Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


Hej i phantom hourglass finns det monster. berätta alla

/ Link, 3 år från The legend of zelda: phantom hourglass

Hej, Link!

Tyvärr vet jag inget om monstren i Zelda. Men här står det (på engelska) om monster ur Zelda-spelen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Enemies_in_The_Legend_of_Zelda_series

Mvh / Richard


Tjena Richard det är jag igen!

Ibland känner jag en konstig närvaro av att någon för följer mig i mitt rum. Min farmor har haft en hund som vaktade mig när jag var liten och sov.
Kan det vara så att den vakar över mig?

MVH/ Emil

/ Emil Johansson, 11 år från Boden

Hej, Emil!

Jag vet inte om det kan finnas hund-andar, men varför inte? Jag vet ju inte ens om det finns människo-andar. Men det finns många som tror på det.

Mvh / Richard


1.Varför har liemannen en lie
2.Jag är nästan rädd för gamla målningar (tillexempel den på greve dracula)det ser ut som om dom följer en med blicken är det normalt??
3. Har du sett något ufo?
4.vad är skillnaden mellan bigfoot och yeti
5.vilken är den läskigaste film du har sett?

/ anonym, 11 år

Hej, Anonym!

1. Döden har avbildats med en lie sedan medeltiden. Man tänkte som så att han "skördar" människoliv som en bonde skördar sädeskorn och att han högg ned oss människor med lie. En ganska passande bild eller hur, med tanke på hur många människor som går åt varje dag.

2. Man kan reagera ibland på gamla målningar och fotografier. Det kan faktiskt verka som om de tittar på en. Men det är bara en synvilla.

3. Jag har sett UFOn vid inte mindre än tre tillfällen. Ena gången var det ett konstigt ljus som for fram på himlen i snurriga svängar, de andra gångerna var det avlånga föremål.

4. Bigfoot lever i Nordamerika, framför allt i Kanada och staterna Washington och Kalifornien. Yetin lever i bergskedjan Himalaya. Bigfoot sägs ha kort, gråbrun päls. Yetin sägs ha lång, röd päls.

5. Läskigaste filmen för mig är "The Thing" från 1982!

Mvh / Richard


Tjena Richard!

Jag har en fråga om andar. Har du hört talas om ett spel som heter anden i glaset? Jag undrade om det är sant att det är en ande i glaset som besvarar ens fråger.

/ Emil Johansson, 11 år från Boden

Hej, Emil!

Det sägs ju att det dyker upp en ande i glaset, men det tror jag inte riktigt på. Däremot vet jag att folk kan inbilla sig alla möjliga konstiga saker, ibland hemska saker, när man "leker" anden i glaset. Så jag rekommenderar att man helt enkelt låter bli.

Mvh / Richard


Hej, jag är en tjej på 12 år och jag undrar om andar finns?
Jag känner närvaro rätt ofta men jag ser ingen, och mitt fönster öppnas i alla fal det var stängt.
Hur ska man veta vem det är.
Den ända jag känner som har dött det är min farfar men han borde väl vara hos min farmor eller hur?
sen har jag bara haft några djur som har dött, kan djur komma tillbaka till en?
Skulle jätte gärna vilja ha svar på dom frågorna?
Är rätt läskigt när jag hör saker som jag inte ser vad det är och mina garderober öppnas.
Svara gärna så snappt som möjligt

/ Isabella, 12 år från sthlm

Hej, Isabella!

Det finns inga vetenskapliga bevis för att andar finns, men det finns tusentals människor som haft såna upplevelser som du beskriver. De flesta tycker att det känns obehagligt. Men det finns inget som tyder på att det är farligt. De som säger sig vara så kallade medier menar att andar finns och att det ofta är avlidna vänner och släktingar som hälsar på. Det verkar också vara så att vissa människor känner av de här fenomenen mer än andra. Ungefär som om en människa skulle ha mycket starkare hörsel än någon annan; många ljud skulle nog låta obehagliga då.

Det finns fall där folk säger sig ha sett eller hört djurandar, men det är inte vanligt. Andar från släktingar är allra vanligast.

Sådana upplevelser som du har kan påverka olika människor olika. Många skulle hitta en naturlig lösning på fenomenet, eftersom de inte alls tror på andar.Vissa som tror att de har andebesök känner inget obehag alls och tycker till och med att det kan vara trevligt. Jag tycker inte att du ska känna någon oro. Antingen finns andar inte och då har konstiga ljud och dörrar som öppnas en naturlig förklaring. Eller också finns andar och då är de en naturlig del av vårt universum, vi har bara inte kommit på hur livet och döden funkar än.

Mvh / Richard


Är du en vampyr?

/ Rebecka Hassel, 9 år från Malmö

Hej, Rebecka!

Nä, som tur är är jag inte det.

Mvh / richard


Hej
fanns sjörungfur??
Mvh jennifer

/ Jennifer, 10 år från köping

Hej, Jennifer!

På vårt ämne världshaven kan du läsa mycket om sjöjungfrur av olika slag:

http://www.ungafakta.se/varldshaven/myter/havsfolk/havsfolk.html

Det verkar som om sjöjungfrur aldrig funnits, men historier om varelser som är både människa och fisk har funnits i en massa länder och i tusentals år. Man tror att sjömän hittat på historier om sjöjungfrur när de sett stjärtfenor på djur som sälar, delfiner och sjökor. Särskilt sjökon brukar kopplas ihop med sagorna om sjöjungfrur. Det är kanske lite konstigt eftersom sjökor är stora, tjocka djur som inte liknar en människa speciellt mycket.

Mvh / Richard


hur gammal kan en vampyr bli?
MVH Noel

/ Noel, 10 år från stenungsund

Hej, Noel!

En vampyr kan praktiskt taget bli hur gammal som helst, så länge den får tag på blod. I olika böcker och filmer finns vampyrer som är tusentals år gamla.

Mvh / Richard


men vad är ditt favorit monster?
å vad är det bästa med monster?
MVH Noel

/ Noel, 10 år från stenungund

Hej, Noel!

Mina favoritmonster på film är jätteapan King Kong och den japanska flygande, eldsprutande jättesköldpaddan Gamera. I sagor och myter tycker jag att Basilisken och Bonikonen är rätt häftiga monster.

Det bästa med monster är att de är underhållande. De finns inte på riktigt, men man kan ändå se dem i böcker, serier och på film.

Mvh / Richard


okej
jag ska börja med ett arbete i skolan å tycker du att jag ska holla på med vanpyrer å monster?
MVH Noel ;D

/ Noel, 10 år från stenungsund

Hej, Noel!

Varför inte, om din lärare tycker att det är OK. I ämnet vampyrer kommer man in på både folktro och historia. Andra monster kan du hitta på våra ämnen Naturväsen och Grekisk mytologi. På våra pysselsidor kan du också hitta vårt bestiarium där det står om en massa monster.

Mvh / Richard


Hej!
Tack för svaret.
Den här frågahn har inget om monster att göra men du kan kannske svara ändå?
Hur många mejl får om dagen får du från alla som vill veta saker om monster? och är du den ända somm svarar på alla m,ejlen?
/samuel

/ Samuel, 13 år från Klavreström

Hej, Samuel!

Jag får vanligen två mail om dagen, men ibland kan det bli fler. Alla vi i Panelen jobbar själva och svarar var och en på våra frågor.

Mvh / Richard


hej hej richard!!!!!
jag vet att monster finns om man bara har fantasi eller så finns dom på riktigt!XD

/ Noel, 10 år från stenungsund

Hej, Noel!

Jag vet också att monster finns i fantasin, och det räcker väl långt?

Mvh / Richard


varför är det skilnad på fladermöss och vanpyrer å varför heter dom vanpyrer

/ noel, 10 år från stenungsund

Hej, Noel!

Vampyrfladdermusen lever av att suga blod från andra djur, medan resten av fladdermus-arterna lever av insekter, fisk och frukt. Vampyrfladdermusen har fått sig namn efter det blodsugande sagomonstret vampyr, inte tvärtom.

Mvh / Richard


Hej hur dödar man nasgular och sauron?

/ ERik, 12 år från lillkyrka

Hej, Erik!

Nazgulerna och deras herre Sauron gick under när Saurons härskarring förstördes. Annars verkar det ha varit omöjligt att ta kål på dem.

Mvh / Richard


Hej!
Jag heter Samuel och har tre frågor åt dig.

1. Kan du vara snäll och berätta alt för mig om poltergeistar.
2.Hur kan en basilsker föröka sig och hur ser don ut?
3.Jag heter Samuel och brukar kalla mig för Zamiel ibland för jag har läst en bok (spökryttaren) och där hette den onda personen Zamiel. Kan jag göra något mer spöklikt namn och har du läst boken?
M.V.H Samuel

/ Samuel Schelin, 13 år från Klavreström

Hej, Samuel!

1. Jag tycker du ska gå in på vårt mysterieämne och kolla in sidan om poltergeists:
http://www.ungafakta.se/mysterier/spoken/spoken-poltergeistar.asp

2. Det är inte så lätt för basilisker att föröka sig. Oftast kläcks en basilisk ur ett tuppägg som ruvats av en padda under rötmånaden. Det finns två typer av basilisker. Den äldre är en jättelik orm med krona på huvudet, eller möjligen tuppkam. Den senare basilisken (som kom fram under senmedeltiden och renässansen) ser ungefär ut som en fjällig tupp med ormsvans.

3. Zamiel är ett fint gammalt demonnamn, så det duger väl alldeles utmärkt? tyvärr har jag inte läst Spökryttaren, men tack för tipset.

Mvh / Richard


ungefär hur många sjöar/hav känner du till där folk påstått sig se sjöodjur?
skriv gärna namn på några sjöar.

/ Erick, 14 år från örebro

Hej, Erick!

Det finns hundratals sjöar över hela världen som det sägs finnas sjöodjur. Bara i lilla Blekinge där jag bor finns det minst fem sjöar med sjöodjurshistorier. Några berömda sjöar från olika delar av jordklotet är Loch Ness i Skottland, Lough Muck, Lough Dubh på Irland, Storsjön, Vättern och Torne Träsk i Sverige, Lake Van i Turkiet, Brosno-sjön i Ryssland, Lake Okanagan, Lake Simcoe, Lake Pohenegamook och Lake Utopia i Kanada och Lake Champlain i USA.

Mvh / Richard


Hej jag vill veta allt om ringvålnaderna i sagan om ringen. om du inte vet nåt, säg en länk där det står om dom.

/ Erik, 11 år från LILLKYRKA

Hej, Erik!

Från början var ringvålnaderna, eller Nazgulerna som de också heter, nio människokungar. Mörkrets herre Sauron gav dem varsin maktring, men smidde åt sig själv en ring som hade makt över alla andra ringar. Kungarna blev oerhört mäktiga och rika på grund av sina ringar, men de blev också odödliga och tappade under åren sin mänsklighet. Till slut var de bara onda skugglika varelser som existerade för att tjäna Sauron. Tolkien namngav bara en ringvålnad, Khamul, men de andra har fått namn i ett rollspel som bygger på Sagan om ringen.

Sauron blev så småningom av med sin ring, den mäktiga härskarringen. Efter lång tid hamnade den i hoben Bilbos ägo och upptäcktes av Sauron. Han skickade ut de nio ringvålnaderna för att återhämta ringen. Under det så kallade "Ringens krig" som följde gick människorna samman, med stöd från alver, hober, dvärgar och trollkarlen Gandalf, för att förstöra ringen. Till slut lyckades de med detta och ringvålnaderna gick under med sin onde herre.

Ringvålnaderna utstrålar skräck överallt de drar fram. De har giftig andedräkt och ett skri som slår fasa i alla som hör det. De rider både på svarta hästar och vingbestar, som sägs likna både ormar och fåglar. De använder långa svärd och giftiga dolkar med spöklika egenskaper. Deras ledare, som kallas häxkungen, svingar en fruktansvärd stridsklubba.

När man hör ringvålnadernas skrik i Sagan om ringen-filmerna är det regissören Peter Jacksons fru Fran Walsh som skriker.

Mvh / Richard


du berättade tidigare om en spökupplevelse. hur var den?
P.S. jag har också haft en. min kompis har en ande elr liknande i sitt hus. när man sover över hos honom hör man hur den går omkring i korridoren utanför hans dörr.

/ Erick, 14 år från örebro

Hej, Erick!

När jag var liten mötte jag min morfar ett par dagar efter att han hade dött. Han såg ut som vanligt, hade skjorta, byxor och hängslen på sig och luktade pipa. Vi pratade en stund sedan försvann han.

Mvh / Richard


Hej! de här kanske inte precis har med "monster" att göra, men på ett ungefär. Vad behöver man å vad är reglerna för att spela den klassiska " Anden i glaset" å vad bör man tänka på??

/ Jennifer, 18 år

Hej, Jennifer!

OK; om du tror på det övernaturliga, vilket jag gissar att du gör eftersom du tänkt testa Anden i glaset, så tro också på det här: Alla de som säger sig vara medier och som säger sig ha koll på andevärlden säger GÖR DET INTE!! Det finns människor som haft riktigt dåliga erfarenheter av Anden i glaset. Jag vet, eftersom det blev kaos på en liten gymnasieskola i närheten av där jag bor för ca 12 år sen efter det att man lekt Anden i glaset. Hysteri utbröt, kuratorer var där och en präst. En kompis tjej var den som tagit initiativet till leken och var troligen orsaken till hysterin. Folk inbillade sig att de såg och upplevde allt möjligt hemskt. Jag vet också några andra som upplevt kusliga saker i samband med Anden i glaset. Så med risken att låta tråkig: Lek nåt annat istället.

Mvh / Richard


Hej igen Richard. Det är bara så att jag har fått varulvar på hjärnan efter att ha sett en varulvs-film(Ginger Snaps). I den så får den drabbade syntom som hår på udda ställen ( tex axeln), blodtörst och superstyrka. Börjar förvandlingen redan när man blir biten, eller börjar den när fullmånen stiger. Föresten, hur ofta i månaden syns fullmånnen egentligen?

/ David Alexander Junhem, 13 år från Huddinge

Hej, David!

På film är förvandlingarna ofta lite olika från varandra. De kan gå väldigt snabbt eller dyka upp långsamt med olika symptom. Det är helt upp till de som gör filmen att bestämma reglerna. I folktron är varulvsförvandlingen oftast knuten till fullmånen, såvida man inte använder trolldom för att bli varg. Fullmånen kommer bara en gång i månaden, datumen varierar från månad till månad.

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB