Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Död, men ändå här!

Skriven av Matilda, 12 år från Falerum.

Alice stod tyst vid klätterställningen. Handen som hon höll pappret i skakade. Hon försökte smälta vad texten betydde. Att hon faktiskt höll i sin kusins dödsbesked. Det var tyst som i graven där hon satt. Skolgården såg ödslig och tom ut när det inte fanns några barn där som skrattade och lekte. Hennes läpp darrade till. Det kunde inte vara sant! Det fick inte vara sant. Bianca kunde inte vara död.
När Alices lärare Mr Hogh kom med beskedet trodde hon att han drev med henne. Men när hon fick lappen med hennes mammas skrivstil hade allt rasat samman. Alices kunde inte hålla sig längre. Hon kände hur tårarna brände i kinderna.
Hon flämtade till som om hon insåg inneböden med det. Bianca fanns inte mer. Hon var borta, död! Nu forsade tårarna ner för kinderna.
Hon kände sig värdelös och patetisk.
Varför hade just Bianca fått cancer? Bianka med sitt långa ljusa hår och vackra klarblå ögon.
Alice var helt annorlunda. Hon hade kort stripit hår och mörka bruna ögon. Barnen i Alices klass tyckte hon var konstig och retade henne för det. En del påstod att Alices var adopterad. Bianca var den enda vän hon hade. Nu var hon helt ensam.
Hennes tankar avbröts av att det prasslade i busken bara några meter bort från henne.
Alice torkade sig hastigt om kinderna. Ingen fick se henne gråta. Ur busken flög någonting stort och vitt fram. Alice kvävde ett skrik när varelsen sprang mot henne. Besten stannade mitt i språnget och skällde glatt. Alice drog en lättad suck. Det var bara en hund. Hunden viftade glatt på svansen.
Det var en hund Alice aldrig sätt tidigare. Hunden var stor och ståtlig med spetsiga öron och vit tjock päls. Hunden gick mot henne med nosen i vädret och svnsen rätt upp. Alice var nästan tvungen att skratta åt hundens konstiga sätt att gå. Hunden slickade hennes hand. Alice fylldes med varmhet. Plötsligt blev hon övertygad om att Bianca fanns med henne även fast hon var död. Sedan dess har hunden bott hos Alices familj. Och Alice kom på det bästa namnet i världen...
Bianca!

Betyg 1 av 5 möjligaBetyg 2 av 5 möjligaBetyg 3 av 5 möjligaBetyg 4 av 5 möjligaBetyg 5 av 5 möjliga
Tillbaka till föregående sida
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2021 Unga Fakta AB