Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


vilket monster tycker du om

/ Nikan, 9 år från Sverige

Hej, Nikan!
Mitt favoritmonster är jätteapan Kong, men jag gillar också de japanska filmerna om den jättelika eldsprutande sköldpaddan Gamera. Jag gillar stora monster, antar jag!
Mvh / Richard


Hej!
Fanns det vampyrer i svergie

/ elin, 10 år från göteborg

Hej Elin!
Det finns en sägen från Arild i Skåne som berättar om en vampyr, en främling som flöt iland i en kista efter ett skeppsbrott. Han verkade vara död, men syntes senare smyga omkring på nätterna. Vampyren sög blod från befolkningen i Arild, tills en båtsman som visste hur man tar kål på vampyrer dödade monstret genom att nagla fast honom i kistan med en vass påle.
Mvh / Richard


finns djävulen?

/ Liam, 8 år från sverge

Hej Liam!
Det är nog upp till var och en att bestämma. Jag tror inte djävulen finns, men jag tror inte heller på den kristne guden. Man måste liksom tro på bägge -tror man inte på den ena, kan heller inte den andra finnas.
Mvh / Richard


Jag har en hyfsat simpel fråga. Är en terminator ett monster, eller måste ett monster vara biologiskt?^^
Undrade bara:)

/ Harald, 16 år

Hej, Harald!
Man kan nog tycka att terminatorn är ett monster, precis som Frankensteins konstgjorde man är ett monster. Det finns många andra exempel på robotar och konstgjorda varelser som är monster, till exempel den levande lerstatyn Golem ur den judiska folktron.
Mvh / Richard


varför händer det inget nytt på unga fakta

/ ghjkuytrtghgy, 99 år från dfghjuytre

Hej ghjkuytrtghgy!
Just nu har vi inga pengar att driva Unga Fakta, men vi tycker ändå det är bättre att låta sidan vara uppe än att stänga den.
Mvh / Richard


Varför var det på 1500-talet farligt att säga att vissa djurarter kan ha dött ut tidigare i historien?

/ Amanda, 14 år från Sverige

Hej, Amanda!
Jag vet inte riktigt vad du tänker på. Menar du dinosaurier, mammutar och liknande?
I historien har det ibland varit farligt att utmana den bild av jordens historia som Bibelns gamla testamente berättar om, till exempel att jorden är äldre än några tusen år, att det är naturen själv som utvecklar djur och växter och inte Gud, och så vidare.
Mvh I Richard


hejsan jag undrar om hur många monster myter som finns och vilket är det största? /Med vänlig hälsning filip

/ filip, 10 år från sverige

Hej Filip!

Det finns så många monstermyter att de nog är omöjliga att räkna. Myter om drakar, vampyrer och skepnadsskiftare (till exempel varulvar) verkar vara de mest populära.

Mvh / Richard


Hej. Jag undrar om jag måste sälja min själ för att bli en varulv? för jag gör vadsomhelst för att bli en varulv.. vad kan jag göra?

/ potatis.P.S heter inte potatis egentligen. ^

/ potatis, 12 år från borås

Hej potatis!

Det finns många sätt att bli varulv, varav att sälja sin själ till Fan bara är ett av dem.
Vanligast är att bli biten av en annan varulv. Man kan också vara född på julafton, ha ätit kött från ett djur som dödats av en varg, druckit vatten från ett vargfotspår eller gjort sig en magisk gördel av vargskinn.
Nu är det ju förstås så att varulvar inte tycks existera, så det är rätt meningslöst att prova någon av dessa metoder :)

Mvh / Richard


finns det några fler museum i svergie som har dinosaurier

/ jrrhju56

Hej jrrhju56!

På vårt dinosaurieämne tror jag vi har en lista på svenska museer med dinosaurier. Nu finns också en utställning i Bromölla i Skåne om de djur som levde i havet under dinosauriernas tid, som plesiosaurer och mosasaurer.

Mvh / Richard


Hejsan Richard!
Jag kollade på en trailer för en vecka sedan, den handlade om en tjej som blev mobbad med hade telekinesisk krafter. Jag sökte på telekinesi på wikipedia och där stod det att det funnits en som hade det. Det var en man som hette Uri Geller, först använde han tankekraft på skedar. Och då är min fråga, finns det människor i världen som har dessa gåvor?

/ Willy, 11 år från Oskarshamn

Hej Willy!
Telekinesi är inte vetenskapligt bevisat och Uri Geller har blivit avslöjad som en illusionist och bluffmakare, något han på senare år också erkänt.
Vi vet dock att människohjärnan är till stora delar oanvänd. Det finns mycket av vår hjärna som vi inte vet något om och kanske telekinesi och telepati (tankeöverföring) är en helt naturlig del av vårt sinne. Fast vi har inte börjat använda hjärnan på det sättet än.
Mvh / Richard


Hej richard!

1. Kan du skicka nå länkar från dom sidor du köper dina (Kajiu) saker ifrån ?

2. vet du nån bra sida man kan köpa KingKong saker ? utom eBay och Tradera?

3. vad har hänt med Monsterklubben? den har vart på is ett långt tag

Mvh Joel eller Burgald på DeviantART

/ Joel björk, 13 år från gammelsträng

Hej Joel!

1. och 2. Du kan nå mig på loneanimator@gmail.com, så ska jag maila lite tips på var man kan hitta kaiju och Kong-prylar. De är dock oftast inte så billiga!

3. Eftersom det inte finns någon personal som arbetar med Unga Fakta just nu ligger även Monsterklubben nere. Men jag funderar på att starta upp Monsterklubben igen som en blogg eller egen hemsida.

Mvh / Richard


min mamma har sett en mystisk grej som hon berättade om hon sa att hon hade sett en grej som var stålfärgad och ca 50 gånger 50cm stor hon sa att hon såg att den hade detaljer men hon såg inte vad typ som kameror eller små lampor sa hon mamma sa att den var fyrkantig och flög ganska nära mamma har också sagt att hon hade läst någon stans att forskare hade hittat 2 planeter som liknade jorden med vatten och sånt men hon vet inte om de hade syre skulle deta "UFO" kunna komma där ifrån? och är det ett ufo tror du?

/ 3an, 11 år från jkpg

Hej 3an!

Det är ingen tvekan om att din mamma sett ett UFO, men i det här fallet skulle det faktiskt ha kunnat vara en fjärrstyrd flygande övervakningskamera. Sedan några år tillbaka har man kunnat köpa sådana och det finns ett antal fall här i Sverige där folk har sett dessa kameror och blivit väldigt förvånade.
Din mamma skulle faktiskt kunna ta kontakt med Riksorganisationen UFO-Sverige, som jag är medlem i. Vi utreder fall där folk sett konstiga saker och försöker ta reda på vad som ligger bakom. Hon hittar oss på ufo.se
På senare år har astronomer hittat ett antal planeter som kan innehålla liv.Tyvärr kan ingen säga om det finns liv där eller hur det kan se ut, men det visar ju att jorden inte är en unik planet i universum.

Mvh / Richard


Hej Rickhard. Jag älskar myter om naturväsen & mystiska varelser.
Vilken varelse/väsen är det vanligaste i världen och vad är Samara?

/ Willy, 11 år

Hej Willy!

Jag gillar också myter och historier om gåtfulla varelser!
Jag tror den vanligaste övernaturliga varelsen i världen är spöket, tätt följd av vampyren eller naturandar som älvor, tomtar, näcken osv.
Samara är en flicka som spökar i "The Ring"-filmerna.

Mvh / Richard


Hej richard!

Det var et tag sedan men vet du nåt ställe i svergie man kan få tag
på Godzilla saker som figurer och sånt ? som Gigan,gamera och angilas ?

Mvh Joel eller Burgald på Deviantart

/ Joel , 13 år från svergie

Hej, Joel!

Jag köper mina Kaiju (jättemonster) prylar över nätet från utländska sidor. Ibland har jag köpt direkt från Asien. Jag har till exempel en nästan 40 cm hög plastmodell av Gamera som jag kunde köpa från Korea jättebilligt (även med frakten).
Här i Sverige är de japanska filmmonstren inte lika populära och därför är det inte så vanligt att de dyker upp som leksaker eller samlarsaker här. Jag har faktiskt inte hittat en enda återförsäljare. Ibland dyker det upp Godzilla-prylar på Tradera, så ta en titt där med jämna mellanrum.

Mvh / Richard


Varför biter vampyren i handleden på människor och inte vid halsen

/ anonym, 13 år från sverige

Hej, Anonym!
Vanligen biter vampyren faktiskt i halsen. Detta av två anledningar: Dels så sitter det en mycket viktig blodåder där, dels så ser det ut som vampyren kysser sitt offer, vilket liksom ger händelsen en ökad kuslighet. Vampyren ger sitt offer dödens kyss, skulle man kunna säga.

Den riktiga vampyren (vampyrfladdermusen) biter överallt där huden är tunn.

Mvh / Richard


Hej! för ett tag sedan frågade jag om en tv-serie med medusa tvillingar. Jag hittade den: Special unit 2. Den verkar väldigt dålig, men jag hittade den i alla fall.

/ sebvir, 16 år från lund

Hej, Sebvir!

Då klarade vi upp det! Tack för uppdateringen :)

Med vänlig hälsning / Richard


finns monster på riktigt eller är det bara gammal folk tro? och i såna fall vilka monster finns och vilka finns inte

/ tindra svalö, 10 år från billesholm

Hej, Tindra!

Det verkar inte som om det finns några monster på riktigt. För länge sedan började människan berätta historier om monster för att försöka förklara mystiska och okända saker som hände. Till exempel trodde man i medelhavet att vulkanen Etna var ett berg som en drake satt fången i.

Det pratas en hel del om nutida monster som Bigfoot eller Storsjöodjuret. Om dessa varelser finns tror jag de är djur man inte upptäckt än, eller kanske utdöda djur som fortfarande finns i vissa delar av världen. Då är de alltså djur och inga riktiga monster.

Med vänlig hälsning / Richard


finns monster på riktigt? is åfall vart? vilket land?

/ wilmer törnlund, 8 år från stöde

Hej, Wilmer!
Nej, det finns inga bevis för att monster finns på riktigt. Men i alla länder finns historier om monster. Människan har berättat om påhittade hemska saker så länge vi har funnits, för att försöka förstå mystiska och okända händelser i naturen och i våra liv.
Med vänlig hälsning /Richard


Hej jag vill veta om spöken verkligen finns eller om det är bara påhitt. som dom använde för att skrämma barn till att inte göra saker för i tiden

/ Isaac, 11 år från Sundsvall

Hej Isaac!
Spöken som går omkring i vita lakan, rasslar med kedjor och skrämmer barn tror jag inte alls på. Men det finns många människor som säger att de upplevt närheten från avlidna släktingar och vänner. Det har även jag gjort, men det var inte alls otäckt; tvärtom! Vad sådana upplevelser beror på har jag ingen aning om, men många tror att det är andar från döda människor som kommer på besök för att se hur vi levande har det.
Mvh / Richard


Tjenare Richard, Du känner säkert igen mig från min flickväns Felicias senaste frågor så nu tänkte jag ställa några frågor:
1:vem är exosisten?
2:vem är samara?
3:Finns det någon skillnad på dom 2?
4:Gör man såna monster på datam eller hur gör man?

Tacksam för svar/Adel

/ Adel Mekic , 14 år från Bosnien

Hej Adel!

1: En exorcist är en katolsk präst som med böner driver ut en demon som sägs ha tagit över en människas kropp. I andra religioner och kulturer finns liknande personer. Hos många naturfolk är det en schaman eller häxdoktor som driver ut onda andar.

2: Samara är ett spöke i den amerikanska filmen "The Ring" och dess uppföljare. I Japan kallas figuren Sadako. Hon har blivit berömd för att ansiktet göms bakom hennes långa svarta hår. Samara dyker upp på ett videoband, som visar hur hon kryper upp ur en brunn. Ofta kryper hon sedan ut ut TVn.

3: Samara och en exorcist har inget gemensamt alls.

4: Vet inte riktigt vad du menar. Funderar du på om spöken som Samara finns på datorn? Jag är rätt säker på att det inte gör det.

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB