Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Hängeträdet.

Kom med, kom med, kom med till trädet där de hängde upp han som mördade tre. De var ju så märkligt, varför kan inte vi
träffas vid midnatt uppe vid hängeträdet?


Kom med, kom med, kom med till trädet där den döde bad sin kära att fly, så blir vi fria. De var ju så märkligt, varför kan inte vi
träffas vid midnatt uppe i hängeträdet?

Kom med, kom med, kom med till trädet, dit jag bad dig att fly så vi blir fria. De var ju så märkligt, varför kan inte vi träffas vid midnatt i hängeträdet?


Kom med, kom med, kom med till trädet, bär ett halsband av rep här vid min sida. De var ju så märkligt, varför kan inte vi träffas uppe i hängeträdet vid midnatt?


Förklaring till texten: Först lät de som en kille försökte övertala sin flickvän att träffa han i smyg vid midnatt. Men ett träd där en man har blivit hängd för tre mord är ett egendomligt ställe för en träff. Mördaren älskade måste ha haft något med mordet att göra eller så skulle hon kanske straffas i alla fall. för hans lik ropade henne att fly. Det låter ju konstigt med ett talande lik, men det är i tredje versen som de börjar bli riktigt skrämmande. Man inser att den som sjunger är är den döda mördaren och att han fortfarande hänger i trädet. Och även om han har sagt till sin älskade att fly så ber han henne gång på gång att träffa han. Frasen: Ditt jag bad dig att fly så vi blir fria är mest oroande, därför att först tror man att han pratar om tillfället då han bad henne fly, antagligen till friheten. Men sedan börjar man undra om han menar att hon ska springa till han. Till döden. I sista versen förstår man att de är de han menar. Hans älskade med rephalsbandet hänger död brevid honom i trädet..

Skriven av Blood, 15 år från ....
Betyg 1 av 5 möjligaBetyg 2 av 5 möjligaBetyg 3 av 5 möjligaBetyg 4 av 5 möjligaBetyg 5 av 5 möjliga
Tillbaka till föregående sida
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB