Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


Vad e de Inte man ska fråga till Anden i glaset?? Jag vet många som har spelat detta men ingen av dom vägrar svara på mina frågor... E de verkligen sant att de finns en ande?? För man vet jue aldrig ^^

/ Madeleine, 18 år från Eslöv

Hej, Madeleine!

Jag tycker inte man ska "leka" anden i glaset överhuvudtaget, eftersom det finns människor som mått dåligt av det. Men man kan väl säga att man nog inte ska fråga om sånt som rör en själv. Jag vet inte hur anden i glaset funkar -om det finns en ande närvarande eller om de som är med på leken påverkar varandra. Jag vet bara att det ibland har blivit otrevligt.

Mvh / Richard


Hej jag undrar hur du vet så mycket om monster? Är detta ditt riktiga jobb elr har du ett annat jobb oxå!

/ Raffe, 11 år från stockholm

Hej, Raffe!

Jag är väldigt intresserad av monster och läser mycket om dem. Mitt riktiga jobb går ut på att skapa innehåll till sidan Unga Fakta, så att sitta i Panelen och svara på frågor är en del av det jobbet.

Mvh / Richard


hej Richard.

vet du nån hemmsida om loch ness monstret och kraken?

/ anton, 12 år från kramfors

Hej, Anton!

Unga Faktas Mysterieämne berättar en hel del om Loch Ness-odjuret:

http://www.ungafakta.se/mysterier/

I vårt bestiarium finns ett faktablad om Kraken som du kan skriva ut och spara:

http://www.ungafakta.se/pyssel/skapa/samlarbilder/

Här är en sida till om Kraken:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kraken

Mvh / Richard


Hej! det är jag igen vad jag har hört så är en del av andra och första delen av sagan om ringen inspelad i Skottland.
Ville bara säga det!

/ Seraphina, 10 år från stockholm

Hej, Seraphina!

I specialutgåvan av de tre filmerna berättar man mycket i dokumentärfilmer om var filmerna är inspelade. Då talar man bara om platser på Nya Zeeland. Om du får en chans att se dessa dokumentärer (extramaterial på DVDerna) så gör det. De visar hur de gjort kläder, miljöer, vapen, masker och allt, allt annat.

Mvh / Richard


Hej Richard.

Villket program använder ni till att göra alla bilder ?

/ Anton, 12 år från Halmstad

Hej, Anton!

Jag tecknar alla bilder för hand och färglägger dem ibland med akvarellfärger. Sedan scannar jag in bilderna genom Photoshop, och färglägger oftast dem där också.

Mvh / Richard


Hej!
Jag skriver en massa spökhistorier och annat sånt där och jag tror på varulvar och vampyrer.
(Jag tecknar sånt också.)
Jag har en fråga med det här om vampyrer.
Jag såg nyss en film om vampyrer som heter "En vampyrs bekännelser"
dom vampyrerna bryr sig inte om kors,vitlök och speglar och sånt!
Det är nog olika sorter men en då!
Och en fråga till tror du på spöken monster och sånt?? okej en fråga till:
Gillar du sagan om ringen? Själv gillar jag dom och jag har varit i Skottland och sätt inspelningsplatserna.
Det var fint där!

/ Seffi, 10 år från stockholm

Hej, Seffi!

Kul att du skriver och tecknar! Det gör ju jag också.
I filmen (och boken) "En vampyrs bekännelser" är det väl egentligen bara några saker som vampyrerna inte klarar av; Eld, solsken och kraftigt våld, som att få huvudet avhugget. Dessutom verkar det som om vampyrerna har lite olika krafter från person till person. Jag tycker det är lite spännande att vampyrerna inte vet så mycket om sig själva -varför de har sina krafter, vad som händer när de dör, hur många vampyrer det finns och så vidare.

Om spöken och monster: Jag tror på att det kan finnas energier som döda människor lämnat efter sig, och att det är dessa vi kallar "andar". Jag tror också på att "monster" som Bigfoot och Loch Ness-odjuret kan finnas på riktigt, men att de är antingen okända djur eller djur man trott vara utdöda.

Jag har också varit i Skottland en gång och besökte då sjön Loch Ness (fast jag såg inget odjur). Men vad jag vet har man inte spelat in något av Sagan om Ringen-filmerna i Skottland utan bara på Nya Zeeland. Jag gillar Sagan om Ringen-filmerna jättemycket och jag har också läst böckerna några gånger.

Mvh / Richard


Hej Richard har 2 frågor om kraken :D

1:Har kraken funnits på rikitgt?2:Var fanns kraken

PS:Kan du beräta lite om kraken så vore du snäll :)

/ Anton, 12 år från halmstad

Hej, Anton!

1:Har kraken funnits på rikitgt?

Både ja och nej! Kraken i sagorna är ett monster med en massa fångstarmar, vars kropp är så enorm att han ser ut som en ö när han ligger och flyter vid ytan. Ett sådant monster har aldrig funnits. Däremot verkar det som om "kraken" ibland har varit ett namn på riktigt stora bläckfiskar som sjömän har sett. Den tioarmade jättebläckfisken finns på riktigt. Man har hittat den i magen på kaskelottvalar och senaste åren har man också lyckats filma jättebläckfiskar. Stora åttaarmade bläckfiskar kallas ibland för "krakar" också.


2:Var fanns kraken

Sagornas Kraken fanns utanför Norges kust. det var där fiskare och andra sjömän kunde se den och dess långa armar ligga och flyta på havsytan. När kraken låg vid ytan sov den. Ibland kunde den sova så länge att det började växa träd och buskar på dess berglika rygg. En vanlig historia om Kraken handlar om hur ett fartyg ankrar vid en liten främmande ö. Sjömännen går iland och startar en lägereld. Då sjunker plötsligt ön och sjömännen förstår att de klivit iland på Krakens rygg. När de tände elden vaknade monstret och simmade iväg.
I J R R Tolkiens sagovärld har också Kraken funnits. Det är antagligen en ättling till detta monster som kallas "Väktaren i vattnet" och anfaller ringens brödraskap utanför Morias portar i "Sagan om ringen". I hobernas sagor berättas om ett annat jättehavsmonster, Fastitocalon, en sköldpadda som är så stor att han ser ut som en ö.

Mvh / Richard


Det skulle vara jättekul om ni kunde göra en sida och sånt om religon. Gillar det jättemycket!

/ Chrille, 13 år från Borås

Hej, Chrille!

Vi kanske gör en sådan sida någon gång i framtiden, men det är ju ett väldigt stort ämne!

Mvh / Richard


Hej Richard. Jag har haft lite heta diskussioner med mina kompisar om vampyrer verkligen kan gå ut i solsken. För i t.ex. Twilight kan de det... men i andra vampyrfilmer brinner de liksom upp. Är det olika för olika vampyrer eller är det fel i Twilight (som mina kompisar påstår). Jag skulle vara väldigt tacksam med svar, så jag kan äga mina vänner... haha!

/ Rufus, 15 år från Kungsängen

Hej, Rufus!

Om man går till folktrons vampyrer sägs det bara att vampyrer är starkast på natten. Det betyder att de visst kan gå ut på dagen, fast de är svaga då (eller åtminstone inte starkare än människor). I Bram Stokers roman Dracula kan vampyrerna gå omkring i dagsljus, men de föredrar nätterna, eftersom de då är i sin fulla kraft. Det finns till och med en dagljusvampyr från Ryssland som är starkast på dagen.

Myten om att solljus utplånar dem verkar ha sitt ursprung i filmer. Första gången man ser detta är i gamla Nosferatu (1922). Då löses vampyren upp i tomma intet av solens strålar. I Return of the Vampire (1944) smälter vampyren i solen och i I Draculas Klor (1958) flagnar Draculas hud av och han förvandlas sakta till aska.

Jag tycker att vampyrens svaghet mot solen är en effektiv del av myten. De svenska trollen tål ju inte heller solsken och spricker eller förvandlas till sten. På samma sätt visar vampyrens svaghet mot solen att de verkligen är mörkrets varelser. Men man kan ju använda vampyrerna, deras svagheter och styrkor precis hur man vill när man berättar en historia.

Mvh / Richard


Hej

i Tolkiens sagan om Ringen hur skapade dom Orcherna och Urukerna?

också från vilket land kommer Tolkien?

/ David, 14 år från Norrland

Hej, David!

I den fjärran forntiden, långt innan Sauron blev mörkrets herre i Midgård var han tjänare åt en ännu mäktigare ond ande, Melkor -senare kallad Morgoth av alverna. Melkor fångade in alver och i sitt fäste Angband kastade han ned dem i Utumnos hålor där de torterades och förvreds till de varelser som kom att kallas orcher. Melkor var nämligen oförmögen att själv skapa något. Han kunde bara förvrida sånt som redan skapats av de andra, mäktigare andarna.

Uruk-haierna var orcher som Suron förädlade. De var större och starkare än vanliga orcher och var inte rädda för solen. Trollkarlen Saruman odlade fram sina egna uruk-haier, som sades vara ännu mäktigare. Enten Lavskägge spekulerar i om Sauruman kan ha blandat orcher med människor för att få fram en ännu starkare ras.

Tolkien bodde och arbetade i Oxford, England, men var född i Sydafrika.

Mvh / Richard


Hej på dig! Jag undrar om man kan räkna in Mairlyn manson räknas in som monster. Jag menar; kolla hur de ser ut O___O*glor som en galning*.

/ E.A, 11 år från nordpolen

Hej, E. A!

Jag tror inte att Marilyn Manson ska föreställa något monster. Men han är en riktigt skum figur.

Mvh / Richard


tjena! det va ett tag sen! det är så att jag tänkte göra en manga-serie om en magikerlärling och så. i hans mästares hus bor mästarens andetjänare som gör allt tråkigt arbete som att diska och laga mat och så, som en sån där hustomte. jag har suttit och skissat på denne figur i ett halvår ungefär utan framgång... så -till saken: var kan jag hitta inspiration till figuren?
och så en sak till. berätta om japanska oni-demoner!
tack på förhand!

PS: leta efter serien "Vincent" i bokhandlarna. det kan ta några år innan den blir färdig men ändå : )

/ Kjell Kriminell, 13 år från sverige

Hej, Kjell!

Låter som ett ambitiöst projekt! Jag lovar att hålla ögonen öppna efter resultatet.

För inspiration till andetjänare: Kolla in vårt ämne Naturväsen på Unga Fakta. Där finns en massa exempel på olika väsen som tjänar människor. Plocka de bitar du tycker är intressanta och skapa din egen figur.

Oni-demoner är ungefär som jättarna i våra folksagor. De är stora, elaka, dumma monster som äter människor. Det finns motsvarigheter i andra mytologier också. I samernas folktro finns Stalon, på Brittiska öarna finns ogrer, på Island finns Illser, osv.

Mvh / Richard


skulle bara fråga: Är det några fler heta veta på gång?:) dom är verkligen roliga att läsa!/mvh Jl

/ ??, 12 år från ?

Hej, ??!

Just nu är det inga fler på gång. Men det kanske blir så småningom. Kul att du gillar dem!

Mvh / Richard


Vilka Programm använde du då du gjorde Goblin Wood?=) tacksam för svar!

/ ??, 12 år från ?

Hej, ??!

Jag har klippt filmen på Adobe Premier Elements. Dockorna är animerade i StopMotionPro. Dockor och film är ihopklippt i After Effects. Elden som flugmonstret sprutar är inhandlat på detinationfilms.com, där man kan köpa färdigfilmade explosioner, eld, rök och annat pang-pang till sina filmer.

Mvh / Richard


Läste en bok som hette "det Okända" och det var en ritad bild som var en diamant av något slag eller något som slog ner i vattnet..minns inte riktigt men det stog att det var Richard svennson som hade ritad den, Var det du må man fråga?:D

/ erik, 15 år från byske

Hej, Erik!

Japp, det är jag som gjort den bilden. Jag arbetar ofta med Clas Svahn, som skrivit i den boken och som är journalist på Dagens Nyheter och ordförande i Riksorganisationen UFO-Sverige. Deras tidning UFO-aktuellt utkommer fyra gånger om året och där skriver jag artiklar om mystiska varelser som folk säger sig ha sett. Kolla gärna upp dem på ufo.se

Mvh / Richard


vilket år ställdes den första frågan här?:D

/ kalle, 12 år från sundsvall

Hej, Kalle!

Puuuh! Det kommer jag inte ihåg faktiskt. Det var flera år sedan nu.

Mvh / Richard


Vilken är den första Scräck filmen?

/ ?, 13 år från skellefteå

Hej, ?!

"Djävulens slott" från 1886 räknas som den första skräckfilmen. Den gjordes av fransmannen Georges Melies och är bara två minuter lång. I filmen flyger en jättefladdermus in genom fönstret på ett slott. Fladdermusen förvandlas till djävulen och sen dyker också andra läskiga figurer upp.

Mvh / Richard


Hej!
Jag undrar om du kan historien om Atlantis eller vet någon sida om Atlantis.
Jag har nämligen en massa böcker hemma utan bilder.


P.S. Tror du på Atlantis?

/ Hejje, 11 år från Mölndal

Hej, Hejje!

Om du går in på Mysterie-ämnet på Unga Fakta så finns det en avdelning som heter Platser / Personer. Under platser hittar du fakta med bilder om Atlantis.

http://www.ungafakta.se/mysterier/

Mvh / Richard


hej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jag har några frågor till dig
var kommer du ifrån? var är du född? hur många år är du?? vad gör du på din fritid? hur många jobb har du? vad jobbar du med?? var bor du ? vilket är dit favorit land? om du fick mutant era ihop en massa djur hur skulle det se ut ?????? finns det något du skulle vilja åka till mest i världen?
PUH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det var NOG allt:

/ sebvir , 12 år från lund

Hej, Sebvir!

Det var många frågor (med många frågetecken)! Jag kommer från Blekinge i södra Sverige. Jag är född 1974. Jag är alltså 35 år. På min fritid gör jag film med mina vänner. Jag jobbar med Unga Fakta, men tecknar också bilder till böcker och tidningar och ibland gör jag prylar till TV och teater. Jag bor i ett stort blått hus i Bräkne-Hoby i Blekinge. Jag gillar nog Sverige bäst, men tyckter mycket om Skottland också. Jag skulle nog strunta i att mutera ihop djur. Jag gillar dem som de är. Jag skulle vilja besöka Nya Zeeland och kolla på alla platserna där de spelade in Sagan om Ringen-filmerna.

Mvh / Richard


Varför behöver vampyrer blod

/ tudor, 10 år från karlshamn

Hej, Tudor!

Blod är all den föda som vampyrer kan ta del av. De tål inte vatten eller mat längre. Blodet ger dem den näring de behöver för att leva och blodet gör deras kroppar mjuka och rörliga igen. Om en vampyr inte får blod på en vecka blir den blek, torr och stel som ett lik igen. Sedan förvandlas den till damm.

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB