Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


Har du sett något monster på riktigt?

/ Sigrid, 7 år från Karlshamn

Hej, Sigrid!

Nä, som tur är har jag inte det.

mvh / Richard


hej jag 2 frågor:1.vem skulle vinna om motorsågsmassakern och scream möttes i kamp?2.finns det nån svensk internetsida om filmmonster?

/ robert berlin, 12 år från nya fågelsång

Hej, Robert!
FRåga 1: Jag skulle tro att Leatherface från "Motorsågsmassakern" skulle vinna. Han är störst och fulast. Fråga 2: Tvärr känner jag inte till någon bra monstersajt på svenska. du kanske kan tipsa om du hittar en?

Mvh / Richard


Hej igen!
Jag hittade formlatexen (till monstermasker etc.)men nu vet jag inte var man kan hitta Sminklim och "kamouflagefärg".
Jag kan inte hitta någon återförsäljare någonstans.

P.S.Det spelar ingen roll var det är men helst inom stockholm.D.S.

/ Sofie Granholm, 13 år från Sorunda

Hej, Sofia!

Om du vill beställa på webben har Eksons Postorder både sminklim (Mastix Extra ska du använda) och kamouflagefärg: http://www.eksons.se/ Gå in på kategorin "Grimas make-up" så hittar du både kamouflage och Mastix. Du kan också kolla med butiker som säljer skämtgrejor.

Mvh / Richard


Jag har tre frågor till dig:1.I vilket sägs det ha setts mest spöken?2.vem skulle vinna i en kamp mellan mr hyde och den osynliga mannen? 3. vilka monster har godzilla slagits mot?

/ robert berlin, 12 år från nya fågelsång

Hej, Robert!
1: Vet inte vilket "vilket" du menar. Det sägs att det spöktätaste landet i världen är Storbritannien. 2:Puh... Om du tänker på figurerna ur böckernas värld -troligen den osynlige mannen. Om du tänker på figurerna i filmen "The League" -troligen Mr Hyde. 3: Godzilla har slagits mot en massa, massa monster. Här är några: King Ghidorah, Mothra, Anguirus (eller Angilas), Rodan, King Kong, MechaGodzilla, Gigan, Megalon, Ebirah, Hedorah (Smog Monster), Baragon, Destroyah, Space Godzilla, Biollante, Battra, Titanosaurus, Megaguirus. Här kan du hitta en lista på monster från Godzillfilmerna, med bilder på dem och texter (fast på engelska: http://www.tohokingdom.com/monster_bios.htm

Mvh / Richard


skulle inte ni kunna göra en kategori med ninjor?

ps:jag skrev till dig för att det verkade bäst

/ Erick johansson, 13 år från örebro

Hej, Erick!
Om vi nån gång gör en kategori om det gamla Japan kommer vi definitivt att ha med ninjor.

Mvh / Richard


vem skulle vinna om en orch och en zombie möttes i strid?

/ Robert Berlin, 12 år från nya fågelsång

Hej, Robert!

Jag röstar på orchen alla dagar.

Mvh / Richard


vad får nåt är det bästa sättet att döda en zombie på

/ Robert Berlin, 12 år från nya fågelsång

Hej, Robert!

Enligt (nästan) alla skräckfilmer tar man kål på en zombie genom att paja hjärnan på den, det vill säga genom att skjuta på den eller kapa av huvudet. I rollspel kan man "stänga av" en zombie med den rätta trollformeln.

Mvh / Richard


Hej igen Richard. Har du nånsin hört talas om Chupacabran, och om du har vad anser du att det är?
Jag anser att den är läskig i alla fall, med tanke på alla hundmord som sades orsakas av Chupacabran från Cuba till centralamerika och nästan hela Sydamerika på knappt 6 veckor.

/ Fredrik Borgman, 15 år från Visby/ Gotland

Hej, Fredrik!

Visst är det läskigt, men det är svårt att säga vad det beror på. Chupacabran är ett av de senaste mysterierna och det har inte försvunnit. Varje år kommer det in nya rapporter om djur som blivit bitna på märkliga sätt. Jag vet inte vad jag ska tro om Chupacabra-fenomenet, förutom att jag är säker på att det är ett äkta fenomen. Det betyder inte att alla fall är oförklarliga, men att en liten procent ändå är bra mystiska. Finns det ett okänt djur som är Chupacabran ser jag fram emot att få reda på vad det är.

Mvh / Richard


Hej där Richard! Hur kommer det sig att Friedrich Wilhelm Murnau aldrig fick rätten till Dracula- historien och fick nöja sig med Nosferatu istället?
MVH Fredrik.

/ Fredrik Borgman, 15 år från Visby/ Gotland

Hej, Fredrik!

Murnau frågade helt enkelt aldrig om lov. Han trodde nog inte att han skulle få tillstånd att filma romanen Dracula, och han hade nog rätt. Det var änkan till författaren Bram Stoker som ägde rättigheterna på den tiden och hon verkade ha hållt i dem stenhårt. För att "Nosferatu" inte helt skulle likna "Dracula" ändrade Murnau på namn, titel och flyttade slutet av filmen från London till Bremen istället. Men det hjälpte inte. Stokers änka upptäckte stölden och lät via sina advokater dra in alla negativ av filmen och brände dem. Nu fanns det piratkopior redan på den tiden och det är tack vare dessa som filmen finns kvar. Nu har den ju blivit en riktig klassiker.

Mvh / Richard


hej är monster farliga? mvh olivia

/ olivia, 9 år från sundbyberg

Hej, Olivia!

Eftersom monster inte finns på riktigt är de inte farliga för oss riktiga människor. Men för personer i filmer, serier och böcker kan de ju ställa till med en hel del.

Mvh / Richard


Hej!
Jag undrar om du vet var man kan köpa latex till maskerna och alvöronen.

/ Sofie Granholm, 13 år från Sorunda

Hej, Sofie!

Hos Slöjd-detaljer hittar man latex till ett bra pris. Knappa in ordet "formlatex" i deras sökmotor, så hittar du det. http://www.slojd-detaljer.se/

Mvh / Richard


är dracula en vampyr eller varulv?

/ noel stenman, 6 år från mjölby

Hej, Noel!

Dracula är en vampyr, och brukar ibland kallas vampyrernas kung. Han är en av de mest berömda monstren.

Mvh / Richard


vilket monster är mest känt??

/ amelia, 10 år från skelleftå

Hej, Amelia!

Jag gissar att det mest kända monstret är antingen Dracula eller Frankenstein (egentligen Frankensteins monster, men alla kallar monstret för "Frankenstein" också). Det har till exempel gjorts mest filmer om Dracula.

Mvh / Richard


Hej Richard Svensson!
Jag har 3 frågor igen:
1: Vem var huvudhjälten i filmen kingkong vs godzilla?
2: Vad var det för tävling i filmen freddie vs jason?
3: Vem vinner i filmen freddie vs jason?
MVH Gabriel

/ Gabriel Lundin, 9 år från Tibro

Hej, Gabriel!

1. På den här tiden (1962) var Godzilla fortfarande skurken i sina filmer, så King Kong är väl hjälten (även om han ställer till med en hel del han också). Det finns två japanska King Kong-filmer, den här och "King Kong Escapes".
I "King Kong Escapes" liknar han den amerikanska versionen mycket, men i Godzilla-filmen är han ett mycket större monster som drar styrka från åskan och elektricitet.

2. Om du menar hur Freddy och Jason tävlar mot varandra, så gör de inte de förrän i slutet. Freddy Krueger tar hjälp av Jason för att fly från helvetet, men när Freddy inte längre behöver Jason visar det sig vara svårt att stoppa honom. Det är förstås de vanliga människorna som kommer i kläm.

3. Det är svårt att säga vem som vinner av de bägge monstren. Det verkar som om Jason klår Freddy Krueger i slutet. Men efter det att hjältinnan huggt huvudet av Freddy har jag för mig att han ändå blinkar med ögat mot publiken (för att visa att han ändå har koll på situationen). Detta är förstås för att filmmakarna ville göra en uppföljare, och en ny film verkar vara på väg.

Mvh / Richard


hej! 3 frågor.
1: vad betyder ordet spöke och drake?
2: var i Karlshamn jobbar ni?
3: har du hört talas om kortsamlarspelet som heter monster?

/ gabriel lundin (men kalla mig dödens son), 9 år från tibro

Hej, Gabriel!

1: Man tror att ordet "spöke" kommer av tyskans "spook", som också finns på engelska. Spook är ett ord som används för en otäck anda som kommer fram på natten och skräms. Ordet "drake" kommer antagligen av latinets "draco", som kan betyda orm eller ont ormliknande väsen.

2:Vi som jobbar med Unga Fakta sitter på Carlshamns Commersens kontor på Lotsgatan 5.

3:Tyvärr känner jag inte till kortspelet Monster.

Mvh / Richard


hej richard vi skulle gärna vilja veta om vampyrer verkligen finns på riktigt:/tack i för väg

/ eva-li och denise, 12 år från arboga

Hej, Eva-Li & Denise!

Nej, vampyrer som Dracula finns inte på riktigt, men i några länder i världen finns det fortfarande människor som tror på dem. Men vampyrfladdermusen finns. Den är ett litet flygande djur i Sydamerika som dricker blod från djur, och också människor om de kommer åt.

Mvh / Richard


Hej min fråga är.

Vem är det som hitta på vampyrer?

/ Jasmin Sandberg, 11 år från Bohuslän

Hej, Jasmin!

Man vet faktiskt inte vem som hittade på vampyren. Figuren är flera tusen år gammal och de allra äldsta historierna verkar komma från Indien och Kina.

Mvh / Richard


Hej Richard!
1: kommer det repris på tävlingarna med monsterprylar?
2: när avgörs tävlingen om halloween-masken?
MVH Gabriel

/ Gabriel Lundin, 9 år från Tibro

Hej, Gabriel!

1: Vet inte riktigt vilken monstertävling du tänker på. Vi har lite monstriga vinster ibland, och ganska ofta sånt som har med dinos att göra.

2: Tävlingen om Halloween-masken är slut den 25 oktober.

Mvh / Richard


hej! vad betyder halloween

/ gabriel lundin, 9 år från tibro

Hej, Gabriel!

"Halloween" är en sammandragning av "All Hallows Eve" (Alla heligas afton), vilket är en högtid i bland annat USA och England, som motsvarar vår "Alla Helgons Dag".

Med vänlig hälsning / Richard


Hej Richard! hur kunde dom veta att det var bra att ha vitlök för att hålla vampyrer borta?

hälsningar Linnea

/ Linnea, 9 år från arvika

Hej, Linnea!

Sagorna om vampyrer är gamla och invecklade. Det finns en massa regler för hur vampyrer beter sig och hur man kan skydda sig mot dem. Historien bakom de flesta reglerna är nog bortglömda. Just vitlök var en nyttig växt, som kunde användas både till matlagning och lite som medicin. Jag antar att man gissade att vitlöken också kunde skydda mot onda makter som vampyrer.

Med vänlig hälsning / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB