Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


jag undrar varför man egentligen berättar spökhistorier om spöken och monster?
jag har aldrig varit särskilt rädd för spöken och monster men om jag hör en spökhistoria eller monsterhistoria så börjar jag tro på det och det gör jag i en dag sen slutar jag tro på dem.
Det är lite konstigt tycker jag.

/ Angelica, 9 år från Stockholm

Hej, Angelica!

Det är omöjligt att säga hur länge människan berättat skräckisar och spökhistorier för varandra, men stenåldersmänniskorna hade nog rysare de också. Människan både lockas och skräms av det okända och det hemska. Tydligen behöver vi bli lite uppskrämda ibland, så länge det är tryggt. Därför är skräckromaner och skräckfilmer så populära. Du både deltar i historien och står säkert utanför den.

Mvh / Richard


Hej ! (igen)


Egentligen vad är en ande? jag förstår inte riktigt nu vad en ande betyder jag läste nåra frågor som stog är det ande som gör att glasen rör sig eller nåt


Snälla svara!

/ Jenny, 9 år från Sverige

Hej, Jenny!

En ande sägs vara själen från en död människa. Det kan också vara ett väsen som finns ute i naturen och lever i vatten, berg eller träd. Den ande som Aladdin hittar inuti en lampa är en sådan ande.

Mvh / Richard


Vad skulle du välja mellan att bli en vampyr eller Varulv?

Jag skulle helst bli vampyr. Jag skulle inte stå ut med en sådan smärta i rästen av mitt liv om jag var varulv.

/ Filip, 12 år från Sverige, Västra götaland

Hej, Filip!

Bägge alternativen är bra dystra. Men om jag måste välja fick det nog bli vampyren, såvida jag inte själv kunde bestämma när jag skulle bli varulv.

Mvh / Richard


Finns det monster??:0(allvar)

/ filip bergenzaun, 14 år från borås

Hej, Filip!

Nej; Inte vad jag vet.

Mvh / Richard


Men när jag gick till vampyr sen om vampyrer på ungafakta sen så stog det Den vanliga vampyren sen Hur blir en människa vampyr? jag klickade på Hur blir en människa vampyr då stog det lite så sen så stog de * De som dött utan att ha blivit döpt

/ Jenny, 9 år från Sverige

Hej, Jenny!

Vår vampyr-ämne handlar om bara de sagor och legender som berättar om vampyrer. Det finns en knapp på vampyr-ämnet som handlar om "verkliga" vampyrer. Dessa är människor som trott att de var vampyrer. Det handlar också om mördare som i tidningarna kallats "vampyrer" eftersom de varit så blodtörstiga. Men riktiga vampyrer finns inte och har aldrig funnits.

Mvh / Richard


Hej!

Jag har en fråga, om man dör och har inte blivit döpt blir man en vampyr då? snälla svara för min brors son har inte blivit döpt och han kanske inte ska döpa! tänk att han blir en vampyr ! snälla svara!

/ Jenny, 9 år från Sverige

Hej, Jenny!

Vampyrer är ju bara monster som finns i folktron (och i en hel del böcker och filmer). De har absolut inget med verkligheten att göra. Så du behöver inte bekymra dig för din lillebror.

Mvh / Richard


Har du någon gång trot dej set ett monster?

/ oliver, 11 år från Göteborg

Hej, Oliver!

Nej, jag har faktiskt aldrig trott på monster i verkligheten. Inte ens när jag var liten. Men jag har ju sett dem ofta på film och blivit skraj då.

Mvh / Richard


Hejsan, Richard!

Du sade att det inte fanns monster; men jersey- djävulen och chupacabras?!
Är det bara legender? Skräcken i New Jersey (jersey- djävulen). Vet du hur man skyddas från monster? Jag har en bibel under min kunde för att försöka skydda mig själv, funkar det?
Eller ska jag ringa in mig själv i en ring av salt, som man gör med häxor och vampyrer?

Jag blev livrädd när jag läste faktan av "mysko- faktan." Speciellt om vampyrerna!

/mvh Alexander


p.s men jag fick en ny skräckis!:D

/ Alexander, 12 år från Hörby

Hej, Alexander!

Jersey-djävulen och Chupacabras tillhör vad jag vill kalla upplevelser. Folk upplever att de mött eller sett monster, men frågan är om de egentligen gjort det. Samma sak gäller för UFOn och spöken. Har vi verkligen upplevt det på riktigt, eller har vår hjärna lurat oss att tro att det var verkligt? Många som forskar kring mysterier ställer sig den frågan. Det hör ihop med hur vår hjärna fungerar och hur den kan reagera på olika platser, med t ex naturliga magnetfält.

Så jag tror inte att det finns varken demoner eller monster. Faktum är att om du känner obehag eller rädsla har du troligen framkallat de känslorna själv, eftersom du förväntar dig att uppleva något hemskt. Och jag kan garantera dig att du gör det värre genom att använda skyddsföremål som biblar och annat. Då bygger du bara på de här tankarna.

Så ta det lungt; Det finns inga monster under sängen.

Mvh / Richard


Hejsan, Richard! (igen...)

Är det du som har skapat monsterklubben?
Vad är det som krävs? Kostar det något, vad händer'?

/Alexander

/ Alexander, 12 år från Hörby

Hej, Alexander!

Japp, det är jag som ligger bakom Monsterklubben. Det kostar ingenting att vara med. Du bara anmäler dig och varannan månad får du ett nyhetsbrev med fakta om olika monstriga ämnen.

Mvh / Richard


Hejsan, Richard!

Finns monster på riktigt?

/Alexander

/ Alexander, 12 år från Hörby

Hej, Alexander!

Jag tror inte att det finns några monster, utom på film och i böcker. När man förr i världen pratade om monster var de påhittade eller också var de djur som man tyckte var otäcka. Till exempel trodde man för flera hundra år sedan att krokodilen var en drake.

Mvh / Richard


Hej, jag undrartvå frågor; 1: I filmen "blobben" "The blob" På engelska; Hur dör blobben? Eller dör den överhuvudtaget? 2: När kommer nummer två av monsterklubbtidningen ut? Jag menar den på ungafakta....

/ Victor, 11 år från Askersund

Hej, Victor!

1. Blobben blir bara nedfryst. Man kommer inte på något bra sätt att döda den på. Det finns två versioner av filmen "The Blob". I den första från 1958 fryser man den med brandsläckare. Militären lyfter sedan den frusna klumpen med flyg och släpper den på nordpolen. I versionen från 1988 släpar man iväg den till ett stort kylrum, men man får i sista minuten se att en galen präst har en levande bit av blobben i en glasburk. Det sägs att ännu en version är på väg.

2. Nästa nummer av Monsterklubben kommer i maj och handlar då mest om Godzilla. Vi ger ut Monsterklubben varannan månad.

Mvh / Richard


hur många tror på monster?

/ JENNIFER KANON, 9 år från STRÄNGNÄS

Hej, Jennifer!

Det är inte så många som tror på monster längre. För länge sedan, när man inte visste så mycket om hur världen såg ut, trodde långt fler på att monster gömde sig i nattmörkret, i sjöar och i djupa skogar.

På några ställen på jorden lever folk fortfarande som man gjorde förr i världen och tror ännu på monster som vampyrer och varulvar.

Mvh / Richard


Finns monster?

/ Lovisa, 10 år från Ström

Hej, Lovisa!

Jag tror inte att det finns några monster, utom på film och i böcker. När man förr i världen pratade om monster var de påhittade eller också var de djur som man tyckte var otäcka. Till exempel trodde man för flera hundra år sedan att krokodilen var en drake.

Mvh / Richard


hejhej. jag skulle vilja veta lite om mumier.

när gjordes mumierna ?

och

var gjordes mumierna ?

skulle bli jätte glad om du kunde svara idag så fort som möjligt...

/ lisa, 14 år från åmål

Hej, Lisa!
Man har hittat mumier gjorda i Egypten, Kina, Chile och Peru. Men det finns också några exempel på mumier från Europa. Mumierna från Egypten är de mest berömda. Mumierna från Peru och Chile är de äldsta, från 5000 före Kristus. Den äldsta egyptiska mumien tros vara från ungefär 3300 före Kristus.

I staden Palermo på Sicilien har munkar mumifierat döda människor ända fram till 1920-talet. Fortfarande kan man få sin kropp bevarad med liknande metoder som användes till de gamla mumierna. Denna metod kallas balsamering.

Mvh / Richard


fiser monster som oss?

/ Lovisa, 10 år från Ström

Hej, Lovisa!

Jag tror att vissa monster fiser bra mycket värre än vi. Till exempel jättemonster som apan King Kong och jätteödlan Godzilla. Det fanns också ett monster man trodde på under medeltiden som kallades bonikon. Bonikonen såg ut som en oxe, ungefär, men hade konstiga skruvade horn. Den kunde fisa så hårt att den brände upp landet flera kilometer bakom sig.

Mvh / Richard


hej . jag skulle vilja ha reda på lite fakta om mumier . detta är min fråga : varför gjordes mumier ?


skulle bli jätte glad om du kunde svara så fort som möjligt .

/ lisa, 14 år från sverige

Hej, Lisa!

Mumien var en sorts viloplats för en del av själen som inte vandrade vidare till andra världar.

De gamla egyptierna hade en väldigt detaljerad bild av livet efter döden. Själen var uppdelad i inte mindre än fem delar. En del som kallades Ka stannade kvar i kroppen. Därför balsamerades den dödes kropp, alltså behandlades med oljor och kemikalier så att den inte ruttnade. En annan del av själen, Akh, hoppades på att få förvandlas till en stjärna efter att ha blivit bedömd av guden Anubis. Ännu en del, Ba, väntade på att få komma till paradiset.

När man gjorde en mumie togs de flesta organen ut. Hjärtat lämnades kvar i kroppen eftersom man trodde att det var själens boning. Hjärnan drogs ut genom näsan med ett krokliknande instrument. Inälvor, lungor, magsäck och lever sparades i särskilda små burkar. För att kroppen skulle torka snabbt begravdes den en tid i sand. Man baddade sedan hela kroppen med bevarande kemikalier. Kroppen sveptes sedan med linnebandage, tillsammans med olika amuletter för magiskt skydd. Sedan lades mumien i en rad papperskistor efter varandra och till slut i en stenkista.

Mvh / Richard


FINNS DET DEMÅNER????

/ linus lindkvist, 9 år från storgranlden

Hej, Linus!

Jag tror inte demoner finns på riktigt, lika lite som jag tror på till exempel vampyrer och varulvar. Men demoner dyker ju upp på film och i böcker. Du har kanske hört talas om film- och seriehjälten "Hellboy". Han är ju en demon, fast han slåss på det godas sida.

Mvh / Richard


finns det monster och andar????

kan monster dö????

vad består monster och andar av????

hur ser monster och andar ut????

/ linus, 9 år från storgraniden

Hej, Linus!

Monster är jag säker på att de inte finns. Andar är jag inte lika säker på. Jag tror att de kan finnas, men att de då är själar från släktingar och vänner som dött. De kommer helt enkelt för att hälsa på. Men det är bara vad jag tror.

De flesta monster brukar faktiskt dö i historier berättade på film och i böcker. Ett undantag är Frankensteins monster som är laddad med kosmiska strålar och kan därför inte förintas. Jätteödlan Godzilla verkar också vara svår att ta kål på. Han har hittills varit med i 28 filmer.

Monster är nog oftast gjorda av kött, ben och blod, som vi människor. Några undantag finns. Golem är en jätte gjord av lera som får liv genom magi. Andar är nog gjorda av något mystiskt ämne vi inte känner till.

Monster kan se ut på alla möjliga sätt. Det är därför jag tycker de är så roliga och spännande. I spelet "Dungeons & Dragons" finns monstret "Grell", som ser ut som en rosa hjärna med gröna tentakler, papegojnäbb och kattögon. Andar ser nog mest ut som människor eller djur. De sägs ju vara själarna från levande varelser som dött.

Mvh / Richard


Hej här är några frågor.

Vad hadde du helst blivit jagad av:

a: ett gäng zombies
b: en blodtörstig varulv
c: king kong
d: kanibaliska infödingar

/ Kristoffer, 14 år från Alingsås

Hej, Kristoffer!

Jag tror jag hade föredragit King Kong, eftersom han är så stor att man nog kan hinna undan och gömma sig för honom.

Mvh / Richard


hej vrf blir man rädd för monster? // olivia tranebjer

/ olivia, 11 år från stockholm

Hej, Olivia!

Man kan säja att monster är en symbol för allt som vi människor kan vara rädda för. Mest symboliserar monster det som är okänt och som vi inte förstår oss på.

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB