fann min iPod. Det var säkert bara någon kille som ville fråga mig om Sophies nummer eller något men inte vågade.
Men ändå var det som att jag inte kunde få bort den känslan av att bli iakttagen sen… olyckan."

/ Linda, 14 år från Västerås

Hej Linda

Jovisst är musiken inspirerande när jag skriver. Det gäller att välja rätt musik!

Jag använder mig av apostrofer (") eftersom jag då har möjlighet att klart visa var meningen börjar och slutar.

Det är väldigt olika hur många A-4 sidor jag skriver till varje Kapitel, från 1 till 10... Det är handlingen som styr när jag ska avbryta kapitlet, inte sidantalet.

Inledningsmeningen är för lång, annars är det en bra inledning på din berättelse! Kanske ska du skriva "solstråle" istället för stråle Solljus...?

Lycka till med din berättelse!

kramisar Kim


Hej det här låter knasigt men jag vill verkligen bli en stor förtfattare, jag har säker hundra historier gömda i mitt huvud sen jag var fem år bara att jag inte skrivit ner dom då jag efter en vecka tänkt att det kanske var för dåligt o.sv. Jag ägnar mig mest åt fantasy, har alltid älskat den genren!

Just nu har jag i huvudet en story om "Taurom" landet bakom stjärnorna där allt handlar om tro och oanad magi då en flicka vid namn Amanda är väktaren för landet och har skrivit några sidor, men är rädd för att jag aldrig kommer gilla något av det jag skriver då jag är perfektionist. Vad är ditt tips för att jobba en längre tid med en text förutom tålamod och när borde man egentligen tycka det man skriver är bra?

MVH Nicole

/ Nicole, 14 år

Hej Nicole

Härligt att du har så många idéer inom dig. Det låter inte alls knasigt att du vill bli en stor författare. Håll kvar den tanken och drömmen inom dig och sätt igång och skriv!

Din idé låter helt underbar. Var rädd om den och berätta inte för mycket om den, risken är ju då att någon kanske stjäl din idé...

Du ska få ett tips, och för att det ska vara genomförbart måste du vara hård mot dig själv:

Du ska INTE läsa något du skriver, du ska bara skriva på, utan en tanke på om föregående kapitel är bra eller inte.

För att ändå hålla berättelsen i ordning i huvudet kan du använda dig av en "Innehållsförteckning". Här kan du läsa mer om det och även se exempel på det: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2011/07/skrivprocess-gula-lappar-och-innehall.html

Jag arbetar på det sättet som jag vill att du nu ska börja göra. Jag skriver från början till slut, utan att gå tillbaka och läsa föregående kapitel. Jag kan arbeta på det sättet tack vare mina Gula lappar och min Innehållsförteckning. När jag skriver tvivlar jag på att berättelsen är bra, men när jag är färdig och sätter mig och läser berättelsen från början till slut då tycker jag väldigt mycket om den. Jag blir lika förvånad varje gång över att JAG har åstadkommit en sådan bra bok.

Så för att lyckas ska du försöka arbeta på samma sätt, inte tjuvkika, jobba med innehållsförteckning där du skriver stolpar på vad varje kapitel handlar om och SKRIV PÅ!

Lycka till!

Skriv gärna tillbaka och berätta hur det går för dig!

Ser fram emot att få köpa din färdiga bok när den finns i bokhandeln!

Kramisar Kim


Heej. Jag är kär i en tjej i min klass som är jätte snäll och lång. Hon gillar att skriva, så jag vill visa att jag kan det för att imponera på henne! Har du något tips på vad för sorts berättelse jag kan skriva? Jag vill inte skriva om kärlek för det skulle vara för uppenbart...

Från: Nån som vill imponera på en lång, fin och skrivar tjej

/ Kääääääääär, 12 år

Hej Kär

De flesta tjejer tycker om dikter! Här hittar du inspiration till att skriva en egen kärleksdikt: http://www.diktkonst.se/ Dessutom kan du låna diktböcker på biblioteket.

Om du verkligen vill imponera på henne gäller det att inte bara skriva av någon av dikterna du hittar här på sidorna, utan att skriva ihop en helt egen dikt!

Lycka till! Håller tummarna för dig!

Kramisar Kim


Hej! Jag har också en berättelse som heter jag är ingen häxa, och alla tror att jag har härmat dig! Men det har jag inte eftersom jag inte har läst dina böcker (fast de värkar spännande) . Kan böcker heta samma sak, och om inte, kan du ge mig tips om vad den kan heta istället!?

/ Peter

Hej Peter

Det finns böcker som heter samma sak, men det brukar ställa till det lite i bokhandeln etc. Eftersom jag inte har en aning om vad din bok handlar om kan jag inte säga vad den ska heta. Kanske du kan använda dig av huvudpersonens namn: "Anna är ingen häxa"... Det finns en bok som heter "Mor är ingen häxa". Kanske kan någon som har läst ditt manus hjälpa dig att komma på en titel.

Om du går in på min hemsida www.kimselius.se kan du läsa smakprov ur min bok Jag är ingen häxa. Dessutom har jag berättat en hel del om min bok Jag är ingen häxa på min blogg: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2011/06/jag-ar-ingen-haxa.html

Lycka till med din bok!

Kramisar Kim


Hej! Jag och en kompis skrev en historia en gång. Två andra tjejer brukar alltid skriva berättelser tilsammans och dom är också mina vänner. Men när de läser mina berättelser verkar de inte gilla dom! Dom är jätte bra på att skriva satt jag bryr mig lite om vad de tycker. Satt vad tycker du att jag ska göra? Ska jag bry mig eller fråga dom vad de verkligen tycker? Eller vad?

Svara fort satt jag vet vad jag ska göra!

/ Jennifer, 12 år

Hej Jennifer

Jag tycker inte du ska visa din berättelse för de två andra som inte verkar tycka om din berättelse. Kanske skriver du så bra att de blir avundsjuka...

Skriv till dig själv! Det viktigaste är att DU är nöjd med din berättelse. Låt någon helt annan person läsa det du har skrivit!

Lycka till!

Kramisar Kim


Hej. Jag blev jätte glad för ditt svar. Jag var lite orolig för vad folk skulle tycka. Men om DU tycker att den är bra, då tycker alla andra säkert också det! Jag ville bara tacka för svaret och hälsa från min syster, hon är också ett fan till dig! Hon heter Julia. Och så har jag några frågor!
1. Kan man börja en bok med en mening?
2. Hur gör man ett omslag till en bok?
3. Görs bilder i böcker på datorn eller för hand?
4. Vem är din favorit författare?
5. Har du gjort en serie någon gång?

Tacksam för svar!

/ Johanna, 13 år från Sverige

Hej Johanna

1. En del böcker börjar med några rader ur en dikt, men jag tror inte jag har sett någon bok som börjar med en enda mening, men det går säkert det också. Det är ju författaren som bestämmer, i samråd med förlaget!

2. Det sköter förlaget.

3. Det beror på förlagets illustratör.

4. Dean Koontz.

5. Nej om du med serie menar en tecknad serie. Däremot är mina böcker om Theo och Ramona en serie historiska äventyrsböcker, och Kimberlie/Andy böckerna är en äventyrsserie. På min hemsida www.kimselius.se kan du läsa mer om dem.

Kramisar Kim


Hej! Det var visst jag som skrev det där om att boken slutade konstigt. Det är nån som låtsas vara mig! Gud vad taskigt.
Jag känner Tina, och lycktligtvis fick jag låna hennes bok. Där var slutet bra. Det var lika bra som alla dina andra böcker! Tack så jätte mycket för att du gav tipset om att byta in boken, men jag fick inte det!

Ellen♥ 12 år från trollhättan

Många kramar!!!!!

/ Ellen ♥ , 12 år från Trollhättan

Hej Ellen

Ja, ibland är människor sådana. Bry dig inte!

Vad konstigt att du inte fick byta boken i bokhandeln?! Kan du maila mig. Du hittar adressen på min hemsida www.kimselius.se

Härligt att du tyckte boken var bra nu när du fick läsa hela slutet!

Ser fram emot att höra av dig!

Kramisar Kim


Hej Kim!

Hur förbättrar man en berättelse som man har skrivit?

/ Lina Johansson, 15 år från Östersund

Hej Lina

Läs din berättelse många gånger. Se om du kan tillföra miljöskildringar, personskildringar, kanske fylla på med lite mer dialog. Se till att du "väver in" dessa saker på ett naturligt sätt när du fyller upp berättelsen.

Imorgon skriver jag om Korrekturläsning på min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com/ Där berättar jag vad man ska titta på när man läser igenom sin text efter att den är klar. Kanske kan du hitta några mer tips i det blogginlägget?

Lycka till med din berättelse!

Kramisar Kim


Jag skulle vilja ha tips på böcker om flickor som blir kidnappade av indianer. Jag har läst Indianernas fånge. Så jag undrar om det finns fler böcker om människor som blir kidnappad av indianer?

/ Siri

Hej Siri

Känner inte till några, men jag hittade en länk där det finns massor av Inidanböcker: http://www.tradera.com/Indianbocker-c3_341628 Gå in där och se om du hittar någon bok som du tycker är bra. Skriv upp namnet på boken och gå till ditt bibliotek och be dem ta fram den till dig.

Hoppas du hittar en bok du tycker om!

Kramisar Kim


Hej igen Kim. Lite fler frågor nu när jag börjar bli klar med boken :)

1. Du säger att man ska skicka till flera förlag samtidigt. Om man gör det och ena först säger ja, och sedan säger det andra också ja. Hur gör man då?

2. Måste man ha namn på sina kapitel? Har du det?

3. Om man ska skicka manuset som e-post till förlaget (för endel förlag vill faktiskt ha så, billigast för mig) ska man lägga allt i samma Dokument då? Det ska man, va?

Återkommer säkert med fler frågor, haha!!

/ Izabelle, 14 år från Hemligt

Hej Izabelle

1. Då väljer man det förlaget som känns bäst att samarbeta med, och inte då nödvändigtvis det som betalar mest...

2. Nej, man behöver inte ha namn på sina kapitel. Bara i en bok har jag namn på kapitlen och det är i Snapphaneresan.

3. Har inte hört något förlag som vill ha obeställda manus som e-post. Däremot vet jag att de vill ha manus som e-post NÄR de har tackat JA till ett manus. Om du har kontakt med ett förlag som vill ha ditt manus som e-post är det bästa att fråga förlaget direkt.

Lycka till!

Kramisar Kim


1.kan man skriva en bok på en dag. 2.hur mångas ungefär böcker har du skrivt

/ mile och kitt, 6 år från vi är från stockholm

Hej Mile och Kitt

1. Jovisst kan man skriva en bok på en dag, om boken inte är så tjock!

2. Jag har skrivit 19 böcker. På min hemsida www.kimselius.se hittar ni alla böckerna.

Kramisar Kim


Hej Kim!
Ellen här igen!

Jag har lite frågor och några saker att säga!

först frågorna!

1. Tycker du att det är viktigt att skriva om saker som man själv tycker om?
2. Vad brukar du göra när du inte skriver böcker
3. hur många timmar(?) lägger du ut på att skriva per dag?
4. Om man inte kommer på något att skriva, tycker du att man ska vila lite med boken då? För jag kommer faktiskt inte på något mer att skriva i min bok (äkta kärlek varar för alltid) och jag vill inte tvnga fram något, utan tycker att det ska flyta på. Det är då jag skriver som bäst!

och sen vill jag säga att jag kollar ofta på dina youtube videos! dom är jättebra!
Jag har aldrig läst Kimberlie böckerna! men jag ska börja med det nu! för dom verkar jättebra!

tack för att du finns på Unga faktas sida! annars skulle jag aldrig ha upptäckt dina underbara böcker! ♥

//ellen ♥

/ Ellen ♥, 12 år från Sverige

Hej Ellen

1. Det är inte viktigt att "tycka om" det man skriver om, det viktigaste är att man VILL skriva om det! Jag har just avslutat två böcker om andra världskriget, en händelse som jag inte tycker om, men jag har ändå tyckt om att skriva om det, eftersom jag vill dela med mig till mina läsare av allt som hände då.

2. Tänker på vad jag ska skriva!

3. Det är olika, från 15 minuter till 10 timmar. Jag sitter ju inte bara hemma på min kammare, utan jag reser även på researchresor, läser fakta, signerar hos bokhandlarna, föreläser etc.

4. Tycker absolut att du ska lägga undan boken, men låt den ligga och "gro" i bakhuvudet på dig, så kommer orden tillbaka.

Vad roligt att du tittar på mina youtube videos. Tänkte läsa in samtliga mina böcker på video. Hoppas hinna med det nu i sommar. Kul att du gillade filmerna!

Ja, det är väldigt många som älskar Kimberlieböckerna. Hör av dig och berätta vad du tycker om dem när du har läst någon av dem.

Så rart sagt, tack!

Kramisar Kim


Heysan, Kim! ;)

Jo, jag har en fråga till dig som jag hoppas du hinner att svara på.
I alla fall så ÄLSKAR jag att läsa. Och efter tag började jag att skriva egna berättelser vilket jag nu också ÄLSKAR(!!!) att göra. Men.... det går inte så bra :/
Alltså det går bra sådär jag får ju en text som jag är nöjd med men sedan så.....TAPPAR JAG LUSTEN :(
Såå himla tråkigt. Jag vet varför jag tappar lusten att fortsätta skriva på berättelsen: För att jag kommer på HUNDRATUSENMILJARDERMILJONER andra idéer till en berättelse som jag inte kan använda i just "den" berättelsen för idéerna passar liksom inte in.... :/ (Jag vill inte skriva om den för jag blev värkligen nöjd med den!) Och så börjar jag på en ny och så får jag nya idéer som inte passar in i just "den" berättelsen och inte i någon annan heller så jag börjar på en ny.... Det e som en ond cirkel!!!!!!

Och min fråga är.......

HUR TAR JAG MIG UR CIRKELN??? :(

Tacksam för svar!!
PS. du e bäst!!

// Stina 11 år :-)

/ StinaJohansson =), 11 år

Hej Stina

Tror aldrig du kan ta dig ur cirkeln, för det har inte jag lyckats med. Jag får också hela tiden idéer och hela textbitar till nya böcker, medan jag håller på med en helt annan.

Jag gör så att jag skriver av mig texterna, i dokument på datorn, eller i min "Idébok", där jag samlar idéer till nya böcker. När jag väl fått ur mig orden och skrivit stolpar på hela berättelsen, då går jag tillbaka till den bok jag håller på med och fortsätter skriva på den.

Du ska vara tacksam över att du har så många idéer inom dig, det är en gåva! Förvalta den väl! Lyckat till med dina berättelser!

Tack!

Kramisar Kim


Tjena Kim!

Jo jag skriver som sagt nu min fantasy härdå. Har också påbörjat en äventyr/kärleksroman. Problemet jag möter är ordförråd! Hur gör du? har du någon bok med synonymer eller så? För det är oftast det jag finner är det svåra med att skriva. Tillslut blir det samma ord, metaforer och liknelser. försöker ju också vara uppfinningsrik i det hela. Men hur gör du?

/ Robin, 19 år från Västerås

Hej Robin

Jag har två Synonymböcker och använder mig även av Verktyg i Wordprogrammet, där hittar du synonymer. För det är, som du skriver, viktigt att använda sig av synonymer och inte hela tiden ha precis samma ord när man skriver. Lycka till!

Kramisar Kim


Hej! Jag undrar om ni kommer att göra en bokklubb?

/ Sara

Hej Sara

Har inte en aning ifall de planerar någon bokklubb här på Unga Fakta. Jag besvarar bara de frågor som kommer in om böcker och skrivandet. Men jag ska skicka din fråga vidare till de ansvariga.

kramisar Kim


Hej igen! Min kusin har 29 kapitel, men jag har bara 27! Det är nog därför det blev konstigt. Jag ville bara att du skulle veta det, men jag har köpt en ny nu, och i den slutade den bra. Tack för tipset, boken jag hade lämnade jag tillbaka och dom bad om ursäkt. Jag tänkte att du ville veta hur det gick. Men det var allt!

/ Tina

Hej Tina

Vad bra att du fick byta ut din bok. Tack för att du skrev och berättade hur det gick för dig. Äntligen fick du läsa det riktiga slutet på Jag är ingen häxa! Jättebra!

Kramisar Kim


Hejsan Kim!

Tack för svaret!

NEJ! Det är INTE jag som har skrivit längre ner, vilket är läskigt!
dessutom har jag läst "Jag är ingen häxa" och vet att Theo inte dör! (Vilket är tur, för jag blev väldigt nervös ett tag!)

det där med Gula lappar, låter jättebra! jag ska verkligen testa det!

Här kommer några frågor!

1.En dag för ca 2 år sedan gick jag i 4:an och då fick vi besök av författaren Pia Hagmar! hon åkte visst runt i lite olika skolor! Gör du sådant? för det skulle ju vara jättekul om du gjorde det! Då kan ju alla få se vilka spännande böcker du har!

2. Tycker du att man ska skriva t. ex: "Sådant" istället för "Sånt", "Skall" istället för "Ska". Eller är det upp till författaren själv?

3. När kan man kalla sig författare? Jag har skrivit några noveller och en bok! och jag har kallat mig själv en författare, men det är ju ingen av mina böcker som har publicerats! räknas det inte som om jag är det då?

4. Jag har svårt för att komma på Namn på olika personer i mina böcker! Hur kom du på namnen till dina huvudpersoner o.s.v.!

Du är en jätteduktig författare, och jag LÄNGTAR tills böckerna om andra världskriget kommer ut! de verkar super spännande!

Många kramar

//Ellen ♥

/ Ellen ♥, 12 år

Hej Ellen

1. Jo, jag reser också runt i olika skolor och föreläser. Du bokar mig genom Författarcentrum. Adress, telefonnummer etc hittar du på www.kimselius.se under Kontakt.

2. Varje författare har sitt sätt att skriva och väljer själv hur de vill uttrycka sig. Därefter är det förlaget som rättar om de anser att det ska stå på ett annat sätt.

3. Det tog lång tid innan jag vågade kalla mig författare, trots att jag har skrivit sedan jag var åtta år. Min man har alltid kallat mig författare eftersom jag alltid skriver. Men det var först efter att jag hade publicerat flera böcker som jag kände att jag var en författare. Så det är helt upp till dig själv att bestämma när du är författare.

4. Du kan söka på nätet efter NAMN så hittar du många länkar till både svenska och utländska namn. Huvudpersonerna till mina böcker om Theo och Ramona var tvungna att kunna användas i alla tidsåldrar och länder, därför fick de heta som de gör. Kimberlie och Andy är engelska namn eftersom de böckerna utspelar sig på Nya Zeeland.

Tack Ellen! Blir jätteglad för dina ord. Ja, böckerna om andra världskriget är SUPERBRA. Min 88-åriga pappa läste ut den ena boken på två dagar, precis som mina korrekturläsare, som brukar ta 3-4 veckor på sig att läsa korrektur normalt. De säger att de bara inte kunde sluta läsa. Kul!

Kramisar Kim


Jag ÄLSKAR alla dina böcker. Verkligen. Du är min favoritförfattare. Min kompis hittade den här sidan och när jag gick in på fråga en författare var det DU. Gud vad coolt. Jag som hade tänkt mejla dig. Förresten, jag har en fråga. Jag vet att du inte kan läsa långa berättelser. Så jag tänkte skriva in en liten bit av den.
"Klockan var 24.00, och jag vaknade med ett ryck. Någon knackade på dörren. Mamma brukade alltid säga att jag inte fick öppna dörren när jag var ensam hemma. Men nu kändes det som om något hemligt väntade bakom den gråa trä dörren. Jag var så nyfiken av mig, så jag tänkte öppna den i alla fall. Jag var ju inte riktigt ENSAM hemma eftersom min storasyster passade mig, men hon sov. Nu tog nyfikenheten över och jag bestämde mig för att öppna dörren. Träet var slitet, så det gnisslade om dörren när jag öppnade den. Nej, tänkte jag. Jag borde inte öppnat. Sedan blev allt mörkt."
Säg gärna vad du tyckte om den, fast jag kanske skrev för mycket. Förresten älskar jag Jag är ingen häxa, hon Ellen från Trollhatten eller vad det var, sa att den är konstig. Skumt. I alla fall skriv gärna också om jag har stavfel eller ska börja på ett annat sätt. Svara så fort du kan, jag förstår att du har mycket jobb! Mejla gärna mig!

Från: Ett kim fan!

PS: Du är bäst!

/ Johanna, 13 år från Sverige

Hej Johanna

Tack! Åh, vad glad jag blir för dina ord.

Läste början på din text och den lät MYCKET spännande. Fortsätt skriv! Bry dig inte om stavfel i första omgången när du skriver, skriv direkt från hjärtat. Stavfelen rättar man först när hela berättelsen är klar.

Fortsätt skriv på din berättelse. Hör av dig till mig den dag du får din bok utgiven av ett förlag! Lycka till!

Ellen och en person till har tydligen fått böcker där det sista kapitlet fattas i boken. Då blir det lite konstigt slut på boken, det håller jag med dem om.

Tack, vad rar du är!

Kramisar Kim

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2017 Unga Fakta AB