Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


Hej där! Jag kollade på UF TV och såg att du hade ritat en dinosarie. Ville bara fråga vad det var för sårts dinosarie du ritade och den blev jättefin. Sen tänkte ja tipsa om att ni borde rita lite fler sarker till målarsböckerna t.ex utahraptorer dinosarier. Ha en fortsatt trevilg sommar.

/ Lisa, 12 år från Stockholm

Hej, Lisa!

Kul med en tjej som är intresserad av dinosaurier, för omväxlings skull! Det är en Ornitholestes som jag ritar på UF-TV, det borde jag kanske talat om.

Det var en bra idé om färgläggningsbilder på särskilda dinosorter. Det ska jag fixa fram under hösten.

Tack för tipset och trevlig sommar på dig också!

Mvh / Richard


hej!!!!!!!!!!!!!!!

när jag tittade på UF tv,n, då när du ritar en dino!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! då använde du latex gummi!!

var kan man köpa latex gummi???????????????????????????????????????????????????????????-
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????-
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

/ sebvir, 13 år från lund

Hej, Sebvir!

Det latex jag använder till sådana här målningar köper jag hos Slöjddetaljer; http://www.slojd-detaljer.se
Där kallas det "formlatex" och kostar 85 kr för 0,5 l. Det räcker länge och jag använder det också för att göra dockor och monstermasker. Goblin-figurerna i filmen "Goblin Wood" på UF-TV är gjorda i sånt här latex.

Mvh / Richard


HEJ


är det T-virus elr V-virus som skapar en zombie eller är det något annat och hur kommer dem så snabbet om man stänger utt en och går kanshe 3 steg så är den i huset ... men dem är inte smarta säger många så hurPS kan du berräta lite om demMVH patrik ask

/ Patrik , 13 år från västervik

Hej, Patrik!

Jag har för mig att det är T-viruset som skapar zombies och andra monster i resident Evil-spelen och filmerna. I andra storys är det andra anledningar till att de döda vaknar igen. I t ex "Dead"-filmerna (Night of the Living Dead, Dawn of the Dead, etc) så finns det ingen egentlig förklaring till varför det skapas zombies. I Night of the Living Dead spekuleras det i om det har att göra med radioaktivt nedfall från en återvändande rymdraket. I äldre skräckisar är det ofta en förbannelse som ligger bakom.
Det stämmer att zombies inte är värst smarta, men de har otroligt starka instinkter och kan hitta människor även om de gömmer sig bra. För det mesta är zombies långsamma. I några filmer på senare år har man ändrat på det för att öka spänningen.

Mvh / Richard


hej!!! finns det nogon hemsida om monster alså jag menar alla monster ????????

/ jonas svedberg, 12 år från hosum

Hej, Jonas!

Det är tyvärr dåligt med monstersidor på svenska. En hyfsad sida på engelska är Monstropedia:
http://www.monstropedia.org/index.php?title=Main_Page

Tyvärr är det dåligt med bilder på den, men den innehåller textfakta om massor av olika sorters monster (om man kan engelska, alltså). Du har inte funderat på att gå med i Unga Faktas Monsterklubb? Där får du ett nyhetsbrev med fakta om olika monster en gång varannan månad.

Mvh / Richard


Det står att kraken är ofarlig men i pirates of caribbean är han farlig. vet inte riktigt hur jag skulle skriva

/ anton zetterlund, 12 år från kramfors

Hej, Anton!

Kraken i folksägnerna är ett väldigt slött och ofarligt monster. I Pirates-filmerna har de gjort om honom till ett bra mycket otäckare vidunder. Ännu en farlig version av Kraken dyker upp i filmen Clash of the Titans ("Gudarnas krig" på svenska)

Mvh / Richard


hej jag såg att någon hade frågat om loch ness odjuret finns!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


du sa att det ibland fanns mycket fisk där!!!!!!!!!!!!!!


när finns det mycket lax där???? asså vilken tid punkt på året, vilka månader????????????


du förstår då kan man ju åka dit när det finns mycket lax där!!!!!!!!!!!!!!! eller hur?

/ sebvir, 13 år från lund

Hej, Sebvir!

Jag tror att det är mest lax i Loch Ness sommarhalvåret, maj-oktober, alltså. Laxen som vandrar i från havet upp i vattendrag i Skottland har lite olika lektider beroende på vilket vattendrag de är födda i, så det kan säkert variera.

Mvh / Richard


vad är en lup

/ sebvir, 13 år från lund

Hej, Sebvir!

Jag vet tyvärr inte vad en "lup" är, men det låter mycket som det franska ordet för varg -"loup". På franska heter varulvar loup garou.

Mvh / Richard


Finns Loch ness odjuret eller är det bara en myt?

/ Edward, 12 år från Rydsnäs

Hej, Edward!

Jag brukar säga så här: Jag vet inte om det finns något Loch Ness-odjur, men jag vet att fenomenet finns. Med det menar jag att jag tror på folk som säger att de sett konstiga saker i sjön, men vad de sakerna är vet ingen.

Jag har själv varit vid sjön Loch Ness, men tyvärr såg jag inget odjur. Jag tror att det finns några sorts mystiskta djur i Loch Ness, men vilken sorts djur har jag ingen aning om. Det finns ingen som sett hela "odjuret", men många människor har sett något som sticker upp ur vattnet och rör på sig. Ibland är det bara en mörk klump, ibland en hals med huvud.

Eftersom det finns mycket lax i loch ness under en viss tid på året finns det också fiskebåtar i sjön. Dessa fiskebåtar använder ekolod för att hitta fiskstimmen. Man använder alltså en maskin som kan visa skuggiga bilder på föremål ganska långt ner i vattnet. Ibland har man fått in skuggor av föremål på 3-7 meter som rör sig snabbt genom vattnet. Man vet att det finns både utter och säl i Loch Ness, men inget av dessa djur liknar det folk har sett eller det som ekolodet visat.

Man har också sett dessa "klumpar" och "halsar" sticka upp ur vattnet i Kaledonia-kalalen, som går tvärs igenom Loch Ness och ut i havet. Skulle det kanske kunna vara så att de mystiska djuren egentligen lever i havet, men går in i sjön när det är gott om lax? Laxen kommer också från havet och försvinner ut dit igen. Kanske andra djur än uttrar och sälar följer dem?

Mvh / Richard


har du sett ice age 2?

om du har sett den vet du vad dem där två havsodjuren är för något?

jag har undrat det jätte länge nu!

/ sebvir, 13 år från lund

Hej, Sebvir!

De där två havsodjuren är ett par marina reptiler som suttit infrusna i ett isblock. De dog egentligen ut tillsammans med dinosaurierna, men som du märkt fortsätter dinos att dyka upp i Ice Age-filmerna. Det är en Ichtosaurie och en Pliosaurie som gör livet surt för hjältarna i Ice Age 2.

Mvh / Richard


En gång när jag var ensam hemma så hörde jag uppifrån min snurrstol (kontorsstol eller datorstol eller vad det nu heter.) snurra bara lite.

/ Rebecka, 11 år från mammas mage

Hej, Rebecca!

Jag antar att du funderar på om det spökar hemma hos dig? Man kan ju aldrig så noga veta, men ibland beter sig möbler konstigt på egen hand. Det kan hända att en stol låter eller rör på sig flera timmar efter att någon suttit i den, på grund av att en spänning i möbeln plötsligt släpper.

Mvh / Richard


Hej.
Känner du till ett monster som är gjort på, plasma. Berätta om det!

/ Isak Andersson, 10 år från Hedekas

Hej, Isak!

När du säger "plasma", tänker du på energi då? I så fall finns det några monster som är gjorda av plasma. Jag tänker direkt på tre stycken. I serietidningen Hulk dyker det upp två energimonster, Zzzax och Blip. De utsöndrar elektrisk energi, och deras kroppar är sammansatta av samma sak. En annan typ av plasmavarelse är balrogerna i J R R Tolkiens sagovärld. I "Sagan om Ringen" (Ringens Brödraskap) möter ju Gandalf en balrog i Morias djup. Den verkar vara en glödande figur omsvept i ett skal av skugga. När den kyls av i kallt vatten förvandlas dess glödande kropp till slem. Balrogerna berättas det mer om i "Silmarillion".

Mvh / Richard


Är ALIEN en humanoid?

Kan du säga det läskigaste monstret som du vet, och berätta om det.

/ Isak Andersson, 10 år från Hedekas

Hej, Isak!

ALIEN-monstren har vissa humanoida drag, som armar, ben och händer med fem fingrar. Men egentligen tillhör ALIEN en sorts utomjording som kallas xenomorph, vilket betyder "främmande form". Det är alltså en livsform som på olika sätt är mer olik en människa än lik. Ett exempel på xenomorpher på jorden kan vara bläckfisken eller flugan. Så man skulle kunna kalla ALIEN-monstret en xenomorph med vissa humanoida drag, om man vill vara exakt.

Mvh / Richard


http://www.youtube.com/watch?v=WlLN_Jcg1pc Vad tycker du? är det Alien´s på dessa bilder?:D
skulle vara kul att höra din Åsikt!:D

/ jalle, 13 år från skåne

Hej, Jalle!

De här bilderna visar alla UFOs, det vill säga oidentifierade flygande föremål. Vad UFOs är, är fortfarande obesvarat. En teori säger att UFOs är utomjordiska rymdskepp (alltså Aliens), en annan säger att de är ett okänt naturfenomen, en tredje att det är synvillor som våra hjärnor framkallat och så vidare. Jag kan tänka mig att några av de saker som filmats här är ljusreflexer eller bolider, en sorts meteorer som flyger längs horisonten istället för att störta nedåt.
Jag tycker man ska vara klar över att UFO finns som fenomen. Men vad som ligger bakom fenomenet är upp till var och en att gissa.

Mvh / Richard


Hej.
Jag,min lillebror och min pappa var ute på sjön, och plötsligt när vi var mitt ute i sjön, skakade båten! Pappa sa att vi gick på grund, vi tittar i sjön men HITTAR INGEN MARK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vi alla tror att det var ett sjöodjur!
Sjön heter lersjön! Vad tror DU.
Tacksam för svar!

/ Isak Andersson, 10 år från Hedekas

Hej, Isak!

Det är svårt att säga vad som hände er båt när ni var ute på sjön. Jag har själv stött på stockar och trädgrenar som rört sig under vattnet och undrat vad sjutton som hänt. Jag har inte hört talas om någon Lersjön i monster-sammanhang. Kanske ni skulle fråga andra människor om de haft några konstiga upplevelser i sjön.

Mvh / Richard


hej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1, jag tycker att ni ´´på unga fakta´´ borde göra en sida med en massa förhistoriska djur...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

efter dinosaurierna till före den riktiga tänkande människan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kan ni inte göra en sån? det hade varit väldigt intressant!!!!!!!!!!

/ sebvir, 13 år från lund

Hej, Sebvir!

Vi har faktiskt ett helt faktaämne som handlar om urtidsdjuren som kom efter att dinosaurierna försvunnit. Det finns också med de aplika varelser som forskarna tror är våra förfäder:

http://www.ungafakta.se/daggdjuren/

Mvh / Richard


http://s3.bitefight.se/c.php?uid=47044

titta vilken cool varulvs och vampyrsida. Klickar du på länken så ser du min Varulv jag har gjort!

/ Raffe, 11 år från Mordor

Hej, Raffe!

Cool varulv, som sagt!!

Mvh / Richard


Hej. Vad har Predator för vapen? Har du sett filmen med Predator? Om du har det... Så kan du berätta om
filmen? Har du sätt filmen Alien vs Predator? Är Predator en BLOB?

/ Isak, 10 år från Hedekas

Hej, Isak!

Predator-monstren har en mängd olika vapen som de bär med sig när de är ute på jakt. Framför allt använder de en utdragbar stav -ett sorts spjut som kan skjuta iväg energi bollar som skär genom allt. De har också en diskusformad kniv som kastas och återvänder likt en bumerang, ett laser-nät, ett fångstnät som skjuts ut ur en sorts pistol, en "plasma caster" -en sorts liten laserkanon som sitter på ena axeln, utfällbara kaststjärnor, en piska gjord av ALIEN-monstrens svans och olika strål och knivvapen som sitter i armskydden. I ena armskyddet finns också en självmordmaskin som ställs in av den sårade / döende Predatorn. Sedan räknar maskinen ner till en atombomslik explosion.

Jag har sett första Predator och tycker att den är den bästa av alla filmerna. I kort sammndrag handlar filmen om ett gäng legoknektar på hemligt uppdrag i djungeln. De bli alla dödade en efter en av ett osynligt fiende. I slutet finns bara en kvar och han lyckas till slut döda sin motståndare, som visar sig vara ett monster från en annan planet.

Jag har också sett ALIEN vs Predator, men den var inte lika bra som jag hoppats på. Predator är ingen BLOB. Han är en humanoid, det vill säga en människolik varelse. En BLOB är en stor slemklump som lever och jagar föda genom att suga in sina offer i sin egen kropp. Det finns tre filmer om BLOB-monstret, The Blob (1958), Beware! The Blob (1972) och The Blob (1988).

Mvh / Richard


har du hört talas om outlander och moorwen?vad handlar den om?

jag glömde J E H! eller rättare sagt hej.

/ sebvir, 13 år från lund

Hej, Sebvir!

Jag har hört talas om en "Outlander" och det är en film där vikingar slåss mot ett rymdmonster. Jag har inte sett den än, men den sägs vara riktigt bra, faktiskt. Moorwen är namnet på monstret. Många bra skådisar är med.

Mvh / Richard


varför är monsterklubben från 12 år och upp? varför inte från 11? jag är en tjej som har kollat på skräck sen jag var 5 år och blev besviken när det äntligen fanns en klubb för såna som har samma intressen som jag, och så är jag 1 år för liten!!!! jag har facktitts kollat på alla (Saw)- filmerna och på alla (freddy kruger)-filmerna och 2 stycken (exorcismen)- filmerna, (sweeney todd) har jag också sett, (the ring) förståss! Och så (jason)-filmerna och alla beck! jag har sett när lammen tystnar och massa andra så snälla låt mig vara med !!! Jag har alltid drömt om att vara med i en sådan film! jag har det filmen (det) men den är inte så leskig för den är ganska gammal men det är bra! jag älskar alla steven king´s filmer också!!!

/ nadia, 11 år från sverige

Hej, Nadia!

Det där med 12 år och över är bara ett tips till de som vill bli medlemmar. Det har att göra med att alla artiklarna i Monsterklubbens utskick är skrivna på ett språk som kanske är lite mer invecklat ibland än hur resten av texterna på Unga Fakta är. Det har inget att göra med att monster är för hemskt för folk under 12 år.
Så det är upp till dig om du vill bli medlem i Monsterklubben eller ej. Du är jättevälkommen som medlem!

Mvh / Richard


varför vill spöken i filmer alltid döda? tänk om dom är snälla!!! / Nadia 11 år

/ nadia, 11 år från stockholm

Hej, Nadia!

Jag tror också att de flesta spöken är snälla. Om spöken finns och de är avlidna människors andar är ju anden som människan varit. Men på film blir ju allting mer spännande om det finns lite otäckheter i berättelsen. Om du vill se en film med annorlunda spöken kan jag rekommendera "Ghost".

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB