Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


Hej har du kört oblivion??? För där ser rät så många monster ut som jag tror dom gör??? Och kan du beskriva en ogre??? plzzzzzzzz jag måste värkligen veat dettaXD.

MVH Mit namn P.S Det utalas Kasper.

/ Capher, 12 år från Blekinge/Karlskrona

Hej, Capher!

Nej, jag tyvärr aldrig spelat Oblivion. Jag spelar inga spel alls längre (jag har för mycket annat för mig).

Ogrer är ett släkte människoätande jättar från Brittiska öarna, särskilt Yorkshire. De är större än människor, men ofta inte jättelika. De är missbildade på olika sätt, med djurliknande tänder och stora fötter, händer och huvuden. Ogrer bor ofta inne i grottor och är förtjusta i matlagning. De känner till hundratals sätt att laga till en människa smakligt, från magra prinsessor till feta bönder och riddare med eller utan rustning. En "ogre" har blivit ett ord som beskriver något riktigt otrevlig person, liksom "ogrish", som är något obehagligt. Ogrer förekommer i många sagor från Storbritannien. De är dumma, men starka och inte rädda för något.

Mvh / Richard


Hej!
På sidan om "Grekisk Mytologi" [http://www.ungafakta.se/grekiskmytologi/] kan jag inte skrolla ner och se monstrena och länkarna längst ner i rutan.
Hur ska jag göra?
/Lovisa

/ Lovisa Olsson, 7 år från Uppsala

Hej, Lovisa!

Jag ska prata med vår tekniker Krille be honom titta på sidan. När jag tittar på den verkar allt funka. Vi har ju en remsa till höger med en "upp" och en "ner" pil. På remsan sitter också en gul blixt som man drar i för att skrolla. Är det den som inte funkar hos dig?
Är det alltså också så att det inte händer något när du klickar på monsterknappen och länk (WWW) knappen?

Vi kommer att kontakta dig och försöka hjälpa dig under dagen.

Mvh / Richard


har du sett filmen starship troopers. och om du har det vad händer i den och vad tycker du om den?

/ sebastian, 12 år från lund

Hej, Sebastian!

Filmen "Starship Troppers" bygger på en bok av science-fiction författaren Robert Heinlein. Den utspelar sig i en framtid då jorden verkar vara under attack från onda utomjordiska insekter. Människorna skickar soldater till insekternas hemplanet för att slå tillbka dem där. Man får följa huvudpersonen Johnnie Rico som blir infanterist och senare befäl. I denna framtid är de främsta medborgarna militärer. Du är inte värd mycket förrän du gjort din militärtjänst.

Ricos äventyr på insekternas planet blir blodiga och våldsamma. Det visar sig att alla insekter styrs av en eller flera "hjärn-kryp". Till slut lyckas man tillfångata en av dessa varelser och det utropas att nu kommer kriget att vända till människornas fördel.

Filmen fick mycket kritik för att den var så våldsam och verkade säga att krig är den bästa lösningen på allt. Man får faktiskt aldrig veta om kriget börjat av ett misstag eller ej. Hjältarna i filmen är visserligen modiga, men samtidigt korkade och fördomsfulla. Regissören Paul Verhoven har gjort liknande filmer förr, till exempel "Robocop". Den är också våldsam och visar upp människans sämsta sidor. Troligen ville Verhoven med "Starship Troopers" göra en liknande film, som visar att krig ÄR ett elände och att människan inte alltid har rätt. Filmen är nämligen så överdriven på alla sätt att det är omöjligt att ta den på allvar som en "allvarlig" krigsfilm.

Om "Starship Troopers" är menad att vara en krigs-kritisk film så tycker jag att den funkar bra. Annars är den en ganska otrevlig historia.

Mvh / Richard


har du sett filmen the mist? om du har det vad tycker du om den och kan du då beskriva vad som händer i den? om du inte har sett den så måste du se den! jag har bara sett lite på you tube men den verkar bra men äcklig.

/ sebastian, 12 år från lund

Hej, Sebastian!

Jo, jag har sett "The Mist" (och läst Stephen Kings novell för länge sedan -läs gärna den under titeln "Dimman" i boken "Den förskräckliga apan"). Jag tycker det är en bra film, riktigt bra till och med. Och visst är den otäck, man blir omskakad flera gånger -på olika sätt. Monstrena är så klart hemska, men det som är värre, är vad människorna gör mot varandra.

I korthet handlar "The Mist" om en pappa som dagen efter en storm åker med sin son till en mataffär för att handla. De blir omringade av en tjock dimma och snart blir alla inne i affären varse om att det finns varelser i dimman som sliter folk i stycken. Det blir en kamp för överlevnad mot monstren, samtidigt som det blossar upp en otäck konflikt mellan människorna själva.

Bra effekter, bra skådespelare och ett bra manus. Men som sagt -ofta väldigt upprörande.

Mvh / Richard


hur monga dinosarieben har man hittat på jorden?

/ fanny, 9 år från orminge

Hej, Fanny!

Det är faktiskt otroligt många. Det finns namn på över 1200 olika dinosaurier. Man har hittat fossil, förstenade rester, efter alla de här, men ibland har fossilet visat sig vara nåt helt annat, förstenat trä, till exempel. Ibland har det också visat sig att benen kommit från en krokodil eller annan reptil.

Så man tror att man egentligen hittat ben från ungefär 830 olika sorters dinosaurier. Det är inte ofta man hittat hela skelett, men det blir MYCKET ben ändå.

Mvh / Richard


Hejsan!
Är det du (med flera) som har ändrat om hur den nya startsidan här ser ut? Isåfall skulle jag bara säga att det blev väldigt snyggt!

MWH

/ Elin, 13 år

Hej, Elin!

Det tackar vi för! Det är vår tekniker Krille som byggt om förstasidan. Även resten av Unga Fakta ska få ett "ansiktslyft", men det kommer ta ett tag att fixa det. En sak i taget!

Mvh / Richard


Har spöken ektoplasma som hud??

/ Johne, 11 år från Mars

Hej, Johne!

Under tidigt 1900-tal var det ganska populärt med så kallad spiritism i Europa. Folk samlades i små grupper tillsammans med ett medium för att försöka kalla fram en ande. När mediet kom i kontakt med anden kunde han eller hon dra ut ektoplasma genom munnen, som sedan formades till själva anden. Ektoplasman såg ut som tunt tyg eller spindelväv. Det finns fotografier på medier som spottar ut ektoplasma, men varje gång man undersökt ektoplasman har det visat sig vara olika textil-material.

I "Ghostbusters"-filmerna är ektoplasma ett sorts slem som spöken lämnar efter sig.

Mvh / Richard


hej!!!
finns det monster som är snälla????

/ ebba nilsson dahlin, 11 år från nora

Hej, Ebba!

Två snälla monster som jag gillar är Hellboy och hans vän Abe Sapien. De finns både som serietidning och på film. De skyddar oss människor mot elaka monster.

Mvh / Richard


finns monster på riktikt.

/ josefine, 6 år från stokholm

Hej, Josefine!

Nä, som tur är finns monster inte på riktigt. Men det finns ju gott om dem på film och i böcker. Och där är det inte lika farligt att möta dem.

Mvh / Richard


Hur kan man bli en vampyr, jag vill verkligen bli en.Det verkar så coolt! Kan man bli det utan att åka till något annat land? Jag har läst någonting om att äta silver mm.

/ Josefine, 14 år från Sverige

Hej, Josefine!

Om en vampyr äter silver är det nog kört för honom / henne, eftersom silver är som gift för dem. Och eftersom vampyrer inte existerar är det omöjligt att bli en. Dessutom lever vampyren ett ganska sorgligt liv. Den kan ofta inte gå ut i solsken, den lever av att döda andra och kommer att se sina vänner och sin familj åldras och dö medan den själv är evigt ung. Vampyrer är ju också alltid jagad av de som vill utrota dem.

Men det finns ju andra ruskiga saker du kan satsa på att bli. Mattelärare, kanske...

Mvh / Richard


Är bävrar farliga??

/ Johne, 4 år från Bagis

Hej, Johne!

Inte särskilt.

Mvh / Richard


Hej Richard! Kan du göra en lista över skräckfilmer där det är verkliga djur som är skurkarna/mördarna? Det skulle vara intressant att veta.

/ Victor, 12 år från Askersund

Hej, Victor!

Jag kanske inte kommer ihåg alla, för det finns en del, men här är några:

Hajen (Jaws, 1975)
Deep Blue Sea (hajar, 1999)
Great White (vithaj, 1980)
Tintorera (tigerhaj, 1977)
Open Water (hajar, 2003)
Red Water (tjurhaj, 2003)
Grodorna (Frogs, 1972)
Willard (råttor, 1971)
Rats (råttor, 2002)
Fåglarna (The Birds, 1963)
KAW (korpar, 2007)
Det får inte vara sant! (Bug, skalbaggar, 1975)
Katastrofplats Houston (The Swarm, mördarbin, 1978)
The Deadly Bees (bin, 1966)
Bats (fladdermöss, 1999)
Nightwing /fladdermöss, 1979)
The Edge (grizzlybjörn, 1997)
Grizzly (grizzlybjörn, 1976)
The Ghost and the DArkness (lejon, 1996)
Razorback (vildsvin, 1984)
Orca -djupets hämnare (späckhuggare, 1977)
Cujo (hund, 1983)
Dogs (hundar, 1976)
Dogs of hell (hundar, 1982)
Monkey Shines (apa, 1988)
Komodo (komodo-varaner, 1999)
Blood Surf (krokodil, 2002)
Crocodile (2000, nilkrokodil)
Lake Placid (krokodil, 1999)
Anaconda (ormar, 1997)
Boa (ormar, 2002)
Python (ormar, 2000)
Rattlers (ormar, 1975)
Snakes on a Plane (ormar, 2006)
Snakes on a Train (ormar, 2006)
Leeches! (blodiglar, 2003)
Imse vimse spindel (Arachnophobia, 1990)
Kingdome of Spiders (tarantlar, 1977)
Webs (spindlar, 2003)
The Beast (bläckfisk, 1996)
Dödens tentakler (Tentacles, bläckfisk, 1977)
Day of the Animals (alla möjliga djur, 1977)

Mvh / Richard


vad skulle du göra om du blev attackerad av Leatherface/mig?

/ Leatherface, 9 år från Östersund

Hej, Leatherface!

Tja, eftersom du bra är nio år och jag är 35, så tror jag att jag skulle kunna ha en chans att klå dig :D

Men annars skulle jag nog springa. Det konstiga är att nästan inget av de där filmmonstren springer efter sina offer. De bara promenerar på, så det borde vara ganska lätta att komma undan.

Mvh / Richard


Hej Richard! Jag fyller 12 år idag. (Åtminstånde den första februari.) Och jag har en liten rolig fråga. Kan det dyka up något monster på födelsedagar? :)

/ Victor, 12 år från Askersund

Hej, Victor!

Grattis i efterskott! Nej; jag känner inte till något monster som dyker upp på ens födelsedag, så du kan fortsätta fira i lugn och ro.

Mvh / Richard


Hej,

Jag funderar på att bli vampyr, men jag undrar egentligen var det är det mest tänkbara stället att hitta vampyrer, ifall jag vill bli biten?

M.V.H. Sinead

/ Sinead, 10 år från Kyrkslätt

Hej, Sinead!

Eftersom vampyrer inte verkar finnas kan det nog bli svårt. Men tron på vampyrer är starkast i Rumänien och Indien, så något av dessa ställen borde väl passa.

Mvh / Richard


Hej,
jag hoppas du hinner svara så fort du hinner. Jag har nämligen en önskan att bli en häxa. Jag önskar det mer än något annat och har till och med köpt 11 böcker om magi, en kittel, häxdräkter, jag gör egna trollspön, skriver med fjäderpenna och bläck och studerat till häxa i 2 år!! Snälla, jag vill så gärna bli en häxa!!! Snälla säg hur jag kan bli en!!

Tacksam för svar,

Snakie

/ Snakie, 10 år från Kyrkslätt

Hej, Snakie!

Det låter som om du redan är en häxa, så att säga! Riktig häxa blir man väl inte förrän man börjar utöva sina kunskaper, antingen genom att hjälpa eller ställa till det. Jag hoppas du beslutat dig för att bli en god häxa, eftersom onda häxor bara sprider elände och råkar själva illa ut till slut.

Mvh / Richard


1.kan du nån sida om jason voorhees ??
2.kan ni skapa ett ämne om skräckfilmer??
3.Tror du på bigfoot yeti eller nessie??

/ Jason Voorhees, 99 år från crystal lake

Hej, Jason!

1. Jag kan inte komma att tänka på någon speciell sida om Jason Voorhees. Här är en liten faktasida på svenska om honom:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Jason_Voorhees

2. Vi kommer nog aldrig göra ett ämne om skräckfilm, men i Monsterklubben kommer det att handla om sånt ganska ofta (för du är väl medlem).

3. Jag tror på fenomenen, det vill säga att folk faktiskt inte ljuger när de säger att de upplevt och sett konstiga saker. Men vad som sedan ligger bakom fenomenen vet jag inte. Jag tror faktiskt att det fortfarande finns okända djur att upptäcka. Om Bigfoot, Yetin och Nessie finns så är de ju egentligen inte oupptäckta -folk har ju sett dem i hundratals år. De är bara inte vetenskapligt dokumenterade och studerade. Länge var det samma sak med jättebläckfisken, komodo-varanen och gorillan. Folk pratade om att de sett dem, men man hade aldrig fångat, fotat eller undersökt något exemplar. Så vi får väl se om man i framtiden lyckas dokumentera något av dessa mysteriedjur.

Mvh / Richard


Kan vampyrer bli kära? // en tjej

/ Erika, 12 år

Hej, Erika!

Vampyrer kan absolut bli kära! I romanen "Dracula" blir ju greve Dracula förälskad i hjältinnan Mina Murray. I filmen "Vampyrernas natt" blir greve Krolocks vampyrson kär i hjälten (som kommit till vampyrernas slott för att döda dem). Kärlek är ett vanligt inslag i böcker och filmer om vampyrer.

Mvh / Richard


Hej richard!
Jo jag undrar om du kanske kan skapaen sida om egyptisk mytologi?

/ Victor, 11 år från Askersund

Hej, Victor!

Det är faktiskt så att vi senare i år kommer att göra ett ämne om det antika Egypten. Där kommer vi att ha en ganska stor avdelning om egyptisk mytologi. Så det är på gång!

Mvh / Richard


kan du nämna alla myter du vet eller någon sida med myter???

/ bigfoot, 12 år från vänersborg

Hej, Bigfoot!

Oj, det är omöjligt att nämna alla myter, eftersom det finns hundratals, kanske tusentals, i vissa länder. Därför finns det heller ingen sida som innehåller alla myter. Men du kan söka på sånt som "keltisk myologi", "nordisk mytologi", "grekisk och romersk mytologi", "hinduisk mytologi", "egyptisk mytologi", osv, så hittar du nog sidor som kan berätta iallafall lite av det du är intresserad av. Och så finns det ju olika böcker om mytologi på biblioteken.

Här på Unga Fakta har vi ju grekisk mytologi som ämne:
http://www.ungafakta.se/grekiskmytologi/

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB