Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


1.
Vilken är den bästa Boken man kan läsa om man vill bli riktigt RIKTIGT rädd?
2.Vilken är den bästa boken man kan läsa om Mysterier i?
3.Har du läst boken "Det Okända":D?
Jag måste bara tipsa dej om http://www.cinemassacre.com/new/?p=1583 Godzilla filmerna Recenserade!


/ Johannes, 13 år från Ursviken

Hej, Johannes!

1. Jag tycker att några av novellerna i Stephen Kings "Dödsbädden" är riktigt ruskiga!

2. På svenska kan jag rekommendera allt som Clas Svahn skrivit. Det finns också en bokserie som heter "Det oförklarliga" som är väldigt bra (kolla på bibliotek och loppisar).

3. Jag har läst "Det Okända" och känner till och med författaren, Clas Svahn.

Tack för tipset om Godzilla-länken!

Mvh / Richard


Finns det en egyptiskt gud som heter Ra elr slifer?

/ Raffe, 11 år från Mordor

Hej, Raffe!

Guden Ra är solguden i Egyptisk mytologi och man brukar säga att han är det närmsta en övergud som egyptierna hade. De dyrkade ju en massa olika gudar på olika ställen i Egypten. Ra avbildades ofta med människokropp och falkhuvud.

Mvh / Richard


Hej Richard!
Jag undrar om vampyrer finns i verkligheten? Jag skulle vilja vara en vampyr.
En vampyr kan ju döda om de biter en människa och suger blod men ibland så förvandlas människan till vampyr, vad är det för skillnad?
Hälsningar
Alva Renström

/ Alva Renström, 13 år från S

Hej, Alva!

Nej, vampyrer finns inte i verkligheten, som tur är. De flesta vampyrer i böcker och film verkar vara rät deppiga ibland eftersom de lever för evigt medan deras människovänner dör. De kan aldrig se solen heller och måste dricka människoblod för att leva.
Anledningen till varför en människa blir vampyr av ett bett varierar. Oftast är det så här: Om människan dör under bettet är man död, överlever man blir man vampyr. I folktron är det så att alla som dött av att en vampyr sugit blodet ur en förvandlas till vampyr. I filmen "Fright Night" blir man vampyr efter ett dygn, men om vampyren som bitit blir dödad innan dess blir offret botad. I "Blade" tar det några dagar längre att bli vampyr. Man kan dessutom bli som den vampyr man blivit biten av, det vill säga är vampyren ond blir man ond och ställer sig på hans sida. Det finns alltså en massa olika versioner!

Mvh / Richard


http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article5738113.ab Kan detta vara bevis för Utomjordingar?;)

/ Jalmar, 11 år från Övik

Hej, Jalmar!

Den här historien är väldigt bekant. Man hittar något mystiskt, t ex hår från Bigfoot, en död Chupacabra, eller liknande, media berättar att forskarna undersökt fyndet och att de aldrig sett något liknande -sedan hör man aldrig av några fler resultat. De flesta sådana här historier blir avslöjade som bluff eller fort bortglömda. Om forskare undersökt ett fynd som visar sig vara en sensation skulle TV och tidningar aldrig ge sig förrän hela historien var berättad. Det skulle också berättas om nyheten bland forskarna själva.
Ett exempel på detta är när man hittade ett fossil av den befjädrade dinosaurien Archeopteryx 1861. Först trodde många att fyndet var påhittat ljug av tidningarna, men det visade sig snart att det var på riktigt.
Om den här nyheten är på riktigt kommer vi snart att få höra mer om den. Jag skulle gissa att kroppen i reportaget kommer från en apa.

Mvh / Richard


hej!
jag har sett att om man går in på halloween pysslet och går in på sminktips skelett så står det:erick har fått sällskap av en mumiehand.vad menas med mumiehand?

/ rasmus, 10 år från enköping

Hej, Rasmus!

Mumiehanden var en torkad rynkig hand jag gjorde i gummi till vår fotografering av Halloween-sminkningarna. Den skulle föreställa att vara en hand från en egyptisk mumie som kröp omkring av sig själv.

Mvh / Richard


Hej! Jag undrar vad en Goblin är för nåt.
/Julia 11 år från Vargön

/ Julia, 11 år från Vargön

Hej, Julia!

Man kan säga att Goblins är onda älvor. De finns i Storbrittannien och är väldigt vanliga i folktron och sagorna. Deras ansikten är skeva, vassnästa och långörade, med ögon som ser ut som glödande kol och råttliknande tänder. De klär sig gärna i pråliga, färgglada kläder men är nästan alltid smutsiga.
Goblins är tjuvaktiga och finner stort nöje att ställa till det för människor. De kan kasta allehanda tjuvnyp och sjukdomar på folk. De kan göra sig osynliga och kryper utan besvär genom de trångaste utrymmen och springor. Goblins spelar gärna spratt mot sina egna också. Det är inte så noga vem som råkar illa ut, bara så länge skadeglädjen finns där. Goblins kan gömma sig i mörka utrymmen i gamla hus, som källare, garderober och vindar. Men de kryper också in i gamla träd och stenrösen. De Kallas också Hobgoblins, Robin-Goblins, Hobgobs, Hob-Thrush, Billieboinkers, Blobbins och en massa andra namn.
Goblins har blivit favoritfigurer i olika rollspel, som Dungeons & Dragons. De är också inspirationen för orcherna i J R R Tolkiens Sagan om Ringen. I hans bok "Bilbo" ("The Hobbit") är goblins historiens skurkar och bor inuti bergen. Läs gärna "Bilbo", om du inte redan gjort det. Om några år kommer den som film.

Mvh / Richard


Hej! Det här är egentligen ingen fråga. Men jag såg att det var en nyfiken som undrade lite om harry potter eller ja mest om Sirius Black och Proffessor Lupin. Men Proffesor Lupin är en varulv och Sirius är en animagus ( det är en människa som har lagt en mycket besvärlig besverjälse över sig själv så att denne kan förfandla sig till ett valfritt djur, när helst denne önskar sig det) Så sirius är en animagus, såsom slingersvans. Det var det hej så länge, och tack för en fantastisk sida! =)

/ Agnes, 14 år från örebro

Hej, Agnes!

Då var det ungefär som jag trodde. Tack för att du redde ut det!

Mvh / Richard


Hej,

I Harry Potter och fången från azkaban är ju Proffersor Lupin (eller vad han heter) en varulv, Å Sirius Black
någonting annat. Sirius Black kunde ju förvandla sig när som helst, och hur låååångt som helst. Men "Pr Lupin bara blev en varulv när det var fullmåne. Jag undrar:
1:Är det något annat som skiljer Sirus Black och det han var med Lupin varulven?

2:Tror du att det finns några monster? Isåfall vilka?

3: är det "okej" att vilja vara varulv? Jag vill vara det.

4:Flera Frainkenstain är gröna. Olika nyanser. Men, finns Frainkenstain i flera fäger? exempel blå, röd?

5:Vampyrer kan se olika ut, Men kan vampyrer få barn? (hi hi)

6:Tror du att Snömannen finns?

7:tror du på Loch Ness odjuret? det gör jag.

8: Tror du på spöken? I vårat stall har exempel det hörts fotsteg, fast bara jag var där. Och att ett skriande:
"PHOOOOOOOOOÅI" har en gångs låtits det höra.

9:Bodde Dracula ensam i sin "herrgård"?

10: Tror du på sjöjungfrur? Inte jag!

Svara snabbt.

Ett "monsterfan". :)

/ Saga Malm, 10 år

Hej, Saga monsterfan!

1: Tyvärr är jag ingen superexpert på Harry Potter, men jag tror att Lupin är en riktig varulv, medan Black använder sig av en sorts hundskepnad som är framkallad av magi.

2: Nej; Jag tror faktiskt inte att det finns några övernaturliga monster. Om de monster folk säger sig ha sett i sjöar och ute i vildmarken (Snömannen, Loch Ness-odjuret med mera) så tror jag att de är okända djur som utvecklats ur nu utdöda förfäder.

3: Det beror ju på hur man vill använda sina varulvskrafter. Det är så klart inte bra om varulven är ett ont monster som dödar folk. I filmen "Wolf" är det människans personlighet som bestämmer om varulven blir ond eller god.

4: Frankenstein-monstrets olika färger kommer från filmerna. När man gjorde filmen "Frankenstein" 1931 så sminkade man Boris Karloff som spelade monstret i en grågrön ton. Filmen var i svartvitt, men sminket hjälpte ändå till att förändra Karloffs utseende. Sedan har den där färgen bara hängt med. Jag har sett Frankenstein-monster som är blågråa. I serieförlaget Marvels tidningar är han grå.

5: Det finns några berättelser där Dracula (och andra vampyrer) har barn, men det talas inte om ifall de skaffat barn efter de blivit vampyrer.

6: Jag tror att det finns något sorts djur som är orsaken till historierna om snömannen.

7: Jag tror samma sak om Loch Ness-odjuret.

8: Jag har haft några skumma upplevelser som gör att jag iallafall fått lite att fundera på.

9: Dracula bodde tillsammans med tre vampyrkvinnor, troligen unga, vackra kvinnor som han själv gjort till vampyrer för att hålla honom sällskap.

10: Nej, sjöjungfrur tror jag inte på, fast man kan ju aldrig så noga veta ;)

Mvh / Richard


Hej Richard! (Jag frågar ganska ofta, ellerhur?)

Jo, jag har två frågor:

1. Finns det någon typ av varulv som kan förvandla sig när den vill?

2. Finns det någon typ av varulv som kan förvandla sig på dagen?

/ Victor, 12 år från Askersund

Hej, Victor!

Fråga på bara!
1. Faktum är att i gammal folktro så var det vanligare att varulven förvandlade sig till varg när han ville, till exempel med magiska hjälpmedel som vargskinnsbälten. Det är under det sena 1800-talet, då det börjar skrivas skräckhistorier om varulvar som fullmånen blir en given regel.

2. Det finns egentligen bara en sorts varulv, med olika namn i olika länder. De varulvar som inte styrs av månen kan förvandla sig när de vill, verkar det som. Under medeltiden var de flesta varulvar trollkarlar eller människor som sålt sin själ till djävulen. De ville alltså kunna förvandla sig till vargar. I moderna filmer som The Howling och Underworld har det blivit vanligt att varulven kan förvandla sig när han vill.

Mvh / Richard


HEJ RICHARD///// JAG HAR NÅGRA FRÅGER TILL DIG.

1.jag såg en leksaks samling med över 100 olika monster.Och dom hette ´´monster in my pocket´´.Men dom konstigaste monstren va t-rex,hanuman,ganesha,fantomen av operan,en ond doktor,en onsynligmann,anubis,guden triton,kali(vishnu tror jag)varför finns dom med jag menar några är gudar en är en dinosaurie.varför?

2.har du några av dom eller har du hört talas om dom

3.kan inte du göra ett monster spel till unga fakta som man kan spela på unga fakta.

//kristoffer ösfelt//

/ Kristoffer ösfelt, 13 år från spångsholm,mjölby

Hej, Kristoffer!

Jo, jag känner till "Monster in My Pocket" och det verkar som om det blivit ganska populärt i början av 1990-talet. Det var på vippen att bli en TV-serie också. Jag antar att det blev lite svårt för leksaksmakarna att få ihop tillräckligt mycket monster och då började de plocka in gudar och andra figurer också. Jag har själv inga "Pocket Monsters", eftersom jag tyckte det var synd att de alla var enfärgade.

Vi har ju faktiskt ett monster-memory-spel på vår Pysselsida under lekar och spel:
http://www.ungafakta.se/pyssel/lekar/

Det innehåller visserligen inte 100 monster :)

Mvh / Richard


Finns det något monster i världen som har funnits?
Typ som någon känd Vampyr.

/ Matte, 11 år från Stockholm

Hej, Matte!

Nej, jag känner inte till några "riktiga" monster. När man till slut hittat ett monster som folk pratat om på ett visst ställe har det visat sig vara olika sorters djur, som krokodilen och bergsgorillan.

Mvh / Richard


Tja Richard!
Kan inte du berätta om något kusligt som har hänt till dig!

Eller om något har hänt?

/ Matte, 11 år från Stockholm

Hej, Matte!

Det har nog inte hänt mig så mycket kusligt. Jag hörde en gång en väldig smäll bakom nacken på ett ställe där det sades spöka.

Mvh / Richard


Tja Richard!

Jag gillar en massa monster men jag tycker att Zombies och Vampyrer är obehagliga, gör du det?

/ Matte, 11 år från Stockholm

Hej, Matte!

Zombies och vampyrer är OK för mig, men det är ju så klart obehagligt med döda människor som lever igen (men det är väl det som är meningen).

Mvh / Richard


Tja Richard!

Vad e ditt favoritmonster?
Varulvar är mina favoriter!

/ Matte, 11 år från Stockholm

Hej, Matte!

Jag gillar både jätteapan King Kong och den japanska, flygande, eldsprutande jättesköldpaddan Gamera. Sen tycker jag att serien och filmerna om Hellboy är väldigt häftiga.

Mvh / Richard


tjenare richard////

jag har en fråga till dig vet du vad spring heeled jack är.isåfall är det sant att han har dödat en flicka på 1800-talet?


från ett stor monster diggare/// kristoffer ösflet///

/ kristoffer ösfelt, 13 år från spångsholm,mjölby

Hej, Kristoffer!

Alltid trevligt att möta en annan monsterdiggare! Det går ju många historier om Spring Heeled Jack och det mesta vi vet om honom är vad 1800-talets tidningar skrivit. En av dem rapporterade om Mary Davis, en 13-årig tjej som var prostituerad i en del av London som kallades Jacob's Island. Londonpolisen hittade hennes kropp i en skitig gammal vattenreservoar som kallades Folly's Ditch. När folk i området utfrågades om vad som hade hänt sade några av dem att hon kastats ner i sörjan av Spring Heeled Jack. Naturligtvis kan hon ha ramlat eller blivit nerknuffad av vem som helst.

Mvh / Richard


Vad är pga monster?

/ Matte, 11 år från Stockholm

Hej, Matte!

PGA är ju en stor golftävling och jag har för mig att någon spelare kallades "PGA-monstret" av någon tidning, eftersom han var så svår att klå.

Mvh / Richard


Vilket monster skulle du välja om du var ensam hemma och så gick alla dörrar i baklås, vilket monster skulle du valt??????????

/ Matte, 11 år från Stockholm

Hej, Matte!

Helst skulle jag inte vilja vara ensam i huset med något monster alls. Men jag skulle inte ha något emot att träffa till exempel Hellboy och snacka lite med honom.

Mvh / Richard


Hur kommer det sig att du kan så mycket om monster?
Är det sitt jobb att läsa om dom eller???????

/ Matte, 11 år från Stockholm

Hej, Matte!

Jag är superintresserad av monster och har varit det sen jag var liten. När jag var liten tyckte jag monster såg häftiga ut, men nu vet jag att de kan betyda olika saker i olika historier och att de ofta är symboler för rädslor och utmaningar. Jag har alltså kommit underfund med att monster är jätteviktiga inslag i människans kulturhistoria och då tycker jag det är helt OK att vara en monster-nörd.

Mvh / Richard


Är det så att när häxdoktorer botar folk så efter någon tid börgar det göra ont på flera ställen?

/ Matte, 11 år från Stockholm

Hej, Matte!

Det har jag faktiskt inte hört talas om. Det är väl snarare så att om en häxdoktor uttalar en förbannelse över dig så kan du börja bli sjuk efter ett tag (sägs det, men tro inte på det).

Mvh / Richard


Hej richard! har du läst boken frankenstein eller sett filmen? rekomenderar du den/dom?

/ ludwig, 12 år från falkenberg

Hej, Ludwig!

Japp, jag har läst boken "Frankenstein" och sett flera Frankenstein-filmer. Jag tycker bokens handling är bra, men den går långsamt att läsa och språket kan vara lite jobbigt ibland. Min favorit Frankenstein-film är "Frankenstains brud" (1935), men för att förstå början av den måste man ha sett "Frankenstein" från 1931. En annan film jag gillade var "Frankenstein Unbound" (1990), där en tidsresenär träffar både Mary Shelley, Frankenstein och hans monster.

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB