Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet författare. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Kim M. Kimselius om författare!


Hej, finns det någon bok om om tåg? om det finns säg till tack.

Jag fick hjälp av min mamma.

/ Hannes, 10 år från Brandkärr, nyköping

Hej Hannes

Här hittar du en hel del böcker om tåg. Din mamma kanske kan hjälpa dig att gå in på länkarna https://se.search.yahoo.com/yhs/search?hsimp=yhs-002_swt&hspart=CND&type=ADD247759E3_s58_g_e_d_n&p=b%C3%B6cker%20om%20t%C3%A5g%20f%C3%B6r%20barn

Hoppas du hittar någon bok du tycker om.

Kramisar Kim :-)


Vet du några namn på berättelsen

/ Pernilla, 11 år från Södertälje

Hej Pernilla

Ledsen att du har fått vänta på svar, jag har inte fått något mejl om din fråga :-(

Tror säkert att du vid det här laget har kommit på ett namn till din berättelse.

Kramisar Kim :-)


Jag vill gärna bli författare så jag undrar om det finns några novelltävlingar för min ålder?

/ Isak, 12 år från Falkenberg

Hej Isak

Ledsen att du har fått vänta på svar, jag har inte fått något mejl om din fråga :-(

Ja, det dyker ständigt upp tävlingar för de i din ålder. Håll utkik på min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.se/ Där tipsar jag ofta om tävlingar för alla åldrar.

Kramisar Kim :-)


Hej!

Jag undrar när man ska skriva en själv biografi och inte vill ge upp sitt namn i boken kan man då säga mamma pappa jag min vän använda sånna ord då eller inte. Kanske ge upp påhittade namn då vad tycker du.

/ ...., 13 år från Stockholm

Hej 13 år

Ledsen att du har fått vänta på svar, jag har inte fått något mejl om din fråga :-(

Du kan skriva din självbiografi anonymt och skicka in den under psedonym, alltså under ett annat namn. Däremot måste dina föräldrar skriva under kontrakt om ett förlag vill ge ut din bok, eftersom du måste vara 18 år för att skriva kontrakt.

Självklart kan du ha påhittade namn i hela boken, även om allt handlar om dig.

Lycka till.

Kramisar Kim :-)


hej Kim, vilken är din favorit bok? och har du några bra författar tips? jag har läst några av dina böcker och jag tycker dom är jättebra!! /Ellen

/ ellen liljenberg, 12 år från huskvarna

Hej Ellen

Ledsen om du har fått vänta länge på svar, men jag har inte fått något meddelande om din fråga :-(

Det finns oändligt många bra böcker. På min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.se/p/mina-boktips.html hittar du många av mina favoritböcker. Jag tycker mycket om Jerker Hulténs böcker. En spännande fantasyserie.

Det viktigaste är att du skriver från hjärtat, till dig själv, något du vill berätta om, något du brinner för att dela med dig av. Då blir berättelsens om bäst. I min bok Att skriva med glädje hittar du många skrivtips och några skrivövningar.

Tack, vad roligt att höra.

lycka till med skrivandet!

Kram Kim :-)


Hej Kim!
Jag håller på med en berättelse just nu som jag hoppas kunna ge ut som bok. Hur ska man göra för att den ska bli längre? Jag vet ännu inte hur lång den färdiga berättelsen kommer bli men är orolig för att den inte kommer bli tillräckligt lång. Jag jobbar redan mycket med att beskriva miljö, tankar och liknande. Gäller det att ha mer vardagliga avsnitt där man lär känna karaktärerna mellan de spännande delarna som bär fram själva storyn? Hur kan man göra dessa mer vardagliga bitar för att det inte ska bli "tråkigt"?
Tack på förhand:)

/ Irma, 13 år från Örebro

Hej Irma

Ledsen om du har fått vänta länge på svar, men jag har inte fått något meddelande om din fråga :-(

Du har helt rätt i att man ska väva in vardagliga saker, men även tankar och berättelser. På så sätt ger du läsaren en mer enhetlig bild av personerna i berättelsen. De kanske berättar för varandra om saker de upplevt, eller de minns tillbaka. Har du läst mina böcker om Theo och Ramona? Theo tänker ofta tillbaka på sin tid i Pompeji, innan han reste i tiden med Ramona till vår tid.

Lycka till med din berättelse.

Kram Kim :-)


Hur fungerar det om man vill skriva böcker, noveller, dikter eller sagor på wattpad? Jag har skrivit jätte mycket och skulle vilja skriva något av det jag skrivit där. Kan man ha ensamrätt på det man skrivit där? Tycker det verkade lite avancerat att skriva något där när jag inte vet hur man gör. Kan man skriva via mobil, ipad och dator? eller kopierat något man själv skrivit på något sett? Har publicerat mycket av det jag skrivit på en sida som heter Sockerdricka.nu
Mvh Ingela

/ Ingela från Piteå

Hej Ingela

Ledsen om du har fått vänta länge på svar, men jag har inte fått något meddelande om din fråga :-(

Det är jättelätt att skriva på Wattpad. Kanske har du redan upptäckt hur lätt det är. Det är bara att gå in på Wattpad, skapa ett konto och börja skriva.

När du lägger upp din berättelse gäller det att du klickar i att det är du som äger alla rättigheterna till novellen. Läs noga allt som ska fyllas i innan du lägger ut berättelsen. Du kan skriva på alla de ovannämnda sätten, det är bara att ladda ned en Wattpadapp.

Ja du kan kopiera det du har skrivit på Sockerdricka.nu och lägga på Wattpad.

Lycka till!

Kramisar Kim :-)


hur många varv runt jorden skulle Astrid Lindgrens böcker som hon skrivit räcka

/ Henrik från Älvengen

Hej Henrik

Det är en mattefråga, den får du ställa till någon av de andra experterna i panelen :-)

Kram Kim


Hej Kim! Jag har ett problem. Mitt absolut största mål just nu är att få trycka en bok. Men när jag skall sätta mig vid datorn och börja skriva så börjar jag alltid på en ny berättelse istället för att slutföra någon av mina hundratals andra! Hur skall jag göra?

/ ida bergman, 11 år från järfälla

Hej Ida

Jag var likadan i din ålder, och är det fortfarande. Jag har massor av berättelser i huvudet. Varje gång en ny berättelse dyker upp, då skriver jag ned början och slutet och skriver stolpar till mitten. Därefter tar jag tag i den jag höll på med.

På så sätt har jag alltid något att skriva om. Var glad att du har så mycket inspiration! Se bara till att spara alla dina berättelser, inte bara i datorn, utan på papperskopior. Eller skriv dina berättelser i skrivböcker, en skrivbok för varje bok, då hämtar du lätt upp den och skriver vidare.

Jag använder mig av något som jag kallar för "innehållsförteckning" för att lätt hoppa mellan böckerna. Läs mer om det här http://kim-m-kimselius.blogspot.se/2011/07/skrivprocess-gula-lappar-och-innehall.html

Lycka till med skrivandet och ge inte upp. Jag skrev två böcker när jag var i din ålder: Rädda min lillebror och Spöket på Stora Mossen. De finns nu som riktiga böcker. Kika in här: http://kimselius.se/hem/bockerna/index.html

Kramisar Kim :-)


Hej Jag undrar hur länge du har varit författare? och är det jobbit att var det

/ Anfa , 11 år från Nyköping

Hej Anfa

Jag debuterade (gav ut min första bok) i december 1997.

Det är jättekul att vara författare :-)

Du kan läsa mer om mig och mitt författarskap här: http://kimselius.se/hem/om-kim/index.html

Och här hittar du alla mina böcker: http://kimselius.se/hem/bockerna/index.html

Kramisar Kim :-)


Hej Kim!

För cirka två år sedan läste jag din bok "Tillbaka till Pompeji" eftersom att jag var besatt av den Italienska staden och sedan dess har hela mitt liv förändrats. Jag hade inget stort intresse för att läsa och skriva innan, men efter att ha läst nästan alla dina böcker så har jag blivit motiverad. Att bli en författare är min största dröm.

Min fråga är, finns det något särskilt du gör för att få inspiration? Lyssnar du på musik eller läser du på mycket om det du skriver om (exempelvis Pompeji)? Jag inspireras själv mycket av musik, men jag vet inte riktigt vad jag ska lyssna på för att få rätt känsla i berättelsen. Har du några förslag?

Tack så mycket för att du svarar på frågorna som ställs och för att du har inspirerat så många inklusive mig. Hoppas att du har en bra dag! :)

/ Hampus, 15 år från Sverige

Hej Hampus

Åh, vad glad jag blir för dina ord Hampus. Tack! Det betyder mycket för mig att du berättar att någon av mina böcker har inspirerat dig.

Ge inte upp drömmen, håll fast vid den, då kommer du att lyckas. Har du sett mina två böcker om skrivandet? Att skriva med glädje och Att hitta glädje i skrivandet? Där hittar du mängder av skrivtips. Jag håller också skrivkurser, en sommarkurs och en kurs på distans. Kanske kunde det vara något för dig.

Jag blir inspirerad av att vara ute och röra på mig. Då kommer det endorfiner i kroppen, hjärnan blir piggare och fantasin sätter igång. Dessutom har jag slutat med socker. Något som gör att jag är klarare i huvudet och tankarna, vilket gör att jag orkar skriva mer och bättre.

När jag skriver de historiska äventyrsböckerna läser jag mängder av fakta innan jag skriver. Bygger upp boken med hjälp av gula lappar. När det är klart sätter jag mig och skriver. Dessutom åker jag till platserna jag skriver på, allt för att göra en så bra bok som möjligt.

När jag skriver brukar jag ofta ha en cd på repeat i cd-spelaren. Samma skiva som snurrar hela tiden. Lite som en vägg av musik. Egentligen lyssnar jag inte, jag låter mig bara uppslukas av orden.

Önskar dig en fin dag också, med många skrivna ord.

Här har du länkar till skrivtips: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/p/kimselius-skrivtips.html på min blogg

och skrivtips på min hemsida http://kimselius.se/hem/forfattartips/index.html

Här kan du läsa om Att skriva med glädje http://kimselius.se/hem/bockerna/skrivbok%202%20att%20hitta%20gl%C3%A4dje%20i%20skrivandet.html

Och här om Att hitta glädje i skrivandet http://kimselius.se/hem/bockerna/skrivamedgladje.html

Här hittar du information om mina sommarkurser i skrivandet http://kimselius.se/hem/forfattartips/Skrivarkurs%20med%20Kim.html

Och här är information om min distanskurs i skrivandet http://kimselius.se/hem/forfattartips/skrivarkurs%20distanskursen%20hitta%20gl%C3%A4dje%20i%20skrivandet.html

För att utveckla ditt språk och bli en duktig författare bör du läsa mycket, många olika genrer. Du har säkert sett alla mina böcker, men här är en länk till dem http://kimselius.se/hem/bockerna/index.html

Håll utkik på min skrivtipssida på bloggen. Där lägger jag ut tips om skrivtävlingar, precis som jag gör på min skrivarsida på Facebook https://www.facebook.com/AttSkrivaMedGladje/

Lycka till, Hampus! Hör gärna av dig och berätta hur det går för dig.

Kramisar Kim :-)


jag haar dylexi och jag vill vara en so expart så snälla hjälp mig

/ stina, 11 år från sverige

Hej Stina

Du kommer att få lättare att både läsa och skriva om du läser och läser och läser och läser och läser och tränar dig på att skriva.

Välj böcker som är spännande och lätta att läsa. Gärna en serie, där du lär känna huvudpersonerna i de första böckerna. Du har Lasse-Majaböckerna, Petrinideckarna och så har du min serie om Theo och Ramona:

Jag har skrivit närmare 40 böcker:

"Tillbaka till Pompeji", 1:a boken: Handlar om Ramona, som plötsligt förflyttats i tiden och möter Theo i staden Pompeji. Hon vet att hela staden kommer att förintas av ett vulkanutbrott och döda alla invånarna, även henne om hon inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att hända, om 100 år, om 10 år eller om 10 minuter...

"Jag är ingen häxa", 2:a boken: Här färdas Ramona och Theo i tiden till häxförföljelsens tid. De räddar en flicka från att bli levande bränd på bål och flyr. Men de kommer inte långt innan de själva blir tillfångatagna anklagade för häxeri...

"Faraos förbannelse", 3:e boken: Den berättelsen börjar långt nere i en faraos grav i Egypten. Ramona lägger händerna över gamla skrivtecken på gravens vägg, uttalar en ramsa och plötsligt blir allt svart runt Ramona. Theo ropar på Ramona och får inget svar, han vänder sig om och ser att Ramona är spårlöst borta. Han har ingen aning om vart hon har tagit vägen... Ramona upptäcker ett fladdrande ljus som närmar sig henne i mörkret...

"Den gömda Inkastaden", 4:e boken: Här är Theo och Ramona ute i djungeln när tidsförflyttningen sker. De har kommit ifrån sin turistgrupp och plötsligt hör de ljudet av röster. Ramona tror att det är turistgruppen och rusar ut ur djungeln följd av Theo. Plötsligt står de framför en grupp Inkaindianer som hastigt höjer spjuten mot dem...

"Vikingaträl", 5:e boken: Theo och Ramona blir tillfångatagna av vikingar efter att ha fallit i vattnet och blivit förflyttade i tiden. De förs upp till en slavmarknad för att säljas. Efter ett rymningsförsök av Theo skiljs de båda åt och går olika hemska öden till mötes...

"Svarta Döden", 6:e boken: Här förflyttas Theo och Ramona till Florens 1348 och pestens tid. Där möter de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon avslöjar den för Theo och Ramona inser de att de måste fly, men då flyr rakt i armarna på Svarta Döden.

"Snapphanar", 7:e boken: Ramona hittar ett gammalt dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden, till Snapphanarna år 1676. Ramona förlorar minnet efter en olycka. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden men hamnar på motståndarsidan. Till slut möts de tidigare vännerna i en kamp på liv och död.

"Giljotinen", 8:e boken: År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken...

"Riddarsvärdet", 9:e boken: Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona.

"Det glömda kriget - 1808-1809", 10:e boken: "Vad har jag nu ställt till med?" utbrast Ramona. Hon förstod genast att en ny tidsförflyttning var på gång. Hon ville gripa tag i Theo så att även han följde med. Men det var för sent... När Theo och Robert upptäcker att Ramona försvunnit, vet de inte vart hon har tagit vägen. De tror att hon har färdats till kriget 1808-1809, då Sverige förlorade Finland till Ryssland. Därför läser de allt om det kriget. Varje gång Theo tar en ny mapp får det oanade följder. Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?

"Snapphaneresan", 11:e boken: Följ med Theo och Ramona på en spännande resa i Snapphaneland. Berättelsen börjar på Sporrakulla gård, där de hittar ett kopparmynt ifrån Loshultskuppen. Genom kopparmyntet färdas de genom tiden till snapphanefejden 1678. Theo och Ramona ger sig på jakt efter skatten. Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

”Kinesiska Draken”, 12:e boken: Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina. Theo och Ramona kastas mellan olika händelser; hemska och livsfarliga, men samtidigt oerhört fängslande. På nära håll får de ta del av mord och sammansvärjningar. De inser till slut att även deras liv är hotade. Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga! Kommer ut i augusti 2009.

”Theos Pompeji”, 13:e boken: En augustimorgon år 79, i staden Pompeji vid vulkanen Vesuvius, blir Theo vittne till något som förändrar hans liv för all framtid. Upplevelsen för honom till en sierska som uttalar en spådom, som gör att Theo kastar sig handlöst in i nya skrämmande händelser. Allt för att undvika det katastrofala öde som väntar. En fascinerande bok om Theos liv i Pompeji, som vävs ihop med romartidens historia. Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji.

”Boudicas strid mot Romarna, 14:e boken: Genom en historisk brosch förflyttas Theo och Ramona i tiden, till år 61 i Britannien och hamnar i drottning Boudicas by. Snart anländer romarna och ödelägger byn. Därefter beger sig romarna mot druidernas ö Anglesey för att utplåna druiderna. Kelternas drottning Boudica är rasande, samlar kelterna och ger order om strid. Theo har oturen att få en druidkristall, vilket ställer till det rejält för honom. Theo och Ramona kämpar för sina liv. De försöker resa tillbaka till sin egen tid, utan att lyckas, istället möter de kejsar Hadrianus. Den här gången blir tidsresan till Britannien en mardrömsupplevelse som aldrig verkar ta slut.

”På liv och död i andra världskrigets skugga”, 15:e boken: En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter som bara har en enda utväg: Döden! (Boken utkommer augusti 2011)

”På flykt från andra världskrigets fasa”, 16:e boken: Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger och motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv. (Boken utkommer augusti 2011)

“Mayafolkets Hemlighet”, 17:e boken: Orden som kom ur schamanens (trollkarlens) mun var starka och hördes långt in i djungeln. Aporna och fåglarna, liksom människorna blev tysta, stumma av skräck över styrkan i schamanens ord, när han vräkte ur sig förbannelsen, som i slutändan drabbar Theo och Ramona. De har genom en liten mayafigur färdats genom tiden till mayafolkets stad Palenque i Mexiko, där de genast drabbas av schamanens vrede.


“Persiens Pärla”, 18:e boken: Plötsligt står Ramona på en mörk gata i en okänd stad. I nästa stund rusar en kvinna ut ur en gränd, griper tag i Ramona och ber henne springa för livet. Upprörda röster och trampet av många fötter ekar mellan husväggarna. Ramona flyr tillsammans med den okända kvinnan. Ramona har förts flera tusen år tillbaka i tiden, till Persiska riket och kung Kyros på 500-talet f.Kr. Där möter en stor överraskning, som drar in Ramona i en kamp om livet. Theo och Robert reser efter Ramona i tiden. Vid ankomsten skiljs de båda vännerna åt. Theo får en oväntad följeslagare i sökandet efter Ramona. Är det en person att lita på? Ödet spelar vännerna många spratt och blandar in döden i leken.

“Anastasias öde”, 19:e boken. Den här boken handlar om den ryska tsarfamiljen och den sjuttonåriga storfurstinnan Anastasias öde, när revolutionärerna stormar tsarens palats och tar den ryska tsarfamiljen tillfånga. Givetvis är Theo och Ramona också med.

“TudorRosen – Kampen om makten, 20:e boken. Boken handlar om Henrik VII och hans familj. Henrik VII var den förste kungen av huset Tudor. Han hävdade sin rätt till tronen genom sin härkomst från huset Lancaster. Genom att besegra Rikard III i slaget vid Bosworth Field övertog han Englands krona. Han slog samman ätterna Lancaster och York, genom att gifta sig med Elisabet av York, vilket blev slutet för Rosornas krig. Genom tidsresa hamnar Theo och Ramona mitt i maktstriden. Den här gången vänds allt upp och ned, när de inte bara kämpar mot andra, utan även mot varandra.

Döden på Island, 21:e boken. Handlar om Islands historia och är mycket spännande.
“Månstenen”, är en fantasybok 1:a boken i Theo- och Ramonaäventyr: En ovanlig sten fångar Ramonas uppmärksamhet under strandpromenaden. Theo kallar den för månsten på grund av dess blodröda färg och annorlunda form. Ingen av dem anar hur nära sanningen Theo har kommit. Ramona plockar upp stenen. I samma sekund bryter ett gigantiskt oväder ut. Himlen blir blåsvart, regnet vräker ned och vinden hotar att blåsa omkull dem. Blixtar slår ned runt dem där de står på den ödsliga stranden. Vågorna växer sig allt högre och hotar slå in över dem. Theo och Ramona blir rädda och önskar att de kunde ta sig därifrån, men den starka vinden gör det omöjligt för dem att röra sig. Då börjar Månstenen glöda...
“Skräckresan med Titanic”, historisk äventyrsbok, 2:a boken i Theo- och Ramonaäventyr: Boken handlar om Theo och Ramona som följer med Titanic på jungfruresan. Båten träffas av ett isberg och skräcken sprider sig genom alla, när de inser katastrofen. Den osänkbara båten kan sjunka.

“Sveriges Pompeji – Sandby borgs öde”, historisk äventyrsbok, 3:e boken i Theo- och Ramonaäventyr: Theo och Ramona är med vid utgrävningen av Sandby borg på Öland. Här hittar de både skatter och mänskliga skelett. Genom fynden förstår de att borgens invånare har mött ett hemskt öde. Ett silverspänne fångar Ramonas intresse och gör att hon vill veta mer. Med hjälp av Månstenen reser de till borgen på 400-talet. De vill försöka förhindra händelsen som blir invånarnas undergång. Ondskefulla krafter har redan satt allt i rullning och slår till direkt vännerna anländer till det förflutna.

“Det osynliga folket på Island, fantasybok, 4:e boken i Theo- och Ramonaäventyr. Den handlar om den mystiska varelser som finns på Island.

“Staden på andra sidan – Kompassen”, 1:a boken i en fantasyserie. I en grotta upptäcker Marcus något som liknar en stor skimrande såpbubbla. Den ser skrämmande farlig ut och han törs inte komma nära den. Plötsligt dyker en främmande person upp i grottan. Det är Matilda, en äventyrlig flicka, som inte är rädd för något. Markus vill inte visa sin rädsla, utan sträcker fram handen mot bubblan och vidrör den. I samma ögonblick börjar äventyret för dem båda, för bakom bubblan väntar en magisk och skrämmande värld.

“Staden på andra sidan Fjäderpennan, 2:a boken i fantasyserien om Markus och Matilda. I Fjäderpennan väntar ett nytt äventyr för Markus och Matilda. Ännu en gång tar de sig genom den skimrande bubblan i grottan och beger sig in i den purpurfärgade världen. Här väntar en obehaglig överraskning.

”Kimberlie – Äventyr på Nya Zeeland”, 1:a boken i serien om Kimberlie och Andy: Kimberlies första resa till Nya Zeeland blir inte alls vad hon förväntat sig. Istället för tråkiga släktträffar, får hon uppleva skrämmande äventyr, när hon ensam ger sig av för att utforska det okända landet. Nya Zeelands natur är inte så ofarlig som hon trodde. En mystisk man dyker oväntat upp och skrämmer henne. Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.

"Kimberlie - Ett nytt liv", 2: a boken: Något fruktansvärt händer som för alltid förändrar Kimberlies liv. På grund av detta fattar hon ett ödesdigert beslut och drar omedvetet med sig Andy i de händelser som följer. Kimberlie och Andy ger sig ut på en farofylld färd, där döden ständigt lurar på dem. Hur ska de klara sig hem med livet i behåll?.

”Kimberlie – Främlingar”, 3:e boken: Fru Moonwinds hus döljer en hemlighet som är flera hundra år gammal. Kimberlie och Andy bestämmer sig för att lösa husets gåta, men det går inte riktigt som de har tänkt sig. Det kommer mystiska främlingar till staden Dunedin och de verkar finnas överallt där Kimberlie och Andy är. Deras liv vänds plötsligt upp och ned. Ingenting blir sig likt när de till slut upptäcker vad främlingarna är ute efter.

“Den där dagen”, är en ganska läskig tonårsbok. Angelica är med om en fruktansvärd upplevelse, som för all framtid förändrar hennes liv. Hon bryter kontakten med alla hon känner och går in i sig själv. Till slut står hon inte ut längre och fattar ett beslut: Hon ska berätta! Hon ska hämnas, på sitt alldeles egna sätt. Angelica sätter sig ned och börjar skriva: “Jag har försökt att glömma det som har hänt. Jag har försökt att intala mig, att du säkert inte skulle ta illa vid dig. Att du skulle tro på mig och förstå. Men jag kan inte glömma det som hände den där dagen, därför har jag bestämt mig för att...”

“Mysrys” är en novellsamling med olika berättelser som jag har skrivit under 30 års tid. Kryp ned under filten och följ med på en spännande resa genom Kim M. Kimselius noveller. Här möter du både glädje, sorg och berättelser om andar. En bok som både är mysig och ryslig att läsa! Den här boken lämnar inte någon oberörd. Många läsare har fascinerats av Kim M. Kimselius historiska äventyrsböcker. I denna novellsamling kommer du Kim närmare än du har gjort i någon annan av hennes böcker. “Känner du mig?” börjar Kim med att fråga. Efter att ha läst denna novellsamling lovar jag dig att du har lärt känna både författaren, hennes flödande berättarglädje och sprudlande livsglädje.

“Att skriva med glädje” är en skrivbok där jag berättar hur jag blev författare, dessutom delar jag med mig av mina goda råd för att du ska bli bättre på att skriva. Med en dunderdebut: 11.000 böcker sålda på en vecka, 23 böcker utgivna och 15 år som författare, vet Kim M. Kimselius hur man skriver en bok. Här delar hon generöst med sig av sina kunskaper i en glädjefylld bok där hon berättar om allt, från första början till färdig bok. En bok som gör det möjligt för alla att skriva, på ett roligt och inspirerande sätt. “Skriv direkt från hjärtat!” uppmanar Kim, och det är precis det hon har gjort!

“Att hitta glädje i skrivandet” min andra skrivbok. Det här är en bok för dig som drömmer om att bli författare, eller bara vill förbättra ditt skrivande. Sedan debuten 1997, med 11.000 böcker sålda på en vecka, har Kim M. Kimselius gett ut närmare 40 böcker och vet hur glädjefyllt det är att skriva. Här ger Kim tips om hur du skriver en bra berättelse, råd vad du ska göra vid skrivkramp och information som gör att du hittar glädje i skrivandet. En bok som gör det möjligt för alla att skriva, på ett roligt och inspirerande sätt!
“Spöket på Stora Mossen”, är en spökbok hästbok och deckare: Meya och hennes vänner brukar träffas vid kanten av Stora Mossen för att berätta spökhistorier. En kväll hör de ett förskräckligt skri från mossen och alla rusar hastigt hem, skrämda av ljudet. Av sin pappa får Meya höra talas om spöket på mossen. Tillsammans med sina vänner bestämmer hon sig för att ta reda på om det verkligen finns ett spöke. Av misstag blir hon ensam i mörkret och hör återigen ljudet. Som den detektiv hon är, låter hon sig inte skrämmas, utan ger sig på jakt för att hitta spöket. Då råkar hon ut för något som är ännu mer skrämmande än spöken.

“Rädda min lillebror, är en deckare: Gabriella blir inte glad över att ta hand om sin femåriga lillebror, Dennis, hela sommaren. Det enda hon vill är att få tälta med sina vänner. Det får henne att hata sin lillebror. När de är på picknick häller Dennis myror innanför hennes tröja. Gabriella blir mycket arg. Hon binder Dennis vid ett träd och lämnar honom ensam i skogen. Till slut får hon dåligt samvete och återvänder. Då är han borta! Gabriella får panik. Hon har läst i tidningen att kidnappare härjar i trakten. Är det dem som har tagit hennes lillebror? Ute i skogen möter hon Lisa, som hjälper till i sökandet efter lillebror. Till slut råkar de själva riktigt illa ut när de tar upp jakten på kidnapparna.

“Mördande foto”, en thriller. Klassen får besök av en författare. Hon vill gärna fotografera eleverna i klassen. Marina vet att hennes mamma har förbjudet henne att någonsin bli fotograferad för att lägga ut bilden på nätet. Marina har glömt varför. När dem den här dagen har en vikarie som inte känner till fotoförbudet, tar Marina chansen att få vara precis som alla andra. Hon går med på att bli fotograferad och få bilden utlagd på författarens blogg, utan att ha en aning om de skrämmande konsekvenserna.
De Historiska Äventyrsböcker om Theo och Ramona är skrivna runt riktiga historiska händelser, med riktiga historiska personer och faktadel i slutet av böckerna. (Många skriver till mig och tackar mig för att de har fått högsta betyg i skolan efter att ha läst någon av mina historiska äventyrsböcker och därefter fått prov i skolan på ämnet. De säger att det känns som om de hade varit där och därför kom ihåg allt de hade läst. De säger också att mina böcker ger spänning för stunden och lärdom för livet. Att böckerna är så spännande att det inte går att sluta läsa dem, förrän dem är slut!)

I Theo- och Ramonaäventyr är det läsarna som bestämmer vad jag ska skriva. Där är det blandat både fantasy och historia.

Böckerna om Kimberlie skildrar Nya Zeeland, dess mystiska natur och historia i nervkittlande berättelser. Spännande äventyrsböcker som tar andan ur läsaren…

Sedan är den spökbok, hästbok, deckare, thriller, skrivböcker och andra spännande ämnen.

Lät dem spännande? Hör av dig och berätta om du läser någon av böckerna och vad du isåfall tyckte om den/dem?

Här kan du läsa mer om böckerna: http://kimselius.se/hem/bockerna/index.html

Lycka till med läsningen och din dyslexi. Glöm inte läsa ofta.

Kramisar Kim


skulle du kunna ge mig på bra titel till sagor

/ sarah

Hej Sarah

Det bästa sättet att hitta titlar är att läsa sagor och se vad de heter. Därefter bör du göra en titel som talar om vad din saga handlar om.

Lycka till!

Kramisar Kim :-)


Hej Kim! Jag älskar verkligen att skriva böcker och så vill jag bli författare när jag blir stor, men för det mesta kommer jag inte på något att skriva om. När jag kommer på något jag ska skriva, så raderar jag bort allt text från datorn nästa dag för att jag inte tycker berättelsen är tillräckligt bra. Har du några tips om hur jag kan få inspiration så att det sen blir en bra bok? Och en sak till: du är den bästa författaren på hela jorden! Kram, Isabelle

/ Isabelle, 12 år från Göteborg

Hej Isabelle

Tack för dina avslutande ord, blir jätteglad <3

Du får ABSOLUT INTE radera den text du har skrivit. Spara den, gör ett nytt dokument och börja om. Du kommer att upptäcka att ursprungstexten är jättebra när den har fått vila ett tag.

Läs mycket. Kanske dumt att säga, för det tror jag att du redan gör. Läs då ännu mer, olika genrer. Det är inspirerande.

Kanske vill du gå en skrivarkurs på distans för mig: http://kimselius.se/hem/forfattartips/skrivarkurs%20distanskursen%20hitta%20gl%C3%A4dje%20i%20skrivandet.html Det säger de som har gått den är mycket inspirerande ;-)

Lycka till med skrivandet!

Kramisar Kim :-)


Hur får man en berättelse att bli spännande? Jag lyckas inte riktigt få till det.

/ Isak, 12 år från Falkenberg

Hej Isak

Berättelsen blir spännande om det händer huvudpersonen något, om läsaren får veta mer än huvudpersonen, eller bara ana att något hemskt kommer att hända. Låt det knarra i dörrar, mystiska personer som dyker upp, någon som smyger på huvudpersonen, att huvudpersonen hittar en sak som får det att hända spännande saker.

För fler tips kan du kika in på min Skrivblogg Kim M Kimselius är här nu: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/p/kimselius-skrivtips.html

Lycka till med skrivandet!

Kramisar Kim :-)


Jag älskar att läsa och skriva men jag undrar hur jag ska göra för att få fler att göra det?

/ Elsa Karlsson , 11 år från Horn Skövde

Hej Elsa

Åh, du vill uppmuntra andra att läsa och skriva, jättekul! Det arbetar jag mycket för också.

Kanske kan du starta en bokcirkel? Ha en skrivtävling, lotta ut en bok. En sak som brukar inspirera är att få ett författarbesök. Kanske kan du få din lärare att bjuda in en författare till skolan? Jag är med i projekt Skapande skola och reser runt hela landet och föreläser. Det brukar inspirera eleverna jättemycket att läsa och skriva. Ge den här länken till din lärare http://kimselius.se/hem/foredrag/skapande-skola.html

Fortsätt inspirera andra, och föregå med gott exempel så får du säkert igång dem.

Lycka till!

Kramisar Kim :-)


Hej!
Hur kan man lära sig mer beskrivande ord? Egentligen är jag från Syrien och har bott i Sverige i nästan tre år. Hur kan man förbättra sig på svenka (språket). När jag läser finns det många ord som jag inte förstår, och jag tycker att det är lite jobigt att söka på nätet vad detta ordet betyder....Kan jag få lite hjälp?

MVH.

Aya/ från karlshamn/ 12 år

/ Aya, 12 år från Karlshamn

Hej Aya

Det bästa sättet att lära sig nya ord är att läsa. Om du tycker det är jobbigt att söka på nätet, kanske du ska skaffa dig en bra svensk ordbok. Det är lätt att bläddra fram orden där.

När jag lärde mig franska, hade jag en fransk lärare som bara pratade franska. Jag fick en fransk bok första lektionen och förstod att jag skulle läsa ett kapitel till nästa gång. Jag fick slå upp varje ord för att förstå. Jag grät mig igenom det kapitlet. När jag kom till halva boken behövde jag bara slå upp enstaka ord. Med det vill jag säga att ju mer du läser och ju fler ord du slår upp nu, desto lättare kommer det att bli för dig i framtiden.

Har du sett mina böcker http://kimselius.se/hem/bockerna/index.html I slutet av de böckerna finns en faktadel med ordlista. Kanske är det något för dig?

Lycka till med att utveckla språket. Du är mycket duktig på att skriva på svenska!

Kramisar Kim :-)


Hej Kim!

Jag älskar verkligen att skriva. Jag har skrivit två "bra" böcker hittills som är helt klara, ingen som kanske inte är så jättebra att publicera. Men jag drömmer verkligen om att publicera en bok. Jag har jättemånga böcker som jag har börjat skriva på men som jag tappar suget att skriva på efter ett tag, har du något tips? Jag skulle också vilja skriva något med Fantasy men kommer inte på något bra!

//Elvira, 13

/ Elvira, 13 år från Tungelsta

Kanske är du mogen för att skicka in till novelltävlingar? På min blogg hittar du tips om många tävlingar http://kim-m-kimselius.blogspot.se/search/label/Skrivt%C3%A4vling Där hittar du också massor av skrivtips http://kim-m-kimselius.blogspot.se/p/kimselius-skrivtips.html

Jag älskar att skriva fantasy, de böckerna kopplar jag av med, eftersom jag då kan försvinna bort i fantasin helt och hållet.

Ställ inte så stora krav på dig själv, skriv för att du ska ha kul, lek med orden, lek med personerna och ta ut svängarna rejält. Låt dem göra saker du inte skulle våga göra.

Vet du att du har möjlighet att gå en skrivarkurs på distans för mig? http://kimselius.se/hem/forfattartips/skrivarkurs%20distanskursen%20hitta%20gl%C3%A4dje%20i%20skrivandet.html Kanske skulle det vara något för dig?

Skriv från hjärtat, om det du brinner för att berätta. Det gör inget om du avslutar en berättelse och påbörjar en annan. Jag har 49 påbörjade böcker i min dator, efterhand plockar jag upp dem och skriver färdigt de.

Kramisar Kim :-)


Hej Kim,
jag håller på att skriva en fakta bok om Sveriges landskap och det är planerat att den
ska vara klar på påsklovet. Men jag vet inte om jag ska skriva fortsättningar när den är klar som Sveriges sjöar
och Sveriges städer? vad tycker du?

/ Maria, 10 år från Göteborg

Hej Maria

Det låter som ett bra förslag att dela upp det på tre olika böcker. Om tiden räcker till tycker jag gott du kan göra det. Bra lärdom för dig och för de som kommer att läsa dina böcker.

Lycka till!

Kramisar Kim :-)


Hej igen. Jag undrar om det där med åldrarna. Du skrev att det är upp till läsaren att besluta hur gamla Theo och Ramona är. Men har du någonsin haft en egen bild av hur gamla de är?
Jag ska absolut kolla upp äventyrsböckerna om Theo och Ramona. Jag har inte kommit så långt i serien.
Sen undrar jag en sista sak. Skulle du kunna rekommendera någon svensk urban fantasy för vuxna. Alltså inte översatt till svenska, utan någon som är skriven av svenska författare.
Kram! :)

/ Leonora

Hej Leonora

Självklart har jag en bild inom mig om hur gamla de är :-)

Kan varmt rekommendera serien Porten av Astrid Ahlberg http://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?ac_used=no&search_word=astrid+ahlberg samt serien Själarnas öde av Caroline Hurtig http://carolinehurtig.blogspot.se/p/bokmanus.html

Två mycket annorlunda och spännande fantasyserier.

Kram Kim :-)

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2021 Unga Fakta AB