Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Som en dans!

Skriven av sofia, 12 år från virsbo.

Jessy satt på radion och väntade tills det kom en bra låt, sen lät hon musiken ta över hela kroppen. Benen och armarna rörde sig av sig själva, alla ryttmer bara spred sig i kroppen. enda sen hon hade läst i tidningen om en kille som hade blivit svensk mästare i streat dance och satt på radion och timbelan spelades har hon dansat varje dag till radion. När hon dansade kom hon in i en ny värld en värld som bara kändes så rätt. Det var som hon alltid hade dansat och det kändes så rätt. när dom sista tonerna på låten dog ut kollade hon sig i spegen, svetten ran och det var dacks för en durch. Hon gick in i det svalkande vattnet och lät det rinna över kroppen.... hon stängde av durchen och tog en handuk, när hon smög ut ur toaletdörren kollade hon försicktigt omkring. hon var ensam hemma. Hon sate på tv och bleddrade fram till mtv. Mamma tycker inte om när hon har så högt ljud, men när hon är ensam hemma skruvar hon upp den på max. På tv dansade några, dom var bra och hon önskar för allti världen att hon skulle byta plats med dom. Nästa dag sken solen och Jessy hade tänkt att hon skulle gå en sveng på stan. När hon kom fram till torget var det någon slags uppvisning, först värkade det inte så intressant så Jessy gick vidare. När hon hade kommit en bit stannade hon till ur högtalarna kom det rytmer som bara ville att hon skulle dansa. Jessy bnästan sprang till baka och trängde sig fram. där var det några som dansade låten tog slut och en ny låt började spelas. nu Kunde inte Jessys kropp vara still, hennes kropp rörde sig i kapp med musiken och allt kändes så fantastiskt så Jessy viste inte vad. Tillslut märkte hon att alla hade backat och dom framför henne slutat dansa, nu stod Jessy ensam och dansade. men kroppen kunde inte sluta, inte fören musiken tystnade slutade kroppen att röra sig. när hon gick åt sidan gapade vissa och andra kunde inte sluta applodera. Lite senare kom en kvinna fram till henne och hälsade hon sa.
-det där var fantastiskt var har du lärt dig det där?
-jag vet inte svarade jag för det var ju sant. plöttsligt började alla skrika en gång till och kvinnan log och sa
-gå ut och körhårt.
Så fort musiken startade började min kropp röra sig den fantastiska känslan kom till baka och jag ville att den för alltid skulle stanna.

Ett år senare!

- jessy, jessy jessy! ropade publiken stracks var det min tur. Endasen jag dansade där på torget har värkligen livet gått som en dans, och men kropp vill aldrig sluta dansa.

Betyg 1 av 5 möjligaBetyg 2 av 5 möjligaBetyg 3 av 5 möjligaBetyg 4 av 5 möjligaBetyg 5 av 5 möjliga
Tillbaka till föregående sida
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2020 Unga Fakta AB