Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Tjuv eller tomte ?

Skriven av Rebecka Hassel, 9 år från Malmö.

Det var bara en dag kvar till jul och jag, Rebecka satt och läste en intressant artikel i tidningen. Det stod "tjuvtomte". Tre människor hittades döda. Ett barn som lyckades rädda sig och sin syster i sista sekunden
berättar att de brukar ha en julfest den 22 december och tomten
brukar komma. "Vi hade beställt en tomte på Tomtebolaget och väntade på att han skulle komma då det ringde på dörren jag och min syster sprang och öppnade och där stod en tomte med svart mask och mamma, pappa och min bror fick dynamiter i julklapp men jag och min syster räddade oss i sista sekunden bakom soffan, och när vi reste oss upp var tomten borta". Jag tyckte att det var en hemsk artikel och sa genast till mamma att inte beställa en tomte från Tomtebolaget och mamma sa bara "okej då beställer jag från Malmö-tomte-AB istället då"
På eftermiddagen var jag ute på stan med min kompis Laura och vi gick in i en affär. Där tittade jag ut ur skyltfönstret och där utanför mitt favoritcafé stod han, tjuven! Jag sa till Laura, som också hade läst artikeln om tomten som var en tjuv. Vi sprang ut så snabbt vi kunde och
in till godisaffären där tanten som jobbade där undrade vad som stod på och jag svarade anfått " Tomte tjuv tidningen". Tanten hade också läst tidningen och sa därför "Här på stan?" Laura var inte lika anfådd och därför svarade hon " Ja, jag och Rebecka såg honom med egna ögon"
" Vi måste ringa polisen" sa tanten.Vi fick låna tantens telefon och förklarade allt för polisen och nästa dag var det jul och Laura och jag lekte hemma hos mig och den bästa julklappen var att vi blev kända och det är vi ännu idag.

Betyg 1 av 5 möjligaBetyg 2 av 5 möjligaBetyg 3 av 5 möjligaBetyg 4 av 5 möjligaBetyg 5 av 5 möjliga
Tillbaka till föregående sida
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2020 Unga Fakta AB