Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


hej richard! jag undrar på monster klubben tycker jag att ni ska ta upp om förhistoriska urtidsmonster det skulle jag tycka va jette roligt!!!!!!!!!!!!! och föresten är loneanimator.com din hemsida???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

/ joel.herman@hotmail.com, 9 år från gammel sträng

Hej, Joel!

Om vi tar upp urtidsmonster i Monsterklubben så blir det alltid ihop med någon film, eller liknande. Men vi ska ta fram lite studiemedel om jordens utveckling innan oktober och då blir det ju lite nytt om urtidsdjur.

Japp; loneanimator.com är min hemsida, fast just nu använder jag mer min blogg: http://loneanimator.blogspot.com/
Bägge sidorna är på engelska, eftersom det mest är engelsktalande människor som är intresserade av vad jag gör.

Mvh / Richard


Hej Ricard jag undrar bara finns Nattravn på riktig?

/ madelen, 13 år från sverige i uppsala

Hej, Madelen!

Nej, nattravnen är ett påhittat monster från svensk folktro. Den dyker mest upp i sägner från Skåne. I Blekinge kallas den leharven.

Mvh / Richard


jag har 2 frågor 1. vilka filmer ingår i night of the living dead serien2. kan inte ni ta up japansk skräck i monster klubben??

/ zacke, 11 år från asarum

Hej, Zacke!

1: Nu är det ett helt gäng: Night of the Living Dead (1968), Dawn of the Dead (1978), Day of the Dead (1985), Land of the Dead (2005), Diary of the Dead (2008) och Survival of the Dead (2010). Dessa är alla filmer gjorda av regissören och manusförfattaren George Romero och de räknas till den "äkta" Dead-serien. Sedan finns det några nyinspelningar och uppföljare som han inte varit inblandad i.

2: Japansk skräck är ett ganska stort ämne. Kanske vi kan ta upp n särskild del så småningom. Vi har ju redan berättat om Yokai-monster, fast det är ju lika mycket fantasy som skräck.

Mvh / Richard


Hej richard! kan man hitta fossil i gammel sträng??????????? man kan ju hitta monga på gotland utan för svergie

/ joel, 9 år från gammel sträng

Hej, Joel!

Om det finns fossil i Gammelsträng kan jag tänka mig att det är rester av däggdjur, som uroxar och Mammutar.
Här nere i södra Sverige, där jag bor, har man hittat spår av dinosaurier och rester av de stora reptiler som levde i urhaven. Längre upp i landet tror jag inte man hittat några sådana fossil.

Mvh / Richard


Hej richrad! du sa i föra monster nummer4 sa du att det skulle komma i september obs! har du hört talas som dockumentären odjurens tid på engelska(walknig with beastes) MVH/joel

/ joel, 9 år från gammel sträng

Hej, Joel!

Nästa Monsterklubben kommer nu i september -det stämmer.
Jag såg Odjurens tid på TV4 för några år sen. Jag tyckte den var riktigt bra.

Mvh / Richard


Fråga 1: Har du några tips inom småland vart det finns spökställen??

Fråga 2: Vart firar man Haloween på det bästa stället!
Fråga 3: Har du några tips på hur man kan locka på ett spöke??!!

Från Nicole

/ Nicole Ekman, 11 år från Jönköping

Hej, Nicole!

1: Framför allt sägs det spöka på Kalmar slott. sedan har jag hört att det spökar på Öxnegården, Slottsvillan i Huskvarna, Falks grav, Skogskyrkogården i Jönköping, m.m. det sägs till och med spöka på High Chaparall.

2: Jag tycker det är upp till var och en att fira Halloween på det sätt man själv tycker är roligast. Huvudsaken är att man har just roligt. Om man fixar ett riktigt bra skräckparty med sina vänner har man väl gjort det bästa av Halloween. Eller bara ett roligt maskeradparty. I USA och Storbritannien klär man ju inte bara ut sig till skräckfigurer.

3: Spöken kan man nog inte locka på. Om de finns, kommer de nog och går som de själva vill.

Mvh / Richard


Hejsan Richard!

Jag älskar stop motion-filmer. Jag undrar om du vet någon kuslig stop motion film. Skulle glädjas.

/ Stop motion fan, 10 år

Hej, Stop motion fan!

Jag älskar också stop-motion-filmer och tycker att de är häftigare än all dataanimation som man kan se nuförtiden.

I första och andra "Evil Dead"-filmerna förekommer riktigt kuslig och ruskig stop-motion. Det finns mycket animation i "Army of Darkness" (Evil Dead 3) också, men den filmen är väl mer rolig och häftig än otäck.

Mvh / Richard


Hej Richard! Jo, jag har en idé för ett ämne på monsterklubben: Hajen (Altså filmen). Jag vet att det står om den i ämnet 'världshaven', men det står inte i så mycket detalj. Och det finns ganska mycket som kan skrivas om hajen. Till exempel
1. Boken filmen är baserad på.
2. Själva filmen.
3. Filmens succe.
4. Hur folk blev rädda för hajar efteråt.
5. Dess (usla) uppföljare.
Ett annat ämne du skulle kunna ta upp skulle vara Ed wood.

/ Anonym, 16 år från Hallsberg

Hej, Anonym!

Det är sant att det finns mycket att berätta om "Hajen". Vi får väl se. Jag har funderat på att göra något om farliga djur som anfaller.

Ed Wood står däremot absolut med på listan!

Mvh / Richard


KAN ZOMBIES KOMMA PÅ RIKTIGT

/ WILLIAM KARLSSON, 11 år från KALMAR

Hej, William!

Nej, det finns inga zombies, så du har inget att oroa dig för. Eller du kanske skulle tycka det var spännande att möta en zombie?

Mvh / Richard


Yo, Richard!
Jag undrar om du skulle kunna göra en "Skräckfilmernas historia" till monsterklubb-tidningen? I typ 2 delar eller något? Det skulle vara intressant.

PS.
Jag gjorde för några minuter sedan den engelska sidan om "Unkown Island" på Wikipedia. Den finns här:
http://en.wikipedia.org/wiki/Unknown_Island

/Victor

/ Victor, 13 år från Askersund

Hej, Victor!

Skräckfilmens historia är ju väldigt lång och omfattande. Jag tror det skulle vara svårt att göra en riktigt bra artikel som skulle kunna ta med allt! Men jag ska faktiskt fundera på det.

Din Wiki-sida är ju en bra början, men behöver nog fyllas ut lite :)

Mvh / Richard


Hej! Jag undrar om det finns några bevis för att t.ex Loch-ness odjuret finns?

/ Matilda, 11 år från stockholm

Hej, Matilda!

Det finns inga bevis som är erkända av naturvetenskapen. Däremot har det hänt så många konstigheter i Loch Ness och det är så många som sett odjuret under årens lopp, att man måste anta att något finns i sjön. Exakt vad det är verkar vara omöjligt att få fram.

De flesta fotografier på Loch Ness-odjuret är antingen fejk, eller visar bara sånt som är helt normalt i sjön; Simmande änder, trädrötter, höga vågor, med mera. Men ett litet antal foton visar något som man inte kan fuska fram och som inte är naturligt i sjön. Man har också fått in stora rörliga former från sjöns djup på ekolod. Ekolodet funkar så att en ljudsignal sänds ut och om den studsar mot något under vattnet dyker en sorts bild på föremålet upp på en skärm. Man kan inte se exakt vad det är, men man kan ändå få fram tillräckligt tydliga bilder för att se fiskstim, undervattensklippor och annat. I Loch Ness har man fått fram ekolodsbilder på stora djur som rör sig ganska snabbt under vattnet.

Mvh / Richard


hur blir man bäst av med spöken?

/ johannes ottosson-mezeridis, 11 år från kalmar

Hej, Johannes!

Kanske det bara är bäst att inte låtsas om dem. Då tror jag att de försvinner till slut.

Mvh / Richard


Hej Richard! Jag skulle vilja veta lite mer om "Cottingley Fairies" (Cottingley Feerna).

/ Victor, 13 år från Askersund

Hej, Victor!

"Cottingley-älvorna" är en märklig historia om Elsie Wright och Frances Griffiths, två unga kusiner som bodde i Cottingley, nära Bradford i England. De påstod att de lyckats ta fotografier på riktiga, levande älvor. År 1917, när de första två fotografierna togs, var Elsie 16 år gammal och Frances var 10. Bilderna blev kända då författaren Sir Arthur Conan Doyle använde dem för att illustrera en artikel om älvor han hade i uppdrag att skriva till julupplagan av The Strand Magazine 1920. Conan Doyle, som var intresserad av spiritism och det övernaturliga, var säker på att fotona visade äkta älvor. Allmänhetens reaktion var blandad. Vissa trodde också att bilderna var äkta, medan andra menade att de var förfalskade.

År 1983 medgav kusinerna i en artikel publicerad i tidskriften The Unexplained att fotografierna hade varit fejkade, även om båda hävdade att de verkligen hade sett riktiga älvor. Elsie hade kopierat illustrationer av älvor från den populära barnboken "Prinsessan Mary's Gift Book", utgiven 1914. De sa att de sedan hade klippt ut pappfigurer av älvor och stöttat upp dem med hattnålar. De hade sedan förstört pappfigurerna när bilderna hade tagits.

Mvh / Richard


varför är godzillas gammla vänner hans fiender i godzilla finalwars

/ william karlsson, 11 år från kalmar

Hej, William!

Det är egentligen inte monstrens fel, utan de lyder bara kommandon från en ras ondskefulla utomjordingar. De vill använda monstren för att ta över jorden.

Mvh / Richard


Min fråga är: VART HITTAR DU ALL FAKTA OM MONSTER????

/ Sonya, 16 år från Sverige

Hej, Sonya!

Jag läser mycket tidningar och böcker om monster, både i myter och på film. Jag tycker det är spännande helt enkelt, och det har visat sig att just såna fakta fastnar i skallen på mig väldigt lätt. Helt värdelöst vetande, oftast, men bra om man måste svara på monsterfrågor :)

Mvh / Richard


Jag vill veta lite om:

Predators

The Island of Doctor Moreau

/ Robert Wibeck, 12 år från Mölndal

Hej, Robert!

"Predators" är den senaste filmen om en ras utomjordingar, som reser runt i universum och jagar andra farliga varelser för ärans skull. Första filmen kom 1987 och är nog den bästa (tycker jag). I senare filmer har man tussat ihop Predators och ALIEN-monster. I denna nya film förs en grupp människor på ett mystiskt sätt till en planet där Predators tränar sina jakt-talanger.

"The Island of Doctor Moreau" är från början en bok av brittiske författaren H G Wells. Den handlar om hur vetenskapsmannen Moreau opererar om djur så att de ska bli mer människolika. Det finns fyra filmversioner av historien. Den senaste (från 1996) har kanske bäst effekter, fast jag tycker att den första från 1933 (som heter "Island of Lost Souls") är den kusligaste.

Mvh / Richard


Hej! Jag vill ha madrömma om jätten finn och jätten vist! Hur gör man madrömma om jätten finn och jätten vist?

/ ace ventura, 17 år från skane

Hej, Ace!

Ingen aning! Du får väl fundera riktigt mycket på jättarna om dagen, så att du sen drömmer om dem på natten.

Mvh / Richard


Kan du berätta om jätten finn , jätten vist? Om du svara! Då jag med i monsterklubben!

/ ace ventura, 17 år från skane

Hej, Ace!

Jätten Finn sägs ha byggt Lunds domkyrka. Jätten lovade att bygga domkyrkan om en munk kunde räkna ut vad han hette.Gjorde han inte det skulle jätten ta munkens ögon. Nu lyckades munken höra (från jättens egen familj) att han hette Finn. Då blev jätten rasande och tog tag i en pelare för att riva kyrkan, men då förvandlades han till sten. Man kan se Finn stå och krama sin pelare under kyrkan i Lund. Egentligen föreställer nog statyn den urstarke Simpson från gamla testamentet.

Jätten Vist slängde en grästuva över en stor vattenpöl i urtiden, så att han kunde kliva över pölen utan att bli blöt om fötterna. Tuvan var Visingsö och pölen Vättern. Utanför Husqvarna (tror jag att det är) kan man se en trästaty av jätten.

Mvh / Richard


hej jag har en fråga är den japanska grudge bättre o läskigare än den amrikanska? (har sett den amrikanska)

/ zacke, 11 år från asarum

Hej, Zacke!

Det är nog en smaksak. Den japanska versionen känns lite mer originell.

Mvh / Richard


Hej richard! jag undrar vet du not om dinosauriemonster jag kan bara några "godzilla" "gigan" och "rodan" som jag tycker föresteler en gigantisk flyg ödla du får gärna svara snabt obs! kan du några urtida filmer? jag kan bara "walking with dinosaurs" (dinosaurienas tid på svenska) "walking with beasts" (odjurens tid på svenska) och sista "walking with monsters" på svenska monsternas tid mvh/joel

/ joel, 9 år från gammel sträng

Hej, Joel!

Det finns en hel del dinosauriemonster på film, framför allt i japanska filmer. Man kan säga att det första påhittade dinomonstret på film var Rhedosaurien i "The Beast From 20.000 Fathoms". Eftersom den filmen blev en stor framgång gjordes "Godzilla" i Japan strax därefter. "Godzilla" inspirerade sedan i sin tur en massa andra filmer om dinolika monster.

Det finns också en massa, massa urtidsfilmer. De allra första gjordes redan under stumfilmstiden på 1910-1920-talen. Jag tycker att en av de allra bästa, och mest verklighetstrogna, urtidsfilmerna är "Kampen om elden". Gillar man att blanda grottmänniskor och dinos finns "One Million Years BC", "When Dinosaurs Ruled the Earth" och "Caveman".

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB