Scrolla upp
Dra för att scrolla upp och ner
Scrolla ner

Hur ser vampyrer ut?

För det mesta ser vampyren ut som en mycket blek människa med ovanligt långa hörntänder. Har den inte fått blod på länge liknar den en torkad mumie, men allteftersom den dricker blir hyn rosigare och fylligare.

Vampyrer som inte slarvar med dieten kan se ut som vilken frisk människa som helst.

Vampyren syns inte i speglar och kastar heller ingen skugga.

De har ofta förmågan att ändra skepnad. Många vampyrer kan förvandla sig till djur som fladdermöss eller vargar. De har också makt över många djur som rör sig nattetid, som råttor, ugglor, hundar, katter, vargar och fladdermöss.

Den kan göra sig tvådimensionell (platt som ett papper) och krypa genom t ex dörrspringor.

Den kan också krypa uppför väggar, men inte på undersidan av en yta, som ett tak i ett rum. Den har förmågan att hypnotisera människor för att förleda synen, och blir helt osynlig om den står mot en mörk bakgrund.

I mörkret ser vampyren lika bra som ugglan. Trots att den ofta ser spröd ut är vampyren många gånger starkare än en människa. Den kan röra sig så snabbt att det är omöjligt att se den.

Skydd mot vampyrer

De flesta vampyrer ryggar för religiösa symboler. Den effektivaste skyddet mot en vampyr är nog korset. Den som blir vampyr får ingen frid efter döden. Hans själ är låst i en ständig kamp med den demoniska ondska som intagit hans döda kropp. För att befria själen och göra slut på vampyrens härjningar måste man döda monstret, fast kroppen redan är död. Vanligast är att man slår en påle genom hjärtat och hugger av huvudet.


Den vanliga vampyren

Hur blir en människa vampyr?

Hur gör vampyrer?

Hur ser vampyrer ut?Till Unga Faktas startsida

Copyright © 2000-2019 Unga Fakta AB