Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


Hej Richard jag vill ställa några frågor.....

1.vad handlar filmerna fredan den 13 om?

2.har du sett filmen van helsing? och i så fall rekomenderar du den då?

3.är "an american werewolf in london" bra och vad handlar den om

4.vad handlar filmen med chucky om du vet den där dockan

/ Anton Zetterlund, 12 år från kramfors

Hej, Anton!

1. Fredagen den 13-filmerna handlar om den tyste, starke massmördaren Jason som tar kål på ungdomar på sommarläger kring sjön Crystal Lake. Senare i filmserien dödas Jason, men återuppstår som en sorts zombie. En film utspelar sig på ett rymdskepp i framtiden, där han fått vissa kroppsdelar ersatta med mekaniska.

2. Det var många som inte gillade Van Helsing, men jag tyckte faktiskt den var helt OK. Se den gärna.

3. An American Werewolf in London är en väldigt bra skräckfilm, tycker jag. Den är också kul på sina ställen -och riktigt otäck ibland!

4. Filmerna om Chucky ("Child's Play") handlar om en mördare, vars medvetande blir flyttat till dockan Chucky. Effekterna med den talande, gående dockan är riktigt bra gjorda.

Mvh / Richard


har du sett nått monster nån hång????????♥☻☺♦

/ tora jones, 10 år från molkom

Hej, Tora!

Nej, jag har aldrig sett något monster i verkligheten (och det tycker jag är ganska skönt).

Mvh / Richard


om det inte ens finns några monster varför sejer alla att dom såg ett spöke i trädgården??

/ tora jones, 10 år från molkom

Hej, Tora!

Att se ett spöke eller att se ut som ett spöke är mer ett talesätt. Man liknar något ruskigt vid ett spöke eller ett monster, helt enkelt.

Mvh / Richard


Hej. Jag skulle vilja veta lite om Orthrus.
Och så undrar jag vad som kommer vara bestiariedjuret i nästa Monsterklubbentidning.
PS: Tack för senast.

/ Robert Wibeck, 11 år från Mölndal

Hej, Robert!

Orthrus, eller Ortros, var en tvåhövdad hund med ormar till svans. Han var bror till Kerberos, den trehövdade hunden som vaktade ingången till dödsriket. Ortros var vakthund år jätten Geryon och höll ett öga på hans boskap. Hjälten Herakles tionde stordåd gick ut på att hämta denna boskap och han dräpte både Geryon och Ortros i kamp med dessa.

Ortros står omnämnd i det antika litterära verket Theogony. Där finns en lista på alla monster som gudarna placerat ut på jorden för att plåga människorna och utmana hjältar. Ortros är ett av dessa monster.

Jag har inte riktigt bestämt vad det blir för skumt djur i nästa bestiarium. Det finns en del att välja bland :)

Mvh / Richard


finns det spöken?

/ tora jones, 10 år från molkom

Hej, Tora!

Jag vet faktiskt inte om det finns spöken. Spöken i vita lakan som kommer hem till en och skräms tror jag inte på. I så fall är det bara utklädda människor som skojar. Det finns människor som säger att de kan se döda människors själar. Men eftersom jag inte kan se sånt själv vet jag inte om det är sant. Jag tror det är upp till var och en om man vill tro på liv efter döden (och spöken).

Mvh / Richard


Vad är din bästa bok du har skrivit?
Samuel N

/ samuel nyberg, 10 år från sandviken

Hej, Samuel!

Den bästa bok jag skrivit själv är nog "Fearsome Critters". Den är utgiven i USA och handlar om olika konstiga och läskiga djur som man cowboys och nybyggare berättade om för att skrämma folk som bodde inne i städerna.

Mvh / Richard


1. Jag håller på med en bok om alla drakarterna och har gått igenom kontinenterna i tur och ordning. Nu är jag framme vid Oceanien och jag vet bara en drake som jag inte tror är nytt påhitt, finns det några sägner om drakar från Oceanien? 2. Varför är inte nuen med bland yokaierna på Monsterklubben ? 3. Är du inte trött på alla som frågar samma sak? Har du läst "Drakologi"-böckerna? 4. Vilket mytmonster skulle du vilja vara?

/ Robert, 11 år från Mölndal

Hej, Robert!

1: Jag känner till en drakmyt från västra Nya Guinea. I Australien finns historier om andra monster, som där spelar samma roll som draken gör i Europa. Du kan väl maila mig på richard@ungafakta.se, så kan jag maila tillbaka lite info på måndag.

2. Det finns ju hundratals olika Yokai i Japan. Jag valde bara ut några som jag tyckte var kul att illustrera. Om allt går som jag tänkt mig ska jag göra en bok i USA om Yokai och då blir det många fler monster.

3. Jag måste ju svara på alla allvarligt menade frågor! Om någon undrar samma sak igen så varar jag så klart. Jag har tittat i en drakologi-bok och tyckte den verkade kul.

4. Jag är nog nöjd med att vara människa! Jag tror jag hellre skulle ha några superhjälte-krafter istället för att vara ett monster :)

Mvh / Richard


Hej Richard!
Jag har sett att vampyrens medhjälpare, har kommit ut på dvd!
Jag är glad, men finns också skräckens cirkus och dödens tunnlar med och alla dom andra böckerna?
Finns det svenska undertexter?

Tack för din uppmärksamhet!

Victoria

/ Victoria, 10 år från Svergie

Hej, Victoria!

Jag tycker det är jättekul att en 10-årig tjej är intresserad av vampyrer och kan så mycket om dem!
Vad jag vet har inte någon av böckerna kommit på DVD som film ännu. Första filmen "Cirque du Freak: The Vampire's Assistant" ska ha sverigepremiär på bio 26 februari 2010 och om den blir framgångsrik kommer fler filmer att följa. Men när "Vampyrens medhjälpare" kommer på DVD kan du räkna med att den är textad på svenska.

Mvh / Richard


Du måste bara läsa Skräckens Circus!
Om du redan har läst den så vet du hur vampyrer egentligen gör...

Victoria

/ Victoria, 10 år från Svergie

Hej, Victoria!

Jag har inte hunnit läsa "Skräckens Cirkus" (fast jag var nära att köpa den på engelska). Men nu kommer ju filmen! Hoppas att du inte blir missnöjd med den.

Mvh / Richard


Hej Rickard!
Jo.. Lite speciell fråga.
Existerar Big fot?
Jag vet att svaret är "Man vet inte" Men finns det inga bevis?
Jag tror att han finns.
Jag vet att han finns.
Jag såg på ett program med pappa. Monster Quest. Där fanns så mycket historier om Bigfot. Och desstu mer jag tänker på det, desstu mer vill jag veta om det finns bevis?
Skulle vara såå kul om du svarar!
MVH// Emmy Holm//

/ Emmy Holm, 12 år från Sverige/Stockholm

Hej, Emmy!

De bevis som finns för Bigfoot räcker inte för att övertyga vetenskapsmännen. Det finns avgjutningar av stora fotspår, men de kan ju vara konstgjorda. Det finns filmer och foton på håriga figurer i skogen, men dessa kan ju förstås bara vara utklädda människor. Sedan finns det ju en massa berättelser från människor som säger sig ha mött och sett Bigfoot, men hur ska man veta att de inte ljuger? Det är så de som sysslar med vetenskap resonerar. Alla bevis som kommit fram om Bigfoot går att fuska ihop ganska lätt. De måste ha mer bevis än så för att tro på att Bigfoot finns på riktigt. Bäst av allt vore ju så klart om man kunde fånga en levande Bigfoot; Då vore det ju fastställt bortom alla tvivel att varelserna existerar.

Jag brukar säga så här: Fenomenet Bigfoot existerar, det vill säga att det finns en upplevelse av att ha sett håriga jättefigurer ute i naturen. Och det är en massa människor som delar samma upplevelse. Vad upplevelsen beror på vet jag tyvärr inte. Det verkar som om de nordamerikanska indianerna delar samma sorts upplevelse, eftersom det finns olika varelser i deras myter som är väldigt lika Bigfoot.

Mvh / Richard


finns monster på riktigt

/ charlie, 10 år från stockholm

Hej, Charlie!

Nej, det finns inga monster i verkligheten. Man kan säga att monster är en sorts symboler för människans skräck för det okända. Så länge människan har funnits verkar man ha stirrat ut i nattmörkret och fantiserat ihop vad som kunde gömma sig där.

Ibland har det visat sig att ett monster som folk talat länge om i själva verket varit ett djur. Ett exempel är den fredliga bergsgorillan, som man först trodde var ett påhittat odjur som åt människor.

Det finns också konstiga sjukdomar som har gjort att vanliga människor har kallats för monster. Det finns en sjukdom som gör att man blir blek och känslig för ljuset. För länge sedan fick de som hade sjukdomen dricka grisblod för att få tillbaka den rätta järnhalten i kroppen. Du kan ju förstå att många trodde att dessa människor var vampyrer!

Så det är alltså människans egen fantasi som skapar monstren.

Ha det bra! / Richard


1. Gillar du michael jaksson?
2. Har du sett något monster förut?
3. Har du blivit rädd för monster någon gång?
4. Har du träffat någon känd person förut?
HEJ DÅ!!! HA DET MAGABRA!!!!

/ edvin serholt, 9 år från horred

Hej, Edvin!

1. Jag tycker Michael Jacksom är helt OK, fast jag har mina egna musik-favoriter.
2. Som tur är har jag bara sett monster på film.
3. När jag var liten blev jag ibland rädd för de där filmmonstren.
4. Jag har nog inte träffat så värst många kända personer. Bara några svenska skådespelare och konstnärer.

Ha det bra! / Richard


Är det sant att det finns monster under sängen och garderoben ?

/ Nelly och Fanny Högman, 10 år från Eskilstuna/Svrige

Hej, Nelly & Fanny!

Nej, jag har aldrig hittat några monster under sängen om man inte räknar min bamsekatt Ludde.

Ha det bra! / Richard


Finns det några slags monster på riktigt?

/ Jennifer Järvinen, 10 år från Eskilstuna/Sverige

Hej, Jennifer!

Nej, det finns inga monster i verkligheten. Man kan säga att monster är en sorts symboler för människans skräck för det okända. Så länge människan har funnits verkar man ha stirrat ut i nattmörkret och fantiserat ihop vad som kunde gömma sig där.

Ibland har det visat sig att ett monster som folk talat länge om i själva verket varit ett djur. Ett exempel är den fredliga bergsgorillan, som man först trodde var ett påhittat odjur som åt människor.

Det finns också konstiga sjukdomar som har gjort att vanliga människor har kallats för monster. Det finns en sjukdom som gör att man blir blek och känslig för ljuset. För länge sedan fick de som hade sjukdomen dricka grisblod för att få tillbaka den rätta järnhalten i kroppen. Du kan ju förstå att många trodde att dessa människor var vampyrer!

Så det är alltså människans egen fantasi som skapar monstren.

Ha det bra! / Richard


varför har ni inte någon insekts sida? det borde ni ha!

/ sebvir, 13 år från lubs

Hej, Sebvir!

Det är sant att vi inte har något om insekter än. Vi kanske kan göra något sådant under nästa år.

Mvh / Richard


finns det riktiga spöken i världen ??? Var då finns spökena

/ maja och yolanda , 10 år från söderköping

Hej, Maja & Yolanda!

Jag vet faktiskt inte om det finns spöken. Spöken i vita lakan som kommer hem till en och skräms tror jag inte på. I så fall är det bara utklädda människor som skojar. Det finns människor som säger att de kan se döda människors själar. Men eftersom jag inte kan se sånt själv vet jag inte om det är sant. Jag tror det är upp till var och en om man vill tro på liv efter döden (och spöken).

Ha det bra! / Richard


fins det riktiga monster.
och varför firar vi hallowen.
hur skaplades spökerna.
snälla svara så fort det går.
hejdå Richard.

/ Tobias, 8 år från Luleå

Hej, Tobias!

Nej, de verkar inte finnas några riktiga monster. Ibland har varelser som man förr trodde vara monster visat sig vara normala djur, som ormar och krokodiler.

Du kan läsa allt du vill veta om Halloween här:
http://www.ungafakta.se/sagor/fakta/halloween/

Spöken sägs vara själar från döda människor som inte gått över till andevärlden, himlen eller vad man nu tror på. Det finns inga bevis på att spöken existerar, men det finns många människor som säger att de sett eller hört spöken. Då har spöket sett ut som en ganska vanlig människa. Jag vet inte om det finns sådana spöken, eller om det bara är inbillning. Ett vet jag iallafall -Det finns inga spöken som far omkring i vita lakan och rasslar med kedjor!

Ha det bra! / Richard


när kom unga fakta till

/ yolanda, 10 år från söderköping

Hej, Yolanda!

Unga Fakta kom till omkring 1999/2000, så vi är alltså 10 år gamla nu!

Ha det bra! / Richard


när du gör den där fisk-monster masken har du en gul? huvud.
var får man tag i ett sånt hövve
det gula?hövvet du skulpterar med lera på'
PS, säg gärna vad det kostar/hur man får tag på ett
mvh. jag är bakom örat på någon.

/ sebvir, 13 år från lund tror jag

Hej, Sebvir!

Det gula huvudet med hals och axlar har jag köpt i USA och säljs tyvärr inte i Sverige. Innan jag köpte den använde jag en gammal skyltdocka och ibland ett huvud i frigolit. Frigolithuvudet kallas "perukstock" och ibland kan man hitta sådana på loppisar eller på nätet. Skyltdockor kan vara svåra och dyra att få tag på, men ibland går det om man letar tillräckligt länge.

Mvh / Richard


Tjenare Richard!! jag har ett par frågor till dig

1:Jag vill spela in en film ''gate-keeper of soul'' men för det behöver jag tre masker och dom är 1.Varulv 2.Frankienstine och 3.Velociraptor.vet du någon affär eller hemsida jag kan köpa maskerna på?

2.Har du sett Monster crash the pajama party?har du den på dvd? eller Basket case?

3.Vet du vem angry video game nerd är?Han gör bra filmer

4.Vad är nästa tävling?Hoppas man kan vinna någon mask eller något som hör till halloween

Det var alla frågorna från Kristoffer Östfelt

/ Kristoffer Östfelt, 13 år från Spångsholm

Hej, Kristoffer!

1: Varför inte kolla in mapont.se. Han har ett gäng olika latexmasker. eksons.se har också en massa masker.

2: "Monsters Crash the Pajama Party" har jag inte haft glädjen att se, men "Basket Case" har jag på video.

3: Jag har hört talas om honom och det kan hända att jag sett något han gjort.

4: Vi har faktiskt inte hunnit bestämma vad nästa tävlingvinst ska vara, varken på Monsterklubben eller på Unga Fakta. Du får hålla ögonen öppna helt enkelt!

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB