Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


rätt svar! maran sägs kunna kväva folk så att de får mardrömmar eller som det kallas ett folktro. mitt riktiga namn vågar jag inte säga bara för att jag har lovat.

/ barnet E, 8 år från stockholm

Hej Barnet E!
Det finns liknande varelser i andra länder också. Det verkar vara en gammal föreställning.
Mvh / Richard


Hejsan Richard!Jag och min älskling Adel har upplevt konstiga saker hemma hos mig?!En kväll,när jagoch Adel satt på mitt rum och lyssnade påLil wayne så blev det först strömavbrott,sen åkte mina afficsher på Bob marley och wayne ner och sen drog någon Adel så hårt i håret att han började lipa,vi undrar om dufår fram nåt om detta,om någon inte gillar Lil wane?!

/ Felicia Salonen och Adel Mekic:-), 14 år från Findland/Bosnien

Hej Felicia och Adel!
Jag är tyvärr inget medium som kan känna av andars närvaro. Ni har varit med om en konstig upplevelse, det må jag säja, men vad det beror på har jag ingen aning om.
Om fenomenen fortsätter kanske ni skulle prova att leta reda på ett medium som kommer hem till er.
Mvh / Richard


Hei, richard, nu ar det lenge sedan jag har sendt noen frågar, til dig! Det har vart hyggelig, og maile med dig, og jag undras på dette: jag ser at du er flink til at tegne, og jag gillar drager! du tegnet en kul drage og sendt den til meg på mail?mvh per morgan!

/ per morgan augland, 23 år från norge

Hej, Per Morgan!
Vi vill tyvärr inte att folk ska lämna ut sina mailadresser här, men du kan kontakta mig på min hemsida loneanimator.com, om du vill. Jag har en maillåda där.
Mvh / Richard


ingen fråga utan frågesport. vilket väsen sägs kunna kväva dig så att du får mardrömmar. svara snälla p.s jag kan svaret och skickar och säger om det var rätt eller fel.

/ barnet E, 8 år från stocholm

Hej, barnet E!
Jag gissar att du tänker på den svenska maran!
Mvh / Richard


Vilket är det vanligaste monsteret?

/ molly, 10 år från sjögestad

Hej Molly!
I folktro och filmer/böcker är vampyrer det vanligaste monstret. Vampyrer finns i någon form över hela världen. Drakar finns också i nästan alla kulturer.
Bland de monster som folk påstår sig se på riktigt är Bigfoot det vanligaste monstret.
Mvh / Richard


Tror DU på monster/övernaturliga saker?

/ Sebbe, 15 år från Sandviken

Hej Sebbe!
Ja, det gör jag faktiskt, men jag tror inte att alla fenomen existerar. Till exempel rapporteras det så många observationer av Bigfoot varje år över hela världen att jag tror att just det fenomenet finns, men jag har ingen egen teori om vad som ligger bakom det.
Mvh / Richard


1. Hur kan bigfoot se ut?

2. Var lever bigfoot?

3. Hur stor och lång är bigfoot?

4. Kan bigfoot ha ett mänskligt ansikte?

5. Var bor bigfoot?

6. Tror du att bigfoot finns eller är han en myt?

7. Har bigfoot könsorgan?

8. Skulle bigfoot kunna få barn med en människa?

9. Skulle man kunna skriva en berättelse om bigfoot och någon som träffar han?

10. Vad har bigfoot för krafter och styrka?

11. Kan bigfoot prata?

12. Hur stor är bigfoot i jämförelse med en människa?

13. Kan man fantisera som man vill kring bigfoot om man ska skriva en berättelse?

14. Vad kan bigfoot ha för personlighet, jag menar beteende och så?

15. Kan bigfoot visa känslor och skulle han kunna förälska sig i en människa?

16. Kan du tipsa om några filmer och böcker som handlar om bigfoot?

/ Gila

Hej Gila!
1. Bigfoot sägs vara en hårig jätte med både aplika och människolika drag.
2. Bigfoot lever i Nordamerika, men det finns historier om liknande varelser i många andra länder.
3. Bigfoot sägs vara mellan 180 cm och 3 meter.
4. De som påstår att de sett Bigfoot säger att varelsen har ett mänskligt ansikte med en intryckt näsa. Pannan är dock framskjuten som på en gorilla och huvudet bakåtlutat, också som på en gorilla. det finns några påstådda filmsnuttar av Bigfoot där varelsen också ser ut så.
5. De som forskar kring Bigfoot menar att varelserna gör bon för natten av grenar och ormbunkar. Andra tror att de lever i ett grottsystem under marken.
6. Jag tror att Bigfoot finns på något sätt, det vill säga: Fenomenet är så utbrett att det måste ligga något bakom.
7. Ska det bly nya Bigfoot måste de ha könsorgan.
8. Ingen aning.
9. Javisst, det finns redan såna böcker.
10. Bigfoot sägs vara väldigt stark och väldigt snabb.
11. De som forskar kring Bigfoot säger att varelserna kommunicerar genom höga tjut och rop, och genom en sorts visslingar.
12. Ibland sägs Bigfoot vara lite längre än en människa av normallängd, ibland dubbelt så lång som en människa.
13. Det kan man väl. Det beror ju helt på vad historien ska gå ut på. Härom året kom det ut en serietidning där Bigfoor far till planeten Mars och blir en sorts fantasykrigare.
14. Det finns många historier om Bigfoot. Några beskriver varelsen som skygg och nyfiken, andra berättar om ett aggressivt monster.
15. Känslor tror jag att han kan visa, men frågan är om han skulle vara intresserad av en människa.
16. Här är några filmer som jag gillar: Bigfoot och Hendersons (komedi). Abominable (skräck). Legend of Boggy Creek (dramadokumentär). The Untold (skräckdrama). Bigfoot har en liten men kul roll i Tenacious D in The Pick of Destiny.
Det finns olika sorters böcker om Bigfoot, tyvärr nästan ingen på svenska. De flesta böcker är faktaböcker om Bigfootfenomenet. Det finns också några serietidningar. Av dessa är nog min favorit Richard Corbens ruskiga "Bigfoot".
Mvh / Richard


Hej Richard!
Det här är ingen monsterfråga, men jag vet inte hur jag annars ska få svar på den.
Varför kan man inte skicka in till Unga Berättare? Jag har tittat minst en gång i veckan i flera månader nu, men inget händer. Jag börjar tröttna på att läsa de gamla - jag tror faktiskt att jag läst någon av dom över fem gånger. Skulle vara jätteglad för svar!

/ Hanne, 12 år från Östersund

Hej, Hanne!

Just nu har vi ingen som kan korrekturläsa bidragen till Unga Berättare. Allt som vi får in är inte bra och några bidrag är bara trams som folk skickat in för att skoja. Därför har vi bestämt att bara rotera gamla bidrag tills vi fixat någon som kan sköta korrekturläsningen igen.
Det är ingen bra lösning, men vi tycker den är bättre än att helt stänga ner Unga Berättare.

Mvh / Richard


Hej jag älskar och är som besatt av övernaturliga saker som häxor monster och krafter och jag undrar hur man vet att man är eller har övernaturliga krafter. Jag tror jag kan ha något med det övernaturliga att göra.
För jag kan härma djur exakt och de lyssnar till och med om min familj ropar på katten så kommer den inte, bara när jag jamar. Varje gång jag tex sjunger verkar det som om naturen lyssnar och vinden börjar blåsa. Jag tror faktiskt att jag känner av andars närhet ibland, det kan hända att jag känner av det och stänger ute den. Jag tror jag kan hela djur också. Det är svårt att förklara hur men om jag vill göra ett djur lugnt eller pigg så blir de det. Jag kan bara hjälpa djur som behöver det.
Mitt horoskåp säger att jag är en trotsig ensamvarg vars element är luft, vattuman, allt har stämt hela livet.
Till My,11.
Det vore kul om vampyrer existerade men jag tycker att det skulle vara tråkigt att leva för alltid. Tänk bara på sorgen. Att se alla man känner försvinna en efter en under alla år och se allt man känner till förändras. Bara enligt min åsikt.

/ :), 12 år från jorden

Hej, :)!

Jag tror allt det vi kallar det övernaturliga är fullt naturliga naturkrafter, vi har bara inte koll på dem ännu. Även människan har troligen förmågor som vi inte helt känner till, eftersom vi inte använder hela vår hjärnkapacitet.

Vad det gäller vampyrer och odödlighet: Jag tycker den bok och den film som bäst tar upp problemet är Anne Rices "En vampyrs bekännelse".
Också filme "Highlander" tar verkligen upp problemet med att leva för evigt.

Mvh / Richard


Finns sjöjungfru påriktigt?

/ Shamsa, 9 år från hällerfors

Hej, Shamsa!

Nej, tyvärr verkar det inte som om det finns några sjöjungfruer. Man har gissat att det är helt vanliga havsdjur som sälar och tumlare man sett och av någon anledning tyckt att dessa liknat människor. Historier om sjöfolk finns i hela världen, även här i Sverige. Det svenska sjörået eller sjöfrun ser ut som en sjöjungfru, men kan ta av sig sin fiskstjärt om hon vill gå upp på land.

Mvh / Richard


Hur många monster finns det i hela världen? Nämn 5 monster.

/ Bim, 12 år från Uppsla

Hej, Bim!

Det finns en massa monster i världen. Vi har ju monster i gamla sagor och myter. Sedan finns de ju också i böcker, serier, filmer och spel.

Jag kan ju nämna fem monster från fem olika källor.

Godzilla: Ett dinosaurieliknande monster från japanska filmer. Godzilla kommer upp ur havet, sprutar eld och lever på radioaktiv strålning frn kärnkraftverk.

Hydran: En sju- eller niohövdad orm ur klassisk grekisk mytologi. Huggs ett huvud av växer genast två nya upp. Monstret dödas till slut av hjälten Herakles, med hjälp av hans brorson Iolaos.

Vampyren: Ett blodsugande lik ur många nationers folktro. Då en männsika dör och en ond ande tar sin tillflykt inuti liket uppstår vampyren. Om natten lämnar den sin grav för att dricka de levandes blod.

Bigfoot: En jätte ur modern folktro som liknar både en människa och en apa. Varje år kommer hundratals rapporter från människor som säger sig ha sett Bigfoot i USA. Men i många länder världen runt finns berättelser om liknande varelser.

Groot från planeten X: Ett trädliknande utomjordiskt monster från serieförlaget Marvels tidningar. Från början kom Groot hit för att ta över jorden, men besegrades av termiter. Senare blir Groot medlem av Guardians of the Galaxy, ett team hjältar som bekämpar ondska på många planeter.

Altered Beast: En övernaturliga varelse från spelet med samma namn. Spelaren är en död krigare från antiken som återupplivas av guden Zeus för att rädda hans dotter Athena. Krigare (och spelaren) har nu fått övernaturliga förmågor, bland annat kraften att förvandla sig till flera mäktiga monster, med drag av tiger, varg, noshörning, med flera.

Mvh / Richard


1. Vad vet du om Minotauros?

2. Vad har de för magiska krafter?

3. Vad äter de?

4. Hur kan de se ut?

5. Var kan de hålla till och bo?

6. Skulle de kunna förälska sig i en människa och kidnappa en människa?

7. Vad kan de tala för språk?

8. Kan de ha kläder på sig?

9. Har en Minotauros könsorgan?

10. Skulle du kunna få barn med en människa?

11. Bor Minotauros i familjer eller ensamma?

12. Har tänkt skriva en berättelse om Minotauros liknande varelse så jag behöver lite tips?

13. Man kan väl fantisera och skriva hur man vill egentligen?

14. Har kollat lite på nätet men hittade inte så mycket och tyckte inte att det stod så mycket på wikipedia.


/ Siri

Hej Siri,

Minotauros är egentligen bara ett enda monster i den klassiska grekiska mytologin. Han är instängt i den stora labyrinten på Kreta och lever på de människor som också stängs in där. Vart nionde år offras sju unga män och sju unga flickor från staden Aten till monstret.
Minotauros var avkomman till en av havsguden Poseidons tjurar och drottningen av Kreta. Minos, kungen av Kreta, bad uppfinnaren Daedalus att konstruera ett fängelse som monstret inte kunde fly från -det blev labyrinten. Minotauros sades ha en människas kropp och en tjurs huvud.
Den atenske hjälten Theseus tar sig så småningom in i labyrinten med hjälp av Minotauros halvsyster Ariadne. Theseus brottas med monstret och dödar honom.
I senare litteratur, framför allt i böckerna om landet Narnia, har det kommit till en hel ras minotaurer. Också i många rollsåel är minotaurerna vanliga. Dessa varelser brukar alltid ha tjurhuvud och ibland har de svans och en tjurs ben. Hur de beter sig, hur de bor och vad de äter, eller om de är goda eller onda, bestämmar författaren, till exempel du.

Mvh / Richard


kan du bäretta om tatzvelworm

/ dftryu, 31 år från ftr

Hej, dftryu!

En tatzelwurm sägs vara en orm med framben som lever i tyska, bayerska, österrikiska och italienska alperna. Några historier säger att den ser ut som en katt med en orms långa kropp istället för bakben.1934 påstod en schweizisk fotograf att han knäppt en bild på en tatzelwurm, vilket satte igång flera expeditioner för att försöka hitta varelsen, dock utan resultat.
Flera forskare har gissat att tatzelwurmen är en salamander av något slag, som i folktron förvandlats till ett sagomonster.

Mvh / Richard


Hej, jag har några frågor.
1, jag håller på med en xenomorph-kostym just nu och undrar om du har någon idé om hur jag ska göra den halv-genomskinliga huvudskålen (eller vad den kallas); vilket material jag ska göra den i som blir hårt.
2, har du någon "tutorial" på hur man gör relativt avancerade stopmotion figurer? och ungefär vad skulle det kosta att göra en figur om man köper allt till den (utom kläder)?
3, jag har tittat lite på gamla grekiska avbildningar av medusa och upptäckte att hon på de bilder inte alls hade ormar som hår, utan hon hade en krona med ormar på. dessutom hade hon flygande skor! hur ska jag tolka detta?
4, finns det någon berättelse som går in mer på medusas systrar?
5, vilket " monster" (av alla monster; från goblins, till medusa, till godzilla) skulle du säga vara det största hotet mot människan?
6, jag kom på en märklig strid mellan två olika monster: Xenomorph och Medusa. och funderade på vilken av dessa som skulle vinna (det är bara en xenomorph), men har inte kommit fram till något. Medusa kan ju förvandla allt som tittar henne i ögonen till sten, men xenomorpher har inga ögon utan förlitar sig på sensorer vilket gör att Medusa inte kan förvandla den till sten, men medusa kan ju ha varit bra på strid, och en xenomorph går mest på instinkt... i alla fall, vem tror du hade vunnit?
7, jag vet inte mycket om kapten Nemo men jag har hört att han med "nautilus" mötte någon typ av havsmonster och undrar om det hade något namn.
8, sist men inte minst vill jag bara svara på en fråga som har kommit upp på flera ställen på internet bland annat här på unga fakta ett antal gånger: vilken av följande dinosaurier hade vunnit: spinosaurus aegyptiacus eller tyrannosaurus rex. svar: om det skulle vara så att de möttes (fastän de levde på två olika kontinenter) så får jag nog säga att spinosaurus har ett övertag, inte bara storleken men också designen på kroppen. Visst tyrannosaurus hade starkare bitkraft, men spinosaurus hade mycket större armar än t-rex som den förmodligen kunde använda i strid. tyrannosaurus medelstorlek uppskattas vara runt 12-14 meter och spinosaurus, enligt nyare rön cirka-17 meter. vilket ger spinosaurus ett stort övertag i stolek. förmodligen skulle t-rex skrämmas av spinosaurus ryggsköld som kan ha haft starka färger för att skrämma rivaler eller locka till sig honor.
I själva striden skulle spinosaurus ha övertaget så länge tyrannosaurus befinner sig framför den, det är där spinosaurus har sina stora armar och sitt långa tandförsedda huvud. men skulle tyrannosaurus smyga si på spinosaurus från sidan och ta tag i spinosaurus nacke skulle den ha övertaget. tyrannosaurus skulle också, möjligtvis, lyckas välta spinosaurus så att den skulle falla på sidan och rulla över på rygg, vilket skulle göra att spinosaurus skulle knäcka sin rygg (på grund av seglet). spinosaurus var förmodligen, på grund av sin storlek, starkare än tyrannosaurus vilket är ännu en fördel. även om tyrannosaurus hade starkare bitkraft, hade spinosaurus en längre käke fylld av långa hålstickande, koniska tänder som skulle kunna hålla tyrannosaurus på plats och låta spinosaurus skaka på huvudet för att knäcka nacken på tyrannosaaurus.
Detta är endast min egen erfarenhet av dinosaurier och deras levnadssätt och det betyder inte att det skulle bli på exakt det här sättet, men det är mycket troligt.

/ sebvir, 16 år från lund

Hej, Sebvir!

1. Jag hade nog försökt göra den av en så stor plastflaska som jag kunde hitta. Man kan också ta en stor bit genomskinlig plast, lägga den över något som har den form man vill uppnå och sedan värma plasten med en värmeåistol. Då kommer den att smita åt och forma sig efter det föremål man lagt plasten över. Det där brukar kräva ett antal försök innan man får till det. Jag har fått ganska bra resultat med tjock genomskinlig plastpressenning.

2. Jag har fem filmer på YouTube som visar hur jag bygger mina dockor. Här är den första: http://www.youtube.com/watch?v=XniNAc1mfw0
Du kan hitta alla på min YouTube-kanal: http://www.youtube.com/user/bluworm
Mina figurer kostar från 100 kr och uppåt att bygga.

3. Antikens greker avbildade inte saker som vi gör idag. Det gjorde t ex inte antikens egyptier heller. De hade andra idéer om perspektiv och dimensioner i sina bilder, vilket ibland gör det lite svårt att se exakt hur olika underliga varelser är formade. Myten talar om att Medusas hår förvandlades till ormar. Därför vet vi at bilderna ska föreställa detta. Myten säger också att hon hade vingar och kunde flyga. Dessa vingar brukar placeras på hennes rygg, men inte alltid.

4. Medusa, stheno och Euryale var systrat, som alla förvandlades till gorgoner efter av en arg gudinnan Athena. Till skillnad från sina systrar var Medusa dödlig. Efter Medusa dödas av Perseus sägs inget mer om systrarnas öde, men den brittiska skräckfilmen "The Gorgon" (1964) berättar att den sista av gorgonsystrarna vandrat till Germanien under antiken och nu gömmer sig i ett fallfärdigt slott utanför den tyska byn Vandorf.

5. Det monster som kan göra mest skada fortast är väl det farligaste, det vill säga jättemonster som Godzilla. Du har väl sett vad som hände i Japan under den stora jordbävningen 2011?

6. Svårt att säga. Medusa kunde ju dödas av en vanlig, ung man, så jag tippar på xenomorphen som vinnare.

7. I Jules Vernes bok "En världsomsegling under havet" slåss besättningen på Nautilus mot jättebläckfiskar, vilket också visas i all filmversioner av boken. I filmen "Captain Nemo and the Underwater City" (1969) har Nemo byggt en stor stad på havets botten. Denna metropol hotas av det rocka-lika monstret Mobula, som troligen är en mutant skapad av energi från staden. Denna film brukar visas då och då på filmkanalen TMC.

8. Jag hade också gissat på spinosauren, men eftersom forskarna inte är helt ense om hur spinosaurus levde och livnärde sig kan man aldrig så noga veta.

Mvh / Richard


Finns andar

/ Maja, 10 år från Hemma

Hej, Maja!

Jag vet inte om andar finns, men jag har haft konstiga upplevelser som verkar visa att de nog finns. Jag tror det är upp till var och en att bestämma vad de tror på. Det finns inga bevis för att andar finns, bara människors olika mystiska upplevelser.

Mvh / Richard


kan du bäretta om clover

/ yuil, 31 år från werftghyj

Hej, Yuil!
Tänker du på Cloverfield-monstret?
"Clover" från filmen "Cloverfield" (2008) är troligen en unge, men ändå ca 420 m långt och ca 120 m högt. Det har korta ben och långa armar, två ögon och en mun, som de flesta ryggradsdjur. På huvudet har den två skinnsäckar som monstret blåser upp när den blir uppretad.

Clover kommer från havet, där den verkar ha legat i dvala. En satellit kraschar i havet och är troligen anledningen till att den vaknar. Clover tar sig upp ur havet och vandrar genom Manhattan i New York, där den ställer till med stor förödelse. På dess kropp finns parasiter, ungefär stora som hundar. dessa faller av och anfaller folk. Den som blir biten insjuknar snart, blöder kraftigt och exploderar till slut.

Clover äter människor genom att använda griparmar på underkroppen. Bytet förs sedan in i extra munnar i underlivet. Man får också veta att Clover har ätit på valar i havet innan den kommer till New York.

Amerikanska militären förklarar New York som förlorat katastrofområde och bombar staden. Troligen dör monstret i attacken, men det får vi aldrig veta.

Mvh / Richard


hej! för några år sedan gick en serie på tv där de letade upp olika monster och i ett av avsnitten hittar de gorgoner "medusa tvillingar". jag undrar vad den serien heter, och det är inte supernatural, jag kollade men hittade inget.

/ sebvir, 16 år från lund

Hej Sebvir!
Just nu kan jag faktiskt inte alls komma på vad det kan vara för TV-serie. Vi får väl fortsätta leta på var sitt håll. Hittar du en lösning på gåtan får du gärna höra av dig.
Mvh / Richard


Hej Richard!
Vet inte om du fortfarande svarar på frågor men om du gör det:

Jag tror på vampyrer och har själv träffat 3 st. De går i 9.an eller 8:an på min skola. Jag äter i samma matsal som dem och jag vill bli en vampyr jag också.

Har hört att vissa kan läsa tankar så jag tänkte stenhårt ``kom till den stora porten´´. Den stora porten är porten in till högstadiet. Jag gick dit. När jag öppnade dörren stod de där och stirrade på mig. Sen tänkte jag en massa saker som ``bit mig´´ ``Ni är avslöjade´´ osv. och då gick dem.
Jag följde efter dem uppför trapporna och då viskade de något till varandra på ett annat språk.

Jag hittar de inte på facebook eller liknande. Men jag vet att de kommer från Ungern.

SNÄLLA HJÄLP MIG! Om de går i 9:an får jag aldrig mer se dem efter sommarlovet!!
Har sett alla möjliga vampyrfilmer och är helt besatt. DETTA ÄR SANT!! Är de vampyrer? Jag vet att vampyrer finns..

/ My, 11 år från Eslöv

Hej, My!

Under alla mina år som monstervetare har jag aldrig stött på några bevis för att vampyrer finns. Däremot har jag lagt märke till att det finns en mängd underliga människor och till och med flera som gärna skulle vilja vara vampyrer. De beter sig som vampyrer och klär som som vampyrer, men är inga riktiga vampyrer.
Jag skulle aldrig vilja vara vampyr, jag trivs alltför bra med att vara människa.

Mvh / Richard


Hej Richard!Jag ska skriva en uppsats om Den Huvudlöse Ryttaren med min pojkvän Adel och vi behöver fakta,vet du vart man hittar sånt:-)

/ Felicia, 14 år från Finland

Hej, Felicia!

Ber om ursäkt för mitt sena svar; jag hoppas att ni får någon nytta av det ändå.
Det finns tyvärr inte så många bra sidor om den huvudlöse ryttaren och de är alla på engelska. Om ni inte tycker det är svårt med språket är denna sida en bra sammanfattning:
http://en.wikipedia.org/wiki/Headless_Horseman
Här är en annan:
http://www.mythicalcreaturesguide.com/page/Headless+Horseman

Mvh / Richard


I walking dead serien så är huvud personen Rick grimes medan i spelet är det Lee everet, är det så att dom lever samtidigt under apokalypsen?

/ william karlsson, 14 år från kalmar

Hej William!

Rick Grimes är huvudpersonen i TV-serien, så väl som i serietidningen TV-serien bygger på. Sen finns det (vad jag vet) två olika spel. "The Walking Dead" utspelar sig under samma zombieapokalyps som serien och TV-serien, men huvudpersonerna är andra människor. Det var väl ett val man gjorde av någon anledning när spelet konstruerades. Detta spel utspelar sig också i staten Georgia. Spelet "The Walking Dead: Survival Instinct" bygger på TV-serien och är ett "first person shooter"-spel. Det är karaktären Daryl Dixon man spelar som. Handlingen i detta spel utspelar sig innan händelserna i TV-serien.

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB