Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet författare. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Kim M. Kimselius om författare!


Vad vet du om "Djävuls bibeln" (den gamla från Prag)
1,Får man läsa den?
2,Finns den fortfarande i kunliga biblioteket?
3,Finns det fler exemplar?
4,Var ligger kunliga biblioteket?
5,När skrevs den?
Tack!
MVH Lara

/ Lara Kallström, 9 år från Sverige

Hej Lara

Här hittar du kunskaper om Djävulsbibeln:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Dj%C3%A4vulsbibeln

Här är om Kungliga biblioteket: http://www.kb.se/

Ett lätt sätt att hitta kunskap är att gå in på google eller yahoo och skriva in det ord man vill veta mer om. Då kommer det upp massor av fakta. Lycka till!

Lycka till!

Kramisar Kim


Hej! Det är Michelle igen. Jag har lovat min moster att göra en bärettelse åt henne. Den ska heta Skolan. Den ska handla om Rose. Hon är tio år och ska få ett fadderbarn. Hennes kompis Alice tycker det ska bli jättekul men Rose e lite osäker. Den bärttelsen har jag tagit lite från riktiga världen. Vad kan hända i skolan? Du är bra på att hitta på sagor så snälla kan du hjälpa mig?

/ Michelle, 9 år från Åkersberga

Hej Michelle

Det är bara du som kan skriva din berättelse, ingen annan.

Sätt dig ned och gå in i berättelsen, bli Rose, känn vad hon känner, föreställ dig hur hon gör allting och hur hennes dag ser ut. Skriv om något du känner till, något du vill berätta om. Då blir det en jättefin berättelse som din moster blir glad över att få läsa.

Lycka till!


Hej Kim

Idag läste jag en Harry Potter bok och då såg jag att författaren inte hade utgett hela sitt namn.
Jag vill gärna fråga om man får det ?
Och får man också inte säga sitt namn ?

Från Anna :)

/ Anna, 11 år från Luleå

Hej Anna

J.K. Rowlings fullständiga namn är Joanne Kathleen Rowling.

Det är helt okej att bara skriva sina initialer. Som du säkert har sett på mina böcker står det Kim M. Kimselius som namn (se www.kimselius.se för mer information).

Som författare kan man låta bli att säga sitt riktiga namn och då skriva under ett annat namn, så kallat pseudonym. Det är många författare som gör så.

Kramisar Kim


Var kan man köpa Xenofons bok om den Persiska kungen Kyros den Store?

Mvh F.

/ Filip, 18 år från stockholm

Hej Filip

På Bokbörsen hittade jag en bok:

http://www.bokborsen.se/page-start?issearch=1&sall=1&scat=0&maincat=1&extendedsearch=0&mediatype=0&sallstr=Xenofon&screator=&stitle=

Hoppas att det är denna du menar. Lycka till!

Kramisar Kim


varför är du förfatare

/ nea, 19 år från limabaka

Hej Nea

Jag bestämde mig för att bli författare när jag var åtta år eftersom jag älskade att läsa och skriva och berätta historier. Jag hade redan då massor av fantasi inom mig men hade svårt att uttrycka det i ord eftersom jag ännu inte hade lärt mig så många ord. Därför blev det små korta sagor och berättelser och många kasperdockspjäser.

Efter hand blev det längre berättelser och när jag var tio år skickade jag in mina berättelser till tidningar och fick berättelserna publicerade.

Julen 1997 debuterade jag som författare. Då sålde min debutbok "Tillbaka till Pompeji" i 11.000 exemplar FÖRSTA VECKAN!!! Det är jättebra. Normalt säljer en debutant 200-300 böcker PÅ ETT ÅR! Med andra ord blev det en dunderdebut och massmedia gav mig smeknamnet "Blekinges Astrid Lindgren".

Gå gärna in på min hemsida www.kimselius.se Där kan du läsa mer om mig och mina böcker och läsa smakprov ur böckerna.

Jag älskar att vara författare, hoppas att du tycker om att läsa det jag har skrivit!

Kramisar från Kim


är det svårt att skriva böcker? jag menar idee'rna poppar väll inte upp i huvudet av sig skälv?

jag har en riktigt bra fantasi ochgillar att skriva berettelser och så.
men det är rätt svårt att komma igång liksom. *tycker jag* det är säkert kul att vara författare men jag satsar högre. jag ska bli arkiolåg. altså sån som letar dino-skelet.

/ eddie, 10 år från blekinge

Hej Eddie

Jodå, idéerna poppar upp alldeles av sig själv, hela tiden. I alla fall i mitt huvud.

Det är en jättebra kombination att vara författare och arkeolog. En flicka som läste min bok Faraos förbannelse, blev så intresserad av arkeologi att hon nu är färdigutbildad arkeolog! Det tycker jag är jätteroligt. Kika in på min hemsida www.kimselius.se så kan du läsa ett smakprov ur boken Faraos förbannelse, om mumier, gravar och det gamla egypten. Tror det är en bok som passar dig!

Lycka till med din arkeologutbildning!

Kramisar Kim


vad är denna sida till för, jag menar det kostar väll pengar när man har reklam?

/ Eddie, 10 år från blekinge

Hej Eddie

Unga Faktasidan är till för att du ska lära dig mycket om många roliga saker, på ett spännande sätt. På panelen har du dessutom möjlighet att ställa frågor till alla de experter som svarar på frågor. Det kostar dig ingenting.

Kramisar Kim


Vad krävs för att kunna bli författare?

/ sofia, 12 år från Paris SSP

Hej Sofia

En oerhört viktig sak är, att om man har bestämt sig för att skriva en bok kan man inte sätta sig ned och vänta på att inspirationen ska infinna sig. Det är bara att sätta sig vid datorn och sätta igång. Det är först då inspirationen kommer: När fingrarna ligger på tangenterna, när orden börjar flöda ned på den vita skärmen. Då fylls man med en intensiv känsla av lycka och glädje och allt känns oerhört bra.

Skriv det DU vill läsa! För att göra en bra berättelse bör du skriva direkt från hjärtat, och gärna ta del av de erfarenheter du bär inom dig. Tänk på att inte skriva för att någon annan ska läsa berättelsen, utan skriv för att DU ska bli nöjd med berättelsen. Använd ditt eget "språk" och försök inte härma någon annan författare, då blir din berättelse bra. För att förlagen ska bli intresserade av din berättelse bör du ha något nytt att berätta, något som väcker deras intresse. Glöm inte att berättelsen måste fånga läsaren redan i första meningen.

Lycka till med din berättelse!

Kramisar Kim


Hej min högsta dröm är att bli en författare.
Jag undrar hur man kan bli en bra författre?
Behöver man kunna mycket om nyckelord?
Kan man använd alla ord i dåtid och nutid?
Snälla svara! Om du kan.
Tack. Ses Jennie Karlsson

/ Jennie Karlsson, 18 år från Brålanda

Hej Jennie

För att bli en bra författare bör man läsa och skriva mycket. Tänk också på att du ska skriva det DU vill läsa! För att göra en bra berättelse bör du skriva direkt från hjärtat, och gärna ta del av de erfarenheter du bär inom dig. Tänk på att inte skriva för att någon annan ska läsa berättelsen, utan skriv för att DU ska bli nöjd med berättelsen. Använd ditt eget "språk" och försök inte härma någon annan författare, då blir din berättelse bra. För att förlagen ska bli intresserade av din berättelse bör du ha något nytt att berätta, något som väcker deras intresse.

Börja första meningen med att något spännande händer. Då har du fångat läsaren. Försök börja spännande och hålla spänningen vid liv genom hela berättelsen. Det gör man lätt genom att låta huvudpersonen råka ut för något, ana att något kommer att hända, att någon säger något som gör att man vill fortsätta läsa etc.

Nej du behöver inte kunna något om Nyckelord.

Om du skriver en historisk bok bör du ha ett språk som lämpar sig för just den tidsperioden. Något jag tänker på en hel del, eftersom jag skriver historiska äventyrsböcker.

Jag önskar dig lycka till med ditt skrivande och hoppas att du också når dina drömmars mål och att du kontaktar mig den dag du får din bok antagen. Om du går in på min hemsida www.kimselius.se under "Författartips" hittar du fler tips. Eller så kan du kika in på min blogg: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/p/skrivprocessskrivtips.html.

Kramisar från Kim


Hej Kim! Jag älskar att skriva, men jag är inte så duktig. Min dröm är att komma med i erat diktfönster. Därför undrar jag, om du kanske har några tips för dikter??

/ Lovisa

Hej Lovisa

Här är en jättebra länk där du kan hitta hjälp att skriva din dikt: http://www.dikta.se/ Där kan du också lägga ut din dikt så att andra kan läsa den. Du kan även lägga ut din dikt på http://www.ungafakta.se/ungaberattare/.

Lycka till med din dikt!

Kramisar Kim
hur orkar du skriva alla böcker

/ nea, 9 år från findland

Hej Nea

Jag älskar att skriva böcker. Har väldigt mycket fantasi inom mig. Har du sett alla böcker jag har skrivit? Kika här: http://www.kimselius.se/bocker.html för att se samtliga böcker och läsa smakprov ur dem.

Kramisar Kim


jag undrar hur man får en riktig kärleks känsla och hur man lir det man alltid drömt om<3

/ Wilma, 9 år från tyskland

Hej Wilma

Antar att du menar kärlekskänsla när man skriver. För att få det ska du känna efter hur det känns när du tänker på en person eller ett djur du tycker väldigt mycket om. Beskriv de känslorna så har du lyckats beskriva kärlek.

Om du satsar helt och hållet på det du drömmer om och inte ger upp, då kommer du att nå dina drömmars mål. Tro på dig själv! Lycka till!

Kramisar från Kim


Hej Kim!
Jag undrar om du kan hjälpa mig angående skrivtävlingar som kan komma att börja 2011.
Jag har gått in på din sida och kollat under skrivartävlingar, men hittar ingenting.
Jag skulle verkligen vilja vara med i en, eftersom jag aldrig varit med förut, men det är jättesvårt att hitta någon som är seriös och är för ungdomar.
Hoppas du kan hjälpa mig :D
Mvh// Ida

/ ida, 15 år

Hej Ida

Här hittar du en sida med skrivtävlingar: http://blog.forfattartips.se/2010/04/04/novelltavlingar/

Gå in och kika här, just nu finns det inga tävlingar där, men sidan uppdateras ständigt: http://www.barnensbibliotek.se/Skriv/tabid/201/Default.aspx

Om det dyker upp några skrivtävlingar så tipsar jag om de på min blogg: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/ så fort jag hör talas om de.

I väntan på att en tävling ska dyka upp tycker jag du ska skriva så mycket du bara kan. Då har du mycket material att skicka in när det är dags!

Lycka till!

Kramisar Kim


Hej kim!!!!

Jag undrar hur många böker har du skrivit och översätat.mvh

Hamza

/ hamza, 10 år från skåne

Hej Hamza

Jag har skrivit 18 böcker:

"Tillbaka till Pompeji", 1:a boken: Handlar om Ramona, som plötsligt förflyttats i tiden och möter Theo i staden Pompeji. Hon vet att hela staden kommer att förintas av ett vulkanutbrott och döda alla invånarna, även henne om hon inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att hända, om 100 år, om 10 år eller om 10 minuter...

"Jag är ingen häxa", 2:a boken: Här färdas Ramona och Theo i tiden till häxförföljelsens tid. De räddar en flicka från att bli levande bränd på bål och flyr. Men de kommer inte långt innan de själva blir tillfångatagna anklagade för häxeri...

"Faraos förbannelse", 3:e boken: Den berättelsen börjar långt nere i en faraos grav i Egypten. Ramona lägger händerna över gamla skrivtecken på gravens vägg, uttalar en ramsa och plötsligt blir allt svart runt Ramona. Theo ropar på Ramona och får inget svar, han vänder sig om och ser att Ramona är spårlöst borta. Han har ingen aning om vart hon har tagit vägen... Ramona upptäcker ett fladdrande ljus som närmar sig henne i mörkret...

"Den gömda Inkastaden", 4:e boken: Här är Theo och Ramona ute i djungeln när tidsförflyttningen sker. De har kommit ifrån sin turistgrupp och plötsligt hör de ljudet av röster. Ramona tror att det är turistgruppen och rusar ut ur djungeln följd av Theo. Plötsligt står de framför en grupp Inkaindianer som hastigt höjer spjuten mot dem...

"Vikingaträl", 5:e boken: Theo och Ramona blir tillfångatagna av vikingar efter att ha fallit i vattnet och blivit förflyttade i tiden. De förs upp till en slavmarknad för att säljas. Efter ett rymningsförsök av Theo skiljs de båda åt och går olika hemska öden till mötes...

"Svarta Döden", 6:e boken: Här förflyttas Theo och Ramona till Florens 1348 och pestens tid. Där möter de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon avslöjar den för Theo och Ramona inser de att de måste fly, men då flyr rakt i armarna på Svarta Döden.

"Snapphanar", 7:e boken: Ramona hittar ett gammalt dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden, till Snapphanarna år 1676. Ramona förlorar minnet efter en olycka. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden men hamnar på motståndarsidan. Till slut möts de tidigare vännerna i en kamp på liv och död.

"Giljotinen", 8:e boken: År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken...

"Riddarsvärdet", 9:e boken: Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona.

"Det glömda kriget - 1808-1809", 10:e boken: "Vad har jag nu ställt till med?" utbrast Ramona. Hon förstod genast att en ny tidsförflyttning var på gång. Hon ville gripa tag i Theo så att även han följde med. Men det var för sent... När Theo och Robert upptäcker att Ramona försvunnit, vet de inte vart hon har tagit vägen. De tror att hon har färdats till kriget 1808-1809, då Sverige förlorade Finland till Ryssland. Därför läser de allt om det kriget. Varje gång Theo tar en ny mapp får det oanade följder. Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?

"Snapphaneresan", 11:e boken: Följ med Theo och Ramona på en spännande resa i Snapphaneland. Berättelsen börjar på Sporrakulla gård, där de hittar ett kopparmynt ifrån Loshultskuppen. Genom kopparmyntet färdas de genom tiden till snapphanefejden 1678. Theo och Ramona ger sig på jakt efter skatten. Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

”Kinesiska Draken”, 12:e boken: Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina. Theo och Ramona kastas mellan olika händelser; hemska och livsfarliga, men samtidigt oerhört fängslande. På nära håll får de ta del av mord och sammansvärjningar. De inser till slut att även deras liv är hotade. Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga! Kommer ut i augusti 2009.

”Theos Pompeji”, 13:e boken: En augustimorgon år 79, i staden Pompeji vid vulkanen Vesuvius, blir Theo vittne till något som förändrar hans liv för all framtid. Upplevelsen för honom till en sierska som uttalar en spådom, som gör att Theo kastar sig handlöst in i nya skrämmande händelser. Allt för att undvika det katastrofala öde som väntar. En fascinerande bok om Theos liv i Pompeji, som vävs ihop med romartidens historia. Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji.

”Boudicas strid mot Romarna, 14:e boken: Genom en historisk brosch förflyttas Theo och Ramona i tiden, till år 61 i Britannien och hamnar i drottning Boudicas by. Snart anländer romarna och ödelägger byn. Därefter beger sig romarna mot druidernas ö Anglesey för att utplåna druiderna. Kelternas drottning Boudica är rasande, samlar kelterna och ger order om strid. Theo har oturen att få en druidkristall, vilket ställer till det rejält för honom. Theo och Ramona kämpar för sina liv. De försöker resa tillbaka till sin egen tid, utan att lyckas, istället möter de kejsar Hadrianus. Den här gången blir tidsresan till Britannien en mardrömsupplevelse som aldrig verkar ta slut.

”På liv och död i andra världskrigets skugga”, 15:e boken: En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter som bara har en enda utväg: Döden! (Boken utkommer augusti 2011)

”Kimberlie – Äventyr på Nya Zeeland”, 1:a boken i serien om Kimberlie och Andy: Kimberlies första resa till Nya Zeeland blir inte alls vad hon förväntat sig. Istället för tråkiga släktträffar, får hon uppleva skrämmande äventyr, när hon ensam ger sig av för att utforska det okända landet. Nya Zeelands natur är inte så ofarlig som hon trodde. En mystisk man dyker oväntat upp och skrämmer henne. Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.

"Kimberlie - Ett nytt liv", 2: a boken: Något fruktansvärt händer som för alltid förändrar Kimberlies liv. På grund av detta fattar hon ett ödesdigert beslut och drar omedvetet med sig Andy i de händelser som följer.

”Kimberlie – Främlingar”, 3:e boken: Det kommer mystiska främlingar till staden Dunedin och de verkar finnas överallt där Kimberlie och Andy är. Deras liv vänds plötsligt upp och ned. Ingenting blir sig likt när de till slut upptäcker vad främlingarna är ute efter. (Boken utkommer våren 2011)

De Historiska Äventyrsböcker om Theo och Ramona är skrivna runt riktiga historiska händelser, med riktiga historiska personer och faktadel i slutet av böckerna. (Många skriver till mig och tackar mig för att de har fått högsta betyg i skolan efter att ha läst någon av mina historiska äventyrsböcker och därefter fått prov i skolan på ämnet. De säger att det känns som om de hade varit där och därför kom ihåg allt de hade läst. De säger också att mina böcker ger spänning för stunden och lärdom för livet. Att böckerna är så spännande att det inte går att sluta läsa dem, förrän dem är slut!) Böckerna om Kimberlie skildrar Nya Zeeland, dess mystiska natur och historia i nervkittlande berättelser. Spännande thrillers som tar andan ur läsaren…

Hör av dig och berätta om du läser någon av böckerna och vad du isåfall tyckte om den/dem?

Mina böcker är översatta till Serbiska, Finska, Spanska, Norska och Isländska.

Kramisar från Kim


Hejsan svejan!
Jo,jag undrar hur det är att vara författare och om det är svårt eller ike.
Ja,det var no allt
Hejsvej

/ Felicia, 9 år från Åkersberga

Hej Felicia

Det är roligt att vara författare och få leva i fantasivärldar ibland. Men det är också mycket arbete. Speciellt om man skriver historiska äventyrsböcker som jag gör. Det innebär att jag måste läsa mängder av faktaböcker inför varje bok jag ska skriva. Dessutom reser jag till de platser jag skriver om. DET är roligt. Speciellt när jag var i Egypten. Den resan präglade min "Faraos förbannelse" väldigt mycket, eftersom hela första kapitlet blev till djupt nere i den grav som jag skriver om i det kapitlet.

Det är lite kämpigt med pengar när man är författare. Man vet aldrig hur mycket inkomst man har.

Det är roligt att resa runt och föreläsa och möta läsarna. Det är jätteroligt att vara ute och signera och möta mina fans. Och det är helt fantastiskt att det finns en fanklubb om mig och mina böcker, som mina fans har startat.

Det är få författare som kan försörja sig enbart på sitt författarskap. Många som har drömmen om att bli författare söker sig ofta till yrken där man får syssla med skrivandet, till exempel: lärare, journalist, tryckeri, bibliotek med flera.

Sina första böcker skriver man på kvällar och nätter. Har man tur, som J.K. Rowlings med Harry Potter-böckerna, så gör första boken succé och man kan direkt försörja sig på sitt författarskap. Jag har också haft lyckan att göra en dunderdebut och därmed också lyckats försörja mig på mitt författarskap. Även om det inte är lika stora inkomster som Rowlings...

Jag älskar att vara författare!

Det som är viktigt om man tänker bli författare är att man läser och skriver mycket, mycket, mycket och inte ger upp om man får dålig kritik. Det är viktigt att man tar till sig kritiken för att utveckla sitt skrivande, att man låter andra läsa sina berättelser och lyssnar på vad de säger.

Vill du veta mer om mig och mina historiska äventyrsböcker kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se. Om du söker på mitt namn "Kimselius" på YouTube, kan du se och lyssna på när jag läser ur mina böcker.

Kramisar från Kim


hej jag vill ha fakta om annika thor

1 allmänt om författarens liv
2 vilka typ av böcker hon skriver om genre
3 är böckerna lättlästa vilka åldrar är böckerna för
4 vad är det speciellt med henne
5 vilka böcker har hon skrivit om
6 övrigt intresse

/ tilda, 11 år från stockholm

Hej Tilda

Här hittar du fakta om annika thor: http://sv.wikipedia.org/wiki/Annika_Thor

Och här: http://www.bonniercarlsen.se/Upphovsman/Forfattarpresentationssida/?personId=14015

Kramisar Kim


Jag älskar att skriva. Min kompis och jag brukar alltid skriva tillsammans när det är fritt val i skolan. Jag har gjort många berättelser. Jag vill släppa några! Hur gammal måste man va? Vilket bokförlag är bäst? Vilka böcker säljs bäst? Jag undrar massa saker! Men nu skriver jag bara dom frågorna jag vill veta mest. Michelle även kallad Mimmi

/ Michelle, 9 år från Åkersberga

Hej Michelle

Din ålder spelar ingen roll, förutom när du ska skriva kontrakt. Då måste du vara 18 år. Men fram till dess kan dina föräldrar skriva på kontraktet för dig. Här kan du läsa om personer i din ålder som lyckats få sina böcker utgivna: http://www.kimselius.se/tips.html

Det bästa sättet att få kontakt med ett bokförlag är att gå till en bokhandel och se ut böcker som tilltalar dig. Se efter vilket förlag som har gett ut boken/böckerna. Det står längst fram i boken. Där brukar stå fullständig adress, telefon, e-mail m.m. Du kan även gå in på www.googles.se och söka på "Bokförlag". Där hittar du allt du behöver.

Skriv direkt från hjärtat, låt fantasin flöda och tänk inte på stavning, grammatik eller att någon ska läsa det du skrivit. Det enda du ska tänka på är att få ur dig din berättelse. Försök inte kopiera någon annans stil, inte berätta något som någon redan har skrivit. Hitta på något unikt, något som bara du har i ditt huvud. Då säljer din bok.

För mer tips kan du se tidigare svar här på Unga Fakta, eller gå in på min hemsida http://www.kimselius.se/tips.html och/eller blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com/p/skrivprocessskrivtips.html

Lycka till med din bok!

Kramisar Kim


mina historier kommer aldrig upp på sidorna :/ Varför det?

/ Nadia, 9 år från Sverige

Hej Nadia

Tyvärr kan jag inte hjälpa dig på något sätt eftersom jag inte har något att göra med Unga Berättare.

Unga Berättare är en mycket populär sida. Det kommer otroligt många berättelser dit. Personalen kan tyvärr inte lägga in alla bra berättelser som kommer in av utrymmesskäl, utan väljer ut vissa av berättelserna. Kanske dina berättelser kommer in lite längre fram. Eller så kan du skicka in nya berättelser och hoppas på att du har större tur med dem.

Fortsätt skriv!

Kramisar Kim


Jag vil bli en författare. Hur ska jag kuna bli en?

/ Mia Roberts, 9 år från Stockholm

Hej Mia

Om du vill bli författare ska du läsa många, många böcker och öva dig i att skriva så mycket du kan. Lär dig att lägga saker på minnet, hur folk går, ser ut, träna dig på att beskriva dofter, blommor och så vidare.

För mer tips kan du se tidigare svar här på Unga Fakta, eller gå in på min hemsida http://www.kimselius.se/tips.html och/eller blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com/p/skrivprocessskrivtips.html

Lycka till!

Kramisar Kim


Hej Kim !

Jag älskar dina böcker och jag funderar på att bli författare eller bibliotikarie, jag undrar hur du kom fram till att bli författare ?
Jag älskar dina böcker och tänker du göra några fler böcker ?

/ Elin Lindell, 10 år från Röstånga

Hej Elin

Åh, vad roligt att du tycker om mina böcker. Just nu har du chansen att vinna Kimberlie - Främlingar. Kika här: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2011/01/vinn-en-bok-kimberlie-framlingar.html

När jag var åtta år skrev jag min första bok och bestämde mig för att bli författare. Sedan dess har jag skrivit. Men jag tyckte inte berättelserna var så bra, så jag skickade inte in dem till förlag förrän jag blev äldre.

Javisst skriver jag fler böcker. Har otroligt mycket fantasi. På min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com/ kan du följa arbetet med samtliga mina böcker. Om du tycker om Theo och Ramona böcker kan du kika in här: www.theoochramona.se Där lägger jag ut lite rader ur den nya boken allteftersom boken skrivs.

Kramisar Kim

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2021 Unga Fakta AB