Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


cristofer lee har ju spelat både greve drakula och greve doco i star wars fins det fler vil jag järna veta det.

/ mattias, 9 år från hedemora i sverge

Hej, Mattias!

Christopher Lee har spelat med i över 300 filmer, så det finns mycket att titta på om man gillar honom! Han har också spelat med i Sagan om Ringen-filmerna, Kalle och chokladfabriken och James Bond-filmen Mannen med den gyllene pistolen. Lee har spelat andra monster på film, som Frankenstein-monstret och mumien. Han har också gjort röster till tecknade filmer och dockfilmer. Men han är nog mest känd för Dracula, och på senare år Star Wars och Sagan om Ringen.

Mvh / Richard


Fanns vampyrer på riktigt ?

Varför var tänderna bara långa i hörnet ?

/ Albin, 5 år från Onsala

Hej, Albin!

Nej; vampyrer finns inte på riktigt. De långa tänderna är hörntänder, som alla människor har. De har alla däggdjur som äter kött faktiskt. Man trodde förr att vampyrerna hade extra långa hörntänder för att bitas med. Men sedan finns det andra historier om vampyrer som inte bits alls. En sort har en lång vass tunga och en annan suger blod genom näsan.

Mvh / Richard


hej jag heter evelyn jag undrar om en sak finns det häxor i sverige

/ evelyn, 9 år från tomelilla

Hej, Evelyn!

Det har funnits kvinnor förr i världen som kallades häxor och till och med blev dömda till döden för det. Men de var inte som sagans häxor som kunde förtrolla folk. De sysslade ofta med att blanda till mediciner åt andra människor, och det gjorde att man ibland trodde att de höll på med trolldom. Idag finns det många tjejer i Sverige som kallar sig för häxor. Bland annat spår de i kort och använder växter från naturen för att laga till hemmagjord medicin. Inget farligt, alltså!

Mvh / Richard


hej !!

Vad heter vampyr och varulv på Latin. Jo och så undrade jag om mitt namn Maria, om man kunde ändra det så det var mer vampyriskt?? Tack i förhand

/ Maria, 14 år från höör

Hej, Maria!

Jag vet faktiskt inte vad varulv och vampyr heter på latin. Ett av de äldsta orden för varulv är Lycanthropos, som är grekiska. Jag misstänker att romarna kan ha använt ungefär samma ord på latin. Sen fanns inte den sortens vampyr vi tänker på i det gamla Rom. Däremot hade de en tidigare sorts vampyr som kallades lamia, som också sög blod.

Ditt namn sen... Vad sägs om att blanda ihop det med just lamia till Lamaria?

Mvh / Richard


Hej!


jag undrar om hur ofta kan det spöka i ett gamalt hus?


vill gärna ha svar mvh´// madeleine

/ Madeleine, 12 år från Sverige

Hej, Madeleine!

Än så länge är det ingen som vet varför det "spökar", alltså vad fenomenet beror på. Men man vet att det finns platser där folk upplever extra mycket skumma grejer. Så på vissa ställen kan det spöka mycket och i hundratals år. På andra ställen dyker det upp ett fenomen som sen försvinner efter ett tag. Men vad det beror på är det som sagt ingen som vet.

Mvh / Richard


Hejsan!!
Jag undrar hur man kan bli en vampyr eller "likna" en vampyr, och sen undrar jag om mitt namn "Elin" kan ändras till nåt mer vampyriskt namn, för det skulle vara lite roligt och veta om mitt namn kunde ändras!
Tack ^^<3

/ Elin, 15 år från Stockholm

Hej, Elin!

Det finns många "gothare" som ser ut som vampyrer (jag känner en) och då handlar det ju om att ha rätta sminket och kläderna. Det är svårt att byta namn på riktigt men man kan ju ha ett vampyriskt smeknamn om man vill. Min gothkompis heter Liz (eller Elisabeth) men kallar sig för Lillith ibland. Och Lillith är ju vampyrernas urmoder enligt vissa traditioner. Du kan nog antingen hitta på ett namn eller hitta ett äldre namn som kan passa.

Mvh / Richard


hej! jag är från england och hur ska jag vara när jag blir stor jag kan inte så bra svenska fattar du vad jag menar?
jag jag fattar inte vad jag skriver och jag kan inte skriva till min mamma hon kan bara svenska och jag kan bara svenska och engelska. jag brukarde kolle på buffy oc vampyrerna. óch jag drömmer om dom i min engelska tempratur och vatten sägn från Ikea ; )
Hur mår du och dina vampyrer
// englich Lady!!

/ kate, 14 år från England

Hej, Kate!

Jag mår bra och mina vampyrer också, tackar som frågar!

Mvh / Richard


vad ska man göra om man blir biten av en vampyr eller en varulv

/ Mallan, 12 år från stockholm

Hej, Mallan!

Då är det ganska kört och man blir själv just en vampyr eller en varulv. Såvida man inte kan någon trollformel eller annat trix som kan häva förbannelsen.

Mvh / Richard


Heeej!
Jag undrar om det finns Andar? typ som man kunde se eller tala med? för min morfar och min farmor är döda och jag skulle vilja kunna tala med dem.
ram Johanna

/ Johanna, 10 år från Tjörn

Hej, Johanna!

Det finns många människor som säger att de kan prata med andar. Och så finns det många människor som säger att de bara hört eller sett en anda en enda gång. Jag träffade min morfar efter att han gått bort en gång när jag var liten. Det var ingen kuslig upplevelse och kändes inte konstigt alls. Men det var bara den gången. Jag har ingen aning om vad det var jag upplevde, men det var mycket verkligt för mig.

Du kan ju prata med din morfar och farmor ändå. Kanske de hör dig:)

Mvh / Richard


Do you think that the Loch ness monster is real or just a storry?

/ Hannah sporrong, 12 år från Oland

Hej, Hanna!

Jag tror att det finns ett fenomen i Loch Ness. Om det sedan är ett okänt djur eller något annat återstår att se.

Mvh / Richard


vad tror du om storsjöodjuret? Jag menar... tror du att det är en kvarlevande plesiosaur?Och isåfall hur är det möjligt???

/ kevin persson, 13 år från tierp,uppsala

Hej, Kevin!

Enligt olika rapporter från folk som säger sig ha sett Storsjöodjuret liknar det inte en plesiosaurus. Det ser mer ut som en stor orm eller ål. Jag tror absolut att det finns ett konstigt fenomen vid Storsjön, men vad som ligger bakom det är nog svårt att säga. Kanske bor det stora okända djur i sjön. Kanske synerna av monster egentligen är samma syner som när man ser spöken. Vem vet?

Mvh / Richard


hur skapas varulvar?

/ joel jansson, 11 år från stockholm

Hej, Joel!

Varulvar kan komma till på flera sätt. Vanligast är nog att man blir biten av en annan varulv. Man kan också vara född på julafton, ha druckit vatten ur ett vargfotspår, ingått en pakt med djävulen eller tillverkat ett bälte av vargskinn.

Mvh / Richard


Hej! jag undrar om det finns vapyrer, för i några böcker står det att det finns och i några inte?

/ Chris, 11 år från märsta

Hej, Chris!

Nä, det finns inga vampyrer på riktigt, men det finns gott om dem i böcker och på film.

Mvh/Richard


Hejsan.

Jag har läst (jätte jätte jätte!!) mycket om vampyrer,och i varje bok så beskrivs dom så olika!Man blvir så frustrerad! Till exempel:I "I Nattens Djungler" av Amelia Atwatrer,så sägs det att det mesta om vampyrer är skrock (Vill säga,vitlöken,solsljuset mm) , och i Darren Shans "Skräckens Cirkus" och "Vampyrens Medhjälpare" så sägs det att vampyrerna aldrig ens biter utan att dom använder naglarna!!

Jag undar vad man ska göra?Ska man fortsätta att läsa boken och "tro" att det är rätt,eller ska man bränna boken på bål???!O.o

/ Moa Westman, 12 år från Västerås

Hej, Moa!

Men det är just det som är det fina med vampyrer: Det finns så många olika sorter i legenderna. Dessutom hittar författare och filmare på nya sorter hela tiden. Om man vill berätta om vampyrer kan man välja att göra med dem lite hur man vill. Det viktiga är egentligen att de är beroende av blod, att de är odöda och att de helst kommer fram på natten. Då känner man alltid igen en vampyr.

Mvh / Richard


Vilken är den äldsta mumien i världen?

/ Alicia Malmkvist, 12 år från Stockholm, SaltSjö-Boo

Hej, Alicia!

Jag tror att världens äldsta mumie är från 3300 före Kristus. Den finns utställd i British Museum i London och kallas "Ginger" för sitt röda hår. Den hittades i Egypten.

Mvh / Richard


Hur vet man att en häxa blir en vampyr egentligen?

/ Camilla, 15 år från Umeå

Hej, Camilla!

Det sägs enligt folktron att en häxa, eller någon som hållit på med svart magi, kan bli vampyr efter sin död.

Mvh / Richard


vilket monster var farligaste

/ kevin, 7 år från göteborg

Hej, Kevin!

Ett av de allra farligaste monstren är nog Medusa, som kunde förvandla folk till sten genom att titta på dem. Basilisken kunde också döda människor genom att bara titta på dem.

Mvh / Richard


Finns monster på riktigt?
eller är det bara påhitt?
//hejdå

/ Natalie, 11 år från Lomma

Hej, Natalie!

Jag tror att monster bara är påhitt. Ibland har man letat efter monster på främmande platser på jorden, men när man hittat dem har de visat sig vara okända eller sällsynta djur. Från början trodde man till exempel att gorillan bara var ett påhittat monster.

Mvh / Richard


vilken drake är farligaste?

/ kevin, 7 år från göteborg

Hej, Kevin!

Jättestora drakar som kan flyga och spruta eld, skulle jag tro är farligast. Det är de drakarna som ställer till med mest elände i sagorna.

Mvh / Richard


hur många monster finns det?

/ kevin, 7 år från göteborg

Hej, Kevin!

För många för att det skulle gå att räkna, är jag rädd! Det berättas om kanske hundratals olika monster i varje land. Några länder, som till exempel Japan, har extra många monster.

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB