Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


hej jag undrar om du vet vilken demon ser ut som en 5/6 årigt barn. jag fick besök av en sådan härom natten och hur blir mazn av den.

/ yvonne, 23 år från kristianstad

Hej, Yvonne!

Tyvärr har jag ingen stenkoll på demonerna och jag är inte helt säker på att det var en sån du fick besök av. Vad din upplevelse berodde på kan jag inte säga, men du är iallafall inte ensam om att se och höra konstigheter i natten.

Mvh / Richard


Hej jag undrar om du Har läst "Låt den rätte komma in"? Där är det nämligen en vampyr där som heter Eli eller igentligen Elias men det jag inte fattade var om Eli var en tjej eller kille :S det var så konstigt skulle bli glad om du visste

/ Kim, 15 år från Sthlm

Hej, Kim!

Eli är en tjej, vilket kommer att märkas tydligare i filmversionen som ska ha premiär i år.

Mvh / Richard


vet du om det finns monster på riktigt? jag brukar höra saker under min säng.

/ kevin, 12 år från alvesta

Hej, Kevin!

Jag är rätt säker på att det inte finns några monster. Och det låter konstigt under min säng också ibland, men då är det antingen golvet som väsnas eller mina katter.

Mvh / Richard


Vem skule vina om Godzila och Locknessoduret fajtades

/ Hugo, 9 år från Jämjö

Hej, Hugo!

Jag skulle gissa på Godzilla, eftersom jag tror han är bra mycket större. Dessutom sprutar han ju eld.

Mvh / Richard


hej richard jag undrar vilken som var den första zombie filmen

/ ludwig, 11 år från falkenberg

Hej, Ludwig!

Första zombiefilmen är "White Zombie" från 1932. Den utspelar sig på Tahiti, där voodomästaren "Murder" Legendre förvandlar filmens hjältinna till en zombie. Voodoomästaren spelas av Bela Lugosi, som annars är berömd för att ha spelat Dracula.

Mvh / Richard


Hej, jag har en ny fråga: kommer det en ny film när Gamera slåss mot en robot som heter "MechaGamera" och kommer Monster x, Gigan, MechaGodzilla, Varan och Moguera tillbaka på film?

/ Olle Eriksson, 14 år från Karskulla Stentorpet 22

Hej, Olle!

Vad jag vet är inga nya Gamera-filmer planerade. Jag har hört talas om "Mechagamera"-idén förr, men just nu verkar det inte finnas något på gång.

För tillfället finns det inga japanska jätte-monster-filmer planerade, vilket betyder att de monster från olika Godzillafilmer som du nämner inte heller kommer synas på film den närmsta tiden. Så du får tyvärr vänta ett tag till.

Mvh / Richard


när jag och mina kompisar var inne och sökte på "monster" hittade vi monster klubben så vi gjorde en egen monsterklubb men vi vet inte hur man gör egna sidor på internet vet du hur man gör?.

/ hej igen!!, 10 år från åkersberga

Hej, hej igen!

Tyvärr är jag inte så bra på själva tekniken kring internetsidor. Det är Kristan Jonasson här på Unga Fakta som sköter det. Men jag vet att man kan köpa paket med allt man behöver för att göra en egen, enkel hemsida. Fråga någonstans där det säljs datorprylar. Eller ännu bättre, fråga någon som har byggt en egen sida. Lycka till!

Mvh / Richard


Hej, det är jag igen. det jag undrar om är: vad behövs för att göra en exakt likadan Godzilladräkt från filmerna och hur bygger jag en?

/ Olle Eriksson, 14 år från Karskulla Stentorpet 22

Hej, Olle!

Dräkterna i Godzillafilmerna har utvecklats en del genom åren. Men i grunden är de uppbyggda så här: Man gör en skulptur i lera av hur Godzilla ska se ut, gjuter en gipsform kring skulpturen och gjuter sedan ett gummiskinn i formen. Skådespelaren som gestaltar Godzilla kliver in i dräkten via ett hål i ryggen. Dräkterna har bestått av olika typer av gummi, latex, skumgummi och noeprene.

Det är alltså inte särskilt lätt att göra en sån här dräkt. Ett sätt är att riva bitar från en skumgummimadrass och klistra på dem på en gammal overall. Godzillas skinn ser ju mer ut som bark på ett träd än fjäll på en ödla, och då kan skumgummibitarna fungera. En stor bit från madrassen blir svans och flera mellanstora bitar klistras ihop till ett ihåligt huvud.

Jag har gjort en monsterdräkt en gång. Då klippte jag ut skumgummibitar till muskler och klistrade dessa på en kroppstrumpa. Sedan gjöt jag latexskinn i en gipsform och klistrade på dessa över skummgummibitarna. Huvud, fötter, händer och några detaljer skulpterades i lera och gjöts i latex. Huvudet, t ex, var alltså en stor mask. När allt var målat och tillfixat med klor, lite päls, dregel och snor blev det ganska bra.

Mvh / Richard


Hej!
Från början framställs vampyrer som blodsugande lik, men tack vare Joseph Sheridan Le Fanus "Carmilla" och Abraham Stokers "Dracula" har dom blivit mer humana varelser.
Nuförtiden framställs vampyrer i filmer mer som människor med superkrafter (tex Underworld) och ibland skadas inte vampyrer av solljus (tex Moonlight. Fast införandet av död genom solljus verkar ha införts genom F.W Murnaus "Nosferatu"). Vad tycker du om detta? Alvarligt tallat.
Förresten, på monsterklubbens rekryternings sida så finns "Nosferatu" med i mitten, "Frankenstein" till höger, men vad är till vänster? Godzilla?
Tacksam för svar. MVH.

/ David Junhem, 13 år från Huddinge

Hej, David!

Jag föredrar äldre vampyrer, som t ex Stokers "Dracula". Det finns fortfarande lite mystik kvar där. Även i Anne Rice's vampyrböcker, "En vampyrs bekännelser" mm, finns mystiken. Vampyrerna själva vet inte allt om hur det är att vara vampyr. Men i många moderna filmer och TV-serier, "Buffy" i synnerhet, har vampyrerna nästan blivit som vanligt folk. Eller åtminstone som vissa typer av människor. Det gillar jag inte. Jag tycker att dramatiken försvinner när man vet för mycket om monstren.

Japp; Det är Godzilla på bilden från en av hans senare filmer, jag tror från hans allra sista (hittils).

Mvh / Richard


hej richard vet du var på internet man kan se friday the 13th part 2. tack för svar

/ ludwig, 11 år från falkenberg

Hej, Ludwig!

Tyvärr vet jag inte om man kan se den filmen på nätet. Men den går säkert att hitta på DVD.

Mvh / Richard


har godzilla varit med i andra filmer

/ pontus norin, 10 år från rosvik

Hej, Pontus!

Godzilla har ibland dykt upp i filmer på skoj (man har alltså skojat med eller om figuren). Ibland har ´Godzilla använts i reklamfilmer.

Mvh / Richard


hej richard!länge sen jag skrev här
här har jag några frågor åt dej som jag undrar över.
1.har du sett "titta vs spökar"
2.vad är "treehouse of horror"
3.kan du berätta om alla gameras fiender och "vänner"
4.har du sett "boogiey man 2"

/ pontus norin, 10 år från rosvik

Hej, Pontus!

1. Jag såg "Titta vi spökar" när jag var liten och tyckte den var både rolig och läskig.

2. "Treehouse of Horror" är ett avsnitt av the Simpsons som varje år sänds vid Halloween.

3. Gamera har sina vänner bland människorna, eftersom de är de han beskyddar. Hans fiender är dessa:
Gyaos (flygödlor med ljudstrålar i munnen), Legion (ett jätte-skaldjur), Irys (ett monster med fågellikt huvud och tentakler), Barugon (ödlemonster som skickar ut en frätande regnbåge från sina ryggtaggar), Viras (en sorts utomjordisk bläckfisk), Guiron (ödlemonster med jättekniv på huvudet), Jiger (vattenlevande monster med farlig äggläggnings-gadd i svansen), Zigra (hajliknande monster som kan förvandla sig till ett rymdskepp).

4. Tyvärr har jag inte sett den filmen.

Mvh / Richard


Hej igen!

Jag har två frågor nu och dem lyder:

Varför förvandlas varulvar bara vid fullmåne?
...och....

Vilka slags monster har du i baggrunden på din bild?

MVH Aelxander

/ Alexander, 13 år från Hörby

Hej, Alexander!

Vargar och hundar ylar ofta vid fullmånen, eftersom de kan bli oroliga då. Men även människor påverkas av fullmånen och kan ha svårt att sova. De här två fenomenen kombineras i sagorna om varulvar. Månen har alltid varit laddad med symboler och magi i folktron.

De två monstren på bilden är (till vänster) en docka av en torkad döing jag gjorde till en film och (höger) min vän Jonas sminkad till rutten vampyr till en annan film.

Mvh / Richard


Hej igen, jag har några frågor som jag har undrat om länge: vad vet du om ALLA monster från ALLA Godzilla och Gamera filmerna? Jag har nårga monster här,: Anguirus, Moguera, Rodan, Varan, Manda, Baragon, King Seesar, Battra, Ora, Megaguirus, Barugon, Viras, Gyaos, Irys, Legion, Zedus, Guillon, Zigra, Jiger, Mechagodzilla, Titanosaurus, Hedorah, Mothra, King Ghidorah, Gabara, Ebirah, Kumonga, Kamacuras, Monster x, Destoroyah, Spacegodzilla, Kaiser Ghidorah, Kameba, Megalon, Jet Jaguar, Ganime, Gezora, Godzilla och Gamera.

/ Olle Eriksson, 14 år från Karskulla Stentorpet 22

Hej, Olle!

Jag vet en hel del om dem och det finns jättemycket att berätta. Så mycket att man skulle kunna göra ett helt faktaämne bara om japanska filmmonster. Tyvärr får vi inte plats med så mycket här i Panelens utrymme. Om du kan läsa engelska kan du hitta en lista på Godzillas vänner och fiender på den här sidan:
http://godzilla.monstrous.com/friends_foes.htm

Om du prenumererar på Monsterklubben så fick du lite info om Godzilla och några monster från hans filmer i nr 2.
en här är lite info om några Godzilla-vidunder:
Vänner:
Mothra: En jättelik mal som dyrkas som en gud på en söderhavsö. Ibland är det Mothras larver som dyker upp. De spinner trådar av starkt silke.
Rodan: En flygödla som kan bryta ljudvallen.
King Seeser: Ett forntida hundmonster som vaknar när man sjunger en magisk sång för honom. King Seeser kan skicka tillbaka energi som kastas mot honom av andra monster.
Jet Jaguar: En silverfärgad människolik robot som kan växa sig lika stor som godzilla.
Anguirus: Hans gamla fiende; En taggig dinosaurie som gräver sig genom marken och kan rulla ihop sig till en boll.

Fiender:
King Gidorah: En trehövdad flygande drake från rymden (fast hans ursprung har sedan ändrats flera gånger). Gidorah sprutar gyllene strålar med stor förstörelsekraft.
Mechagodzilla: En robotversion av godzilla byggd av utomjordingar. Mechagodzilla har en mängd vapen.
Ebirah: En jättelik havskräfta.
Hedorah: En slemhög av föroreningar.
Gigan: Ett rymdmonster med en laserkanon i pannan och en cirkelsåg i bröstet.
Megalon: En jättelik skalbagge.
Kumonga: En jättespindel.
Kamacuras: Jättelika bönsyrsor.

Gamera slåss mot en rad monster som jag tycker är ännu märkligare än de i Godzillafilmerna. Gamera möter bl a Gyaos (flygödlor med ljudstrålar i munnen), Legion (ett jätte-skaldjur), Irys (ett monster med fågellikt huvud och tentakler), Barugon (ödlemonster som skickar ut en frätande regnbåge från sina ryggtaggar), Viras (en sorts utomjordisk bläckfisk), Guiron (ödlemonster med jättekniv på huvudet), Jiger (vattenlevande monster med farlig äggläggnings-gadd i svansen), Zigra (hajliknande monster som kan förvandla sig till ett rymdskepp).

Hoppas det var till lite hjälp!

Mvh / Richard


Menar du att klockan 7-gubben hämtade barnen och käkade upp dem??

MVH Alexander

/ Alexander, 13 år från Hörby

Hej, Alexander!

Japp; Så illa var det!

Mvh / Richard


Hej igen!

Vad menar du med Bonhomme Sept-Heures klockan 7-gubben?

Alexander

/ Alexander, 13 år från Hörby

Hej, Alexander!

Klockan 7-gubben kom kl 7 på kvällen och hämtade de barn som inte ville gå och lägga sig att sova då. Sade man till ungrna i Quebec i Kanada.

Mvh / Richard


Hej...

Nej, jag menar inte namn på barnhemmet utan ett monster, som heter Baranen.
Det skall vara en blek, föräldrar lös unge som kommer till barnhemmet och förleder synen på ungarna (likt en vampyr) och sedan käkar upp dem....
Ja, jag skall inte berätta mer....:P

//Alexander

/ Alexander, 13 år från Hörby

Hej, Alexander!

Ja, Baranen är ju ett bra monsternamn -bättre, kanske, än ett namn på ett barnhem. Ditt monster låter som ett av de där hederliga, gammaldags som jag berättade om. Lycka till med projektet!

Mvh / Richard


Hejsan, Richard!

Det var längesedan....

....och hur är det?
Bra här! Är på semester i dublin. Kul Kul!!:D

Jo, min fråga är om det finns ett monster som käkar upp barn i fantasivärlden? - förutom vampyrer - för jag skriver om just ett monster som käkar upp barn på ett barnhem (var det ska utspela sig vet jag inte) som jag har döpt till "Baranen".
Om det inte låter konstigt......skriv vad du tycker! Ärligt....

Om du kunde ge råd om monster som käkar upp barn, skulle det vara perfekt!!!:D

Kram//Alexander//Kram

/ Alexander, 13 år från Hörby

Hej, Alexander!

Här är allt bra. Hoppas du har det gott i Dublin (vilket du verkar ha)!

De flesta monster käkar gärna upp barn. Särskilt de ur folktron. Såna vidunder finns i alla mytologier i alla länder. Afrika, Indien och Nordamerika har massor av hemska figurer som ligger på lur för barn. Du skulle mycket väl kunna hitta på en helt egen figur, utan någon förebild. Exempel på barnätande monster är: Ogrer, människoätande jättar från England. Torbalan från Bulgarien, en trollaktig gubbe som tar barnen i en säck. Cucuy från Mexico är en hårig dvärg som gömmer sig under sängen. Bonhomme Sept-Heures klockan 7-gubben), från Quebec i Kanada, är en kannibal som hämtar barn som inte vill lägga sig och tar dem med till sin grotta i vildmarken där han äter upp dem.
Det finns helt enkelt hur många som helst.
"Baranen" är ju ett ovanligt namn på ett barnhem. Du skriver berättelsen och bestämmer helt och hållet! Du kanske skulle skriva en rad till Kim här i panelen och berätta om ditt projekt?

Mvh / Richard

Mvh / Richard


Hej Richard!
Vilket är ditt favoritmonster och hur blev du intresserad av dom?

/ Matilda, 13 år från Falerum

Hej, Matilda!

Mitt favoritmonster av alla är nog jättapan King Kong. Annars gillar jag seriefiguren Hellboy, det japanska filmmonstret Gamera, varulvar och de flesta mytologiska monster, som drakar, basilisker, gripar, mm.
Jag har alltid gillat monster, ända sedan jag var liten. Väldigt tidigt såg jag de gamla filmerna om King Kong, Frankenstein, mumien, varulven och de andra, I dessa filmer var monstren visserligen hemska, men de hade också något gott inom sig. Det fanns en förklaring till varför de var monster. Jag gillar den sorters hemska figurer bättre än de som bara är rent gräsliga, som Alien-monstren, t ex.

Mvh / Richard


Hej, jag är ett stort Godzilla/Gamerafan. Det jag undrar om är hur jag kan hitta filmer med Godzilla och Gamera ur showa, heisei och millenium eran?

/ Olle Eriksson, 14 år från Karskulla Stentorpet 22

Hej, Olle!

Jag har hittat flest Gamera- och Godzillafilmer på discshop.se. Annars köper jag mina monsterrullar från amazon.com eller amazon.co.uk -utlandet, alltså. Tyvärr är det lite knepigt att hitta just sådana här filmer i Sverige, och nästan ingen finns med svensk text. Gamera-filmerna från showa-eran är omöjliga att hitta här. De är lättast att hitta på amerikansk DVD.

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB