Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet författare. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Kim M. Kimselius om författare!


hej jag har läst 1bok jag är ingen häxa den var bra.
nu håller jag på med att läsa giljotinen.
jag vill jätte gärna läsa dina nya böcker.
hejdå

/ Natanael Segerfur, 11 år från svinön

Hej Natanael

Tack för att du tycker så mycket om min bok "Jag är ingen häxa". När du har läst färdigt "Giljotinen" tycker jag att du ska läsa "Snapphanar". I den boken träffar du på bland annat Stina ifrån "Jag är ingen häxa", och några fler personer från den boken.

Vad roligt att du tycker så mycket om mina böcker att du vill läsa alla. Kanske du vill gå med i någon av fanklubbarna. Du hittar dem på www.kimselius.se under "länkar".

Kramisar Kim


Hej
När jag skriver böcker så blir dokumten alltid så långa
Vad ska man göra för att sidorna inte bli så
långa precis som i en del böcker?
går det att trycka ihop texten mer?

/ Yazmin, 14 år

Hej Yazmin

För att inte dokumenten ska bli för långa kan du dela upp dina böcker i kapitel. Ett dokument för varje kapitel. Det blir då lättare att arbeta med dina böcker.

Jag har ett dokument för varje kapitel och döper dem till 00, 01, 02, 03 osv. Om du inte sätter 0 framför så kommer 2 att hamna före 20, 3 före 30 osv.

Att jag döper ett dokument till 00, beror på att där lägger jag all information som ska stå INNAN själva berättelsen börjar, namn på boken, alla tidigare böcker, presentation av mig med mera.

Lycka till!

Kramisar Kim


Hej! ursäkta mig att jag frågar så mycket men en tjej som jag gör väl det.
Låter namnet Kari Oczen Afrikanskt?
Kan du komma på nåra bra namn till Karis familje medlämar här kommer de:
Mamma, pappa, lilbrosa, storsyrra & lilsyrra som ligger i mamma's mage.
I historien om henne är det en kille som heter Kyle Orzen och mamman är från afrika
jag frågar mer se!
hej då!

/ Evelyn, 9 år från N Rörum

Hej Evelyn

Vet inget om afrikanska namn. Jag tycker att du ska läsa böcker som utspelar sig i afrika. Du har bland annat Henning Mankells bok "Elden" och några till. Fråga på ditt bibliotek.

Lycka till!

Kramisar från Kim


hej jag heter mikaela och jag undrar hur det är att vara författare och att kunna hinna att skriva alla dina böker om du hinner att resa nästan hela tiden och så jag vet att vara förffatare är svårt men hur gör du
jag själv måste tänka själv jätte länge och får fram vad min berättelsens namne är jätte svårt
att komma på saker och ting men jag gillar värkligen dina böker


kramisar mikaela persson

/ mikaela, 11 år från skåne

Hej Mikaela

Det är jätteroligt att vara författare, att få brev från läsarna, att få träffa dem och skriva autografer och att få resa runt över hela världen.

För att hinna skriva också måste jag arbeta mer än åtta timmar om dagen. Jag går upp väldigt tidigt och arbetar till sent. När jag skriver en bok arbetar jag väldigt intensivt och gör nästan ingenting annat än bara skriver.

Jag har fått gåvan att skriva och även begåvats med mycket fantasi. Det gör att det är lätt för mig att skriva mina böcker. Men eftersom böckerna är gjorda efter riktiga historiska händelser måste jag läsa massor av fakta innan jag gör en bok. Det är både roligt och ibland jobbigt.

Kramisar från Kim


hej jag heter mikaela och jag har läsit en av dina böker faraos förbanelse den är jätte bra och
jag skulle villja bara veta vad dina två nya böker kommer heta för jag kommer att köpa dom derekt då
jag skulle villja veta dom namn jag är jätte intresersd av dina böker och jag kan alldrig sluta läsa dina böcker för jag är ett fans till dej och jag hoppas att du svarar . jag kan någ alldrig sluta läsa dina böcker


kramisar från mikaela persson

/ mikaela, 11 år från skåne

Hej Mikaela

Tack för att du tycker så mycket om min bok "Faraos förbannelse".

De två nya böckerna som kommer i augusti heter:

"Riddarsvärdet", 9:e boken om Theo och Ramona: Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona.

"Det glömda kriget - 1808-1809", 10:e boken om Theo och Ramona: Den handlar om när Sverige förlorade Finland till Ryssland. Titta på min hemsida www.kimselius.se så får du se omslagen på böckerna och kan läsa smakprov ur dem.

Kramisar från Kim


Hej! igen kommer du ihåg mig jag har fyllt år !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag har läst Den gömda inkastaden och håller på med jag är ingen häxa.
har s,demåne varit en vän länge?
aså ibland så skriver jag en historia för vi har det i läxa men ibland så mitt i vill jag inte läsa upp en mening vad ska jag göra??????????????????????????????????????
hej då
kramisar till dig!!!!!!!!!!

/ Evelyn, 9 år från N Rörum

Hej Evelyn

Grattis på födelsedagen, i efterskott.

Vad flitig du är med läsandet. Efter att du har läst "Jag är ingen häxa" tycker jag att du ska läsa "Snapphanar", om du inte redan har läst den. I "Snapphanar" träffar du på Stina igen.

Susanne Demåne och jag har känt varandra i tretton år. Vi träffades när jag precis hade flyttat till Blekinge, vilket jag gjorde 1995. Visst gör hon fantastiskt vackra omslag?!

Ibland är det svårt att stå framför folk och tala, det tycker även jag och då är jag ute en hel del och föreläser. Ett knep är att du antingen väljer ut en person du vet tycker om dig och din text, och så tittar du bara på den personen. Inte i ögonen, utan i pannan. För det är jobbigt om någon stirrar en i ögonen hela tiden. Eller så låter du blicken vila strax över allas huvuden och tala till dig själv, precis som du gör hemma när du över på dina meningar.

Lycka till!

Kramisar från Kim


Hej! jag vill jätte gärna läsa dina nya böcker. jag tycker inte om att läsa igentligen men dinna är så bra att jag älskar att läsa dom. jag kommer låna böcker som du har skrivit från bibloteket. du är min favorit författare nu. jag ska snart börja läsa jag är ingen häxa.

tusen kramar Esther Fröjdegård!!

/ Esther Fröjdegård, 10 år från troedsberga

Hej Esther

Åh, vad glad jag blir att du gärna vill läsa mina böcker, trots att du inte tycker om att läsa. TACK! Om jag är din favoritförfattare kanske du är medlem i någon av fanklubbarna? Du hittar länkar till dem på min hemsida www.kimselius.se under länkar.

Kramisar Kim


Hur många lender har du varit i?

/ Daniel, 11 år från Höör

Hej Daniel

Väldigt många länder! Så många att jag inte har räkning på dem. Nästa vecka är jag i Kina, därefter åker jag till Frankrike och Finland. Detta är bara i år... Eftersom jag reser och besöker varje plats jag ska skriva om kan du kanske ana vilka länder jag har varit i, om du har läst alla de åtta böcker som kommit ut hittills.

Kramisar från Kim


hej jag har läst din bok gilliotinen jag tycker den är gätte bra men jag undrar lite om några saker bland annat så undrar jag om hon louise verkligen fanns på den tiden och om hon dog i gillijotinen.

/ robin, 11 år från risebega

Hej Robin

Tack för att du tycker så mycket om min bok Giljotinen.

Louise är en påhittad person. Men jag som författare vet att hon klarade sig ifrån giljotinen och levde ett långt och lyckligt liv.

Kramisar från Kim


vad heter dom som kommer ut i augusti?


/ samuel ström, 10 år från hörby

Hej Samuel

De två historiska äventyrsböckerna som kommer ut i augusti heter:

"Riddarsvärdet", 9:e boken om Theo och Ramona: Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona.

och

"Det glömda kriget - 1808-1809", 10:e boken om Theo och Ramona: Den handlar om när Sverige förlorade Finland till Ryssland.

Tyckte du böckerna lät spännande? Du kan läsa mer om böckerna på www.kimselius.se och se bokomslagen på böckerna.

Kramisar från Kim


vad är det för hundar du har och vad heter dom?

/ Daniel, 11 år från Höör

Hej Daniel

Jag har tre Berner Sennenhundar, Namie, Tola och Pluto och en Polski Owczarek Nizinnyhund, Tickie. Du kan gå in på www.kimselius.se under länkar hittar du Jamakis kennel. Där hittar du bilder på mig och mina hundar.

Kramisar Kim


Hej Kim.
Jag skriver en bok och undrar om man kan skriva en mening såhär:
–Jasså, han är inte hemma säger du, Johan hörde en dörr ryckas upp i andra sidan hallen, Är det sant, eller vill du hålla mig borta från min egen son?
Blir det för många kommatecken? Kan du hjälpa mig rätta till meningen?

/ Linnea, 13 år från Ett land

Hej Linnea

Vem säger vad? är min första fråga när jag läser din text.

"Jaså, han är inte hemma, säger du", sa ???.
Johan hörde en dörr ryckas upp på andra sidan hallen (vilket fick honom att...)
"Är det sant? Eller försöker du hålla mig borta från min son?" undrade ???...

Som du förstår är det för många kommatecken, eftersom det borde vara punkt istället, på grund av att det är avslutade meningar. Dessutom tycker jag att Johan borde reagera när en dörr rycks upp. Då blir det mer flyt i texten.

Lycka till!

Kramisar Kim


Hej Kim!
Jag har ett problem. När jag ska skriva en berättelse vet jag inte vart den ska utspela sig. Jag kan inget om hur det var för i tiden och hur det ser ut på olika platser. Den enda platsen jag känner till är Falerum där jag bor. Kanske går det bättre om jag kan något om platsen som händelsen utspelar sig på?

/ Matilda, 12 år från Falerum

Hej Matilda

Det är absolut lättare att skriva om en plats man känner till. Börja med Falerum. Allteftersom du blir äldre besöker du nya platser, får nya intryck och nya miljöer att beskriva. Ta det du känner till just nu, då blir berättelsen bäst.

kramisar Kim


Hej!!
Jag visste inte att du hade skrivit Riddarsvärdet och Det glömda kriget 1808-1809.
jag kommer läsa alla böcker som du har skrivit.för dom är jätte bra.
man lär sig mycket och dom är spännande.

/ Esther Fröjdegård, 10 år från troedsberga

Hej Ester

Jo, jag har skrivit två nya böcker "Riddarsvärdet" och "Det glömda kriget 1808-1809". De kommer tyvärr inte ut förrän i augusti i år. Men du kan läsa smakprov ur dem på min hemsida www.kimselius.se.

Tack för att du tycker så mycket om mina böcker. Jag tycker det är speciellt roligt att du tycker att du lär dig mycket av dem. Jag lär mig jättemycket när jag läser in fakta för varje ämne. Och jag tycker det är jätteroligt. Fortsätt läs!

Kramisar från Kim


Hej! Jag läser vikingaträl den är jätte bra. Vi läser dom i skolan.

/ Esther Fröjdegård, 10 år från troedsberga

Hej Esther

Tack för att du skriver och berättar att du tycker så mycket om min bok Vikingaträl. Hoppas att du känner att du lär dig mycket ifrån boken.

Om du går in på min hemsida www.kimselius.se, kan du se att jag har skrivit många fler böcker om Theo och Ramona: "Tillbaka till Pompeji", "Jag är ingen häxa", "Faraos förbannelse", "Den gömda Inkastaden", "Svarta Döden", "Snapphanar", "Giljotinen", "Riddarsvärdet" och "Det glömda kriget 1808-1809". Tror säkert att du tycker lika mycket om alla böckerna.

Ännu en gång tack för att du berättade att du tyckte om min bok "Vikingaträl".

Kramisar från Kim


Hur många böcker har du skrivit ungefär?
Hälsningar Simon

/ Simon, 11 år från Arvika

Hej Simon

Jag skriver historiska äventyrsböcker. Hittills har det kommit ut åtta böcker i min historiska äventyrsserie, två nya kommer till hösten:

"Tillbaka till Pompeji", 1:a boken: Handlar om Ramona, som plötsligt förflyttats i tiden och möter Theo i staden Pompeji. Hon vet att hela staden kommer att förintas av ett vulkanutbrott och döda alla invånarna, även henne om hon inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att hända, om 100 år, om 10 år eller om 10 minuter...

"Jag är ingen häxa", 2:a boken: Här färdas Ramona och Theo i tiden till häxförföljelsens tid. De räddar en flicka från att bli levande bränd på bål och flyr. Men de kommer inte långt innan de själva blir tillfångatagna anklagade för häxeri...

"Faraos förbannelse", 3:e boken: Den berättelsen börjar långt nere i en faraos grav i Egypten. Ramona lägger händerna över gamla skrivtecken på gravens vägg, uttalar en ramsa och plötsligt blir allt svart runt Ramona. Theo ropar på Ramona och får inget svar, han vänder sig om och ser att Ramona är spårlöst borta. Han har ingen aning om vart hon har tagit vägen... Ramona upptäcker ett fladdrande ljus som närmar sig henne i mörkret...

"Den gömda Inkastaden", 4:e boken: Här är Theo och Ramona ute i djungeln när tidsförflyttningen sker. De har kommit ifrån sin turistgrupp och plötsligt hör de ljudet av röster. Ramona tror att det är turistgruppen och rusar ut ur djungeln följd av Theo. Plötsligt står de framför en grupp Inkaindianer som hastigt höjer spjuten mot dem...

"Vikingaträl", 5:e boken: Theo och Ramona blir tillfångnatagna av vikingar efter att ha fallit i vattnet och blivit förflyttade i tiden. De förs upp till en slavmarknad för att säljas. Efter ett rymningsförsök av Theo skiljs de båda åt och går olika hemska öden till mötes...

"Svarta Döden", 6:e boken: Här förflyttas Theo och Ramona till Florens 1348 och pestens tid. Där möter de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon avslöjar den för Theo och Ramona inser de att de måste fly, men då flyr rakt i armarna på Svarta Döden.

"Snapphanar", 7:e boken: Ramona hittar ett gammalt dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden, till Snapphanarna år 1676. Ramona förlorar minnet efter en olycka. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden men hamnar på motståndarsidan. Till slut möts de tidigare vännerna i en kamp på liv och död.

"Giljotinen", 8:e boken: År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken...

"Riddarsvärdet", 9:e boken: Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona. Denna bok utkommer augusti 2008.

"Det glömda kriget - 1808-1809", 10:e boken: Den handlar om när Sverige förlorade Finland till Ryssland. Boken kommer ut augusti 2008.

Tyckte du böckerna lät spännande?

Du kan börja läsa dem i vilken ordning du vill. Du måste inte börja med den första boken i serien. Om du vill kan du börja med den senaste.

När jag skriver böckerna riktar jag mig inte till någon speciell ålder, jag skriver något jag själv vill läsa (jag är född 1954). Vilket har gjort att jag har läsare i alla åldrar. Den äldsta läsare jag har fått brev ifrån är 98 år... Men jag vet att de läser några av mina böcker för förskolebarn och lågstadiet. Förmodligen för att böckerna är så otroligt spännande att även de yngre barnen fängslas av berättelserna. Böckerna står som ungdomsböcker i affärerna. Men precis som med många andra ungdomsböcker tilltalar de även äldre.

Mina böcker finns även på biblioteken. Om de inte har böckerna på just ditt bibliotek kan du be dem låna hem dem till dig. Då lånar de från ett annat bibliotek i närheten. Det gör mitt bibliotek ofta när jag söker faktaböcker som de inte har. Därför får jag böcker ifrån hela landet. Kanske även ifrån ditt bibliotek?

Mina böcker finns att köpa hos alla bokhandlarna. Om boken är slutsåld kan du beställa den. Du kan även köpa mina böcker på internet: t.ex. hos www.adlibris.se, www.bokus.com, www.internetbokhandeln.se m.fl.

"Snapphanar" och "Giljotinen" finns även som CD-böcker.

Vill du veta mer om mig och mina böcker kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se. Där kan du läsa lite ur böckerna och lyssna på när jag läser ett kapitel ur "Tillbaka till Pompeji", "Snapphanar" och "Giljotinen".

Förutom de böcker som har kommit ut och kommer i höst, har jag många färdiga manus i byrålådorna. De böckerna kommer ut så småningom.

Kramisar från Kim
Hej!
Jag har en fråga som jag gärna skulle villa ha svar på.
Vilket program använder du när du skriver böcker?
använder du world eller något annat program?
/ HaNNA

/ Hanna, 13 år från Svartå

Hej Hanna

När jag skriver in mina böcker på datorn använder jag word programmet. Det är lätt att arbeta med. Jag brukar göra ett nytt dokument av varje kapitel. På så sätt är det lätt att jobba med böckerna, eftersom det blir allt för mycket text, om man lägger det löpande på flera hundra sidor.

Varje dokument döps efter vilket kapitel det är. Jag lägger också sidhuvud på varje dokument. Där skriver jag vilket kapitel det är och sidnumrering löpande genom alla dokumenten. Med andra ord börjar första dokumentet på 1, nästa kanske börjar på 3 eller 4 beroende på hur långt kapitlet innan blev, och så vidare.

Kramisar Kim


Är det svårt att skriva enn bäretelsa

/ amanda, 9 år från sverige

Hej Amanda

Jag älskar att vara författare. Berättelserna bara sprudlar i mig och jag känner inte att jag har några problem med att hitta på berättelser, däremot är det svårt att få tiden att räcka till.

Därför är det är både lätt och svårt att vara författare, det beror helt och hållet på hur man är som person. En del författare har mycket svårt att få ur sig texten, trots att de har allt i huvudet. Andra har lika lätt som jag att skriva en ny bok.

Kramisar Kim


Är det roligt att skriva böcker?????????

är det roligt att vara förfatare?????

/ amanda, 10 år från sverige

Hej Amanda

Det är roligt att vara författare och få leva i fantasivärldar ibland. Men det är också mycket arbete. Speciellt om man skriver historiska äventyrsböcker som jag gör. Det innebär att jag måste läsa mängder av faktaböcker inför varje bok jag ska skriva. Dessutom reser jag till de platser jag skriver om. DET är roligt. Speciellt när jag var i Egypten. Den resan präglade min "Faraos förbannelse" väldigt mycket eftersom hela första kapitlet blev till djupt nere i den grav som jag skriver om i det kapitlet.

Det är lite kämpigt med pengar när man är författare. Man vet aldrig hur mycket inkomst man har.

Det är roligt att resa runt och föreläsa och möta läsarna. Det är jätteroligt att vara ute och signera och möta mina fans. Och det är helt fantastiskt att det finns flera fanklubbar om mig och mina böcker, som mina fans har startat.

Det är få författare som kan försörja sig enbart på sitt författarskap.
Många som har drömmen om att bli författare söker sig ofta till yrken där man får syssla med skrivandet, t.ex. lärare, journalist, tryckeri, bibliotek etc.

Sina första böcker skriver man på kvällar och nätter. Har man tur, som J.K. Rowlings med Harry Potter-böckerna, så gör första boken succé och man kan direkt försörja sig på sitt författarskap. Jag har också haft lyckan att göra en dunderdebut och därmed också lyckats försörja mig på mitt författarskap. Även om det inte är lika stora inkomster som Rowlings...

Jag älskar att vara författare och få skriva böcker.

Vill du veta mer om mig och mina historiska äventyrsböcker kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se. Där hittar du omslagen på mina böcker "Tillbaka till Pompeji", "Jag är ingen häxa", "Den gömda Inkastaden", "Vikingaträl", "Svarta Döden", "Snapphanar", "Giljotinen", "Riddarsvärdet"
och "Det glömda kriget 1808-1809". På hemsidan kan du även läsa lite ur varje bok och lyssna på när jag läser ur "Tillbaka till Pompeji", "Snapphanar" och "Giljotinen".

Kramisar från Kim


vilken är din bästa bok som du skrivit
vad skriver du för såts böcker

/ lollo, 11 år från söderåkra

Hej Lollo

Jag skriver historiska äventyrsböcker. Hittills har det kommit ut åtta böcker i min historiska äventyrsserie, två nya kommer till hösten:

"Tillbaka till Pompeji", 1:a boken: Handlar om Ramona, som plötsligt förflyttats i tiden och möter Theo i staden Pompeji. Hon vet att hela staden kommer att förintas av ett vulkanutbrott och döda alla invånarna, även henne om hon inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att hända, om 100 år, om 10 år eller om 10 minuter...

"Jag är ingen häxa", 2:a boken: Här färdas Ramona och Theo i tiden till häxförföljelsens tid. De räddar en flicka från att bli levande bränd på bål och flyr. Men de kommer inte långt innan de själva blir tillfångatagna anklagade för häxeri...

"Faraos förbannelse", 3:e boken: Den berättelsen börjar långt nere i en faraos grav i Egypten. Ramona lägger händerna över gamla skrivtecken på gravens vägg, uttalar en ramsa och plötsligt blir allt svart runt Ramona. Theo ropar på Ramona och får inget svar, han vänder sig om och ser att Ramona är spårlöst borta. Han har ingen aning om vart hon har tagit vägen... Ramona upptäcker ett fladdrande ljus som närmar sig henne i mörkret...

"Den gömda Inkastaden", 4:e boken: Här är Theo och Ramona ute i djungeln när tidsförflyttningen sker. De har kommit ifrån sin turistgrupp och plötsligt hör de ljudet av röster. Ramona tror att det är turistgruppen och rusar ut ur djungeln följd av Theo. Plötsligt står de framför en grupp Inkaindianer som hastigt höjer spjuten mot dem...

"Vikingaträl", 5:e boken: Theo och Ramona blir tillfångnatagna av vikingar efter att ha fallit i vattnet och blivit förflyttade i tiden. De förs upp till en slavmarknad för att säljas. Efter ett rymningsförsök av Theo skiljs de båda åt och går olika hemska öden till mötes...

"Svarta Döden", 6:e boken: Här förflyttas Theo och Ramona till Florens 1348 och pestens tid. Där möter de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon avslöjar den för Theo och Ramona inser de att de måste fly, men då flyr rakt i armarna på Svarta Döden.

"Snapphanar", 7:e boken: Ramona hittar ett gammalt dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden, till Snapphanarna år 1676. Ramona förlorar minnet efter en olycka. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden men hamnar på motståndarsidan. Till slut möts de tidigare vännerna i en kamp på liv och död.

"Giljotinen", 8:e boken: År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken...

"Riddarsvärdet", 9:e boken: Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona. Denna bok utkommer augusti 2008.

"Det glömda kriget - 1808-1809", 10:e boken: Den handlar om när Sverige förlorade Finland till Ryssland. Boken kommer ut augusti 2008.

Tyckte du böckerna lät spännande?

Du kan börja läsa dem i vilken ordning du vill. Du måste inte börja med den första boken i serien. Om du vill kan du börja med den senaste.

När jag skriver böckerna riktar jag mig inte till någon speciell ålder, jag skriver något jag själv vill läsa (jag är född 1954). Vilket har gjort att jag har läsare i alla åldrar. Den äldsta läsare jag har fått brev ifrån är 98 år... Men jag vet att de läser några av mina böcker för förskolebarn och lågstadiet. Förmodligen för att böckerna är så otroligt spännande att även de yngre barnen fängslas av berättelserna. Böckerna står som ungdomsböcker i affärerna. Men precis som med många andra ungdomsböcker tilltalar de även äldre.

Mina böcker finns även på biblioteken. Om de inte har böckerna på just ditt bibliotek kan du be dem låna hem dem till dig. Då lånar de från ett annat bibliotek i närheten. Det gör mitt bibliotek ofta när jag söker faktaböcker som de inte har. Därför får jag böcker ifrån hela landet. Kanske även ifrån ditt bibliotek?

Mina böcker finns att köpa hos alla bokhandlarna. Om boken är slutsåld kan du beställa den. Du kan även köpa mina böcker på internet: t.ex. hos www.adlibris.se, www.bokus.com, www.internetbokhandeln.se m.fl.

"Snapphanar" och "Giljotinen" finns även som CD-böcker.

Min favoritbok bland mina egna böcker är absolut "Giljotinen". Det är den absolut bästa bok jag någonsin skrivit. Jättespännande, otäck och med oväntade händelser. Det är också den längsta av alla mina böcker. Den är på 312 sidor. På min hemsida www.kimselius.se kan du läsa mer om "Giljotinen". Där kan du bland annat läsa ett smakprov ur boken. Du kan även lyssna på när jag läser ett kapitel ur "Tillbaka till Pompeji", "Snapphanar" och "Giljotinen".

Kramisar från KimFöregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2017 Unga Fakta AB