Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida


Skapa och upptäck
Klipp och klistra
Lekar och spel
Måla och färglägg
Tips och tricks


Toarulledjur

Det här behöver du
- Tomma toarullar
- Limstift
- Färgade papper
- Kraftigt papper
- Bomullsbollar eller pompom-kulor
- Kritor eller vattenfärger
- Fjädrar
- Sax

Spara några tomma toarullar, så kan du bygga ett gäng knasgulliga djur lagom till påsk. Toarullarna kan nämliga lätt förvandlas till förgglada tuppar och påskharar.

För att göra en påskhare: Börja med att måla en toarulle i någon glad färg, eller flera glada färger. Skriv ut vår mall med påskhare-delar och klistra upp dem på en bit kraftigare papper, till exempel ett gammalt frukostflinge-paket. Färglägg delarna till haren och klipp ut dem. Klistra fast delarna på toarullen. Vik upp bakdelen på harens fötter längs den streckade linjen. Limma fast denna del av harfötterna på toarullens insida.

Klistra också fast en bomullsboll eller en pompom-kula i rumpan på haren.

För att göra tuppen: Riv små remsor av flera färgade papper. Klistra fast remsorna över hela toarullen för att klä tuppen i fjädrar. Klipp några längre remsor och klistra fast på tuppens rygg som stjärtfjädrar. Eller kan du så klart använda riktiga fjädrar. Använd vår mall med delar till tuppen, klistra upp dem på lite kraftigare papper och klipp ut dem. Färglägg dem också. Enklast är om du ritar av tuppens näbb, fötter och kam på färgat papper och klipper ut dem. Vik överallt längs de streckade linjerna.

Bakdelen av tuppens fötter viks upp och limmas fast på insidan av toarullen.

Näbben viks på mitten innan den limmas fast.


Toarulledjur - Påsk

För att kunna öppna och skriva ut filerna behöver du Adobe Reader. Har du inte redan programmet kan du hämta det gratis här.
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB