Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet författare. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Kim M. Kimselius om författare!


har 2 frågor
1-om bokförlaget upptäckte i kuvertet att den tjocke kopiapappern ca 60 sidor,hade många grammatik fel på svenska vad gör de?
2-vad ska man ha med i kuvertet förutom manuset -alltså 60 sidorna med sagotekten-

/ ren

Hej Ren

1. Om det är många stavnings/grammatikfel i berättelsen bryr förlaget sig inte om det ifall berättelsen i övrigt fängslar och håller bra kvalitet. Då ser redaktören till att ändra felen i samråd med dig!

2. En liten kort presentation av dig, en lista på alla dina andra berättelser som ligger i dina lådor, namn, adress, telefonnummer!

Lycka till!

Kramisar Kim


har du träffat astrid lindgren

/ barnet E, 8 år från stockholm

Hej E

Ja, det har jag gjort, men det var många, många år sedan! Hon var mycket trevlig och rar!

Kramisar Kim


Hej, har du några bra tips på att öka sitt ordförråd och få en intressant text?
Förutom det vanliga - att läsa mycket,
Det måste finnas flera metoder.

/ Yas, 13 år från Uppsala

Hej Yas

Ja mitt första förslag var att läsa mycket, men det gör du tydligen.

Något annat du kan göra är att läsa i ordböcker, något jag brukade roa mig med när jag var yngre.

Det finns många bra ordböcker: Svenska Akademins ordlista över svenska språket, Svenska Ordbok, Svenskt språkbruk, ordbok över konstruktioner och fraser, är några av alla ordböcker som finns.

Ibland händer det, när jag får en tid över, att jag kikar i någon av mina ordböcker eftersom jag alltid är på jakt efter nya ord och kunskaper!

Lycka till! Berätta gärna hur det går för dig!

Kramisar Kim


Hej jag har har skrivit ett utkast på en bok som heter bermuda triangeln men under renskrivningen vill jag ha med några detaljer som gör den bättre.
Den handlar om fem personer. Finns det några tips.

/ Smiley, 12 år från jorden

Hej Smiley

Det du har gjort nu är att du har skrivit "Benet" på berättelsen, och nu ska du lägga "Kött på benet". Det är då du lägger till miljöskildringar, berättar vad personerna gör när de talar, vad händer i deras omgivning, vad tänker de på, har något hänt de tidigare i livet som gör att de blivit den de är just då och får dem att handla som de gör vid just detta tillfället. Och så vidare!

Känns det som om du kan göra din berättelse mustigare nu?

För fler tips kika in på http://www.kimselius.se/tips.html eller på min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.se/p/kimselius-skrivtips.html

Lycka till med din berättelse! Hör av dig när du får den antagen av ett bokförlag!

Kramisar Kim


När kör unga författare igång igen??

/ Söt, 11 år

Hej Söt

Det finns en författare som skrev sin första bok när hon var fyra och fick den utgiven när hon var sex år!

Det är bara att sätta igång!

För fler skrivtips kan du kika in på http://www.kimselius.se/tips.html eller på min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.se/p/kimselius-skrivtips.html

Lycka till!

Kramisar Kim


jag skriver en bok,men jag är rädd att rubriken är samma i en annan bok .

/ ula

Hej Ula

Om du tror att din rubrik är likadan som någon annans tycker jag att du ska ändra din rubrik så att den blir unik. Då har du större chans att lyckas. Däremot är det alltid förlaget som sätter rubriken på boken, därför gör det inte så mycket i det här läget om din berättelse har samma titel som någon annan.

Lycka till med din bok!

Kramisar Kim


hej
kim,jag fick fakta av dig att en av dina böcker är tryckta i whalströms förlag ,kostade nått?

/ ren

Hej Ren

Som författare får man betalt av förlaget när de ger ut författarens bok. Om man däremot trycker upp sin bok själv kostar det lite pengar. Hur mycket beror på hur många böcker man trycker och var man trycker böckerna. Läs mer på www.kimselius.se under Författartips!

kramisar Kim


Hej jag skulle behöva lite fakta om upplysningen i sverige, vad hände och vad var det mest kända så som författare och hur samhället såg ut. Tackar för snabbt svar!

/ Markus, 15 år från Sollebrunn

Hej Markus

Google är ett bra ställe att hitta fakta. Här hittade jag en länk för dig som ger dig de upplysningar du behöver. https://sv.wikipedia.org/wiki/Upplysningstiden#Upplysningen_i_Sverige

Googla annars på Upplysningen i Sverige, så kommer du till fler platser med fakta.

Lycka till med ditt arbete!

Kramisar Kim


hej,om man kopierar sidorna på en manus ska man häfta ,hur många frimärke behövs?
vilka bokförlag tröck du dina böcker?

/ tia, 7 år

Hej Tia

Det beror på hur mycket dina manus väger. Posten har portotabeller där du kan se hur många frimärken som behövs när du ska skicka din berättelse.

Mina första böcker kom ut på B. Wahlströms bokförlag. Nu för tiden ger jag ut böckerna på Roslagstext förlag.

Lycka till med din bok! :-)

Kramisar Kim


Hallå där!
jag undrar alla de där böcker du skrev hur mycket betalade du för alla och vad fick du för betalt?
vilka sorts böcker,romantic ,äventyr,historier,länder,krig eller annat?

/ Özil, 28 år från ystad

Hej Özil

Som författare betalar du ingenting om boken ges ut på ett stort förlag.

Du som författare får royalty på försäljningen. Det innebär att du får en viss summa per bok som säljs, summan varierar från förlag till förlag därför kan jag inte säga hur mycket det rör sig om. Dessutom brukar författaren få ett antal gratisexemplar av sin bok, det kan röra sig om cirka 10 exemplar, alltså inga stora mängder.

Du kan också trycka dina böcker på Print-On-Demand. Då betalar du allt själv, men du behöver bara trycka upp så många böcker du vill ha, till exempel en enda bok.

Priset varierar mellan de olika tryckerierna. Det blir dyrare än att trycka upp 3.000 böcker, men ett mycket billigare alternativ om man inte vill ha så många böcker.

Gå in på nätet och titta på till exempel http://www.books-on-demand.com/, www.instantbook.se, www.b4press.com, www.gml.se och många, många fler.

Jag skriver lite olika typer av böcker, men huvudsakligen historiska äventyrsböcker, uppbyggda runt riktiga historiska händelser. För att få veta mer om mig och mina böcker kan du gå in på www.kimselius.se Där hittar du även fler tips och råd om skrivandet!

Lycka till!

Kramisar Kim


Hej. Jag ska ha prov imorgon om vikingar! Och jag hittar ingen fakta, så snälla hjälp!

/ Regina, 11 år från Höllviken

Hej Regina

Nu hade du tur att jag kikade in innan jag stängde ned datorn ;-).

Här på Unga Fakta hittar du massor av fakta om vikingar: http://www.ungafakta.se/vikingar/historia/

Hade du haft mer tid på dig hade du kunnat läsa min bok Vikingaträl, då hade du också lärt dig MASSOR!

Lycka till med ditt prov!

Kramisar Kim


Jag har kört fast i en berättelse... Hur kan jag komma på en fortsättning?????? p.s det är några i boken som talar ett annat språk (trollspråket).

/ Astrid, 10 år från Borås

Hej Astrid

Du behöver inte skriva din berättelse från början till slut.

Jag skriver nästan aldrig boken i den följd som kapitlen kommer i den färdiga boken.

Ibland börjar jag skriva sista kapitlet först, men oftast kommer det allra första kapitlet när idén till en ny bok dyker upp. Då sätter jag mig och skriver ned hela det kapitlet, för att kanske lägga undan texten i många år, tills det är dags att skriva boken.

Ibland är det så när jag läser fakta inför en bok, att sista kapitlet kommer klart och tydligt för mig. Det hände en gång när jag hade släckt ned i min skrivarlya och promenerade hem genom gången till boningshuset. DÅ kom hela sista kapitlet. Jag slet åt mig första bästa penna och block och satte mig och skrev. Orden bara rusade ur mig, ned på papperet. När orden var skrivna kändes det som en befrielse... Jag blev SÅ nöjd med slutet på den boken.

Nu hade jag alltså skrivit början och slutet på "Bodicas strid mot Romarna". Nu gällde det att få till det på mitten också, men det blev inga problem, jag hade hela handlingen (i stort sett, ibland vet man inte vad huvudpersonerna hittar på) klar för mig och hade redan skrivit många gula lappar för att bygga upp boken.

Nu kanske du tror att jag sätter mig och fortsätter skriva från första kapitlet till det sista, färdiga kapitlet. Men nejdå, så fungerar inte jag. Jag har min hög med gula lappar som jag skriver om, en i taget, utan att tänka på var i boken texten ska komma in. Har tidigare berättat om att jag lägger in text i min "mall". Här lägger jag nu alla de färdiga kapitlen, huller-om-buller, utan någon särskild inbördes ordning.

Jag vet vad hela boken handlar om, vad jag ska skriva om. Jag har början och slutet och det är lätt att väva ihop kapitlen, även om jag skriver dem i oordning.

Efterhand som skrivandet fortlöper plockar jag in de färdiga kapitlen där de passar in i texten.

Eftersom jag arbetar på det här sättet är det alltid lika spännande att läsa igenom hela boken, från början till slut, för allra första gången. Jag har alltid en liten rädsla inom mig att boken inte ska vara bra, att det inte ska fungera just den här gången.

På något sätt verkar böckerna bara bli bättre av att skrivas på det här sättet. Jag kan lägga fokus på varje enskilt kapitel som jag just då har i huvudet och behöver inte tänka på helheten i det ögonblicket.

Det är alltid lika spännande att se vad fingrarna får för sig att skriva ned, medan ögonen läser vad fingrarna har skrivit.

Ja, nu vet du vilken kaotisk skrivvärld jag lever i, trots mina gula lappar!

Kanske är det ett bra sätt för dig att arbeta också?

Lycka till!

Kramisar Kim :-)


hej kim kan du berätta hur det gick till att trycka dina böcker steg för steg,så jag också kan göra det tryckte du böckerna gratis,och vilka bokförlag tryckte dina böcker?

/ Ren, 13 år

Hej Ren

Plötsligt en dag hände det: Jag var författare! Från en dag till en annan förändrades mitt liv. Min telefon gick varm när massmedia ringde och ville intervjua mig efter min debut: Min bok Tillbaka till Pompeji hade sålt i 11.000 exemplar första veckan. Då var det skrämmande att heta Kimselius, jag grät och ville inte vara jag längre. Läs mer på http://kim-m-kimselius.blogspot.se/2011/05/fran-borjan.html

Det viktigaste att tänka på när man ska skriva en bok är att skriva direkt från hjärtat, om något som angår just dig, något du brinner för att berätta, något du själv vill läsa.

Störst chans att få ett förlag intresserat av din bok är att skriva något som ingen annan redan har berättat, en unik historia. Ta gärna hjälp av dina egna erfarenhet, en miljö du är bekant med, en miljö dina läsare kanske kommer att känna igen. Eller så väljer du en fiktiv miljö.

Jag har en idébok där jag skriver ned alla idéer som dyker upp inom mig. (den rödsvarta boken här på sidan). Den boken följer med på alla resor och där skriver jag även kapitel till böcker jag håller på med, eller kommande böcker (se nästa bild).

Eftersom de allra flesta av mina böcker är historiska äventyrsböcker skrivna runt riktiga historiska händelser är det viktigt för mig att jag håller mig till fakta när jag skriver. Därför läser jag otroligt många faktaböcker innan jag börjar skriva min bok. Jag skriver upp all fakta som jag tycker är viktig för min berättelse. Och då har jag en speciell skrivbok för varje ny bok jag ska skriva (se tredje bilden). Den boken kan jag sedan slå i och leta fakta medan jag arbetar med boken.

Jag har även skrivit gula lappar under inläsningen av fakta. Gula Post-it-lappar. Där skriver jag t.ex: "Kejsare Wu mördade sin egen dotter" eller "Låt Theo stå förebild för terrakotta armén." På de gula lapparna skriver jag även ORDLISTA: "kejsare Wu", "Terrakotta armén" och så vidare. (Hämtat ur arbetet med boken "Kinesiska Draken".)

