Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


Kan du bäretta om djuren på ön där kong bor

/ Kan du bäretta om djuren , 10 år från Ghjh

Hej, Ghjh!

Gå in på Panelen och "monster" så hittar du ett svar om just detta.

Mvh / Richard


Kan du beretta om alla djuren på dödskalleön

/ Tthk, 99 år

Hej, Tthnk!

Det verkar som om livet på Dödskalleön har utvecklats annorlunda än i resten av världen. Ön är befolkad av dinosaurier och andra urtidsdjur. I filmerna "King Kong" och "King Kongs son" (bägge 1933) är djuren väldigt lika sina urtida förlagor. I dessa filmer möter man en Tyrannosaurie, en Stegosaur, en sauropod (kanske en Apatosaurus), en Pteranodon, en Elasmosaurus, en Styracosaurus och en grottbjörn. Men man får också se andra djur som verkar ha utvecklats för sig och är okända för vetenskapen, nämligen en havsorm, en drakliknande reptil och en jättelik ödla med lång svans och utan bakben.

I Peter Jacksons "King Kong" från 2005 finns det ännu mer varelser och alla tycks ha utvecklats från mer eller mindre kända urtidsdjur. T ex möter de som besöker ön "Brontosaurier" (Apatosaurier), en sorts Velociraptor-lika rovdjur och "V-rex", en utveckling av Tyrannosaurierna. Man får också se andra stora reptiler, däggdjur och ryggradslösa djur, som insekter och sniglar. I en bortklippt scen dyker det upp en jättelik rovfisk.

Mvh / Richard


Vilken är ditt favo monster från godzilla

/ Prrtghuio, 99 år från Ertggggy

Hej, Prrtghio!

Svår fråga -det finns ju en del att välja mellan. Favvon är nog faktiskt Godzilla själv bäst. Sen gillar jag knasiga monster som Hedorah, King Seeser och Gigan. Battra, Mothras svarta tvilling är också ett coolt monster!

Mvh / Richard


hej, detta är ingen riktig monster fråga, men... i filmen 300 så använder spartanerna sig av testudo-formationen. gjorde dom verkligen de på den tiden?

/ sebvir, 16 år från lund

Hej, Sebvir!

Just testodo-formationen användes av den romerska militären och har kanske sitt ursprung där. Det finns inte så många uppgifter bevarade om hur spartanerna stred och när man satte ihop stridsscenera till "300" så blandade man lite olika kampstilar från olika kulturer.

Mvh / Richard


hej hej richard ! victoria här ( igen , ställde 1000 frågr innan typ XD ) här e några frågor från lilla emo mig ! <3

1. var jobbar du ( alltså vilken stad / by ) ?

2.vad är ett vidunder ?!

3. ni borde skaffa en skype för frågor !!!!!!! kan ni inte göra det ?

4. yeeez true blood igång igen ! tittar du ? <3

jau det va la allt ( för denna gången ) !

/ victoria ''emot'' , 12 år från glimåkra

Hej, Victoria!

1. Jag bor i Bräkne-Hoby, Blekinge, och när jag jobbar med Unga Fakta jobbar jag hemifrån.

2. Ett vidunder är samma sak som ett monster; ett annat ord för samma sak, helt enkelt.

3. Just nu får det tyvärr räcka med att svara på frågor i Panelen.

4. Jag har lessnat lite vampyrer, så jag tittar sällan.

Mvh / Richard


Hej Richard!

Vad vet du om furier?

/ Simon Hellqvist, 12 år från Vittaryd, Ljungby

Hej, Simon!

Furierna, eller Erinyerna som de också kallades, var hämndens budbärare och föddes ur Uranos blod när han blev kastrerad av sin son Kronos. När hämndens gudinna Nemesis befallt gudarna att en människa skulle straffas för någon dålig handling sände de furierna för att utföra själva straffet. Hårdast straffade blev de som mördat en släkting eller någon som litat på dem. Men furierna kunde även ge sig på gudar som bröt mot olika ordningsregler.

I några historier är furierna fem, men för det mesta är de tre systrar; Alecto (ostoppbar), Megara (bitter) och Tisifone (mordhämnare). De avbildas med vingar på ryggen och bärande på ormar.

Mvh / Richard


Jag läste några frågor på unga fakta och hittade den här: Herro there. I den andra Alien filmen så säger man att konfrontationen med Xenomorphen på Ripleys skepp var den första i sitt slag. Men på Prometheus så stötte man ju på några Xenomorphs men den utspelades ju ungefär 83 tidigare och ingen sa nånting om det. Hur kommer det sig?

/ Xenomorph, 16 år från The spaceship on LV201

och du svarade: Hej, Xenomorph!

Visst är det förvirrande? Men Prometheus-regissören Ridley Scott har sagt att den nya filmen inte nödvändigtvis behöver hänga ihop med de tidigare ALIEN-filmerna. Man kan alltså strunta i de funderingarna (fast jag funderar ändå).

Mvh / Richard

Men ingen av besättningen på prometheus såg någon xenomorph, de såg de som skapat xenomorpherna. det dom stöter på är ''ingenjörerna'' , en liten mask som muteras och blivit stor som en medelstor orm som kallas något med ''hammarhuvud'' och en enorm facehugger. xenomorphen dyker inte upp för än efter att elizabeth åkt iväg. men jag tycker också att filmen är förvirrande i ALIEN så ser man att ingenjören satt i sin ''stol'' eller ''space jockyn'' (eller vad den nu heter) när xenomorpfhen brast ut ur kroppen, men i prometheus skedde det i lyx kapseln flera hundra meter där ifrån.

men det jag tycker är konstigast är att xenomorphen i prometheus inte har svans eller taggar på ryggen, eller de små armarna som den sedan har i ALIEN returns (2:an) som ALIEN Queen. det är trots allt den första xenomorphen som drabbar människor.

/ sebvir, 16 år från lund

Hej, Sebvir!

Jo, det finns som sagt en del skillnader och många undrar varför man valt att göra en film som ställer saker från de gamla filmerna på huvudet så här. Men regissören Ridley Scott har sagt i olika intervjuer att han tycker att man ska se Prometheus som en fristående film.

Vi får väl se om det blir en uppföljare och vad som händer då.

Mvh / Richard


1. Vad vet du om Fauner?

2. Måste Fauner ha en getbocks ben, svans, klövar och horn? För att kallas faun om du förstår vad jag menar?

3. Kan man kalla en faun för faun om den istället skulle ha en mans överkropp, tiger ben, tiger svans och långa spetsiga öron? Eller vad skulle du välja att kalla en sådan varelse?

4. Har en Faun könsorgan?

5. Har tänkt skriva en berättelse om en faun liknande varelse så jag behöver lite tips?

6. Har kollat på internet om Fauner men kan inte hitta så mkt fakta om dem, Så du kanske vet mer om dem?

7. Vad äter en Faun?

8. Känner du till någon sida där man kan läsa mer om fauner?

9. Skulle en Faun kunna bli förälskad och få barn med en människa?

10. Varför brukar fauner spela panflöjt? vad brukar de spela?

11. Var brukar Fauner leva och bo?

12. Bor fauner i familjer eller ensamma?

/ Cosmos

Hej, Cosmos!

1. Fauner är de latinska namnen på Greklands satyrer. Satyrerna är manliga naturväsen som är rätt bråkiga. De festar med guden Dionysos, jagar dryader och andra nymfer OCH människokvinnor, men spelar vacker musik på flöjter.

2. Egentligen har fauner rådjursben, rådjurssvans och små gethorn. Satyrerna har getben, långa håriga svansar och bock- eller tjurhorn.

3. En sån varelse vet jag faktiskt inte vad jag skulle kalla! Precis som kentauren är ihopsatt av sina olika människo- och djurdelar är fauner och satyrer också det.

4. Ja; rätt rejäla sådana!

5 & 6. Fauner är oftast mer fridsamma versioner av Greklands satyrer. De spelar en särskild sorts flöjt som kallas panflöjt, eller bara en vanlig flöjt. Satyrer spelar gärna på två flöjter samtidigt, instuckna i mungiporna. Fauner verka gilla dans och dansar gärna med nymfer eller människor. De avskyr vatten. De verkar inte bo i hus utan sover under träd.

7. Fauner och satyrer älskar vin och dricker ofta för mycket av det. De gillar också alla sorters sötsaker, som fikon, honung och söta bär.

8. Om du är bra på engelska kan du ju söka på engelska Wikipedia efter "fauns".

9. Varför inte?

10. Att fauner ofta spelar panflöjt i konsten beror på att man då baserat dem på guden Pan.

11. Som sagt bor de utomhus och tycker nog inte om att hållas instängda.

12. Satyrer verkar nästan alltid dra runt i flock, utom de gamla som blivit visare och helst lever i lugn och ro. Fauner tror jag man brukar avbilda som ensamlevande varelser, fast de ofta umgås med nymferna.

Mvh / Richard


Hej hej! Jag ska berätta en händelse som hände när jag och min kompis skulle köra anden i glaset.
Vi kallade på andar och det kom en. Vi körde ett tag men sen så frågade min kompis när hon skulle förlora oskulden. Det kom inte ett riktigt svar utan bara en massa siffror. Vi skrev upp siffrorna på en lapp och sen avslutade vi spelet. Jag gick hem. kl 5 samma natt ringde min kompis och hon var livrädd. det nummret som vi hade skrivit upp, kl 3 på natten så kom det upp på tvn som min kompis tittade på och en tavla åkte i golvet. Hon hade sprungit ut hela vägen till mig, jag hade ju låst mitt hus.
Men iallafall det här är en riktig historia, min kompis syster/mamma kan intyga det. Så¨kör inte anden i glaset, om du gör det är det på egen risk. Anden i glaset är FARLIGT

/ Sandra, 13 år från sverige

Hej, Sandra!

Det finns många som säger att de haft otrevliga erfarenheter av att "leka" anden i glaset. Så du har helt rätt i att man ska låta bli, vad upplevelserna nu än kan bero på.

Mvh / Richard


Vi har hittat en jätte bra bok i vårar skol bibliotek jag och mina kompisar då den heter allt om ufon och har mycket fakta och bilder så jag vill tipsa om den kanske ni kan tipsa

/ 3an, 10 år från Jkpg

Hej, 3an!

Tack för tipset! Du har nu just tipsat om "Allt om UFOn".

Mvh / Richard


vilken är din favo dino

/ nils, 9 år från salem

Hej, Nils!

När jag var liten gillade jag Stegosaurus jättemycket och jag håller nog fast vid den. Fast det har ju upptäckts en massa coola dinosaurier sen dess.

Mvh / Richard


Hej! En natt så mådde jag inte bra och skulle gå in till mamma och pappas sovrum. Jag öppnade dörren lite försiktigt, och när jag öppnade dörren så var det någon vit och genom skinlig människo form. Sen så försvann den. Ca 5 sekunder senare hörde jag någon spring ner från trappan. Vad kan det ha varit??

/ Pontus, 11 år från Älmhult

Hej, Pontus!
.
Jag vet inte vad dessa upplevelser beror på och hur det hela fungerar. Många gånger tror jag det rör sig om så kallade "vakendrömmar". De som kallar sig medier menar att andar finns och att vissa människor med mottagliga sinnen kan se och höra dem. Vetenskapsmän menar förstås att det inte finns några sådana fenomen, helt enkelt för att det inte finns någon forskning som bevisat detta. Jag tror det är upp till var och en att bilda sig en egen uppfattning.

Mvh / Richard


Herro there. I den andra Alien filmen så säger man att konfrontationen med Xenomorphen på Ripleys skepp var den första i sitt slag. Men på Prometheus så stötte man ju på några Xenomorphs men den utspelades ju ungefär 83 tidigare och ingen sa nånting om det. Hur kommer det sig?

/ Xenomorph, 16 år från The spaceship on LV201

Hej, Xenomorph!

Visst är det förvirrande? Men Prometheus-regissören Ridley Scott har sagt att den nya filmen inte nödvändigtvis behöver hänga ihop med de tidigare ALIEN-filmerna. Man kan alltså strunta i de funderingarna (fast jag funderar ändå).

Mvh / Richard


Hej!
En liten fråga bara.
Det här ämnet eller mappen heter ungefär ''Monster''
undrar bara varför de flesta skriver ju om spöken och ufons?


///Nicki♥

/ Nicki , 11 år från Sverige

Hej, Nicki!

Jo, det undrar väl jag lite också. Men om det finns så många som måste ställa frågor om det så är väl monsterämnet det närmsta man kan komma, antar jag.

Mvh / Richard


hej! jag undrar om du har hittat nåt om obi-wans dubbelgångare?

/ william karlsson, 13 år från kalmar,rinkabyholm

Hej, William!

Nej, det har jag faktiskt inte. Men kanske någon annan som läser detta kan hjälpa till?

mvh / Richard


Hej Richard!

Är det någon skillnad på dryader och hamadryader i grekisk mytologi?

/ Simon Hellqvist, 12 år från Vittaryd, Ljungby

Hej, Simon!

En dryad är ju ett kvinnligt naturväsen som vaktar ett träd, i detta fallet en ek. Hamadryaden är fäst vid detta träd på ett sådant sätt att huggs trädet ner dör hon, medan dryaden kunde ge sig av och hitta en ny ek.

Mvh / Richard


jo det var jag och våran kompis har visat mig en bild på kanske en misslyckad ufo landnig det är svårt att förklara och jag kan inte skika in någon bild men det är et stort rökmåln och man ser några ljus så vad skulle det kunna vara tror du

/ 3an, 10 år från jkpg

Hej, 3an!

Det är jättesvårt att säga när man inte ser bilden. Allt beror på vad ni upplevde då ni tog bilden: Vad hörde ni, var hände det, när hände det, osv. Ni kanske skulle kontakta UFO Sverige och ställa frågan till dem: ufo.se

Mvh / Richard


Hej jag och min kusin planerar en spökrunda för att skrämma alla men vi har bara intorkat huvud, spöke, blodigt huvud, lik och grav. Jag har redan kollat allt läskigt här men behöver mer som är enkelt men får folk att rysa. Vad ska jag göra?

/ Linnea, 11 år från sverige

Hej, Linnea!

Jag antar att ni gått igenom allt vårt Halloween-pyssel?
De här har också roliga spökgrejer, särskilt deras sopsäck-spindel: http://halloweenpyssel.se/
Sen är det ju alltid en bra idé att berätta en ruskig historia medan man går rundan och att använda otäcka inspelade ljud som kan spelas upp i mörkret.
Här är två tjejer som berättar om en läskig spökrunda de gick- ni kanske hittar inspiration?: http://gamalrocky.bloggo.nu/Spokrunda-och-Paris---Laaaaangt-inlagg-o/
Jag tror det är en bra idé att ha läskigt utklädda människor som hoppar fram och skräms. Rör det på sig blir det genast otäckare. Sen kan man ju ha en del av rundan då besökarna måste bära ögonbindel och känna på obehagliga saker.

Mvh / Richard


Hej Richard! För ca 5 min sedan hände en riktigt skumm sak. Jag skulle gå ut och hämnta en sak i garaget när jag ser en docka hänga fritt i luften i hallen, det gick att föra handen runt den utan problem så det var ingen tråd eller någott sånt. Och när vi tog ner den vart den som vanligt och gick ej att hänga tillbaka. Vad kan detta fenomen bero på tror du? deta är 100% sant. jag lovar.

/Alva

/ alva, 11 år från Umeå

Hej, Alva!

Jag får jättemycket mail från ungdomar som har övernaturliga upplevelser och jag kan tyvärr inte ge några bra svar på så många av dem. Jag tror det är upp till var och en att fundera på vad det var de upplevde.

Mvh / Richard


Hej, jag är medlem i monster klubben men har glöm lösenordet. Vad ska jag göra?

/ Linnea, 11 år från sverige

Hej, Linnea!

Just nu är Monsterklubben öppen för alla, så du behöver inte logga in.

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB