Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


vilken godzilla film är mest populär

/ godzilla fan, 10 år från monstervärlden

Hej, Godzillafan!

Svårt att säga. Den allra första filmen från 1954 är alltid populär. Av de nyare är "Godzilla vs King Ghidorah " (1991) väldigt omtyckt.

Mvh / Richard


hej!
jag har några frågor om olika saker:

1 vad heter liemannen på engelska?
2 svarar du på monsterfrågor på din fritid eller är det ditt jobb?
3 svarar du på alla frågor?
4 hur besegrar man en zombie?
5 hur blir man nekromantiker ?
6 vad är skillnaden på den japanska king kong och den amerikanska?

det var allt,tack för svar!

PS monsterklbben äger!

/ Kjell Kriminell, 12 år

Hej, Kjell!

Kul att du gillar monsterklubben. Det kommer snart ett nytt nummer.

1: The Grim Reaper.
2: Det är bland annat mitt jobb att svara på monsterfrågor, men jag gör mycket annat också.
3: Jag svarar på alla frågor som inte är korkade, inskickade skämt.
4: Enligt alla filmer skjuter man dem i huvudet. eller rättare sagt; Man förstör zombiens hjärna.
5: Jag gissar att man går i lära hos en annan trollkarl, eller hos djävulen.
6: Den amerikanska King Kong är en förhistorisk gorilla som är ungefär 8 meter hög. Han bor på Dödskalleön, där det också lever en massa dinosaurier. Han fångas och tas med till New York där han rymmer, men sedan dödas han av flygplan med kulsprutor.
Den japanska King Kong är uppåt 40 meter hög (så han kan slåss mot Godzilla som är någonstans mellan 50 och 100 meter lång). Han kan också dra energi från elektricitet och åskan. Han bor på Faro-ön där han dyrkas av en fiske-befolkning. Han räddar en gång fiskarna från en jättebläckfisk.

Mvh / Richard


hej jag skulle vilja ha fakta om varulven remus lumpin

/ harry potter fan, 10 år från hogwarts

Hej, Harry Potter fan!

Som du säkert redan vet. Dyker Remus Lupin upp för första gången i boken "Harry Potter och fången från Azkaban". Han är lärare på skolan Hogwarts i konsten att försvara sig mot svartkonster. Men han är också varulv och kallas ibland Måntand. När han var liten blev han biten av varulven fenrir Grårygg, men togs omhand av Albus Dumbledore. Remus växte upp på Hogwarts och lärde bland annat känna Harry Potters pappa.

Remus Lupin tillhör Fenixorden av trollkarlar. Under tiden han arbetar som lärare dricker han en trolldryck som göra att han inte ska bli farlig för andra. Men en gång glömmer han detta och han säger upp sig. Senare gifter han sig med Nymphadora Tonks och får en son med henne.

Mvh / Richard


Vad Är Anden i Glaset??
Hur många olika namn finns det på djävlulen?
Vet Du vad en internet-Screamer är??

/ Madraziz, 99 år från CoCA cola staden

Hej, Madraziz!

Anden i glaset är en sällskapslek som går ut på att ställa frågor till andevärlden. Det verkar sedan som om andarna svarar genom att röra ett glas över en karta med bokstäver för att stava fram svaren.

Det finns många namn på djävulen, men alla stämmer inte eftersom de egentligen är namn på andra andar, demoner och gamla gudar från civilisationer som försvunnit. Kristna har sedan använd namnen som en symbol för det mest dåliga av allt, nämligen djävulen. Till exempel kommer namnet Belsebub från början från Baal-Zebub, en gud som dyrkades i forntiden av folket filisteerna i Mellanöstern.

Internet-Screamer; Sorry -ingen aning. Jag antar att det är en sån där gubbe som hoppar fram och skriker på vissa hemsidor.

Mvh / Richard


vilken terror on Elm Street är mest populär

/ pontus norin, 10 år från rosvik

Hej, Pontus!

Svårt att säga. Jag tror att den första fortfarande kan vara den mest populära. Annars var ju Freddy vs Jason framgångsrik.

Mvh / Richard


hej Richard! vad handlar freddy vs jason 2 om?

/ pontus norin, 10 år från rosvik

Hej, Pontus!

Det vet jag faktiskt inte, men vi kan nog sluta oss till att Jason och Freddy ryker ihop ordentligt den här gången också.

Mvh / Richard


hej Richard! vet du nån hemsida man kan köpa gamera filmer med svensk text

/ pontus norin, 10 år från rosvik

Hej, Pontus!

Nej, tyvärr. De finns inte med svensk text och kommer nog aldrig att finnas. Det har också blivit svårt att hitta dem i Sverige överhuvudtaget. Jag köpte mina DVDer för några år sedan, men jag ser efter en snabb koll på nätet att där filmerna tidigare såldes är de slut.

Det finns en box med alla tre filmerna, men då är de i region 1. Det betyder att man måste ha en regionsfri DVD-spelare för att kunna se dem. De flesta svenska DVD-spelare kan bara köra skivor som är region 2. Ibland kan man också köra filmerna i datorn.

De tre Gamera-DVDer som jag har kommer från England.

Mvh / Richard


hej!kan inte du berätta om gamera

/ pontus norin, 10 år från rosvik

Hej, Pontus!

När filmbolaget Toho blev riktigt framgångsrika med sin serie filmer om Godzilla, ville ett annat filmbolag, Daiei, ha ett eget monster. Man hittade på Gamera, som skilde sig från Godzilla på olika sätt. Han kunde flyga och gick (till en början) oftast på alla fyra benen istället för två. Han var också ett snällt monster som dök upp när barn var i fara. Godzilla var redan populär bland barn, men man hoppades att Gamera skulle bli ännu mer populär. Gamera-filmerna är inte riktigt lika bra gjorda som Godzilla-filmerna. Under 1960talet och 1970-talet gjordes ganska många filmer om Gamera.

På 1990-talet gjordes tre nya filmer om Gamera. Dessa var mycket bättre än de gamla och många tycker att de är bättre än Godzilla-filmerna. På 1960-talet hade Gamera kommit till när en urtida sköldpadda som var nedfrusen i polaris träffades av radioaktiv strålning från atombombs-prover. I dessa tre nya filmer hade man hittat på en ny bakgrund till honom. Folket på kontinenten Atlantis skapade de flygande monstren Gayos som ett skyddssystem. Men när Gayos vände sig mot dem förstördes hela Atlantis. Som en sista utväg skapade man projekt Gamera, ett nytt monster som skulle kämpa mot Gayos. Långt senare i modern tid vaknar några Gayos upp i en grotta på en ö utanför Japan. Samtidigt vaknar Gamera på havsbottnen. Det visar sig att en människa kan delvis styra Gameras rörelser via en magisk medaljong. I dessa tre filmer är det en tonårstjej som får kontakt med Gamera.

Gamera ser ut som en sköldpadda med stora huggtänder som går på bakbenen. Han är ca 80 meter hög. Han har ett taggigt skal som han kan dra in huvud, ben och svans i. När Gamera ska flyga drar han in bakbenen och sprutar där ut jetstrålar istället. Ibland drar han in alla ben, svans och huvud och sprutar ut jetstrålar genom alla hål i skalet. Då far han fram som en vilt snurrande diskus omgiven av eld. Gameras främsta vapen är eldbollar som han skickar iväg från munnen. I sista filmen om Gamera blir han av med ena armen, men skapar sig en ny av eld.

Mvh / Richard


hej hej! vem skulle vinna mellan godzilla och gamera i en dödskamp?

/ pontus norin, 10 år från rosvik

Hej, Pontus!

Jag tror att Godzilla skulle vinna. Han är större än Gamera och har nog mer kraftfull eld i strupen. Men Gamera kan ju flyga, vilket så klart är en fördel. Det har faktiskt planerats en film där de två monstren möter varandra, men eftersom de kommer från var sitt filmbolag har man ännu inte enats om ett sätt att samarbeta på.

Mvh / Richard


När heliga Marta hade tämjdt La Tarasque varför dödade byborna då honom?

/ louice, 12 år från jorden

Hej, Louice!

Tarasquen hade ju dödat en massa av bybornas djur; Hundar, hästar, kor och får. De ville hämnas helt enkelt, fast St Marta förklarade att monstret nu var ofarligt.

Mvh / Richard


hej Richard! vem skulle vinna mellan en zombie och en vampyr

/ pontus norin, 10 år från rosvik

Hej, Pontus!

En vampyr är både starkare och smartare än en zombie, och har dessutom extra övernaturliga krafter.

Mvh / Richard


Vilket monster är farligast

/ Hugo, 9 år från Jämjö

Hej, Hugo!

Jag tycker att ett av de farligaste monstren i sagor är Basilisken som kan döda bara genom att titta på en. På film tycker jag att monstren i Alien-filmerna är farligast.

Mvh / Richard


om godzilla och king kong (naturlig storlek) skulle slåss mot varandra,vem skulle vinna?

/ pontus norin, 10 år från rosvik

Hej, Pontus!

Godzilla skulle alla gånger vinna. Han är både mycket större och sprutar eld. Det är ganska stora skillnader mellan den japanska King Kong (som kan klå Godzilla) och den amerikanska.

Mvh / Richard


vilken film blev mest popis. friday the 13th part 2 eller terror on elm street

/ ludwig, 11 år från falkenberg

Hej, Ludwig!

Av just de två filmerna tror jag att Terror on Elm Street var mest populär. Det dröjde tills del tre eller fyra innan Friday-filmerna blev riktiga publikdragare.

Mvh / Richard


Jag undrar om Kedjebrev kan bli sanna?

/ Sara, 14 år från Edsbyn

Hej, Sara!

Nej, det finns ingen sanning bakom ett kedjebrev. Syftet med kedjebrev är att skrämma upp mottagaren så att han eller hon tror att det är verkligt. Strunta i det, bara.

Mvh / Richard


vad heter det farligaste monstret i Sverige, Europa, världen och universum?

/ sophie, 11 år från saltsjöbaden

Hej, Sophie!

I Sverige är lindormen nog farligast. Den ligger enligt sagorna på lur ute i naturen och anfaller alla som går förbi. Den spottar ett gift som liknar mjölk och kan rulla ihop sig till ett hjul och fara efter den som den jagar.

I Europa är nog basilisken farligast. Den kan döda folk bara genom att titta på dem.

Vad som är farligast i världen är svårt att säga. Det finns en massa läskiga vampyrer och demoner i Indien som sprider sjukdomar och suger blod, till exempel.

Farligast i världsrymden tycker jag nog att monstren i Ailien-filmerna är.

Mvh / Richard


Hejsan !

Hur bär man sig åt om man vill sälja sin själ till djävulen?

/ Frostis, 18 år från sundsvall

Hej, Frostis!

I folktron är det oftast djävulen som söker upp den som sedan säljer sin själ. Det kan vara någon som längtar efter kärlek, kunskap, makt eller nåt annat som de inte kan få i livet just då. Djävulen plockar fram ett kontrakt som säger att han får ta ens själ efter döden och personen skriver under med en droppe blod. Men det finns alltid en hake, som gör att personen råkar illa ut ändå. T ex säljer seriehjälten Ghost Rider sin själ till djävulen för att rädda sin styvfar från cancer. Pappan slipper också cancern men dör istället i ett MC-olycka.

Mvh / Richard


hej richard! vet du nåt om liemannens historia??

/ marcus ''monster älskaren'' söderström, 11 år från vänersborg

Hej, Marcus!

Liemannen är en gammal symbolisk figur. I de flesta mytologier dyker döden upp som en riktig person eller gud av något slag. I till exempel grekisk mytologi är Thanatos, döden, en ung man med tveäggat svärd och vingar på ryggen. Han bär en uppochnervänd fackla.

Liemannen som vi tänker oss honom, ett skelett med en lie och ibland svart kåpa, har sitt ursprung i medeltida konst. Under medeltiden och renässansen förekom många bilder på döden i olika situationer, för att påminna människan om att ingen kan leva för evigt. Inte ens om du har gott om pengar och makt.

Därför kan man hitta bilder på liemannen när han hämtar kungar, biskopar, rika köpmän, vackra kvinnor och mäktiga krigare. Det finns bilder som visar hur liemannen sprider pesten genom att vandra på landsbygden och spela på en flöjt gjord av ben. Det finns bilder där liemannen går över slagfälten i krig och hugger ner soldater med sin lie, precis som en bonde förr högg ner sin mogna säd. På några av dessa bilder är liemannen ett skelett, på andra ser han ut som ett ruttet lik med maskar i skinnet och inälvor som hänger ut.

Denna bild av liemannen dök också upp i sagor ganska ofta. Där är han den som kommer för att släcka en människas liv. Men ofta kan han bli mutad eller lurad, så att hjälten i historien lever längre eller till och med för evigt. Liemannen är ingen ond figur, men en väldigt obehaglig. Den grekiske Thanatos var ju inte alls otäck på samma sätt. Liemannen är en symbol för de som är rädda för att dö, skulle man kanske kunna säga.

Mvh / Richard


vilken fredagen 13th film tycker du e bäst mvh filmälskare

/ jason voorhees, 99 år från sverige

Hej, Jason!

Svårt att säga, de liknar ju varandra en hel del. Jag tycker att "Jason X" satte en helt ny spinn på historien, i varje fall.

Mvh / Richard


När tror du att det nya numret av monsterklubben kommer ut?

Och vad handlar det numret om?

Hälsningar Fredrik!

/ fredrik, 14 år från vallentuna

Hej, Fredrik!

Nästa nummer av monsterklubben ska komma ut den 15e juli. Och vad det handlar om får du se då. Håll ut!

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB