Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


hej richard
vad är det här fär drejeri det skulle komma ett nytt monster när ska det komma dinosaurier i monsterklubben???

/ joel, 9 år från gammel sträng

Hej, Joel!

Jag förstår inte riktigt din fråga. Om du undrar över nästa Monsterklubben så kommer den 15 juli.

Mvh / Richard


Hej jag undrar vilken sorts hund de är I filmen wolfman
Den är både fin men skrämmande

// Sissi

/ Sissi, 12 år från Östersund

Hej, Sissi!

Tänker du på den där stora svarta hunden som Talbots pappa har? Jag tror det är en sorts mastiff. De är tacksamma att ha med som farliga hundar på film. De ser lite läskiga ut, men är väldigt mysiga egentligen. Sedan kan de morra och skälla högt, så de låter farliga.

Mvh / Richard


hej richard! unknow island det är en förhistorisk film men varför finns den mä i monsterklubben???och finnsgiganthopitechus mä i filmen???

/ joel, 9 år från gammel sträng

Hej, Joel!

Dinosauriefilmer får också hänga med i Monsterklubben, eftersom de oftast är en sorts monsterfilmer, där människor blir jagade av stora otäcka varelser, blir uppätna, osv. Giganthopithecus finns inte med i filmen, men väl något som ska föreställa en urtida jättemyrslok.

Mvh / Richard


Om du har sätt sagan om ringen så undrar jag bara en sak. Häxmästaren av angmar kan ju ingen man döda. Men hur är det med dom andra ringvålnaderna eller Nazgulerna som är det rätta namnet.

/ Rohan, 11 år från Stockholm

Hej, Rohan!

Det verkar som om ringvålnaderna gick under då Frodo förstörde den Enda ringen, det vill säga -då Sauron förlorade sin makt försvann även Nazgulerna. Vid Vattnadals vadställe, då alvmagin förvandlar floden till rasande hästar verkar det som om ringvålnaderna drunknat. I Sagan om de två tornen får vi veta att det endast är deras hästar som dukat under.

Mvh / Richard


Hej.

Vad och vem är the Thing?

Kan du berätta lite om den s. k the joker?

Ps: Min ålder stämmer inte riktigt överens med vad jag skrivit eftersom jag fyller år 26/6.

/ Robert wibeck, 11 år från Mölndal

Hej, Robert!

"The Thing" är lite olika saker. I serieförlaget Marvels tidningar är han en superhjälte, som för det mesta är medlem i gruppen Fantastic Four. Han är orange och ser ut att vara gjord av sten.
The Thing är också monstret i två science fiction-skräckisar. Dels "The Thing From Another World" (1951), dels "The Thing (1982). Bägge filmerna är baserade på John W. Campbell, Jr:s novell "Vem där?", som handlar om en polarstation under attack från en utomjording. I novellen är The Thing en varelse som kan ta viken form som helst genom att ta över en persons kropp. I nästa nummer av "monsterklubben" kan du läsa om denna historia och bägge filmerna.
"The Thing!" var också en amerikansk skräckserietidning som fanns i början av 1950-talet.

Den "The Joker" du tänker på är nog seriehjälten Batmans ärkefiende. Han syntes ju också på film senast i "The Dark Knight" (2008). Det finns några olika versioner av vem Jokern är, men vanligast tror jag är att han var en ganska okänd brottsling som fallit ner i ett fat med giftiga kemikalier. Detta gjorde att hans hud blektes vit, hans hår blev grönt och att han tappade förståndet. Inte ens Jokern själv kan komma ihåg vem han var från början. Man kan säga att Jokern beter sig som en galen clown. Han använder också spelkortet Jokern som symbol. Han planerar och utför både enkla bankrån och invecklade brott, men aldrig för någon egentlig vinnings skull. Det verkar som om han bara är ute efter att ställa till med oordning.

Mvh / Richard


he igenj richard !!! jag har hört att det finns 4andra snö men yeren i china yovie i australien den här vet ju alla yetin i hymalaja ni har ju ett emne som heter mysterier där på mäniskolika på monster så finns det avdelning bigfoot och ap människor som jag beretade om det finns en svensk snöman det är ju stallo

/ joel, 9 år från gammel sträng

Hej, Joel!

Ja, det finns en massa olika apliknande varelser i olika länder. Bigfoot och Yetin är bara två av dem.
Stalon är egentligen en jätte som äter människor i samernas sagor och sägner. Den liknar inte alls Bigfoot, men det finns de som gärna skulle vilja att den var vår egen, svenska Bigfoot.

Mvh / Richard


finns det moster

/ sara, 13 år från sverige

Hej, Sara!

Jag tror inte på monster som varulvar, vampyrer och sånt. Men jag tror att monster som Loch Ness-odjuret, Storsjö-odjuret, Bigfoot och Snömannen kan ha en naturlig förklaring. Jag tror att dessa så kallade monster finns, men att de är djur som antingen är okända för vetenskapen eller är de djur som vi felaktigt tror är utdöda sedan länge.

Mvh / Richard


hej richard !!! när kommer det ett nytt monster til monsterklubben och vem är de a.p.e? är det king kong eller pling plong

/ joel , 9 år från gammel sträng

Hej, Joel!

Du menar när det kommer ett nytt nummer av monsterklubben? Det gör det nu i juli.

A*P*E* är en film som hemskt gärna vill vara King Kong, men den är riktigt dålig faktiskt. den försöker härma King Kong, men lyckas inte vidare bra.

Mvh / Richard


Hej richard ! en fråga på nessie jag har varit i scot land men jag har inte sett nessie? stelet vet jag vart sjön loshness ligger i inveness jag va på semester i maj i scotland

/ joel, 9 år från gammel sträng

Hej, Joel!

Jag har också besökt Loch Ness, men jag såg inte Nessie heller. Fast det är ju en massa andra människor som säger att de sett odjuret och det har ju också fastnat på film och fotografi. Alla historier är inte sanna och alla bilder är inte på allvar, men det finns tillräckligt mycket bevis för att tro på att något konstigt händer i Loch Ness.

Mvh / Richard


HEJ RICHARD JAG UNDRAR EN SAK PÅ GODZILLA FINAL WARS DÅ ÄR DET NÅGRA SUPERTRUPPER SOM SLÅS MOT MONSTRET EBRAH THE SEA MONSTRET MEN NÄR DOM HAR DÖDAT MONSTRET LEVER HAN IGEN VARFÖR ?.

/ WILLIAM KARLSSON, 11 år från KALMAR

Hej, William!

Jag slår ihop denna frågan med den du ställde för några dar sen, eftersom de är samma fråga. De muterade supersoldaterna hinner egentligen aldrig döda Ebirah innan Xilianerna zappar bort monstret. Det verkar som om de utomjordiska Xilianerna fått Ebirah att försvinna och de påstår att de kommit till jorden för att hjälpa människorna bli av med alla monster. Men detta är bara ett trick. Egentligen är det så att de själva släppt lös monstren på jorden. Ebirah (tillsammans med en massa andra odjur) är inte alls döda utan väntar bara på att skickas ut mot människorna igen.
Senare släpps Ebirah lös igen för att slåss mot Godzilla, men blir snabbt besegrad.

Mvh / Richard


hej richard///////////////

kan du säga till mig vilka monster som vara med i nästa monsterarkiven och nästa asså vilka monster du har planerat till dom senare verisionerna av arkiven

/ kristoffer östfelt, 13 år från spångsholm

Hej, Kristoffer!

Tänker du på Monsterklubben? Jag brukar inte planera så långt i förväg, bara ett nummer i taget. I nästa nummer ska jag berätta om ett rymdmonster som bara kallas "The Thing". Det kommer från en läskig novell, men har sedan hamnat i filmer och serietidningar.

Senare Monsterklubben kommer att fortsätta handla om mer eller mindre kända monster. Hoppas du kommer att fortsätta läsa våra utskick!

Mvh / Richard


hej richard vill veta lite om bigfoot och om pattersons bigfoot var roger pattersons bigfoot falsk äler bluff? är bigfoot en apa eller en Giganthopithecus?

/ joel, 9 år från gammel sträng

Hej, Joel!

Ja, Bigfoot är fortfarande ett jättestort mysterium. Varje år är det nya människor som säger sig ha sett de här varelserna. Det finns en hel del filmer på videosidan YouTube som påstås visa riktiga Bigfoot-ar. Men de verkar vara fusk allihop.

Den mest kända filmen på Bigfoot är den som Roger Patterson spelade in 1967. Den har inte gått att bevisa som fusk, men inte heller som äkta vara. Folk har bråkat i åratal om den visar en riktig Bigfoot eller ej. Man vet helt enkelt inte än så länge. De som tror att den är fusk säger att det bara är en kille i en apdräkt. De som tror att den är äkta menar att bredden på axlarna jämfört med storleken på huvudet gör att det inte kan vara en utklädd människa. De som granskat filmen har kommit fram till att varelsen iallafall måste vara väldigt stor och ta långa kliv.

Kryptozoologerna, de som forskar kring mystiska djur, har föreslagit att Bigfoot kan vara en stam Gigantopithecus som har överlevt och fortsatt utvecklas. Det har aldrig funnits apor i Nordamerika, så de kan inte ha levat här från början. Däremot kan de ha vandrat över ett fruset sund i norr, en väg som både djur och människor har använt sig av. I så fall har de kommit från Asien och det är just där man hittat ben av jätteapan Gigantopithecus.

Jag undrar om man någonsin kommer att få veta sanningen om Bigfoot!

Mvh / Richard


Tjenare! Jag har lärt mig mycket om drakar och läst boken Drakologi, den är gette bra! Drakar är ett spänande ämne och jag tycker att man kanske ska ha ett miniämne om drakar, det är så svårt att hitta info om drakar på nätet! Det skulle nog bli gette kul om det fanns ett ämne om bevingade ödlor;P

Hejdå! //Ella 11 år :D

/ Ella Turesson, 11 år från Salbohed

Hej, Ella!

Jag tycker också att "drakologi" är en kul och bra bok. Vi har faktiskt skrivit lite om drakar på vårt ämne "Naturväsen":
http://www.ungafakta.se/naturvasen/

Om du går in på det ämnet och klickar på kantarellen i raden av svampar nere på sidan, så kommer du till vår drak-avdelning. Kanske vi kan skriva mer om drakar i framtiden.

Mvh / Richard


Tja, undrar ganska mycket när nästa ämne kommer eftersom det var längesen det kom något nytt senast. Och i sådana kommer det handla om gudar/monster?

/ William Sjögren, 14 år från Alingsås

Hej, William!

Vi hade tänkt släppa ett nytt faktaämne innan sommaren, Faraonernas Egypten, men vi har helt enkelt inte hunnit. Istället har vi satsat på att uppdatera gamla ämnen och göra fler miniämnen, till exempel Häxor. Vi har också lagt mer tid på att göra skoluppgifter till klassrummen.

Nu ser det ut som om Egypten kommer i höst. En avdelning av det ämnet handlar om egyptisk mytologi och där finns det monster, gudar och annat märkligt.

Mvh / Richard


hej! jag har ett gäng frågor om godzilla.
1: vart kan man köpa godzilla final wars och godzilla mothra king gidorah giant monsters all out attack?
2: är monster x samma ras som king gidorah eller är dom samma person?
3: varför finns det inte så många godzilla filmer här i sverige som i usa?
4: vilken var den första godzilla filmen du såg?

/ G-hunter, 13 år från tibro

Hej, G-hunter!

1: Jag vet att SF-bokhandeln (sfbok.se) har haft flera Godzilla-rullar förr. Nu vet jag inte vad de har på lager. Det kan ju också hända att det de har är region 1-DVDer och då kan inte alla spelare köra dem.

2: Monster X verkar vara skapad av de utomjordiska Xillianerna. Till en början ser han inte alls ut som Ghidorah, men i slutstriden med Godzilla förvandlas han till "Kaiser Ghidorah". Så någon typ av släktskap måste det väl finnas.

3: Intresset för japanska monsterfilmer har aldrig varit stort i Sverige. I USA köptes de in till olika TV-stationer under 1970-80-talen, så många växte upp med att se Godzilla på TV. Sedan följde leksaker, serietidningar, med mera. Godzilla passar bättre in i den amerikanska kulturen, helt enkelt.

4: Min första Godzilla var "Terror of Mechagodzilla". Det var också den första videofilm min familj någonsin hyrde, 1981 när vi just köpt en video (videoapparaterna var ganska nya då). Det var en brittisk utgåva av "Terror", som hette "Monsters From an Unknown Planet". Det var den häftigaste film jag sett fram till dess (jag var sju år gammal), fast jag hade ingen aning om vad den egentligen handlade om. Det var monster, utomjordingar, rymdskepp, biljakter och tjejrobotar i en salig blandning.

Mvh / Richard


Hej Richard


Jag har hört att det finns riktiga monster som jättbläckfiskar och spöken och jag undrar om spöken är ett monster.

/ Calle, 10 år från Salbohed

Hej, Calle!

Jättebläckfisken finns och är ett riktigt monster. Man tror att den kan bli uppåt 15 meter lång. Den är iallafall så stor att den slåss mot valar. Man har hittat stora sugkoppsmärken runt huvudet på kaskelottvalar. Häromåret filmade man en mindre jättebläckfisk för första gången.

Spöken är väl kanske inte monster, precis. De tillhör en grupp väsen som kallas andar. Andar kan enligt folktron vara både luftiga eller osynliga varelser som lever i naturen och människosjälar som inte har fått ro efter döden.

Mvh / Richard


Varför börjar vissa människor tro att dom är vampyrer då borde ju vissa tro att dom är varulvar

/ Karl Johansson, 9 år från Örebro

Hej, Karl!

Vissa människor påstår att de är vampyrer, men tror egentligen inte på det själva. Det är en sorts livsstil de valt, helt enkelt, att låtsas vara vampyrer. Det finns ju också de som kan lida av en psykisk sjukdom och på fullt allvar tror att de är vampyrer.

De som tror att de är varulvar har en sjukdom som kallas lykantropi. De kan också tro att de förvandlas till andra djur än vargar.

Mvh / Richard


Hej igen! Det här kanske inte riktigt berör dig, men i vilken ordning sorterar ni på panelen alla frågor ni får?

/ Simon Hellqvist, 10 år från Vittaryd, Ljungby

Hej, Simon!

Jag tror vi alla i Panelen svarar på den äldsta inkomna frågan först och den senaste sist. Sedan läggs svaren ut så fort de är klara och på Unga Faktas förstasida blandas de lite om varandra.

Mvh / Richard


Kan ni inte ta med sirener i ert bestiarium? Jag är ganska säker på att ni vet vad jag menar. Ni vet, monster i grekisk mytologi med ett kvinnohuvud och sjöfågelkropp som sjunger så vackert att sjömän som hör dem kraschar mot klipporna. Och, förresten, kan ni ta med gargoyler också? Levande gargoyler kanske inte officiellt räknas som monster, men ändå! Du vet väl vad gargoyler är? Dem kan lite skämtsamt kallas ``stenfigurer`` och de är VANLIGTVIS statyer som sitter på katedralen i Notre Dame i Paris.

/ Simon Hellqvist, 10 år från Vittaryd, Ljungby

Hej, Simon!

Vi berättar lite om sirenerna i vårt faktaämne "Grekisk mytologi", där man hittar dem under avdelningen "naturväsen" och sedan "nymfer".

Gargoyler kanske vi skulle kunna ta upp i ett nummer av Monsterklubben? Visst vet jag vad Gargoyler är -jag har till och med gjort en själv i plast. Jag har hört att de kallats både "stengrotesker" och "vattenkastare" på svenska -"vattenkastare" eftersom några av dem är sammankopplade med stuprännor och vattnet kommer ut ur munnen eller baken på dem.

Mvh / Richard


Hallå!

Jag undrar hur man botar en varulv.

// Julia 12 år från Vargön

/ Julia Eriksson, 12 år från Vargön

Hej, Julia!

Det går faktiskt att bota en varulv. Den allra enklaste metoden är att kalla på varulven tre gånger med dess människonamn. I Sverige räckte det ofta med att bara säga: "Du är en varulv" till en människa, så var han botad. Under medeltiden fanns det hårdare metoder, till exempel att korsfästa en människa som misstänktes vara varulv, att skålla honom eller att slå honom i pannan med en kniv. En häxa eller trollkarl kunde också häva den förbannelse som orsakade förvandlingen till varg.

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB