Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


varför blev vampyrer och sånt så kända? och varför hjälper just kors mot dem?

/ Frida, 10 år från Karlstad

Hej, Frida!

Vissa monster blir ju mer populära än andra, till exempel varulvar och vampyrer. Riktigt vad det beror på vet jag inte, men det verkar som om de monster som liknar oss människor blir mest populära. Vampyrerna ryggar för kors och andra religiösa symboler eftersom de sägs representera ondska. Gamla tiders vampyrer var en demon som gömt sig i en död människas kropp. Alla symboler laddade med god kraft, till exempel ett kors, fick dem att må dåligt.

Mvh / Richard


nu är jag en vampyr. vet du någon bra hemsida för vampyrer?.meddelande. jag suger inte blod!

/ noel stenman, 6 år från mjölby

Hej, Noel!

Kolla in våran sida:

http://www.commersen.se/ungafakta/vampyr/intro/begin.html

Mvh / Richard


Hej!
Jag tror att jag har blivit helt KNÄPP!
(eller alla tycker det...)
Jag är sen länge lite besatt av magi och sånt,
men nu är jag bara LITE för mycket!
Jag vill vara en häxa(jag ÄR seriös!).
Jag har en massa mysko saker hemma och beter mej ganska konstigt ibland.
Alla tycker jag är helt utflippad!
Vad ska man göra om man tror att man är en häxa?
Säg inte att du kan sluta tro det eller nåt sånt!
För att vara en häxa är min dröm!
HJÄLP.

/ Elina, 12 år från stockholm

Hej, Elina!

En traditionell häxa är ju ond och offrar spädbarn till djävulen med mera. Ingen bra förebild. Nuförtiden finns det kvinnor (och män) som kallar sig häxor, men ägnar sig bara åt vad de kallar god magi, som healing och annat. Wicca är en ganska ny religion baserad på äldre tiders tro på magi, naturväsen och respekt mot naturen. Medlemmar av wicca kallar sig ibland häxor. Om du är nyfiken på vad wicca handlar om kan du läsa mer om det här:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Wicca

Och här:

http://www.wiccainfo.se/

Mvh / Richard


fins det vampyrer jag är rädd för det kan du je ett tips som gör at jag inte är mörkred

/ emil, 9 år från norköping

Hej, Emil!

Gå in på sidan 3 här i min lista med svar, så kommer du att hitta ett par svar på just en sån här fråga.

Mvh / Richard


Tror du på spöken??

/ Moa, 10 år från Boxholm

Hej, Moa!

Jag tror på att fenomenet "spöken" finns. Med det menar jag att folk ibland har upplevelser där de möter döda personer. Men vad det beror på vet jag inte -om det är själar man ser eller bara inbillning. Jag tror inte på Lilla spöket Laban-spöken som springer omkring i vita lakan.

Mvh / Richard


Jag skulle kunnna påstå att de flesta som skriver här är lite lätt dumma i huvet. Varför tror de på vamyrer?? Nu till en helt annan fråga
Jag vill bli Pippi Långstrump. Hur gör jag?

/ Linn , 17 år från Stockholm

Hej, Linn!

*Färga håret rött.
*Börja lyfta medelstor prickig häst 3ggr dagligen.
*Lägg undan en guldpeng i månaden.
*Gå en kurs i sjöröveri.
*Hitta två menlösa vänner som ställer upp på alla dina galna upptåg.
*Skaffa en sambo som heter Nilsson.

Det här är en bra början. Lycka till!

Mvh / Richard


jag står inför en identitetskris just nu....vi kommer från transylvanien och min släkt har ett rykte om sig att vara vampyrer....alla i min familj har långa hörntänder och min mormor och morfar dricker jämt något, som ser ut som blod, när jag besöker dem i transylvanien....ja hör hela tiden att vampyrer inte finns men tänk om dem gör det? ska jag inte tro på mig själv då? min mamma vill aldrig tala om vart vi kommer ifrån för hon säger att det hör till det förflutna! är jag en vampyr? jag har aldrig trott på dem men nu har jag börjat undersöka och min mormor säger at vi är! hon har inte heller låtsas hörntänder! jag bryr mig inte så mkt men det vore kul med ett svar

/ maharet, 15 år från stockholm

Hej, Maharet!

Ingen av de andra femtielva barnen som frågat om de är vampyrer har varit vampyrer, och troligen är inte du det heller. Så du kan andas ut.

Mvh / Richard


jag har tidigare sett att du tillkännagav ditt släkte med troll och ......typ jätte eller nått(kommer inte ihåg) men du tror inte på vampyrer!hur kommer det sig att du tydligen tror på troll och andra naturväsen men inte vampyrer? om du inte bara skojade förstås?!
undrade bara lite,hehehe

/ marta, 17 år från .......

Hej, Marta!

Min farmors farbror påstod hela livet att han var en bortbyting, dvs en trollunge som placerats hos människor. Han såg ut lite som ett troll också, men buskiga ögonbryn, stor näsa och stora ludna händer. Annars tror jag inte på troll, nej.

Mvh / Richard


jag skrev förrut och du sa att det fanns många vampyrrollspel i sverige...vilka?

/ ylva, 14 år från nynäshamn

Hej, Ylva!

Här har du en sida med info och länkar till föreningar.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Vampyr-lajv

Mvh / Richard


alver borde finnas på "naturväsen".

/ pontus börjesson, 11 år från nyneshamn

Hej, Pontus!

Det står om alver på "Naturväsen", fast inte just Tolkiens alver.

Mvh / Richard


hej på dig!!!! du kanske har sett roman polanskis film the fearless vampire killers? i den så heter greven inte dracula utan greve von krolock! varför det? jag menar, finns det andra kända grevar som liknade dracula?

/ heidi, 16 år från örebro

Hej, Heidi!

Japp, jag har sett The Fearless Vampire Killers och gillar den skarpt. Von Krolock är påhittad just för den här filmen. Jag antar att Polanski inte ville använda Dracula eftersom han är en så väldigt känd vampyr. Von Krolock liknar ju Dracula en del, men det finns också skillnader. Han har ju en homosexuell son t ex. Ferdy Maine, som spelade Von Krolock, spelade faktiskt Dracula i den suveräna tyska TV-versionen av boken "Frankensteins faster" SVT visade den på 80-talet, men den verkar vara omöjlig att få tag på. Maine spelade Dracula igen i den tyska komedin "Gebissen wurd noch nachts".

Mvh / Richard


vet du några vamyrnamn....i filmen van helsing så möter vi ju draculas "brides" med namnen aleera, verona och marishka...men jag undrar om du vet några andra....några gotiska namn

/ olivia, 14 år från ösmo

Hej, Olivia!

Vampyrer kan nog heta vad som helst, men om de har ovanliga namn låter det ju bättre på film och i böcker. Några andra vampyrer ur film, serier och böcker är Greve Saint-Germain, Louis, Lestat, Rutven, Varney, Morpheus, Greve Orlock, Greve Yorga, Greve Hagen, Carmilla, och Don Sebastian Villanueva.

Mvh / Richard


nu e det så att jag e väldigt interesserad av vampyrer....jag är ruten också8ett släkte från rumänien) jag undrar om vlad dracul fick några barn? om dem idag kanske har fått några biverkningar av det han höll på med. jag undrar ockå en sak om nutida vampyrer. det finns ju sådana som säger sig vara vampyrer och att dem tillhör en sorts sekt...jag undrar om du vet några sådana vampyr sekter eller organisationer. en sista fråga: kan man ärva vampyrism av sin anfäder( un. första frågan) skulle uppskatta om jag fick svar, tack på förhand=)

/ ylva, 14 år från nynäshamn

Hej, Ylva!

Den riktige Vlad Dracula hade en son som skulle ärva honom, med sedan hade han troligen okända barn med andra kvinnor. I serietidningen Dracula har han en vampyrdotter som heter Lillith, men hon står på det godas sida.

Jag känner inte till någon sekt som håller på med vampyrism (tack och lov). Däremot finns det vampyr-rollspel här och där i Sverige. Istället för att spela alver, orcher och annat spelar deltagarna olika typer av vampyrer.

I folktron kan vampyrer oftast inte få barn. Nya vampyrer "föds" genom att vanliga människor blir vampyrbitna. Varulvsförbannelser sägs dock kunna gå i arv från far till son.

Mvh / Richard


Jag vill bli en vampyr men du säger ju att det inte finns några. Men om det finns ett sätt; hur gör jag då?

/ noel stenman, 6 år från mjölby

Hej, Noel!

Töm huset på kors och vitlök och vänta på att en vampyr vill komma in. Då bjuder du in honom och blir biten. Lätt som en plätt.

Mvh / Richard


vad är spiira? Kram Maja

/ maja catre, 11 år från norrköping

Hej, Maja!

När man spirrar försöker man ta tonktakt med de dödas andar.

Mvh / Richard


kan du inte sätta fram hur man ritar vampyrer elr så?
jag skulle sätta in ett foto på en hemsida, men hittade inte mitt foto (jag är vampyr)

/ majsan, 18 år från hammenbög

Hej, Majsan!

Jag har aldrig hört att vampyrer är ena rackare på att slarva bort foton, men så är det kanske. Hur man ritar en vampyr: Rita en leende människa, och rita in ett par huggtänder. Om vampyren inte ler tror jag inte man ser tänderna.

Mvh / Richard


hej igen!
vi vill spirra, vi vet att de är farligt men vi har bestämt oss!
säg nu hur man gör!?

/ sandra&lina, 10 år från jelkatown

Hej, Sandra och Evelina!

Eftersom jag själv känner folk som mått dåligt av att "spirra" tänker jag inte hjälpa någon annan prova.

Mvh / Richard


hej! jag har 2 frågor & ett medelande 1: varför dödar jason voorhees folk? 2: varför heter fredagen den 13-e filmerna så som dom heter? medelande: monster finns faktist & dom faktist inte farliga. jag har tat reda på de för att alla mina kompisar är monster & jag är en magiker & jag har de vises sten mvh gabriel

/ gabriel lundin, 9 år från tibro

Hej, Gabriel!

1: Han är väl galen, antar jag.

2: Fredagen den 13:e anses ju vara årets värsta otursdag. Man kan nog inte ha mer otur än att bli ihjälhackad av en massmördare.

Mvh / Richard


Hej!Vilken skräckfilms replik eller scen har det gjorts mest parodier på?

/ robert berlin, 12 år från nya fågelsång

Hej, Robert!

Jag gissar att den mest parodierade skräckfilmsscenen är när mördaren i "Psycho" knivhugger en tjej i duschen. Just den scenen, med hur den är klippt och musiken, har det skojats med i många filmer och TV-program.

Mvh / Richard


hej! kan nästa tävling vara med alla filmerna med jason voorhees?

/ gabriel lundin, 9 år från tibro

Hej, Gabriel!

Om du menar att vi ska lotta ut Jason-filmerna, så lär det nog aldrig hända. De är lite för läskiga för de flesta barn.

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB