Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Pojken i garderoben

Skriven av Nille från Västra Götaland.

"Dunk, dunk, dunk".
Amanda satt sig upp i sängen. Det dunkade ljudet har väckt henne varje natt nu, i två veckor.
Ljudet kommer från garderoben. Det låter som att någon vill ut, som om någon för länge sedan blev instängd där. Amanda tror inte så mycket på spöken, men hon är rädd att hon måste börja göra det.
Hon har aldrig vågat gå fram till garderoben för att kolla om det verkligen är något eller någon där inne. Hon kan ju bara inbilla sig, det kan vara en dröm.
Amanda tittade på klockan, den är snart tre. Om ljudet slutar vid tre, som alltid, då kan hon vara säker på att det inte är något... farligt.
Det dunkande ljudet började precis tre dagar efter att Amanda och hennes familj flyttade in och då Amanda kollade upp mot fönstret, det som skulle bli hennes fönster. Så såg hon en skepnad försvinna. Hon trodde att det bara var några gardiner eller en reflektion, så mer tänkte hon inte på det.
Det var nu en halv minut kvar tills klockan skulle bli tre, Amanda satt lugnt i sängen för att sakta höra hur ljudet skulle avta.
Men det gjorde det inte.
Det dunkande ljudet blev allt starkare. Det låter som att någon slår med knytnävarna eller... huvudet.
Amanda kände hur svetten började träda fram, hur hjärtart slog flera slag i sekunden än vad den ska göra.
Vad är det som händer? Tänkte hon.
Plötsligt kom det en sådan hård smäll att hon var nära att springa iväg, hon skulle ha gjort det, om inte garderobs dörren hade öppnat sig lite. Hon såg lite av mörkret och att något var där inne.
Så hörde hon det... andetag, tunga, hesa, hemska andetag. Så som man låter om man inte får tillräckligt med luft.
Amanda gjorde något som hon föralltid kommer att ångra.
Hon gick fram till garderoben. Andetagen blev starkare, hon kunde känna hur det blåste ut genom springan, tillsammans med en gammal stank.
Hon lyfte handen för att öppna, men istället var det något som tog tag i henne, hon såg ner på sin handled och fick se en lite mindre, grå halvrutten hand.
Sakta så öppnades garderobs dörren av sig själv och hon möttes av en pojke med svarta ihåliga ögon som hängde upp och ner framför henne. Hans mun var lite halvöppen, den rörde sig lite som om han försökte säga något och han lyckades bara få fram två ord.
"Fick... dig".
Så drog han in Amanda i garderoben och dörren bakom hennes stängdes med en smäll.

Dagen efter rapporterades Amanda som försvunnen. Hennes föräldrar hade letat överallt, under hennes säng, i deras rum, i källaren, på vinden, i köket, vardagsrummet, överallt.
Det var när de kom till garderoben, det fanns ingen där, men på golvet där inne fann de den ena flätan av Amandas hår...

Betyg 1 av 5 möjligaBetyg 2 av 5 möjligaBetyg 3 av 5 möjligaBetyg 4 av 5 möjligaBetyg 5 av 5 möjliga
Tillbaka till föregående sida
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2019 Unga Fakta AB