Grekisk mytologi
Material
Till faktaämnet

Grekisk mytologi

Vår målsättning och syftet med Kunskapsbanken är

  • att tillhandahålla bra, användarvänligt studiematerial för användning i skolår F-9.
  • att med hjälp av sajten Unga Fakta kunna överföra kunskapen och delar av materialet till konkreta klassrumsprojekt i grupp eller enskilt.
  • att med hjälp av text, bild, film och utskriftsvänliga förslag på klassrumsprojekt, skapa en kreativ skolmiljö med ett upplevelsebaserat lärande som både är lärorikt, utvecklande och roligt.

Vi har gått ifrån föregående års upplägg med tre olika handledningar indelat på skolåren F-3, 4-6, 7-9. Istället har vi valt att lägga alla aktiviteter, idéer och pyssel på samma ställe och att efter varje förslag gradera materialet efter svårighetsgrad. Graderingen är från en stjärna till fem, med symbolen (*). Färre stjärnor betyder lättare övning och fler stjärnor mer av en utmaning. Förändringen gör vi för att materialet ska kunna individanpassas och att Du som lärare eller pedagog lättare ska kunna anpassa materialet efter gruppen eller klassens behov.

1-2 stjärnor (*) - (**)
Lätta övningar och pyssel utan mycket förberedelser.

3-4 stjärnor (***) - (****)
Något svårare övningar. Kan krävas instudering av textmaterial på Unga Fakta-sajten.

4-5 stjärnor (****) - (*****)
Svårare övningar med flera steg. Projekt som kan/får ta tid, till exempel slöjd, matlagning m.m. Kan krävas instudering på Unga Fakta-sajten av längre texter.

Unga Faktas faktaämne och aktivitetsförslag i Grekisk mytologi kan användas på många olika sätt. Vill man inte använda hela materialet går det självklart bra att endast nyttja delar av detsamma, till exempel för ett visst moment eller till ett fördjupningsarbete. Man kan även använda endast pysselsidorna som ett komplement till den traditionella undervisningen i klassrummet. Valet är fritt.

Mycket nöje, önskar vi på Unga Faktas redaktion.

Åsikter
Vi på Unga Fakta är tacksamma om du vill dela med dig av dina erfarenheter om hur du upplever Kunskapsbanken och att arbeta med den. Information om hur du kontaktar oss finner du under avdelningen kontakta oss.

Datorkrav
Tillgång till internet
Webbläsare - Internet Explorer eller Firefox rekommenderas
Flashplayer 8
Adobe Acrobat för utskrifter
Skrivare

Till faktaämnet
En länk som öppnas i ett nytt fönster och skickar dig vidare till vårt faktaämne om Grekisk mytologi.

Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB

Våra ämnen  |  Om Kunskapsbanken  |  Kontakta oss  |  Startsidan  |  Till Unga Fakta