Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Jerseydjävulens födelse

Spökhistoria från New Jersey, USA.

Åskan gick och haglet regnade ner den där stormiga natten 1735, då mor Leeds låg till sängs för att föda sitt sjunde barn. Den trånga stugan i det dystra barrskogsområdet Pina Barrens var full av grannkvinnor som var där för att hjälpa till vid förlossningen. Men det var en svår plåga för mor Leeds. Hon hade fött sex barn med ett års mellanrum och nu började hennes kropp bli sliten. Hur mycket hon än kryste och kämpade ville barnet inte komma ut. ”Jag ger min unge till djävulen, bara den kommer ut nu!” skrek mor Leeds plötsligt. Och se, barnet kom genast ut.

Till en början verkade allt vara normalt. Barnet var en pojke, som tycktes fullt frisk på alla sätt. Men plötsligt började den lille pojken förändras där han låg i barnmorskans famn. Hans hud blev svart och såg bränd ut. Fötterna förvandlades till klövar och en lång svans växte ut. Hans huvud blev som ett vilt djurs och vingar kröp fram ur hans rygg. Det bräkande och sparkande vidundret slet sig löst och for fram som en galen varg i stugan, klösande, bitande och huggande efter alla som fanns där. Till slut dök monstret upp i skorstenen och försvann.

Men det var inte sista gången man såg eller hörde av Jersey-djävulen, som varelsen kom att kallas. Man ser odjuret fortfarande, nästan varje år, i Pine Barrens. Visst kan man besöka skogen om man vill, men lämna den innan mörkret faller om du håller ditt liv kärt.

Slut!
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB