Vi stödjer Unga Fakta
Lekebergs Sparbank Snapphanebygdens Sparbank

Vill Du eller Ditt företag vara med och stödja/sponsra/samarbeta med Unga Fakta?

Unga Fakta är en e-learningsajt som erbjuds kostnadsfritt till framförallt barn och ungdomar. Ålderspannet för målgruppen är 3-18 år. Materialet är faktagranskat och används i skolor, på dagis och på bibliotek.

Allt redaktionellt material på sajten är egenproducerat. Det gäller texter, teckningar, tester och pyssel mm. På sidan finns också ett antal onlinespel där spelen har utvecklats i samarbete med studentföretag vid Blekinge Tekniska Högskola.

Unga Faktas material är interaktivt vilket betyder att det förekommer en flitig kommunikation mellan användarna, redaktionen och de experter som finns att fråga i ”panelen”.

”Kunskapsbanken” tillhandahåller bra, användarvänligt studiematerial, för användning i skolår F-9 för pedagogen. Unga Fakta erbjuder här ett årligt tema (baserat på ett faktaämne från sajten) med förslag på olika sätt att använda materialet med hjälp av text, bild och utskriftsvänliga förslag på klassrumsprojekt.

Unga Faktas målsättning

  • Unga Fakta vill att sajten ska vara tillgänglig för alla, där barn, ungdom och skola är målgruppen.
  • Unga Fakta vill kunna erbjuda ett reklamfritt upplevesebaserat lärande för barn och ungdomar på webben som är gratis.
  • Unga Fakta vill behålla kvalitetsstämpeln men också stärka redan god status som e-learningsajt hos pedagoger och föräldrar så att fler får ta del av möjligheterna med Unga Fakta som verktyg i skolan och i hemmet.

Låter det intressant?

Kontakta oss gärna för mer information på info@ungafakta.se.

Stäng fönster