Med de gula lapparna bygger jag upp hela berättelsen. (Hade tänkt att fotografera de gula lapparna för de nya böckerna, men jag upptäckte att lapparna var för avslöjande för handlingen, så jag avstod från att fotografera dem.)

Innan du skriver ut din berättelse och stoppar den i kuvert till förlaget, är det bra om du har skrivit ut en papperskopia till dig själv och läst igenom den noga, gärna flera gånger. Om du har gjort ändringar är det bra att göra dem i datorn och sedan skriva ut en ny papperskopia som du läser igenom. När du har gjort så flera gånger, och kanske även fått hjälp av någon annan att läsa din berättelse, då skriver du ut den slutliga berättelsen, en kopia till dig och en kopia till bokförlaget. Här hittar du adress till flera förlag: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/2011/02/skrivprocess-skicka-in-ditt-manus-till.html

Här kan du kika in och få massor av skrivtips: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/p/kimselius-skrivtips.html och få reda på ALLT du behöver veta för att ge ut en bok!

Det enda du behöver tänka på för att bli författare är att skriva en unik berättelse och skicka in till förlag. Därefter sköter förlaget allt för dig.

Min debutbok, Tillbaka till Pompeji, kom ut på B. Wahlströms förlag.

Du som författare får betalt av förlaget när de ger ut din bok, du betalar ingenting. Däremot kan du själv trycka upp en enda bok, eller tio stycken om du vill. Du hittar länkar till sådana tryckerier här http://www.kimselius.se/tips6.html

Lycka till! Hör av dig när du får din första bok utgiven!

Kramisar Kim


Hej Kim!
1. varför började du skriva smileysar? du är cool, diggar dig!
2. finns det något du INTE kan skriva om?
Har läst några av dina böcker, dom är bra. Kan du läsa in fler på youtube?

/ Anna, 12 år från Malmö

Hej Anna

1. Vill sprida glädje med mina smileysar. Du är rar :-) Tack!

2. Vet inte. Har ännu inte stött på något jag inte kan skriva om.

3. Jag har läst in flera böcker på youtube http://www.youtube.com/user/kimselius/videos?view=0 och jag planerar att läsa in samtliga titlar. Tyvärr räcker tiden inte till, eftersom jag hela tiden skriver nya böcker!

Ha det så gott!

Kramisar Kim


HUR KOM DU PÅ ATT DEN SKULLE HANDLA OM DET DEN HANDLAR OM?

/ MATILDA, 12 år från SKÅNE

Hej Matilda

Vet inte om du syftar på någon speciell bok...

Men mina historiska böcker skriver jag för att jag vill lära mig mer om ett historiskt ämne, eller för att jag vill åka till en speciell plats. Det är så jag väljer ämnen att skriva om i min historiska äventyrsserie om Theo och Ramona. :-)

kramisar Kim


Vad ger du för tips om jag vill skriva en bok om att livet är hårt och ett sånt jävla skit!

/ Gadir, 12 år från Finspång

Hej Gadir

Skriv direkt ur hjärtat och berätta precis hur du känner inför det du berättar. Tänk inte på stavning och grammatik när du skriver. När hela berättelsen är klar, då läser du igenom texten och rättar. Det är viktigt att hålla flödet levande!

Tänk inte på att någon ska läsa det du skriver, skriv till dig själv, då blir din text som bäst!

Lycka till!

Kramisar Kim


hej kim
jag vill trycka en bok,men jag är rädd att det ska kosta mycket,darför vill jag att du ger exemplar på gratis bokförlag,och om jag bor långt från den bokförlagen vad ska jag göra?hjälp mig

/ marwa, 11 år

Hej Marwa

Vet inget tryckeri som trycker upp gratis böcker. Men det här kanske kan vara något för dig: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/2013/02/gor-en-egen-bok-med-hjalp-av-solentro.html

Där beställer du allt över nätet. Kanske kan du önska dig en bok i present :-)

Lycka till!

Kramisar Kim


Jag skulle gärna vilja läsa dina böcker kan
du skriva vad alla dina böcker heter så ska
jag försöka läsa allihop

/ Kim, 10 år från sverige

Hej Kim

Jag har skrivit 23 böcker:

"Tillbaka till Pompeji", 1:a boken: Handlar om Ramona, som plötsligt förflyttats i tiden och möter Theo i staden Pompeji. Hon vet att hela staden kommer att förintas av ett vulkanutbrott och döda alla invånarna, även henne om hon inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att hända, om 100 år, om 10 år eller om 10 minuter...

"Jag är ingen häxa", 2:a boken: Här färdas Ramona och Theo i tiden till häxförföljelsens tid. De räddar en flicka från att bli levande bränd på bål och flyr. Men de kommer inte långt innan de själva blir tillfångatagna anklagade för häxeri...

"Faraos förbannelse", 3:e boken: Den berättelsen börjar långt nere i en faraos grav i Egypten. Ramona lägger händerna över gamla skrivtecken på gravens vägg, uttalar en ramsa och plötsligt blir allt svart runt Ramona. Theo ropar på Ramona och får inget svar, han vänder sig om och ser att Ramona är spårlöst borta. Han har ingen aning om vart hon har tagit vägen... Ramona upptäcker ett fladdrande ljus som närmar sig henne i mörkret...

"Den gömda Inkastaden", 4:e boken: Här är Theo och Ramona ute i djungeln när tidsförflyttningen sker. De har kommit ifrån sin turistgrupp och plötsligt hör de ljudet av röster. Ramona tror att det är turistgruppen och rusar ut ur djungeln följd av Theo. Plötsligt står de framför en grupp Inkaindianer som hastigt höjer spjuten mot dem...

"Vikingaträl", 5:e boken: Theo och Ramona blir tillfångatagna av vikingar efter att ha fallit i vattnet och blivit förflyttade i tiden. De förs upp till en slavmarknad för att säljas. Efter ett rymningsförsök av Theo skiljs de båda åt och går olika hemska öden till mötes...

"Svarta Döden", 6:e boken: Här förflyttas Theo och Ramona till Florens 1348 och pestens tid. Där möter de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon avslöjar den för Theo och Ramona inser de att de måste fly, men då flyr rakt i armarna på Svarta Döden.

"Snapphanar", 7:e boken: Ramona hittar ett gammalt dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden, till Snapphanarna år 1676. Ramona förlorar minnet efter en olycka. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden men hamnar på motståndarsidan. Till slut möts de tidigare vännerna i en kamp på liv och död.

"Giljotinen", 8:e boken: År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken...

"Riddarsvärdet", 9:e boken: Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona.

"Det glömda kriget - 1808-1809", 10:e boken: "Vad har jag nu ställt till med?" utbrast Ramona. Hon förstod genast att en ny tidsförflyttning var på gång. Hon ville gripa tag i Theo så att även han följde med. Men det var för sent... När Theo och Robert upptäcker att Ramona försvunnit, vet de inte vart hon har tagit vägen. De tror att hon har färdats till kriget 1808-1809, då Sverige förlorade Finland till Ryssland. Därför läser de allt om det kriget. Varje gång Theo tar en ny mapp får det oanade följder. Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?

"Snapphaneresan", 11:e boken: Följ med Theo och Ramona på en spännande resa i Snapphaneland. Berättelsen börjar på Sporrakulla gård, där de hittar ett kopparmynt ifrån Loshultskuppen. Genom kopparmyntet färdas de genom tiden till snapphanefejden 1678. Theo och Ramona ger sig på jakt efter skatten. Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

”Kinesiska Draken”, 12:e boken: Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina. Theo och Ramona kastas mellan olika händelser; hemska och livsfarliga, men samtidigt oerhört fängslande. På nära håll får de ta del av mord och sammansvärjningar. De inser till slut att även deras liv är hotade. Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga! Kommer ut i augusti 2009.

”Theos Pompeji”, 13:e boken: En augustimorgon år 79, i staden Pompeji vid vulkanen Vesuvius, blir Theo vittne till något som förändrar hans liv för all framtid. Upplevelsen för honom till en sierska som uttalar en spådom, som gör att Theo kastar sig handlöst in i nya skrämmande händelser. Allt för att undvika det katastrofala öde som väntar. En fascinerande bok om Theos liv i Pompeji, som vävs ihop med romartidens historia. Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji.

”Boudicas strid mot Romarna, 14:e boken: Genom en historisk brosch förflyttas Theo och Ramona i tiden, till år 61 i Britannien och hamnar i drottning Boudicas by. Snart anländer romarna och ödelägger byn. Därefter beger sig romarna mot druidernas ö Anglesey för att utplåna druiderna. Kelternas drottning Boudica är rasande, samlar kelterna och ger order om strid. Theo har oturen att få en druidkristall, vilket ställer till det rejält för honom. Theo och Ramona kämpar för sina liv. De försöker resa tillbaka till sin egen tid, utan att lyckas, istället möter de kejsar Hadrianus. Den här gången blir tidsresan till Britannien en mardrömsupplevelse som aldrig verkar ta slut.

”På liv och död i andra världskrigets skugga”, 15:e boken: En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter som bara har en enda utväg: Döden! (Boken utkommer augusti 2011)

”På flykt från andra världskrigets fasa”, 16:e boken: Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger och motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv. (Boken utkommer augusti 2011)

“Mayafolkets Hemlighet”, 17:e boken. Orden som kom ur schamanens (trollkarlens) mun var starka och hördes långt in i djungeln. Aporna och fåglarna, liksom människorna blev tysta, stumma av skräck över styrkan i schamanens ord, när han vräkte ur sig förbannelsen, som i slutändan drabbar Theo och Ramona. De har genom en liten mayafigur färdats genom tiden till mayafolkets stad Palenque i Mexiko, där de genast drabbas av schamanens vrede.

”Kimberlie – Äventyr på Nya Zeeland”, 1:a boken i serien om Kimberlie och Andy: Kimberlies första resa till Nya Zeeland blir inte alls vad hon förväntat sig. Istället för tråkiga släktträffar, får hon uppleva skrämmande äventyr, när hon ensam ger sig av för att utforska det okända landet. Nya Zeelands natur är inte så ofarlig som hon trodde. En mystisk man dyker oväntat upp och skrämmer henne. Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.

"Kimberlie - Ett nytt liv", 2: a boken: Något fruktansvärt händer som för alltid förändrar Kimberlies liv. På grund av detta fattar hon ett ödesdigert beslut och drar omedvetet med sig Andy i de händelser som följer.

”Kimberlie – Främlingar”, 3:e boken: Fru Moonwinds hus döljer en hemlighet som är flera hundra år gammal. Kimberlie och Andy bestämmer sig för att lösa husets gåta, men det går inte riktigt som de har tänkt sig. Det kommer mystiska främlingar till staden Dunedin och de verkar finnas överallt där Kimberlie och Andy är. Deras liv vänds plötsligt upp och ned. Ingenting blir sig likt när de till slut upptäcker vad främlingarna är ute efter.

“Den där dagen”, är en ganska läskig tonårsbok som jag tycker att man ska vara minst 13 år för att läsa. Angelica är med om en fruktansvärd upplevelse, som för all framtid förändrar hennes liv. Hon bryter kontakten med alla hon känner och går in i sig själv. Till slut står hon inte ut längre och fattar ett beslut: Hon ska berätta! Hon ska hämnas, på sitt alldeles egna sätt. Angelica sätter sig ned och börjar skriva: “Jag har försökt att glömma det som har hänt. Jag har försökt att intala mig, att du säkert inte skulle ta illa vid dig. Att du skulle tro på mig och förstå. Men jag kan inte glömma det som hände den där dagen, därför har jag bestämt mig för att...”

“Mysrys” är en novellsamling med olika berättelser som jag har skrivit under 30 års tid. Kryp ned under filten och följ med på en spännande resa genom Kim M. Kimselius noveller. Här möter du både glädje, sorg och berättelser om andar. En bok som både är mysig och ryslig att läsa! Den här boken lämnar inte någon oberörd. Många läsare har fascinerats av Kim M. Kimselius historiska äventyrsböcker. I denna novellsamling kommer du Kim närmare än du har gjort i någon annan av hennes böcker. “Känner du mig?” börjar Kim med att fråga. Efter att ha läst denna novellsamling lovar jag dig att du har lärt känna både författaren, hennes flödande berättarglädje och sprudlande livsglädje.

“Att skriva med glädje” är en skrivbok där jag berättar hur jag blev författare, dessutom delar jag med mig av mina goda råd för att du ska bli bättre på att skriva. Med en dunderdebut: 11.000 böcker sålda på en vecka, 23 böcker utgivna och 15 år som författare, vet Kim M. Kimselius hur man skriver en bok. Här delar hon generöst med sig av sina kunskaper i en glädjefylld bok där hon berättar om allt, från första början till färdig bok. En bok som gör det möjligt för alla att skriva, på ett roligt och inspirerande sätt. “Skriv direkt från hjärtat!” uppmanar Kim, och det är precis det hon har gjort!

De Historiska Äventyrsböcker om Theo och Ramona är skrivna runt riktiga historiska händelser, med riktiga historiska personer och faktadel i slutet av böckerna. (Många skriver till mig och tackar mig för att de har fått högsta betyg i skolan efter att ha läst någon av mina historiska äventyrsböcker och därefter fått prov i skolan på ämnet. De säger att det känns som om de hade varit där och därför kom ihåg allt de hade läst. De säger också att mina böcker ger spänning för stunden och lärdom för livet. Att böckerna är så spännande att det inte går att sluta läsa dem, förrän dem är slut!)

Böckerna om Kimberlie skildrar Nya Zeeland, dess mystiska natur och historia i nervkittlande berättelser. Spännande äventyrsböcker som tar andan ur läsaren…

Hör av dig och berätta om du läser någon av böckerna och vad du isåfall tyckte om den/dem?

Fråga efter böckerna på ditt bibliotek om du inte hittar dem. Om du går in på min hemsida www.kimselius.se kan du läsa ett par kapitel ur varje bok :-)

Kramisar Kim


Hej Kim!
Finns det någon sida där man kan köpa dina böcker i pocket?

/ Snadra, 14 år från Sverige

Hej Sandra

Nej, inga av mina böcker finns som pocket.

Giljotinen och Snapphanar finns som ljudböcker och samtliga finns som talböcker på biblioteken.

Theos Pompeji och På liv och död i andra världskrigets skugga finns som e-böcker.

Böckerna finns också att låna på biblioteken. Om ditt bibliotek inte har boken inne kan du be dem ta hem den :-)

kramisar Kim


Hej Kim!
Milda här igen :). Tänkte berätta litegrann hur det går med min bok, ect. Jag har precis varit bortrest, och under den tiden har jag fått ännu en bra dröm som jag tänkte att jag kunde kombinera in i min bok. Dock har jag bara skrivit en datasida sen sist jag skrev till dig. Är det så ibland för dig med? Alltså att du får hjärnsläpp i en månad (ungefär) och inte skriver så mkt? Hur ska jag komma igång igen och hitta tillbaka till min inspiration? Vissa säger att man ska börja skriva därifrån man hade sin dröm, till slutet- det gjorde ju Stephenie Meyer och se hur bra det gick för henne! Men jag HAR ju börjat skriva... Aja, jag vet inte´. Är väldigt förvirrad och blir otroligt stressad över att jag inte har skrivit på länge...

Ha det så bra :)

/ Milda, 14 år från Stockholm

Hej Milda

Jag känner skrivglädje varje dag, men det är inte alltid jag har tid att skriva. Ibland ska jag iväg och signera, eller föreläsa. Då går det några dagar innan jag får fortsätta på min berättelse.

Det är helt okej att skriva precis där din dröm börjar och fortsätta så länge du kan. Du kan göra det som en ny mapp i din dator och döpa det till något annat, eller till ett nytt dokument. Det viktigaste är ATT du skriver.

Jag har en hel hög med påbörjade böcker, tror det är någonstans runt 30-35. Böckerna har jag börjat på när jag har fått idé till dem, skrivit så mycket jag har haft inom mig och sedan lagt undan dem.

Eftersom jag fokuserar på mina historiska äventyrsböcker, måste jag arbeta på det sättet. Men jag vill ändå inte kasta bort idéerna helt och hållet, något jag inte tycker du ska göra heller.

Håll skrivlågan igång. I slutändan blir det en hel bok!

Kramisar Kim

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2021 Unga Fakta AB