Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


hej! jag undrar om du har sätt a nightmare on elm street filmerna??? om du har det så kanske du kan gw tips var man kan köpa hans kläder som utklädnings kläder och kanske lite smink tips på att vara honomeftersom jag skavara honom på haloween!!!
tack i förskott!!!
p.s skicka gärna ditt svar i mail till mig..
//angelica

/ angelica, 12 år från nyköping

Hej, Angelica!

Visst har jag sett"Nightmare"-filmerna. Tyvärr har jag inte hittat något ställe här i Sverige där man kan beställa Freddy Krueger-masker eller kläder. Det går däremot att hitta sånt i USA och England, men det blir ju dyrt att beställa det. Det gäller alltså att hitta en randig tröja åt dig och en "Indiana Jones"-hatt. Sen finns det ett sätt att göra en superbillig Freddy-handske och det finns lite sminkknep också. Men om du vill så ska jag maila dig lite info om sånt på fredag.

mvh / Richard


varför heter monster monster.

/ linncederholm, 8 år från tollarp

Hej, Linn!

Ordet "monster" kommer av det latinska ordet "monstrum", vilket betyder omen, förebud, varning eller under. Ordet monster beskriver alltså något märkligt som ska komma och att det kan vara farligt.

Mvh / Richard


hej Rickard jag undrar om jag kan få lite fkata om Kentaturer?
1:Om(i sagor) man blir jagad av en kentatur fins det nåt dem är rädda för så man kan stoppa dem?
svara gärna på frågan tack på förhand.

/ Tjej, 9 år från Lund

Hej, Tjej!

Kentaurer är för det mesta både modiga och starka, så det enda som skrämmer dem är när de stöter på någon som är starkare än de själva. I den grekiska mytologin har alla kentaurer respekt för Herakles, som är världens starkaste man. Han har slagit ihjäl flera onda kentaurer. Hästar är ju väldigt rädda för eld, så det kan ju hända att kentaurer är det också.

Mvh / Richard


Är monster snälla? Finns det träskmonster? Är spöken snälla?

/ Ebba Käll, 9 år från Jönköping

Hej, Ebba!

Det finns både snälla och stygga monster i böcker och på film. Liksom det finns snälla och stygga spöken.

I verkligheten tror jag inte att det finns några träskmonster. Fast i Kongo i Afrika talar stammar av pygmeer om "Mokele-Mbembe", som är ett mystiskt djur som lever i träsken. Några forskare tror att det är en sorts dinosaurie, medan andra tänker sig att det är en noshörning eller elefant.

Mvh / Richard


Hej Richard! Vad heter varulven? I en skräcksagorskiva som jag hade ett tag så stod det bak omslaget på den att varulven har en förbannelse på sig. Om man säger hans namn så blir han fri. Är det sant? Och i så fall, vet du vad han heter?

Tacksam för svar!

M.v.h.
Maja

/ Maja, 10 år från Norrköping

Hej, Maja!

Man ropar det namn som varulven heter som människa. Om människan som förvandlas till varulv heter Roger så ska man ropa "Roger" till honom när han är varulv. Då blir han botad.

Mvh / Richard


jo jag gillar Najader men det går inte att hita så myket fakta om dem så jag undrar om du kan bäreta lite om dem?
MVH/Zelda

/ Zelda, 9 år från Hogwarts

Hej, Zelda!

Najader var nymfer, kvinnliga naturväsen från grekisk mytologi, som levde i sötvatten. Framför allt vaktade de och skötte om rinnande vatten, som floder, bäckar, vattenfall och källor. Najaderna kunde delas upp i mindre grupper: Crinaeider (fontäner), Limnader (sjöar), Pegaeider (källor), Potameider (floder) och Eleionomaeider (kärr).

Om en najads vattendrag torkade ut dog också najaden. Annars blev najader, som alla nymfer, otroligt gamla. Den grekiske naturvetaren Hesiodos räknade ut att medellivslängden för en nymf är tio fenixåldrar. En livstid för fågel Fenix= nio korpåldrar. En korpålder= tre hjortåldrar. En hjortålder= fyra kråkåldrar. En kråkålder= nio människoåldrar (270 år). Räkna ihop allt det där om du kan!

Mvh / Richard


vilket är det snällaste monstret och vilket är det elakaste?

/ louice, 12 år från jorden

Hej, Louice!

Det snällaste monstret kan nog vara film- och seriehjälten Hellboy, eller hans kollega Abe Sapien. De ser bägge ganska skumma ut, men är snälla monster som jagar stygga monster.

Elaka monster finns det gott om. Svårt att välja något som är värre än de andra. Jag tycker att monstren i ALIEN-filmerna är rätt elaka, men de vet väl inte bättre. I folktron finns det flera elaka monster, till exempel trollpackan Black Annis i Skottland som flår småbarn, äter upp dem och syr kläder av deras skinn. Inte särskilt snällt, tycker jag.

Mvh / Richard


Hej Richard!
Vilken är den läskigaste skräckfilmen du har sett?

/ Matilda, 13 år från Falerum

Hej, Matilda!

Här är några filmer som jag tyckte var superläskiga första gången jag såg dem:
The Thing, Poltergeist, Alien, The Shining.

Mvh / Richard


Hej, jag har ett par nya frågor.
1. Jag har ingen aning om det nya monstret från "Cloverfield", kan du berätta om dess ursprung?
2. Vad heter "cloverfieldmonstret"?
3. Vilket monster är lättast att sy?
4. Om Ragnarök var med i film som ett monster, skulle han kunna se ut som en Balrog med ett huvud från en drake?
5. Vem är monstret som slogs mot Ulrtraman i filmen "Ultraman the next"?

/ Olle Eriksson, 14 år från Karskulla Stentorpet 22

Hej, Olle!

1. Monstret i "Cloverfield" är menat att vara mystiskt och oförklarat. Det har kommit från havet. det är allt jag vet.
2. det kallas visst bara för "Cloverfield-monstret"
3. Svårt att säga. Jag kan tänka mig att Hedorah från filmen "Godzilal vs the Smog Monster" kan vara lätt att sy. Hedorah är egentligen bara en stor slemklump med ett par stora röda ögon.
4. Det Ragnarök jag tänker på är slutet på allt liv och universums undergång i nordisk mytologi. Tänker du på något annat?
5. Ah, Ultraman -en av mina favorithjältar. I "Ultraman the Next" slåss Ultraman mot ett monster som muterat från människan Takafumi Udo. Udo förvandlas till ett monster som kallas "The One ", och som kan ta formen av olika delar av djur. Från början ser han ut som en ödla, men genomgår olika stadier med följande namn: Idorobia, Reptilia, Belezebua & Belezebua Corona.

Mvh / Richard


Hej Richard, i filmen D-War finns det en ond imoogikobra som heter Buraki och har en arme. Vilka varelser finns det i armen och har Buraki förlorad rätten att bli en drake?

/ Olle Eriksson, 14 år från Karskulla Stentorpet 22

Hej, Olle!

Burakis armé består av bepansrade krigare (som jag antar är en sorts människa), dinosaurielika "Shaconnes", de mindre drakarna "Bulcos" och de jättelika, långsamma reptilerna "Dawdlers", som bär kanoner på ryggen.

Som jag har förstått det var Buraki aldrig menad att bli en himmelsk drake, men försökte skaffa sig den rätten ändå.
Mvh / Richard


hejsan jag undrar vilken den första film mördaren var.

/ ludwig, 11 år från falkenberg

Hej, Ludwig!

Det är svårt att säga, eftersom det under stumfilmstiden gjordes så fruktansvärt mycket film och bara en del av filmerna finns bevarade. "Dr Jekyll och mr Hyde" gjordes till film mycket tidigt och flera gånger, så man kan säga att mr Hyde iallafall var en av de allra första filmmördarna.

Mvh / Richard


Kan en vampyr göra ett spädbarn/mycket litet barn till vampyr?
Det verkar ju lite kontsigt eftersom barnet inte kan döda människor själv då, eller?

/ Johanna, 15 år från Boden

Hej, Johanna!

Alla människor, oavsett ålder, kan bli vampyrer, enligt legenderna. En spädbarnsvampyr skulle nog ha problem med att skaffa blod själv. Kanske något som föräldrarna kunde hjälpa till med?

Mvh / Richard


Hej du

Jag skriver en bok om vampyrer som jag hoppas kommer att bli en storsäljare och kanske till och med en film en dag men som sagt, jag skriver fortfarande.
Men jag har ett litet...inte problem men en fundering som jag absolut inte kan sluta att fundera på.
Vampyrer gillar inte vitlök, vigvatten, kors, solljus, eld, mm. Det fins en massa saker de inte gillar men vad gillar de? Vad gillar vampyrer för utom blod och nattens skönhet?

Ju förr du svarar desto bättre!
Tack på förhand!

Ps. skicka gärna ett mejl till mig när du svarat på frågan ;)

//Cassandra

/ Cassandra, 15 år från Fjollträsk

Hej, Cassandra!

Vad vampyrer gillar är nog upp till vampyrerna (och författaren). Det går säkert bra att skriva om vampyrer som glor på fotboll på TV, vampyrer som samlar på sällsynta böcker eller gamla skivor, vampyrer som är konstnärer, författare, osv. Sätt igång fantasin bara och lycka till med bokprojektet!

Mvh / Richard


Hei,
Jag undrar vad jag kan ändra mitt namn till, (kalla mig), som är mer vampyraktigt. Jag undrar också om du har läst Om Ja Kunde Drömma, och om du har det, tror du att vampyrerna i den boken är mer så om dom nu skulle finnas IRL, än som Dracula? Jag tycker att Dracula verkar helt fel, jag tror att vampyrer existerar, men att dom är på ett annat sätt. Vill gärna höra din åsikt! :)
Glad för svar,
Karin

/ Karin, 16 år från Stockholm

Hej, Karin!

Du kan ju sätta ihop ditt namn med bitar av ord som är förknippade med vampyrer, t ex Valpurgis-natten =Valkarin. Eller lägga till bokstäver som får namnet att låta främmande=Karinia.

Tyvärr har jag inte läst boken "Om jag kunde drömma", så jag vet inte riktigt vilka sorts vampyrer du tänker på. Men jag gillar de gammaldags vampyrerna bäst, t ex Dracula, eftersom det finns en mystik och stämning runt dem. Vampyrer är dramatiska, mystiska varelser med massor av magi, saga och folktro bakom dem. Jag tycker det är synd när man försöker göra dem för verkliga och "förklarade". Då förlorar de sin spänning, iallafall för mig.

Mvh / Richard


hur kan du veta att monster inte existerar? Har du bevis?

/ Loke, 13 år från Lingköping

Hej, Loke!

Eftersom jag inte hittat några bevis för ATT de existerar kan jag inte riktigt tro på dem.

Mvh / Richard


Hej, jag har ett par nya frågor:
1. Bionicle är ett känt lego med olika monster till exempel: Takadox(krigsherre), Tarakavaödlor, robotlika Vahkier, spindellika Visoraker och mygglika Nui Rama, vilken av dessa skulle kunna passa bra som ett filmmonster?
2. Jag har hört att Godzilla kommer att slåss mot ett nytt monster som heter "Deathla" i nästa film, kommer Deathla se ut som Hedorah?
3. Jag håll på att sy olika filmmonster men jag vet inte vilken jag ska välja, kan du komma på några förslag?

/ Olle Eriksson, 14 år från Karskulla Stentorpet 22

Hej, Olle!

1: Jag har för mig att Bionicle finns som dataanimerad film. Det kanske till och med finns flera. Jag är säker på att flera av Bionicle-figurerna skulle se coola ut på film.

2: Än så länge är filmen med Godzilla och Deathla bara ett rykte. Planen verkar vara att göra en Godzillafilm i 3D. Det sägs att Deathla ska vara besläktad med "föroreningsmonstret" Hedorah.

3: Det finns ju så många att välja bland! Jag tycker ju de japanska filmmonstren är väldigt coola, så kanske några av dem?

Mvh / Richard


Hej ije har du set godzilla the series iså fal undrar jag vad va de för monster godzilla blev kär i en gogn vil järna veta

/ Hugo, 9 år från Jämjö

Hej, Hugo!

Jag har sett lite av både "Godzilla: The Series" från 1998 och "The Godzilla Power Hour" från 1978. Så gammal är jag.

Jag tror att monstret du menar är Komodithrax, en jättelik eldsprutande varanödla. Hon och Godzilla kämpade tillsammans mot en jättesköldpadda.

Mvh / Richard


Har du sett Sweeney Todd? Jag har sett både filmen och operan.

/ Josefin Björk, 12 år från Sverige

Hej, Josefin!

Jag har än så länge bara sett en film med Ray Winstone som Sweeney Todd. Den var faktiskt riktigt bra och riktigt otäck. Ändå tycker man synd om Sweeney.

Mvh / Richard


Hej! Är huvudlösa ryttaren ett läskigt spöke? (Jag älskar filmen Sleepy Hollow, som handlar om huvudlösa ryttaren!) Kolla in min hemsida www.123minsida.se/kusligt jag har skrivit om spöken och monster.

/ Josefin, 12 år från Sverige

Hej, Josefin!

Jag tycker den huvudlöse ryttaren i "Sleepy Hollow" är ett väldigt läskigt spöke! För ett spöke är han ju, fast kanske ett lite ovanligt.

Jag tycker du har gjort en riktigt bra hemsida! Jag hoppas du fortsätter jobba med den.

Mvh / Richard


Jag har ett par frågor: 1. Är det någon stor skillnad mellan den sydkoreanska imoogin och den kinesiska draken?
2. Vad vet du om Irys ursprung?
3. Är Irys en hona?
4. Finns det en "King Gyaos" i hela gyaosflocken?

/ Olle Eriksson, 14 år från Karskulla Stentorpet 22

Hej, Olle!

1. Det är igentligen ingen större skillnad. Imoogi-draken kommer från den kinesiska draken. De ser i stort sett likadana ut och vaktar bägge en magisk pärla.

2. Irys är ju fiendemonstret i "Gamera 3". Irys kläcktes ur ett ägg som hittades i ett litet, underjordiskt tempel av skolflickan Ayana. Hos henne växer Irys sakta upp. Ayana hoppas på att den vuxna Irys ska kunna hämnas på Gamera som råkade döda hennes katt när han plöjde genom hennes stad. Men Irys visar sig vara ett värre monster än Gamera och slukar Ayanas familj. Hon själv blir inpackad i en sorts kokong. Då hon befrias och den mystiska länk hon haft mellan sig och Irys bryts, växer Irys till skyskrape-storlek. Irys slåss sedan mot Gamera och förlorar så småningom. Det är oklart vad Irys egentligen är. En person i filmen säger att det underjordiska templet där Anya hittar ägget är en plats där en kinesisk demon hålls fången.

3. Det blir aldrig avslöjat vilket kön Irys tillhör.

4. Det finns ingen egentlig "King Gyaos". Det verkar som om den största medlemmen i en flock blir ledaren.

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB