Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


Hej richard. Hur gör man för att prenumunera på lone animators bloggen. Jag har ochså en blog på den där hemsidan blogger.com. http://denlillapalentologen.blogspot.com/ Och jag vill att du tittar på min blogg.

/ joel, 10 år från gammel sträng

Hej, Joel!

Jag kollade in din blogg och tycker att den är jättebra! Jag är nu prenumerant på den.

Om du går in på min blogg och kollar längst upp till vänster, så hittar du ordet "Follow". Klicka på det, så ska det komma upp en ruta där du kan välja att prenumerera. Längst ner i den rutan finns två knappar, den blå "Cancel" och den oranga "Follow". Då klickar du "Follow." Sen ska det vara klart!

Mvh / Richard


Hej Richard!
Jo, jag skulle vilja föreslå 2 filmer till "B-filmerna anfaller!". En skulle vara "From hell it came" och den andra skulle vara "The Cyclops".

/ Victor, 13 år från Askersund

Hej, Victor!

Tack för tipset! Jag har faktiskt funderat på att ha med bägge dessa filmer och jag har också grunnat på om man skulle skriva artiklar om Paul Blaisdell, som gjorde monsterkostymen till "From Hell it Came" och Bert I. Gordon, som gjorde "The Cyclops" och hade pippi på att göra filmer om jättedjur. Bägge dessa killar är intressanta och spelar viktiga roller i monsterfilmens historia.

Mvh / Richard


Kan man äta ett erisäpple/stridsäpple?

SJ har en grekisk guds atribut som symbol, vems?

/ .

Hej!

Jag tror att erisäpplet skulle vara jobbigt att äta, eftersom det var gjort av guld. I grekisk mytologi gav grälets gudinna Eris äpplet till gudinnorna Hera, Atena och Afrodite som pris om de kunde enas om vem som var vackrast. De kunde de inte, så klart.
Sedan har "erisäpple" kommit att betyda något som folk grälar om eller inte kan enas om.

SJ har ju sina vingar, så jag gissar på Hermes, eller Merkurius (på latin). Men det fanns ju ett gäng gudafigurer med vingar som symboliserar snabbhet, Iris, till exempel.

Mvh / Richard


1. Är Herakles samma som Herkules eller är det två olika personer?

2. I grekisk mytologi så hittar jag inget om sparta. Eller har jag sett fel?

/ Simon, 11 år

Hej, Simon!

1. Ja, Herakles och Herkules är samme hjälte, med samma äventyr. Herkules är den svenska versionen av det latinska Hercules, som antikens romare kallade honom.

2. Jag kan inte komma på någon saga som handlar direkt om Sparta, men tvillingarna Kastor och Polydeukes var spartaner.

Mvh / Richard


hej finns det MONSTEEEEEEEEEER

/ anna, 12 år från sverige

Hej, Anna!

Nej, vad jag vet finns de inteeeeeeee! (Utom på film och i böcker)

Mvh / Richard


vet du nån satanistisk ritual?

/ zacke, 11 år från asarum

Hej, Zacke!

Nej, det gör jag inte och gjorde jag det skulle jag inte avslöja den. Folk kan nämligen få konstiga idéer i huvudet och göra all möjliga dumheter.

Mvh / Richard


går det att ta bort medlemskapet på monsterklubben?
vill inte ha nyhetsbrevet längre...

/ Alexander, 12 år från västra götaland

Hej, Alexander!

Det borde vi kunna fixa. Jag ska prata med vår tekniker Krille och be honom titta på det. Kan du maila din e-postadress till info@ungafakta.se, så ordnar vi det.

Mvh / Richard


1.Vilken är världens längsta Skräckfilm?:)
2.Kommer det att komma en expert inom ämnet Egypten?:)
/MvH EliMax3r

/ Elimax3r, 14 år från Västerbotten

Hej, Elimax3r!

1: Jag vet faktiskt inte exakt. Skräckfilmer brukar alltid vara ganska korta, typ 90 minuter eller mindre. Men de senaste tio åren har filmer på 2 timmar blivit vanligare. Jag skulle säga att de längsta skräckfilmerna är miniserier från TV, som klippts ihop till filmer för att släppas på DVD, som till exempel Stephen Kings "Det" (192 minuter).

Däremot vet jag vilken skräckfilm som har den längsta titeln: "Night of the Day of the Dawn of the Son of the Bride of the Return of the Revenge of the Terror of the Attack of the Evil, Mutant, Alien, Flesh Eating, Hellbound, Zombified Living Dead Part 2: In Shocking 2-D" (1991). Den kortaste borde vara "Q" (1982).

2: Jag tror det blir svårt att hitta en Egypten-expert, tyvärr.

Mvh / Richard


Hej!

Jag vet ju att du inte tror på vampyrer och så för det har du ju sagt i MÅNGA svar på frågor. Men nu vet jag inte om du vet detta men man kan ju alltid fråga! :)

Jo, jag såg i en tidning där det stod att "Under sen medeltid dömdes flera människor till döden anklagade för att vara Varulvar" Jag undrar om det var några som också anklagades för att vara vampyrer? I så fall vad fick dom för straff? Och förresten jag såg att du hade skrivit om någon sjukdom man fick blek hud eller nåt sånt. Skulle bara säga att det låter lite läskigt.
Hoppas du svarar! /Cajsa

/ Cajsa, 11 år från Ystad

Hej, Cajsa!

Jag kan faktiskt inte komma på att någon dömts för att ha varit en vampyr under medeltiden. Vampyren ansågs ju vara ett lik som animerats av onda krafter. Därför var de inte längre människor, som kunde dömas och straffas. Vampyrer avlivades på plats, för att släppa ut den onda anden och ge den döda kroppen frid igen.

Varulvar, däremot, ansågs i allra högsta grad vara levande människor. De flesta antogs vara personer som frivilligt valt att bli varulvar och därför inte alls offer för olyckliga omständigheter, som de nästan alltid är på film.

Under 1900-talet har flera människor som dömts för mord kallats "vampyrer" av media, just för att de varit så blodtörstiga. Men det har vid dessa tillfällen handlat om seriemördare och inga som domstolen trott varit riktiga vampyrer.

Det finns en modern teori om att de människor som led av Erytropoietisk protoporfyri kanske troddes vara vampyrer. Sjukdomen gjorde huden känslig för solljus och torkade ut den. Därför kunde de sjuka aldrig gå ut och blev väldigt bleka. Idag finn det behandling för protoporfyri.

Mvh / Richard


Hej Masters of Horror - Imprint tänker jag på är den baserad på en bok??

/ Zacke, 11 år från asarum

Hej, Zacke!

Jo; Masters of Horror-"Imprint" är delvis baserad på en traditionell japansk spökhistoria. Berättelsen har en struktur som är populär i Asien och Mellanöstern, nämligen att någon i historien börjar berätta en annan historia, sedan kommer man i slutet tillbaka till originalhistorien. Regissören Takashi Miike är känd för att göra extremt otäcka filmer, men ändå med en stor nypa svart humor. Han har gjort åtminstone en annan film som bygger på japanska spökhistorier och japansk folktro -"The Great Yokai War", som vi berättat om i Monsterklubben.

När "Imprint" var färdig tyckte TV-bolaget Showtime att avsnittet var så läskigt att de aldrig sände det. Men det har släppts på DVD och ingår nu, tror jag, i en DVD-samling.

Mvh / Richard


finns det baitan.du vet en stor mänisko liknade fladdermus.

/ cessil, 10 år från svergie

Hej, Cessil!

Nej, det finns inget sånt monster på riktigt, som tur är. Fast i vissa delar av världen tror folk fortfarande på dem.

Mvh / Richard


är Imprint braserad på en bok o vad heter den i såfall

/ zacke, 11 år från asarum

Hej, Zacke!

Vilken "Imprint" tänker du på? det finns lite olika filmer som heter det.

Mvh / Richard


Hej Richard är den satanistiska bibeln i en serie o i såfall vilka ingår i serien? MVH zacke

/ zacke, 11 år från asarum

Hej, Zacke!

Nej, "The Satanic Bible" är bara en bok, skriven på 1960-talet av Anton LaVey.

Mvh / Richard


När kommer nr 5 av Monsterklubben?

/ Robert Wibeck, 12 år från Mölndal

Hej, Robert!

Nästa Monsterklubben kommer förhoppningsvis ut imorgon.

Mvh / Richard


hej richard vet du nån stans man kan köpa Den Satanistiska Bibeln

/ zacke, 11 år från asarum

Hej, Zacke!

Du tänker på den som är skriven av Anton LaVey? Jag tror inte den går att hitta i Sverige och iallafall inte på svenska. Jag har faktiskt läst den. Den innehåller olika texter av LaVey som handlar om hans syn på livet och religion i allmänhet. Det finns också beskrivningar på olika ritualer. Man ska komma ihåg att LaVey själv inte trodde på Gud eller djävulen, utan använde figuren Satan som en symbol för en viss typ av leverne som han förespråkade. Det finns ingenting om våld eller offer i boken, vilket kanske många tror.

Mvh / Richard


Hej! richard!!!!!!!!!! kan ni ta upp ett fakta ämne som heter (monstrens tid) ochså är det livet före dinosauriena ssssssssnnnnnnnnnnnääääääääääällllllllllllllllllaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mvh/joel

/ joel, 9 år från gammel sträng

Hej, Joel!

Innan oktober kommer vi att göra studiemedel med pyssel och en hel del bilder om livets utveckling. Då tar vi så klart med livet både innan och efter dinosaurierna. Men vi gör nog inget nytt faktaämne om det.

Mvh / Richard


hur kom alla monster på godzilla final wars

/ william karlsson, 11 år från kalmar

Hej, William!

Ja, visst är det märkligt! Det var ju filmbolaget Toho som ville ha med alla dessa monster och därför skrevs de in i handlingen, fast det verkar föga troligt att det skulle finnas så många jättemonster på jorden samtidigt. I filmen är det ju elaka utomjordingar som väcker upp dem och skickar dem mot Godzilla.

Mvh / Richard


http://www.ungafakta.se/tv/?program=ronnflojt är deta din röst som kommer i filmen????????????????????????? den låter lite skånsk jag pratar helsinge spåk

/ joel, 9 år från joel.herman@hotmail.com

Hej, Joel!

Nej, det är inte jag som pratar där. Det är väl Gunnar som gör flöjten och Gunnar kommer från Blekinge (bredvid Skåne).

Mvh / Richard


Hej! jag har en fraga. om du hade fatt tillatelse att gora en
1 godzilla film
2 gamera film
3 king kong film
4 jason film
5 halloween film
och en
6 elm street film
vad hade dessa handlat om och vilka monster hade dykt upp.

/ Angry Kaiju Nerd, 13 år från tibro

Hej, Angry!

Jag gör nog helst filmer med mina egna figurer, men det finns en bok som heter "Kong: King of Skull Island" som är väldigt bra. Den skulle jag kunna tänka mig att filma. Det sägs förresten att en filmversion av den redan är på väg.

Mvh / Richard


Hej Richard!
Jag och mina kompisar har tänkt att göra en skräckfilm. Kortfattad beskrivning: Den ska handla om en kille vars föräldrar blir mördade och att han sedan springer till sin kusin och sover över där. Men det han inte vet är kusinen är mördaren. Johan (killen) lyckas fly undan ett knivhugg och springer ut i skogen. Kusinen hinner ikapp och lyckas mörda honom. Sedan visas det varför och hur föräldrarna och Johan mördats.
Har du några tips om hur man kan göra filmen riktigt läskig med specialeffekter men ändå få det att se verkligt ut?

P.S. Vilket program använder du för att göra film?

/ Henrik Wangsten, 12 år från Mölndal

Hej, Henrik!

Det låter som en bra idé -det är faktiskt väldigt kul och lärorikt att göra film.

Man kan ju använda fuskblod som man köper, till exempel från eksons.se. Man kan också göra eget fuskblod. Vi har ett recept på vår pysselsida:
http://www.ungafakta.se/pyssel/tips/vampyrblod/

Tänk bara på att all sorts fuskblod är så gott som omöjligt att tvätta bort från kläder, möbler, trägolv, mm. Så planera bra i förväg hur ni ska använda det.

Vill ni göra läskiga sår kan ni doppa tunna bomullsremsor i sirap och lägga på huden. Rugga upp bomullen och färga sedan med fuskblodet. Använd inte för mycket sirap. Är sirapen för rinning så vänta med att bloda ner bomullen tills sirapen blivit klibbigare.

Annars tycker jag att en bra skräckis ligger i hur den berättas. Titta helt enkelt på bra skräckfilmer och kolla hur fiimskaparna fått fram rysningarna. I de flesta fall handlar det om bra klippning, musik och ljudeffekter.

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB