Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida


Skapa och upptäck
Klipp och klistra
Lekar och spel
Måla och färglägg
Tips och tricks


Fiskspel

Det här behöver du:
- Skrivare
- Sax
- Kraftigt papper
- Limstift
- En längre pinne eller ett metspö
- En bit tråd
- En bit grov ståltråd eller en stor säkerhetsnål
- Färgkritor (alternativt)

Skriv ut de tre arken med fiskar X 2 (eller fler, ni bestämmer själva). Välj antingen de i färg eller de svartvita om du själv vill färglägga med kritor.

Limma upp varje ark på lite kraftigare papper, ett gammalt frukostflinge-paket är perfekt. Klipp ut fiskarna och den remsa som finns bredvid varje fisk. Vik remsan som bilden visar.

Limma eller tejpa fast de böjda remsorna på fiskarna.

Knyt en bit snöre i en längre pinne och fäst en stor öppnad säkerhetsnål i andra änden av snöret som krok. Du kan också böja till en bit kraftig ståltråd så den ser ut som en krok. Nu har du gjort ett metspö som du använder för att fånga fiskarna med. Du kan så klart använda ett vanligt metspö också.

Nu kan du och dina vänner börja spela fiskspelet. Lägg ut alla fiskarna på golvet. Fiskaren sätter sig på en stol en bit därifrån och försöker sedan fånga så många fiskar som möjligt under en tidsperiod som ni kommit överens om, till exempel 30 sekunder. Den som fångat fiskarna med högst sammanlagda poäng har vunnit.


Fiskar 1 - färg

Fiskar 1 - s/v

Fiskar 2 - färg

Fiskar 2 - s/v

Fiskar 3 - färg

Fiskar 3 - s/v

För att kunna öppna och skriva ut filerna behöver du Adobe Reader. Har du inte redan programmet kan du hämta det gratis här.
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB