Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Frosti en kämpe!

Skriven av Emilia, 11 år från Umeå.

Jag vågade inte... Jag satt och höll mitt brev i handen. Det var brevet om Frosti skulle kunna ridas mer eller inte. Jag gick fram till skrivbordet. I ena hörnet på rummet. Jag tog min kniv som låg på skrivbordet. Det trubbiga bladet var rostigt. Jag höll kniven hårt i min högra hand. Jag var aldeles svetig. Jag började försiktigt spräta upp brevet. När jag äntligen hade sprätat upp hella longsidan, så ladde jag ifrån mig kniven, och började långsamt dra upp det ihop vikta bli pappret ur kuvertet. Jag blundade bedans jag veklade upp det blå pappret. Sen öppnade jag ögonen. Jag läste brevet för mig själv. Så här stog det på brevet:
" Hej Disa! Vi har goda nyheter din Frosti kommer att kuna ridas igen. Men vi måste säta in en skena och ha bandarch i 6 månader."
Jag slutade läsa jag tänckte efter, i Juni skulle jag och Frosti på hopp ridläger. Men det går inte att göra nånting åt nu. Jag fortsate läsa brevet.: "Sen får du gå med Frosti en gång per dag. I 7 veckor. Sen kan du börja skrita. Och sen kan du nog börja jobba med han som vanligt igen. Och vi har ännu inte hittat nogåt som kan mistänka varför han faller ihop när du sadlar. Eran nya tid till kleniken är: tis 19/1 kl.12.30. P.s Du bör ej börja hoppa förns 1 år efter du börja Galoppera. D.s
// Dr. Henny.
Jag veck ihop brevet igen och stoppade det i kuvertet igen. Jag var så lycklig att jag bara hoppade. Jag sprang ner för trappan och i ni köket.
" Mamma! han kommer kunna ridas igen!" skrek jag medans jag hoppade upp och ner på köks soffan.
"Vad bra när ska vi åka in och kolla han? fråga mamma medans hon stog och diskade.
" Tisdagen 19/1 kl.12.30"
"Okej, då kommer jag och hämmtar dig på lunchen"
Den spänande dagen kom och som Disas mamma hade sakt kom hon på lunchen och for till kleniken. Frosti stog redan på kleniken så vi kunde köra lite fortare dit.
"Hej gumman, hoppa in."
"Hej mam..."
Då ringde det på mammas mobil.
"Eva"
"Hej, det är Henny från kleniken"
"Hej, vi är på väg nu vi är framme om 20 min."
"Ja angående det så behöver ni inte stresa jag har inställt allt."
"Me.. men varför inte?"
Jag hörde på mamma att något inte stämde.
"Det är så att Fr..."
"Oj det bröts"
Mamma svängde in på parkeringen och stanade bilen.
"Du stannar här tills jag kommer tillbaka. Okej"
"Okej."
Jag såg att mamma var orolig, och då var det ingen idé att fråga en massa saker. Jag väntade 10 min. Äntligen kom mamma. Hon hade gråtit. Då förstog jag vad som ahde hänt. Mina ögon fylldes av tårar. Jag slängde upp bildörren och sprang in till stallet. Jag sprang från box till box. till slut såg jag en box med en filt över galdret. Jag lyfte försiktigt på filten. Och där låg min lilla Flugskimmel. Jag öppnade dörren försiktig och klev in. Tårarna föl ner för mina kinder.
"Jag han inte.. snyft lära käna dig, min vakra Frosti."
"Där är du gumman" sa mamma flåsande.
Jag såg inte på hon.
"Disa vi kunde inget göra."
"Men var... snyft varför dog han?"
"Henny sa att han hade ett dåligt hjärta. Han hade kämpat att ställa sig upp men han bara föl, till sist orka han inte mer och somna. Och han hade tydligen inte bara förökt 6 gånger snarare 60 gånger."
"Min lilla kämpe. Ditt hjärta villar i mina händer Frosti."
Det var tydligen inte bara hjärtat som orsakade Frostis plötsliga död. Han hade blivit slagen på ryggen, benen, huvet och halsen. Han hade blivit halt så fort han hade kommit till Disa, 3 dagar efter julafton blev han halt, och så fort Disa skulle sadla föl han ihop.
Det var historien om Frosti och Disa. Och vem vet vad mer Frosti gåt igenom?

Betyg 1 av 5 möjligaBetyg 2 av 5 möjligaBetyg 3 av 5 möjligaBetyg 4 av 5 möjligaBetyg 5 av 5 möjliga
Tillbaka till föregående sida
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2021 Unga Fakta AB