Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Monstermunken från Easton

Spökhistoria från Pennsylvania, USA.

Det var en gång en munk som älskade pengar och makt mer än han älskade Gud. Han skulle höra syndabekännelser från de människor som bodde kring hans missionskyrka, men munken började idka utpressning och tvingade folket att ge honom guld och silver för att han skulle hålla tyst om deras mörkaste hemligheter.

En fattig kvinna stod upp mot munken och i raseri slog han ihjäl henne. Efter detta dömdes han till dödes och blev hängd för sina brott. Men strax efter att han skurits ner från snaran och dödförklarades, började hans kropp att förvandlas inför folkets skräckslagna ögon. Ansiktet förvreds och betar sprang från båda sidor av näsan. Hans glesa vita hår växte sig långt och fett, och spetsiga hörntänder gled fram ur hans mun. Monster-munken öppnade sina ögon som nu lyste gult, även i ljuset av middagssolen, och reste sig upp på sina nu kloförsedda fötter.

Folket skrek och flydde, och ingen bön hans tidigare munkbröder läste kunde driva bort monstret. Det försvann djupt in i skogen, bara för att återvända på natten och dräpa de munkar som avslöjat hans onda dåd. Efter att fem av munkarna i missionen hade slukats av monstret, övergav resten av dem klostret och flyttade till en annan del av landet. Klostret förföll långsamt i ruiner, men monster-munken sågs i flera år smyga omkring på den dystra platsen om nätterna.

Slut!
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB