Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet monster. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Richard Svensson om monster!
Gå med i Monsterklubben!


hej!kan du svara på frågor om drakar?isåfall:1.alla drakar har väl fjäll?....2.i boken och filmen Eragon så finns det drakar,(iallafall 2st!),dom har vingar men hur många draksorter(ungefär)har vingar?.....3.det har funnits drakar innan utan eld,vad heter den rasen??? Tack i förväg!!! /cissi!

/ cissi, 10 år från Bottnaryd

Hej, Cissi!

1: Alla drakar verkar ha fjäll över större delen av kroppen. Många verkar ha en mjuk undersida (där hjälten kan sticka in svärdet). Några drakar har haft päls här och där.

2: Det finns en massa olika draksorter; hur många vet jag faktiskt inte. På bilder har drakar oftast vingar. I sägnerna berättas det inte alltid om vingar, men drakarna flyger iallafall. Svenska drakar och drakar från Japan och Kina har inga vingar, men de kan flyga ändå på nåt magiskt vis. De liksom ringlar genom luften. Har du sett "Den oändliga historien"? Lyckodraken Falkor är en sådan drake som flyger utan vingar.

3: Den svenska lindormen är en sorts eld-lös drake. I England finns wyrmen, som är likadan. Men bägge dessa drakar spottar gift istället. I Tolkiens böcker om Midgård kallas eldlösa drakar "kalldrakar".

Du kan läsa lite mer om drakar på vår naturväsen-sajt:
http://www.commersen.se/ungafakta/naturvasen/drakar/drakar.asp

Mvh / Richard


Hej har vampyrer/varulvar verkligen funnits på riktigt nån gång jag vil gärna ha svar snabbt!!??

/ maja.brever, 10 år från arvika

Hej, Maja!

Nä, det har aldrig funnits vampyrer eller varulvar. Men det har funnits människor som trott att de varit det. Och så har det funnits människor som trott att andra har varit det.

Mvh / Richard


Hej är det sant att onda andar som finns verkligen har dödat personer jag hoppas iallafall inte det!!??

/ maja.brever, 10 år från arvika

Hej, Maja!

Det finns många historier om det från förr i tiden, men inga verkliga fakta. I sagor och sägner är det vanligt, t ex i Tusen och en natt-sagorna.

Mvh / Richard


Jag har hört att vampyrer är döda, kan man säga, så jag undrar om det finns blod i deras kropp.

Snälla, finns det inget bevis, typ matematiskt, på att vampyrer inte finns?

ps. Tack för svaret sist! Jag gillar verkligen ungafakta.se!

/ Sylvia Morawiecki, 14 år från Haninge

Hej, Sylvia!

Det blod som finns i deras kroppar kommer ju från folk som de bitit. Det är också det blodet som strömmar ut när man slår en påle i hjärtat på en vampyr eller hugger huvet av den. Stulet blod alltså.

Jag tror tyvärr inte att någon kalkylerat sannolikheten att det finns vampyrer (matematiskt).

Mvh / Richard


Varför tror många på monster och vampyrer?

/ Malin Johansson, 12 år från Östersund

Hej, Malin!

Det verkar som om människan berättat historier om det okända så länge vi har funnits, och det är ju det okända som alltid är mest skrämmande. Vad finns igentligen där ute i mörkret strax bortom lägerelden? Vad är det som låter så konstigt i natten? Några av dessa frågor har tagit form i människors fantasi som monster och vampyrer.

Mvh / Richard


Hej!
Du säger att vampyrer inte finns, varför tycker du att monster och vampyrer är interessanta då?

/ Lina Johansson, 10 år från Östersund

Hej, Lina!

Det finns mycket som inte finns som ändå är intressant. Drakar, vampyrer och enhörningar finns inte, men ändå har människor berättat historier om dem i en massa länder i hundratals år. Ofta är det också spännande historier. Därför tycker jag det är intressant och kul.

Mvh / Richard


Du måste hjälpa mig!
Det är så att jag och min vän tjafsar om vampyrer. Jag tror inte på vampyrer, medans hon gör det. Jag vet, kan man säga, att det inte finns vampyrer och det vill jag bevisa för henne. Så skulle du kunna ge mig bevis på att vampyrer faktiskt inte finns (om det nu är så, vilket jag tror)? Snälla snälla?

PS. Kan vampyrer suga blod från andra vampyrer, om vi antar att de finns?

Tacksam för svar!
M.V.H. Sylvia

/ Sylvia Morawiecki, 14 år från Haninge

Hej, Sylvia!

Är det inte svårare att hitta bevis för att de faktiskt finns? T ex nyheter om döda människor tömda på blod, folk som kan förvandla sig till fladdermöss, vargar och dimma, folk som inte syns i speglar, osv.

Jag har inte hört talas om vampyrer som suger blod från andra vampyrer i folktron. Men det finns säkert i böcker och filmer.

Mvh / Richard


Hej varför blir folk rädda när dom kollar på vampyrfilmer och monster min lillebror tror att det finns monster varför tror dom på sånt för?
Om man säger till han så säger han nej men ja tror på dom men jag säger du nej dom finns inte?....Mvh cassandra e det rätt att säga så till min lillebror som e snart 8 år

/ Cassandra, 17 år från sösdala

Hej, Cassandra!

Det är ju inte alla monsterfilmer som är otäcka, men om de är välgjorda är de det. En bra skräckfilm är så smart gjord att saker som musik, foto, skådespeleri och ljudeffekter (och andra effekter) samarbetar för att framkalla olustiga känslor hos tittaren. Men det är ju just det som många gillar och därför väljer de att titta på skräckfilm. Folk som inte gillar att bli skrämda ska förstås inte göra det.

Det är ju helt vanligt och naturligt att små barn är rädda för monster, eftersom de ännu inte vet vad som finns och inte finns i världen. Därför är det ju viktigt att tala om vad som är verkligt och vad som inte är verkligt. Det finns gott om hemska människor man gott kan vara rädd för, men riktiga monster är de ju inte, så som den lillebror tänker sig ett monster. Och kanske det finns okända djur i världen som Loch Ness-odjuret eller snömannen, men i så fall är de fortfarande bara djur och inga monster.

Mvh / Richard


Hur gör man om man ska dräpa en vampyr ?

/ David Karlsson, 9 år från södertälje

Hej, David!

Man kan göra på en massa sätt beroende på vilket land vampyren kommer ifrån. För det mesta slår man en påle genom hjärtat. Det är egentligen för att vampyren ska ligga still i kistan och inte kliva upp varje natt. Sedan måste man hugga av huvudet. Andra vampyrer kan man döda genom att fylla kistan med äppelblommor eller vallmofrön. I några länder använder man trollformler. I Makedonien slog man en spik genom naveln. I vissa delar av Rumänien band man vildrosor runt kistan. I Bayern la man ett silvermynt i vampyrens mun. I Bulgarien skar man av tårna. I alperna la man en nyplockad Edelweiss-blomma på vampyrens bröst. Som du förstår finns det en massa sätt att ta kål på en vampyr.

Mvh / Richard


DOM HÄR FRÅGORNA KOMMER I FRÅN FRIDAY 13TH 1-9PART OCH NY FILMEN JASON VS. FREDDY VS. MICHAEL

1.Vem är michael myers?
2.var kommer han i från?
3.hur gammal är han på filmen?
4.hur många har han döda?
5.varför börja han döda folk?
Ex.jason döda folk bara för han blev dränkt i vattnet och ingen hjälpte honom.
Freddy döda folk bara för att han behöver rädslan.

6.vet du var man kan få se bra jason eller freddy eller michael gratis på internet som youtube?
som går på cirka 9min eller hella filmen?

Jason

7.hur många har han döda och själv dött?

Freddy

8.hur många gånger har han döda små ungar eller vuxna och hur många har han dött själv?

9.var i finland kan man få se på jason och freddy och michael filmen?

PS.VAD HAR DU FÖR MONSTER BAKOM DEJ.
HAR DOM VARI PÅ SLAGS FILM.

/ nobody, 14 år från finland

Hej, Nobody!

1. Han är en galen mördare som rymt från ett mentalsjukhus.
2. Haddonfield, Illinois, USA.
3. Myers är född 1957. Första Halloween-filmen är inspelad 1978.
4. Väldigt många.
5. Det verkar som han drabbats av Thorn-förbannelsen, vilken tvingar honom att döda sina familjemedlemmar för att resten av samhället inte ska råka illa ut. Förbannelsen gör honom också i stort sett osårbar. Det sägs att det var hans barnvakt, Mrs Blankenship, som gav honom förbannelsen.
6. Det är väl bara att leta, antar jag. På YouTube finns det ju allt möjligt. Annars finns de ju på DVD.
7. Jason har väl egentligen bara dött en gång. De andra gångerna han blivit oskadliggjord hamnar han bara i koma. Och han har också tagit kål på fler än jag orkar räkna efter. Man får titta igenom varje fil och räkna, helt enkelt.
8. Samma sak som med Jason.
9. Kolla filmkanalerna och alla återförsäljare av DVD. Många av de här filmerna finns i nyutgåvor, t ex första Halloween.

Monstren som syns bakom mig på bilden är en vampyr från en hemmagjord skräckis; "Blodtörst". Benranglet kommer från en annan hemmagjord film; "Ondskans öga". Vampyren är en sminkad kompis. Benranglet är gjort av kartong, toapapper och latexgummi. Han kallas "Pitt-Krüger" i filmen.

Mvh / Richard


Hej! Jag vet inte om du kan svara på detta men det är så att min farfar dog för ca:2 månader sen. Och sen des har det hännta en massa konstiga saker. Jag har känt att någon stirar på mig när jag sitter och pluggar och en massa andra saker som inte går och förklara. Vad kan jag göra för detta ska sluta?

/ Jenny, 12 år från hbg

Hej, Jenny!

Tyvärr kan jag inte svara på vad dina upplevelser beror på eller hur man blir av med dem. Jag antar att du utgår ifrån att det är din farfar som hälsar på. I så fall har du väl iallafall ingen anledning att vara rädd.

Mvh / Richard


hej richard! jag tänkte bara höra ifall du ska göra en film med vampyrer eller monster . I såfall kommer det vara barn med i den? Jag skulle jättegärna vara med i en film! jag letar på internet och i tidningen fast jag vet ju inte riktigt vilken tidning som sånt står i .Men hur vet man när och var en intagning till en film är?tack på förhand!! /emma i stockholm

/ emma, 11 år från järfälla sverige

Hej, Emma!

Lustigt att du frågar, för jag håller faktiskt på med amatörfilm och brukar ha med lite monster i dem. Ibland har jag haft med barn också. Men just nu har jag inga idéer om att göra en vampyrfilm. Jag bor också i Blekinge, så det hade varit lite långt för dig att resa om du velat vara med. Men du kan ju göra en egen monsterfilm med några kompisar. Det är faktiskt väldigt kul.
Om du vill kan du ta en titt på den sida jag har för mina filmprojekt (OBS den är på engelska). Du kanske blir inspirerad:

http://www.loneanimator.com/

När man söker folk till film eller TV brukar det stå annonser i tidningarna. Ibland går man ut till skolor också, om det är barn man letar efter. Det är bara att hålla ögonen öppna!

Mvh / Richard


hej,jag undrar hur bergatroll blir till.

/ Wilma Kedhammar, 6 år från Blackeberg

Hej, Wilma!

Troll blir till precis som vi människor -de föds. Däremot dör de på lite olika sätt. De kan spricka eller förvandlas till sten.

Mvh / Richard


Hej Richart!

är inte du de minsta rädd för monster och vampyrer?
MVH/Elin

/ Elin, 9 år från kina

Hej, Elin!

Nä; jag tycker bara det är spännande. Då finns det människor som är mer otäcka.

Mvh / Richard


Hej!
Vi undrar om du har några tipps på bra hemsidor om man vill läsa om magi!
Vi vill gärna ha lite fakta om magiska saker som kan ge tur!!!
Du kanske kan tippsa oss om en sida där man kan läsa om magi och sånt?
Tack i förhand.:)

/ elina och elice, 12 år från stockholm

Hej, Elina och Elice!

Jag har faktiskt inte hittat någon sida som jag tycker jag kan rekommendera. Det ska ju vara lättbegripligt för de som inte läst så mycket om det tidigare. Har ni kikat på vår naturväsen-sida? Där skriver lite om magi och "snälla" trollformler:

http://www.commersen.se/ungafakta/naturvasen/trolldom/trolldom.asp

Kolla också på biblioteken, på hyllan "Etnografi" eller "Folktro" eller "Folkseder".

Mvh / Richard


Hej! Det är jag igen tack för ditt snabba svar föresten.jag har blivit helt virig i huvudet,vissa säger att varulvar blir sej själva när man säger deras namn högt och tydligkt.Andra har helt andra teorier.kan du förklara hur det värkligen går till.

/ Alfred, 9 år från Blackeberg

Hej, Alfred!

Enligt svensk folktro kan man bota en varulv om man känner igen personen som varg och säger hans namn högt. Vissa sägner säger också att om man kände igen en varulv i hans människoform och sa "Du är en varulv", skulle han vara botad. Enkelt, va?

Mvh / Richard


Tycker du det är intressant med vampyrer och varulvar och monster????

/ Julia , 10 år från Olofström

Hej, Julia!

Ja, jag tycker det är väldigt intressant. Det är vi människor själva som hittat på dem och ändå är vi rädda för dem.

Mvh / Richard


Jag är en tjej på 10 år och vill fråga om vampyrer och då passar det bra att fråga dig för du vet mycket om vampyrer.Här kommer frågan.Vad är en vampyr äter den folk?Vins det verkligen vampyrer?Hoppas du kan svara på min fråga.

/ Hemlig, 10 år från Nyköping

Hej, Hemlig!

Vampyrer äter oftast ingenting, utan dricker blod från levande människor. Men det där kan vara lite olika beroende på vilket land vampyrerna kommer ifrån. Och vampyrer finns inte i verkligheten, men i vissa delar av världen tror man fortfarande på dem. Du kan läsa mycket mer om vampyrer på vår egen vampyrsida:
http://www.commersen.se/ungafakta/vampyr/intro/begin.html

Mvh / Richard


Jag har hört att vampyrer suger blod fer att fo jern.varfer kan dom inte bara eta lite spenat?

/ Alfred Kedhammar, 9 år från Blackeberg

Hej, Alfred!

Ofta i gamla myter är blodet en symbol för livet. Vampyren är ju egentligen död och måste då stjäla liv från levande människor. Jag skulle tro att det är nåt sånt.

Mvh / Richard


hej richard jag undrar om häxor och trollkarlar kan gifta sej
och om dom får barn blir barnet en häxa eller en trollkarl

/ sara, 5 år från stockholm

Hej, Sara!

Häxor och trollkarlar kan väl absolut gifta sig, men det verkar ofta som om de valt ett ensamt liv i jakt på trollkonster istället för kärlek. I några historier föds ett barn till en häxa eller en trollkarl med magiska krafter, ibland inte. Häxa eller trollkarl blir man nog oftast genom att lära sig magi.

Mvh / Richard

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB