Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


Hej igen, här kommer jag med nya frågor.
1. Hur många mutanter, robotar, deity (gudalika monster) och rymdmonster finns det totalt i godzilla och gamera filmerna?
2. Vad vet du om Ultramans ursprung?
3. Tycker du att cloverfield monstret räknas som en mutant?
4. På vilka sett ser du Monster x som en ledare i Godzilla, final wars?
5. Vilket monster är snabbast?

/ Olle Eriksson, 14 år från Karskulla Stentorpet 22

Hej, Olle!

1. Godzillafilmerna: Robotar: Jet Jaguar, Mechagodzilla, Mogera. Deity: King Seeser, Mothra, King Kong. Rymdmonster: King Ghoidorah, Gigan, Space Godzilla. Mutanter: Hedorah (Smog Monster), Biollante, Destroyah. Sen antar jag att de flesta av monstren, inklusive Godzilla själv, kan räknas som mutanter på att eller annat sätt, eftersom ingen av dem är normala djur.
Gamerafilmerna: Rymdmonster: Space Gyaos, Guiron, Viras, Zigra. Deity: Irys -eftersom det antyds att både Irys och Gamera är monster som det berättas om i gamla legender. Återigen, alla monstern, Gamera också, är på ett eller annat sätt muterade.

2. Ultraman finns i en massa versioner. I mytologin kring Ultraman finns det en hel familj. Det finns inte mindre än 24 TV-serier som berättar om deras äventyr. Men den första Ultraman dök upp på japansk TV 1966 och det gjordes 39 avsnitt där han varje gång slåss mot olika skumma monster. Serien utspelar sig 1993 (som då var framtiden). Det finns en styrka av piloter av vetenskapsmän som försvarar jorden mot onda utomjordingar. Ultraman kommer till jorden då han jagar monstret Bemular. Under striden dödas kapten Shin Hayata, men Ultraman låter dela sin livskraft med Hayata och han vaknar till liv igen. Nu delar Hayata och Ultraman samma kropp. När ett monster dyker upp plockar Hayata fram en energistav -betakapseln- vilken får honom att förvandlas till den 40 m höge Ultraman.

3: Eftersom det inte finns så mycket information om Cloverfield-monstret är det svårt att säga vad dess ursprung är. det skulle mycket väl kunna vara en mutant.

4: Monster X är det hemliga vapen som de onda utomjordingarna, Xillianerna, skickar mot Godzilla, när inga andra monster lyckats stoppa honom. Det är mot Monster X som Godzilla har den stora, utdragna striden i filmen, så han framställs som mäktigare än alla andra monster.

5: Om du menar bland de japanska monstren är nog de flygande Gyaos bland de snabbaste. De bryter iallafall ljudvallen när de flyger.

Mvh / Richard


Hur funkar ett ouijabräde?

/ Maria, 16 år från höör

Hej, Maria!

Ouijabrädet fungerar som "anden i glaset". Det vill säga, man sätter handen på ett glas, ställer en fråga och låter glaset åka över en yta med bokstäver och siffror för att stava fram ett svar. På ouijabräde är bokstäverna och siffrorna tryckta på en träskiva och glaset är en triangel av trä, metall eller plast med ett glasfönster i mitten.

Under början av 1900-talet blev ouijabrädet en populär sällskapslek, men många medier (som säger sig stå i kontakt med andevärlden) menar att man när man använder ouijabrädet inbjuder makter man inte har kontroll över. Samma sak med Anden i glaset. Jag vet folk som haft dåliga erfarenheter av denna "lek", så jag instämmer. I USA kan man köpa ouijabräden i olika butiker, ibland i bokhandlar.

Mvh / Richard


Hej,

Jag har sett många filmer med varulvar och för det mästa så bara morrar och ryter dem när de ska prata. Men jag har läst om varulvar som kan prata människospråk. (lite rosligt men ändo.) Varför är det olika?


M.V.H Filip

/ Filip, 13 år från Sverige, Västra götaland

Hej, Filip!

Om varulven ska kunna prata eller ej är helt upp till den som berättar historien. Om det är viktigt för handlingen att varulven ska kunna prata, så gör den det. Det finns inga speciella varulvar i folktron som kan, eller inte kan prata. Men de flesta varulvar beter sig som vilda djur och då morrar eller ylar de bara.

Mvh / Richard


Hej Richard!
Jag undrar, vilken är den älsta kända skräckfilmen?

/ victor, 11 år från Askersund

Hej, Victor!

Man brukar säga att "La Manoir du diable" ("Djävulens slott") från 1896 är den första skräckfilmen. Den gjordes av fransmannen Georges Melies och är egentligen en serie filmtrick där djävlar, fladdermöss och läskiga figurer dyker upp och försvinner. Filmen är bara några minuter lång.

Mvh / Richard


HEJ
VAE FÖR HAR VI?

HALLOWEN

HALLOWEN


HALLOWEN HALLOWEN

/ PATRIK, 12 år från VÄSTERVIKI

Hej, Patrik!

Jag tror du får veta svaret på din fråga här:
http://www.ungafakta.se/sagor/fakta/halloween/

Mvh / Richard


Varför sprutar drakar eld?

/ Gabriel Lopez, 12 år från Stocholm

Hej, Gabriel!

Det har aldrig förklarats i sagorna. De bara kan det, helt enkelt. Naturvetaren Edward Topsell skrev i sin bok "Historie of Serpents" (1685) om olika sorters drakar. Han menade att det var brinnande gaser som draken rapade eller fes ut. Topsells bok gavs ut i en tid då man fortfarande trodde att drakar kunde finnas.

Författaren Peter Dickinson har i sin bok "Flight of the Dragons" försökt vetenskapligt förklara hur en drake skulle kunna ha funkat. Dickinsons drake är full med gas som gör att dess kropp lätt som en ballong. Vingarna är förlängningar av revbenen och hjälper de glidflygande drakarna att lyfta från marken. "Flyggasen" är resultatet av en kemisk reaktion som kommer av att draken äter vissa sorters metaller Det är alltså därför drakar samlar på skatter. Sprutar eld gör de för att de måste, det är helt enkelt ett sätt att släppa ut den gas de inte behöver. Sedan har drakarna lärt sig använda den brinnande gasen som ett försvar.

Mvh / Richard


jag vill veta allt om vampyrer och varulvar :)

/ Scarlett Pale, 16 år från anonym

Hej, Scarlett!

Vi har en sida om vampyrer, där man kanske inte får veta allt, men rätt mycket:
http://ungafakta.se/vampyrer/

Och en om varulvar:
http://ungafakta.se/varulvar/

Mvh / Richard


hej
varför är vampyrer så finnnnnn klädda för ser ingen anledning

/ patrik, 12 år från västervik

Hej, Patrik!

det finns två anledningar till vampyrernas snygga kläder. Dels är många av dem ofta rika människor från fina familjer, som grevar, baroner och annat. Dels har många av dem blivit vampyrer för länge sedan. Det kan därför hända att de tycker om att bära de kläder som var populära under den tid då de blev vampyrer. Under t ex 1800-talet var det vanligt att man bar kostymer till vardags, som vi idag skulle tycka var finkläder. Sen kan det ju hända att de bara vill se snygga ut. Vampyrer är ju egentligen lik som går omkring. Då är det nog inte fel med lite läckra kläder för att maskera deras sanna natur.

Mvh / Richard


hej
HUR SÄGS DET ATT VISA SPÖKER EX SPÖKET LABBAN TYP ÄR SKIT SNÄLLA MEN VISSA ÄR SKIT DUMA VARFÖR??

/ patrik, 12 år från västervik

Hej, Patrik!

Det berör ju lite på den som berättar spökhistorien -om man vill ha ett snällt eller styggt spöke. Men det sägs ju att spöken är döda människors andar. Om det är så gissar jag att den människa som var ond i livet säkert fortsätter vara ond som ande också.

Mvh / Richard


Hej igen Richard! Jo du vet väl den där frågan jag ställde om förut? Den där om dåliga och bra godzillafilmer? Jo jag såg på cinemassarcre´s monster madness 2008 om godzilla filmer, (jag skulle villja tipsa om det. Det finns en från 2007 också. Den handlar om historien om skräckfilmerna. OBS. Filmerna är på engelska och kan ha lite dåliga ord då och då. Du kan hitta filmerna på cinemassacre.com (detta är inte reklam) ) Men i en av filmerna pratar han om all monsters attack (AKA: godzillas revenge) och han sa att den är troligtvis den sämsta i trilogin. Vad tycker du om filmen?

/ Victor, 11 år från Askersund

Hej, Victor!

Tack för tipset! Jo, det är sant att "Godzillas Revenge" inte är särskilt bra. Den innehåller mycket klipp från äldre filmer och handlingen verkar ganska barnslig jämfört med alla andra Godzilla-filmer. Men om jag förstått det rätt var det från början inte meningen att den skulle bli sån. Egentligen ville regissören Ishiro Honda (som ju gjort många Godzillafilmer) ha en större budget till filmen, men han fick inte de pengar han behövde. Därför blev "Godzilla's Revenge" en ganska billig produktion. Det sägs att det japanska orginalet ska vara lite bättre än den amerikanska versionen med sina larviga, engelskt dubbade röster.

Mvh / Richard


1.hur gör man anden i glaset? 2.Och är det farligt? 3.Kan det finnas riktiga andar när man kör anden i glaset?
4.Kan du ge nån varning om det är farligt? 5.Om man nu möter en ande kan den stanna? 6.har du kört anden i glaset?

tacksam för svar

// simon

/ simon, 9 år

Hej, Simon!

Jag har inte kört anden i glaset, men jag vet folk som har. Några av dem har haft väldigt dåliga upplevelser. Det finns de som säger att det kan vara farligt och de som menar att man bjuder in onda krafter i sitt hem. Jag vet inte om det där är sant, bara att vissa människor inte mår bra av "Anden i glaset". Därför tycker jag att du absolut inte ska prova det, Simon.

Mvh / Richard


Vilket monster är mest med på tv tror du?

/ Annie kempf, 10 år från Skurup

Hej, Annie!

Jag tror vampyrer är de monster som oftast syns på TV. De har varit med i flera TV-serier och program.

Mvh / Richard


Vilket monster är ditt favoritmonster?

/ Annie kempf, 10 år från Skurup

Hej, Annie!

Mitt favorit monster är nog jätteapan King Kong. Men jag gillar också det japanska jättemonstret Gamera och seriefiguren Hellboy.

Mvh / Richard


Vem var det som kom på ordet monster?

/ Annie kempf, 10 år från Skurup

Hej, Annie!

Ordet "monster" kommer av det latinska ordet "monstrum", vilket betyder omen, förebud, varning eller under. Ordet monster beskriver alltså något märkligt som ska komma och att det kan vara farligt. Men vem som först använde ordet vet nog ingen, tyvärr.

Mvh / Richard


Vilket var det första monstret?

/ Annie, 10 år från Skurup

Hej, Annie!

Det är jättesvårt att säga. Troligen var det något som grottmänniskorna hittade på för tusentals år sedan. Ett sånt mycket gammalt monster är Bunyipen, ett vattenmonster som aboriginerna i Australien berättat om sedan urminnes tider. Bunyipen finns målad på klippväggar och inuti grottor.

Mvh / Richard


vad finns det för monster på riktigt??

/ louise bjelk, 11 år från sverige

Hej, Louise!

Vad jag vet finns det inga monster på riktigt. Ibland talas det om mystiska verelser som sjöodjur och snömannen, men det är inte bevisat att dessa faktiskt existerar. Sen finns det ju en hel del läskiga djur, men jag tycker inte de är några "monster".

Mvh / Richard


Jag udnrar vilken ras av drake som har ett hjärta i halsen strupen där man hugger dolken eller kniven eller
svärdet?

/ simon, 12 år

Hej, Simon!

Jag har faktiskt aldrig hört talas om en drake med hjärtat i halsen. Jag har för mig att det ser ut som om draken i "Beowulf" har hjärtat i halsen. I så fall är det nog något de hittat på i den filmen.

Mvh / Richard


hej jag undrar hur drakar sprutar eld?

/ simon johansen, 9 år

Hej, Simon!

Det har aldrig förklarats i sagorna. De bara kan det, helt enkelt. Naturvetaren Edward Topsell skrev i sin bok "Historie of Serpents" (1685) om olika sorters drakar. Han menade att det var brinnande gaser som draken rapade eller fes ut. Topsells bok gavs ut i en tid då man fortfarande trodde att drakar kunde finnas.

Författaren Peter Dickinson har i sin bok "Flight of the Dragons" försökt vetenskapligt förklara hur en drake skulle kunna ha funkat. Dickinsons drake är full med gas som gör att dess kropp lätt som en ballong. Vingarna är förlängningar av revbenen och hjälper de glidflygande drakarna att lyfta från marken. "Flyggasen" är resultatet av en kemisk reaktion som kommer av att draken äter vissa sorters metaller Det är alltså därför drakar samlar på skatter. Sprutar eld gör de för att de måste, det är helt enkelt ett sätt att släppa ut den gas de inte behöver. Sedan har drakarna lärt sig använda den brinnande gasen som ett försvar.

Mvh / Richard


Hej Richard!
Jag vill ställa en fråga..Hoppas bara du kan svara men har du spelat Word of Warcraft den inehåller fantasi gubbar typ nattalv och sådär! Mvh Julia

/ Julia Gonda, 11 år från Sverige

Hej, Julia!

Nej, jag har faktiskt aldrig spelat World of Warcraft. Det har aldrig blivit av att jag kommit igång med data-eller internetspel.

Mvh / Richard


Jo, jag undrar, vilken är den bästa och den sämsta godzilla filmen enligt din åsikt? Och du kan väl också berätta varför filmen är bra/dålig

mhv,
Victor

/ Victor, 11 år från Askersund

Hej, Victor!

Jag gillar nog "Godzilla vs King Ghidorah" bäst. Den är helt galen och innehåller Godzillas ursprung, tidsresenärer från framtiden, robotar, strider i andra världskriget och inte mindre än två versioner av det trehövdade monstret Ghidorah! Den första Godzillafilm jag såg var "Terror of Mechagodzilla", så den är jag fortfarande lite svag för. Jag gillar också orginalet "Godzilla" från 1954 väldigt mycket.

Det finns flera ganska dåliga Godzillafilmer. Jag tycker "Godzilla vs Gigan" är lite tråkig, eftersom Godzilla inte dyker upp framåt slutet på filmen. Annars tycker jag de flesta av filmerna är underhållande på sitt sätt.

mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB