Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


tjena, Vet du vilken scräck film som har Flest uppföljare:D?isåfall Berätta vilken;D

/ slipknot, 16 år från Svergie

Hej, Slipknot!

Det borde vara "Fredagen den 13e". Jag tror den har flest uppföljare där varje film fortsätter handlingen -10 stycken. Sedan har ju första "Godzilla" från 1954 hela 28 uppföljare, men några gånger har man där börjat om från början, med en ny handling.

Mvh / Richard


Finns det någon film som är så Skrämmande att den är Förbjuden att visa på bio?=O

/ Metallica, 12 år från metalltown

Hej, Metallica!

Fram till 1990-talet hade vi i Sverige en ganska hård filmcensur som bestämde vad som fick och inte fick visas. Ibland klippte man bort scener som de tyckte var för våldsamma eller otäcka, ibland totalförbjöd de hela filmen. De flesta av de filmer som censurerades kom från USA, Italien och Japan. Också i Storbritannien var man väldigt hård med filmcensuren.
Exempel på filmer som blivit totalförbjudna i Sverige när de först kom ut är:
Nosferatu (1922), Mad Max (1979), Cannibal Holocaust (1980) och Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation (1994).

Mvh / Richard


finns drakar

/ jonathan, 18 år från sverije

Hej, Jonathan!

Vi har hittat massor av rester från dinosaurier: Fotavtryck, ben, ägg och till och med bitar av skinn. Men man har aldrig hittat några rester efter drakar. Därför verkar det ju som om de aldrig har funnits.

Författaren Peter Dickinson skrev boken "Flight of the Dragons" för att visa hur drakar kan ha funkat om de fanns. Han menade att deras skelett kunde lösas upp när de dött, och att man därför aldrig hittat några rester efter dem. Det handlar om en kemisk reaktion som också förklarar hur de kunde andas eld. Istället för att bajsa förbrände drakarna vad de åt och sprutade ut resterna som brinnande gas. Bland annat åt de olika metaller för att sätta igång den kemiska reaktionen, vilket också förklarar varför de samlade på skatter.

Mvh / Richard


1.Är V För vandetta Basterat på en Serie?
2. Är blair witch Filmerna Baserad På enRiktig Händelse, eller är allt Fiktionelt
3. Vet du om man kan köpa maskerna som dom i slipknot har Någon stans?:D
4. har Du sett någon film som heter "Troll" Någon gång?
5. Finns King Kong (Den Från 1933) att köpa på DvD eller Blueray?
6. Besvarar dom på Panelen frågorna hemma eller på "Unga Faktas huvudkontor" om det nu alltså finns?
7 är Underworld Filmerna baserad på en Bok eller något annat?
8 vad är det för skillnad mellan "Gore" och en Vanlig ScräckFilm?
9.Vilken var den Första "Science Fiction" Filmen?
10. Vilken var den Första boken av Stephen king?
11. Hur var king kong gjord i den Första filmen i Stop Motion eller var den någon i en Dräkt?
/ Tacksam För svar;D

/ monster, 12 år från Mackadonien

Hej, Monster!

1. Japp, filmen "V för vendetta" är baserad på serien med samma namn. Den är skriven av Alan Moore och flera av hans serier har blivit film, fast oftast skiljer de sig väldigt mycket från serien. "From Hell" och "The League" är exempel på detta. "V för vendetta" är däremot väldigt lik serien och en bra filmversion. Senare i år kommer filmen "Watchmen" som bygger på en av Moores mest kända serier. Den verkar också bli riktigt bra.

2. Nej, Blair Witch-filmerna är bara gjorda så att de ska verka att bygga på verkliga händelser. Men de är påhittade.

3. Mapont, som drivs av sminkören Mats Öhlund, har två Slipknot-masker:
https://mapont.jetshop.se/
Titta under "Masker" i menyn till höger på sidan, så hittar du rubriken "Slipknot".

4. Har har både sett "Troll" och har en VHS-kopia från USA. Den kom i mitten på 1980-talet och var nog inspirerad av filmen "Gremlins", som ju innehåller en massa små monster. Det gör "Troll" också, fast i form av en massa små troll, goblins och knytt. Ganska kul, fast inget större mästerverk.

5. "King Kong" från 1933 finns på iallafall på DVD och brukar vara ganska lätt att få tag på. Den brukar inte vara särskilt dyr heller. Sök på cdon.com, ginza.se eller någon annan filmbutik på nätet, så hittar du den säkert.

6. De som svarar på Panelen-frågorna sitter utspridda över hela Sverige. De svara på frågorna på sina kontor eller hemma. Det är bara jag som sitter på Unga Faktas kontor och svarar.

7. Underworld-filmerna bygger inte på någon bok eller serie, men är inspirerade av rollspelen "Vampire: The Masqurade" och "Whitewolf". De som gör spelen tyckte filmerna var så lika att de försökte stämma filmmakarna.

8. "Gore"-filmer är extra blodiga skräckfilmer, där man visar hur människor blir ihjälhuggna, får armar och ben avkapade och huvudet sönderskjutet. Kort sagt, det är våldet och blodet som är i fokus. "Gore" betyder ju levrat blod. Från början när de första gore-filmerna kom på 1960-70-talen så var de chockerande och otäcka. Nu tittar folk på dem för att man tycker de är häftiga, vilket egentligen är ganska sjukt.

9. Den mest kända äldsta sci-fi-filmen är nog fransmannen Georges Melies "Resan till månen" (1902). Men innan den fanns några äldre filmer som nu är försvunna. Dessa filmer verkar ha handlat om konstiga maskiner, magiska drycker och annat som lät filmmakaren visa upp olika kameratrick för publiken. Oftast var dessa gamla filmer bara några minuter långa.

10. Stephen Kings första bok var "Carrie", som snabbt blev en stor succé. Innan dess hade han fått olika noveller utgivna i tidningar. Många av dessa noveller samlade han sedan i böcker som "Dödsbädden" och "Den förskräckliga apan".

11. I orginalfilmen var Kong en ca 40 cm hög ledad docka, byggd av Marcel Delgado och animerad av Willis Obrien. Denna teknik att animera dockor så de rör på sig kallas, som du vet, på engelska för Stop Motion. Jag håller själv på med dockanimation och Delgado och Obrien är två av mina stora hjältar. Man gjorde en ny version av "King Kong" 1976 och använde då en dräkt. I den senaste versionen har man sparat skådespelaren Andy Serkis rörelser i datorn och använt dem för att ge liv åt en datagenererad Kong. Om du är med i Monsterklubben här på Unga Fakta kommer du att kunna läsa en hel del om King Kong i nästa nummer.

Mvh / Richard


hej. när kommer monsterklubben nr 2 2009 ut? / pär

/ pär, 11 år från stockholm

Hej, Pär!

Nästa monsterklubben kommer ut den 16:e mars. Det numret kommer framför allt att handla om King Kong.

Mvh / Richard


hej jag bor i sverige bara 3 ar och kommer fran polen.

jag har en fraga om spokar

finns de fotfarande eller e dem bara pahittat.?

Jag hyr ett hus med mina vanner och det hander jaatte konstiga saker

Vi hor konsiga ljud pa kvallen,ibland alla sover och ner vi vaknar pa morgonen ser vi att nagon spyllde mjolken,men alla sovit,ibland nar vi lagger vara saker nagonstans kan vi inte hitta dem,dem e inte dar vi lagt dem och ingen har tagit dem,vi letade efter vem som bodde fore oss fast vi kunde inte hitta dem men vi hort att det var nagon mordade dem och det var darfor dem byggde sin egen hus,men vi vet inte vad vi ska gora,
Vi fragade man som hyr sin hus at oss som sager att han evt inte vad som pagar men han vet att for 10 ar sedan en pojke dodade sina sykon o foraldrar i denna hus och dodade sig sjalv i samma hus,vi hittate ocksa i kallaren ett papper det stog att ingen ska bo hos honom,om det er nagon sant ska han doda dem... igar nar jag gick pa toa hittade jag en kniv, och en foto dar stog jag och var naken! Snalla hjalp oss beratta vad vi kan gora

/ Minia, 22 år från göteborg

Hej, Minia!

Det låter som om ni har ett kusligt fenomen hemma! Jag kan tyvärr inte säga vad det beror på. Vissa människor upplever konstiga saker utan att tro på spöken. Min personliga tro är att det kan finnas andar, men det beror på att jag själv upplevt konstiga saker. Inga hemska saker, ska jag kanske tillägga.

Om ni är övertygade om att ni har besök av andar kan det kanske hjälpa att ta kontakt med ett medium. Det kostar ibland pengar och det finns många som kallar sig medier som säkert bara är skojare. Men det verkar också finnas de som på något sätt kan ta kontakt med avlidna människor.

De mest kända medierna i Sverige dyker upp i TV4:s "Det okända":
http://www.tv4.se/hem_och_fritid/det_okanda
Det är möjligt att ni kan få någon kontakt där, om så bara för att fråga om råd.

Mvh / Richard


Hej på dej! såg på "Ungafakta Tv" när du ritade en dinosaurie. Är det du som gjort alla bilderna på Ungafakta sidan, eller var det en dum fråga? xD haha

/ Fanny , 13 år från Sverige

Hej, Fanny!

Japp, det är jag som ritar alla bilderna på Unga Fakta. Nej, det var ingen dum fråga, för många tror att vi är flera stycken som jobbar med bilderna. Men det är bara lilla jag.

Mvh / Richard


hur många dinosaurie arter finns det egentligen. MVH Sebastian. Virtanen.

/ sebbe, 12 år från lund

Hej, Sebbe!

Det är otroligt många arter och då har forskarna nog inte hittat alla än. Det finns namn på över 1200 olika dinosaurier. Man har hittat fossil, förstenade rester, efter alla de här, men ibland har fossilet visat sig vara nåt helt annat. Förstenat trä, till exempel. Ibland har det också visat sig att benen kommit från en krokodil eller annan reptil.

Så man tror att man egentligen hittat ben från ungefär 830 olika sorters dinosaurier.

Mvh / Richard


hej jag såg att någon hade om monster fans på riktigt. och då tog du upp snömannen och loch ness!!! och dem finns på riktigt!!!!!!!!!! loch ness är antagligen en kvarleva från förr. och snömannen är några vita bergs gorillor!!!!!!!!!!!! MVH Sebastian. Virtanen.

/ sebastian.v, 12 år från lund

Hej, Sebastian!

Jag brukar säga så här: Fenomenen Loch Ness-odjuret och Snömannen finns. Med det menar jag att man ska tro på folk som säger att de upplever att de sett de här varelserna. Men vad som sedan ligger bakom fenomenen är en annan sak. Är det riktiga djur? Är det okända djur? Är det kända djur som man trott varit något annat? Är det synvillor? Ingen vet, men det finns flera teorier.

Det finns flera förslag på vad Loch Ness-odjuret kan vara: Plesiosaurier, sälar, jättesniglar, gasbubblor, tumlare, med mera.

Det finns två populära teorier om vad Snömannen kan vara: Antingen en björn eller överlevande Gigantopithecus, en utdöd jätteapa. Vita bergsgorillor har jag nog svårt att tro på, tyvärr, eftersom gorillor bara lever i Afrika och Snömannens Himalaya tillhör Asien. Däremot levde Gigantopithecus i Asien och är närmast släkt med orangutangen.

Mvh / Richard


Hej Richard! Finns det något monster som äter människohjärnor för att få kunskap och sen ta över världen?

/ Astrid, 9 år från Ängelholm

Hej, Astrid!

Det finns så klart inget sånt monster i verkligheten, men det finns olika skräckfilmer som handlar om liknande saker. Till exempel "The Fiend Without a Face" (Demonen utan ansikte) från 1958 som handlar om krypande hjärnor från rymden som suger ut kunskap ur människor och sedan dödar dem. Eller "The Brain Eaters" (Hjärnätarna) också från 1958, som handlar om parasiter från rymden som biter sig fast i folks hjärnor och får dem att lyda order.

Läskiga saker, men som sagt inte på riktigt!

Mvh / Richard


har du sett python vs boa? där är det en normal orm fast väldigt stor och en orm som har nån typ pansar på huvudet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

/ sebastian, 12 år från lund

Hej, Sebastian!

Nej, jag har inte sett "Python vs Boa", men jag vet att det handlar om hur de två jätteormarna från filmserierna "Boa" och "Python" möts och slåss.

Mvh / Richard


Finns det monster på riktigt? isåfall var?
MVH Moa

/ Moa wenersson, 10 år från karlskrona

Hej, Moa!

Nej, jag tror inte att det finns några monster på riktigt. Även om vidunder som snömannen och Loch Ness-odjuret visar sig vara riktiga så tror jag ändå att de är djur av olika slag.

Mvh / Richard


Vilket är det monster som är svårast att döda?

/ Astrid Johansson, 9 år från Ängelholm

Hej, Astrid!

Det var en ganska svår fråga, för det finns några väldigt sega monster. Ett sånt monster är hydran som har sju till nio huvuden. Om man hugger av ett huvud växer bara två nya ut. Några monster som är extra stora har också visat sig vara svåra att ta kål på. Urtidsdraken Tyfon stred mot guden Zeus, men Zeus lyckades inte döda honom. Istället fängslade han Tyfon under vulkanen Etna.

Mvh / Richard


Hej kan du berätta om den där irlänska dvärgen i gröna kläder med klöver å guldet under regnbågen??? Kan du också säga vad dom heter jag har glömt det totalt.

/ Caspher, 13 år från Blekinge/Karlskrona

Hej, Caspher!

Denne lille gubbe kallas för Leprechaun. Han är älvornas skomakare på Irland och den gröna öns mest berömda oknytt. Han är liksom sina landsmän blek, fräknig och rödhårad. Hans kläder går oftast i grönt och på huvudet bär han en trekantig hatt, vilken han ofta ses balansera uppochner på, spinnandes som en snurra.

Leprechaunen är ungefär hög som en whiskeyflaska och snabb som tanken. Blir han ändå infångad måste han tala om var han grävt ner sin skatt, ofta en kruka med guld. Men det gäller att inte släppa taget om den lille gubben, för då börjar han genast trolla och förvrida synen på en.

Leprechaun-guld kan man också hitta där regnbågen slutar. Framåt småtimmarna blir leprechaunen törstig och bryter sig in i spritförråd. Berusad tumlar han sedan runt, rider barbacka på grisar, sjunger högt och kallas då för Clurichaun.

Mvh / Richard


Hej. Jag har läst att om ens djur föds på julaftonen så kan den bli en varulv. Och ner djuret dör så blir den som tog hand om djuret också en varulv, 1.är det sant? 2. har du hört talas om den myten?

/ Annie, 11 år från Ljungby

Hej, Annie!

Det enda jag hört är att den kille som föds på julafton kommer att bli en varulv när han blir äldre. Det är ju människor som blir var-ulvar, var-tigrar, var-hyenor, osv. Mest killar.

Mvh / Richard


1, skulle du vela vara med i en film. 2, har du varit med i en film. 3,har du några bra tips om någon djur monster film. när jag säger djur monster film så menar jag monster som inte är som vampyrer eller frankensein helt enkelt människoliknande monster det gillar inte jag så mycket jag gillar mest såna filmer som det är typ dinos eller drakar med i. 3, vilken är din favorit bläckfisk. min är koloss bläckfisken. 4, har du sätt AVP 2( alien vs predator 2). 5, om du har sett den vad tycker du om den? 6, har du någon gång gjort en drake i papper? det har jag! 7, har du spelat spore creepy and cute? 8, har du någon drak staty? 9, har du gjort någon mask eller en dräkt? 10, brukar du rita monster? det gör jag.

/ sebastian, 12 år från lund

Hej, Sebastian!

Först ska jag svara på en fråga jag glömde bort förra gången, om vilken dino jag ritar i UF-TV. Det är en Ornitholestes och vi har med den på vårt dinoämne. Du kan hitta den på den här sidan:
http://www.ungafakta.se/dinos/slaktet/coelurosaurier/

1. Jag skulle gärna jobba PÅ en proffsig film. Jag gör själv filmer, men det är bara på skoj.

2. Jag har jobbat på ett TV-program som heter "Jonson & Pipen -I rikets tjänst". Jag byggde de hemliga agent-prylar som används i TV-serien.

3. Om du går ner en bit i listan med svar här på min sida så hittar du en lååång lista på skräckfilmer där olika djur är monstren. Sen finns det ju en massa filmer där en vanlig människa är monstret, till exempel "När lammen tystnar" som handlar om hemska mördare.

4 & 5. Nej, jag har inte sett "AVP 2" eftersom de som sett den oftast säger att den inte är särskilt bra.

6. Jag har gjort en flygande drake i papper en gång. Sedan har jag byggt ett par drak-dockor i gummi för mina filmer.

7. Nej, jag har inte spelat spore creepy and cute.

8. Jag har faktiskt en liten staty med tre drakar som håller upp en glasskål.

9. Jag har gjort en massa masker i gummi och jag håller på att bygga en monsterdräkt just nu.

10. Jag ritar monster väldigt ofta, för jag tycker det är kul!

Mvh / Richard


1,hur kommer monsterna i filmen the mist till. 2,vad är det för dinosaurie du gjorde i den lilla tv´n på första sidan. du ritade o sen målade du o sen målar du på latex o sen målade du igen. jag hittade den inte på dino sidan. 2, på pyssel sidan hittade jag hur man kan göra ett mammut skelett o ett tyrannosaurus skelett. i tre de bild. o jag kalkerade dem o klippte ut dem o tejpade ihop dem.så nu har jag ett tyrannosaurus o ett mammut skelett o så gjorde jag ett blå vals skelett. fast det ritade jag av från en skelett bok.3, jag har sett att spinosaurus kan bli 19m lång!

/ sebastian.v, 12 år från lund

Hej, Sebastian!

1: Det blir aldrig förklarat varifrån monstrena i "The Mist" kommer, men det antyds. Det verkar som om millitären i närheten av staden hållit på med hemliga experiment. Dessa experiment gick ut på att öppna en port från vår värld in i en annan dimension, en annan sorts verklighet. När porten öppnades vällde dimman och monstren in i vår värld. I sin egen värld är så klart monstren vanliga djur, fast hemska sådana.

2. Kul att du hittade på ett eget skelett och kul att du gillade våra! Det finns säkert fler du kan hitta på själv och sätta ihop.

3. Ja, det verkar som om Spinosaurus var den riktiga jätten bland köttätarna. Fast forskarna är oense om den åt kött eller fisk.

Mvh / Richard


Hej har du sett filmen "The Zombie Diarise" Kan du isåfall förklara lite om den. Jag fattade nästan ingenting:(

/ Caspher, 12 år från Blekinge/Karlskrona

Hej, Caspher!

Jag har inte sett "The Zombie Diaries", men som jag fattat det är filmen uppdelad i tre video-dagböcker, filmade av tre grupper människor i olika delar av världen när ett virus börjar förvandla folk till zombies. Varje videofilm visar hur vanliga människor påverkas av detta. Jag kan tänka mig att det blivit lite rörigt ibland.

Mvh / Richard


Hello!
Kan ni inte uppdatera monstersajten och ha med fågel fenix och lite andra typer och kan det inte komma en sida med Egypten.

/ Henrik Wangsten, 11 år från Mölndal

Hej, Henrik!

Om du tänker på Monsterklubben så kommer den att utvecklas mer och mer. Vi ska också göra ett ämne om det antika Egypten nu i år, så håll ut!

Mvh / Richard


Hej jag har läst at du tyckte att "the ring" är bra. Jag tycker at det e skitdålig eftersom alla döda set helt konstiga ut och att när demon-flickan klättrar upp ur brunnen så är det jättedåligt spolat::{

/ Caspher, 12 år från Blekinge/Karlskrona

Hej, Caspher!

I den här filmen är de döda framställda på det här sättet och "spolningen" du menar är gjord så för att det ska se udda och konstigt ut. Jag tycker det funkar, för det mesta, men smaken är ju olika :)

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB