Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


Hej, här kommer några frågor:
1. Om man söker på mantikora på google- bilder har nästan alla resultaten vingar, finns det sägner om mantikoror med vingar?
2. Jag har kollat på tidigare frågor och om du får frågan vilket som är ditt favoritmonster så svarar du alltid King Kong, men vad skulle du ha svarat om filmmonster inte gilades?
3. Du sa en gång att många ämnen skulle uppgraderas, men vilka ska det?
4. Vilket är ditt favoritmonster i STAR WARS- filmerna?
5. UF menar att nuckelavee ser ut som en människa med hästhuvud och simmfötter, men enligt vissa beskrivningar ser den ut som en ryttare och en häst som smält ihop, vilket är rätt?

/ Robert Wibeck, 11 år från Mölndal

Hej, Robert!

1. Vad jag vet finns det inga matikorer med vingar i myter eller sägner. Däremot har mantikorerna ofta vingar i rollspel och på fantasyillustrationer. Så jag tror att det är ett modernt påhitt.

2. Jag har alltid gillat den tupplika basilisken (cockatrice).

3. Vi har kvar indianer och världshaven att fixa. De andra tycker vi är ganska OK.

4. Jag gillar Rancor-monstret i "Jedins återkomst" och schackspelet med de små monstren i första "Stjärnornas krig".

5. När jag satte ihop naturväsen-ämnet kände jag bara till den sort vi har beskrivit, men den med den hopväxta ryttaren och hästen är också en variant. Vi får väl lägga till den också.

Mvh / Richard


hej jag ska snart göra en sånndäringa monster mask!!!!!
skoj va????

/ sebvir, 13 år från lund

Hej, Sebvir!

Vad kul! Lycka till och tänk på att man måste prova några gånger innan allt blir EXAKT som man tänkt sig det.

Mvh / Richard


hej det var länge sedan sist. kan inte ni ha med Majungatholus atopus med bland dinos?+?+?+?+?+?+?
den är så häftig!!! o sen. kan ni inte ha fler nya pyssel bland dinos?!
''fathoms'' i the beast from 20.000 fathoms. vad betyder det? det kan inte vara famnar(ett mått)!!!
det blir besten från 20.000 famnar (ett mått)mmmm.vvvvv.hhhh.sebvir

/ sebvir, 13 år från lund

Hej, Sebvir!

Just nu har vi inga planer på att lägga till mer dinos; Vi tycker det är många som det redan är! Däremot ska vi försöka få till mer dinopyssel.

Det stämmer att "fathoms" i "The Beast From 10 000 Fathoms" är detsamma som djupmåttet famnar. På svenska fick filmen helt enkelt heta "Skräcködlan".

Mvh / Richard


Hej igen! Jo, jag såg några av dina videos, och jag har två frågor.

1. Vilka material andvänds? Jag har sett filmerna, men jag skulle ändå vilja veta, för det kan hända att det blir fel :S
2. Vart kan jag hitta dessa material?

/ Anonym, 16 år från Närke

Hej, Anonym!

1. Jag gör dockskeletten av plast med leder i tvinnad aluminiumtråd. Skelettet täcks sedan med mjukt skumgummi -jag klipper helt enkelt bitar ur en gammal skumgummimadrass. Skinnet till dockorna är latexgummi, ofta kallat formgummi i Sverige. Skinnet, huvudet och andra detaljer som görs i latex gjuts i formar av ett hårdgips som heter Ultracal 30. Den färdigbyggda dockan målas med en blandning av ProsAide sminklim och akrylfärg.

2. Du kan hitta det mesta av de material jag nämner här på mapont.se. Billgaste latexgummit tror jag du hittar på slojddetaljer.se. Kinn.se har väldigt bra aluminiumtråd. Du kan också höra dig för om aluminiumtråd i en blomsterhandel. Till dockskelettets "ben" använder jag en plast som kallas Friendly Plastic. Man värmer den med en värmepistol tills den mjuknar och kletar sedan fast plasten på den tvinnade aluminiumtråden, där skelettet ska vara hårt (mellan lederna). Tyvärr kan man inte längre köpa Friendly Plastic i Sverige, så jag inhandlar det från Storbrittannien.

Mvh / Richard


Hej Richard!

Jag har två frågor.

1.Vilka hemsidor finns det gamla skräckfilmer med bra priser? skriv alla tack.

2.Vad handlar "SAW" filmerna om?

/ Anton Zetterlund, 12 år från Kramfors

Hej, Anton!

1. Jag tycker att ginza.se och cdon.se har det största sortimentet skräck (nytt & gammalt) till de bästa priset.

2. I korthet handlar SAW-filmerna om en galning som spärrar in folk i ett rum där han testar folks vilja att överleva genom olika blodiga lekar och tortyrmetoder. Första filmen var spännande med ett klurigt slut, men sen vete sjutton.. Man kan inte upprepa en idé hur många gånger som helst, men filmbranschen i USA verkar inte ha kopplat det.

Mvh / Richard


Hej Richard! Jo, jag studerar lite i Stop motion och jag undrar om du kunde göra en film eller nåt som visar hur man gör en stop motion figur. Om det inte går så skulle jag veta om var man kan köpa sånna? Jag vet det här inte har så mycket met ämnet att göra, men du håller ju på med film, så jag tyckte att du var den bästa att fråga. ;)

/ Annonym, 16 år från Närke

Hej, Anonym!

Kul att du är intresserad av Stop Motion! Om du går in på UF TV-sidan så hittar du en bakomfilm (extramaterial) till filmen "Goblin Wood". Där visar jag i stillbilder hur jag byggt dockorna. Du hittar också info om andra filmer jag gjort på min YouTube-kanal:
http://www.youtube.com/user/bluworm

Att köpa färdiga Stop Motion-dockor kan kosta uppåt 20 000 kr och mer, så det är en bra idé att lära sig göra dem själv. Mina första gubbar var väldigt enkla, gjorda av piprensare och ibland av modellera. Det är så man oftast får börja och sedan gradvis jobba sig upp mot mer och mer avancerade dockor. Till slut hamnar man på en nivå som man är nöjd med.

Mvh / Richard


Hej Richard! det funkar ej. det står:''den här eposten är redan medlem'' eller nåt sånt. ska jag fixa en ny msn elller?

/ nasir, 11 år från toan

Hej, Nasir!

Du har inte kvar något av de mail vi skickar ut till Monsterklubbens medlemmar? Där ska nämligen ditt användarnamn och lösenord stå med. Om en dag eller så kommer vi att skicka ut ett mail till alla medlemmar om några uppdateringar på Monsterklubbens medlemssida.

Mvh / Richard


Hej Richard, finns det verkligen spöken och monster som är onsynliga jag vill gärna veta om det finns eller inte svara snabbbt för jag ska resa om 2 dagar så snälla svara


MVH sara

/ sara, 10 år från göteborg

Hej, Sara!

Nej, jag tror inte på att det finns några osynliga spöken eller monster som du behöver oroa dig för. Ha en trevlig resa :)

Mvh / Richard


Hej Richard! jag har glömt min monster klubben konto! snälla gör nåt!

/ nasir, 11 år från toan

Hej, Nasir!

Prova först att bara anmäla dig en gång till som en ny medlem. Om du fortfarande har problem, hör av dig igen.

Mvh / Richard


Hej Richard! vet du vad''MLO'' står för i kaspar hauser historien, om ja, snälla berätta!!!

/ nasir, 11 år från toallatten

Hej, Nasir!

När Kaspar Hauser överfallits av en okänd man i en park och blivit knivhuggen, fann polisen en liten lila börs innehållande ett meddelande skrivit i spegelskrift, där M.L.Ö stod skrivet som förkortningen på ett namn. Vems namn fick man aldrig reda på. Antingen var det någon som ville mörda Hauser eller hjälpa honom.

Mvh / Richard


Hej Richard!

En gång närja var hemma med mina systrar,så sog min ena syster att någon följde henne! När hon vände sig så kunde hon inte kolla mer än 5 sek. Det var för mycket ljus. Och jag är vittne till det här för att jag kände någotkallt som närmade sig!!! snälla vad kan dethär betyda!!!!!?????
Ochså blir jag skrämd ibland för ingenting
!

/ nasir, 99 år från i dont know

Hej, Nasir!

Jag har tyvärr ingen aning om vad det var ni såg. En sån här upplevelse kan bero på allt möjligt, kanske till och med hur ni kände er just vid det tillfället. Jag tycker inte man ska vara rädd för några upplevelser som kan verka otroliga eller övernaturliga, utan se det som något speciellt som hände just då. Folk som upplever något som de tycker är övernaturligt gör det oftast bara en gång i livet eller på just ett ställe.

Mvh / Richard


finns verkligen loch nes odjuret?

/ sebastian, 10 år från fiskevik

Hej, Sebastian!

Det är en bra fråga -det undrar jag också! Jag brukar säga så här: Jag vet inte om det finns något loch ness-odjur, men jag vet att fenomenet finns. Med det menar jag att jag tror på folk som säger att de sett konstiga saker i sjön, men vad de sakerna är vet ingen.

Jag har själv varit vid sjön loch ness, men tyvärr såg jag inget odjur. Jag tror att det finns några sorts mystiskta djur i loch ness, men vilken sorts djur har jag ingen aning om. Det finns ingen som sett hela "odjuret", men många människor har sett något som sticker upp ur vattnet och rör på sig. Ibland är det bara en mörk klump, ibland en hals med huvud.

Eftersom det finns mycket lax i loch ness under en viss tid på året finns det också fiskebåtar i sjön. Dessa fiskebåtar använder ekolod för att hitta fiskstimmen. Man använder alltså en maskin som kan visa skuggiga bilder på föremål ganska långt ner i vattnet. Ibland har man fått in skuggor av föremål på 3-7 meter som rör sig snabbt genom vattnet. Man vet att det finns både utter och säl i loch ness, men inget av dessa djur liknar det folk har sett eller det som ekolodet visat.

Man har också sett dessa "klumpar" och "halsar" sticka upp ur vattnet i Kaledonia-kalalen, som går tvärs igenom loch ness och ut i havet. Skulle det kanske kunna vara så att de mystiska djuren egentligen lever i havet, men går in i sjön när det är gott om lax? Laxen kommer också från havet och försvinner ut dit igen. Kanske andra djur än uttrar och sälar följer dem?

Mvh / Richard


Tjena Richard///////

Du känner väll till Amazon.com . man kan köpa filmer där men frågan är hur får man tag i dollar???

och känner du till subdvd. dom säger att man ska betala iförtid. Luras dom eller har dom filmerna????

/ Kristoffer Östfelt, 13 år från Spångsholm

Hej, Kristoffer!

Jag handlar ofta på Amazon.com och ibland på Amazon.co.uk. Jag har ett kreditkort kopplat till mitt konto på Amazon, så när jag handlar där omvandlas svenska kronor automatiskt till dollar.

Jag har också handlat på SubDVD några gånger och har bara haft problem en gång, då filmerna försvann på väg till mig. Men det verkade vara postens fel och Sub DVD skickade genast nya filmer. De kör med förskottsbetalning, ja, men skickar så fort pengarna kommit in. De brukar skicka samma dag. Tänk bara på att SubDVD (liksom de flesta ställen) har 18-årsgräns på att handla hos dem.

Mvh / Richard


Hej Richard/////////

Gillar du filmen Halloween?? isåfall har jag en fråga till dig. Michael Myres är Mördaren i alla Halloween filmerna förutom 3:an. Men vem är mördaren då eller var är det som får folket att dö??????????

/ Kristoffer Östfelt, 13 år från Spångsholm

Hej, Kristoffer!

Jag gillar den första Halloween från 1978. Sedan blir filmerna mer eller mindre en upprepning av samma saker.

Halloween 3 bryter helt med de första två och handlar om ägaren till ett företag som gör halloween-masker. Han planerar att ha ihjäl USAs barn med förgiftade masker. Filmen har ingenting med psykopatiska mördare att göra. Skurken är här mer av en galen vetenskapsman och filmen har också inslag av häxkonst. Meningen var att försöka göra Halloween-filmerna till något nytt. Varje år skule det komma en ny film (vid halloween) med ett helt nytt innehåll. Nu floppade den här filmen, så man gick tillbaka till handlingen med Michael Myers.

Mvh / Richard


I musikvideon Thriller, så har ju zombierna smink, var kan man få tag på hur man sminkar sig likadant som den tanten i lila klänning?
Tack på förhand!

/ Astrid, 10 år från Ängelholm

Hej, Astrid!

Jag har inte sett videon på ett tag, så jag fick plocka fram min gamla videokassett från 1984 igår kväll och kika på den! Tänker du på zombien som dansar till höger om Michael Jackson? Alla zombierna har gummismink på sig, vilket är ganska invecklat att göra. Men man kan också använda enklare smink för att skugga ansiktet, så man ser zombie-aktig ut. Kolla in vårt Halloweensmink, t ex "Frankenstein" eller "Skelettet":
http://www.ungafakta.se/pyssel/tips/smink/

Du kan köpa monster-smink året om från Eksons postorder: eksons.se
Men du kanske också kan hitta monstersmink i leksaksaffären eller om du har en hobbybutik i närheten.

Mvh / Richard


Kan ni inte komma med nya ämnen lite oftare, blir hemskt tråkigt när ni aldrig lägger upp något nytt.

/ Niklas, 14 år från Södertälje

Hej, Niklas!

Just nu håller vi på med att uppdatera gamla ämnen, så att de ska se snyggare ut och funka bättre i moderna browsers. Några av ämnena är ju tio år gamla och det har hänt en del med tekniken under den tiden.

Men vi har nya saker på gång också, bl a antikens Egypten.

Mvh / Richard


Hej!

Jag undrar :


om en vampyr biter en människa , känner människan det då ?


tacksam för svar!

/ Jenny, 11 år från Sverige

Hej, Jenny!

Det finns olika versioner av hur bitandet går till. Ibland verkar det som om vampyren innan den biter har hypnotiserat människan eller fått personen i sin makt. Då kanske den bitne inte ens minns hur han fått såren på halsen. I många sägner sover offret och märker inte att vampyren biter; Det är så det ofta händer då någon blir biten av en vampyrfladdermus. På film tycks vampyrbettet ofta vara en sorts blandning av smärta och njutning.

Mvh / Richard


hej hur andvänds en monstertoalett

/ Knut, 99 år från helsingfors

Hej, Knut!

Tänk, det skulle jag också vilja veta!

Mvh / Richard


hej richard kostar det pengar att vara med i monster klubben?

/ Matilda, 12 år från sverige

Hej, Matilda!

Nej, det kostar inget att vara med i Monsterklubben. Det kanske kostar lite tålamod från din sida, för vi hinner bara göra ett nytt nummer varannan månad :)

Mvh / Richard


Finns det mummis som hämtar skatter från egyp?

/ Lara Kallström, 8 år från Brasilien-sverige

Hej, Lara!

Det finns ju inga mumier som lever på riktigt. Men i böcker och filmer finns det ibland mumier som vaktar skatter i egyptiska gravar. De brukar bli väldigt upprörda om man flyttar skatterna från graven och börjar gå omkring och ta kål på folk.

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB