Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet författare. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Kim M. Kimselius om författare!


Hej Kim jag är en Tjej som ääälskar att skriva men har fått slut på ideer! så min fråga är : Hur får du ideer om vad du ska skriva om? Kram Kajsa!

/ Kajsa kinntorph, 10 år från vallda

Hej Kajsa

Idén till min första historiska äventyrsbok fick jag när jag såg en bild av en hund som hade dött i ett vulkanutbrott och blivit gipsavtryck. Hunden såg ut att ha lidit väldigt mycket och jag ville rädda hunden. Därför kom jag på idén att låta Ramona resa tillbaka i tiden till Pompeji FÖRE vulkanutbrottet och försöka rädda hunden Pluto. (Om du går in på min hemsida www.kimselius.se och tittar under "Böckerna" och "Tillbaka till Pompeji" så ser du bilden av hunden. Min debutbok (första bok) är just "Tillbaka till Pompeji". Boken kom ut julen 1997. Den har nu sålt i stora upplagor, är översatt till många språk och är otroligt populär!)

Då upptäckte jag att det var väldigt roligt att läsa in fakta inför en historisk äventyrsbok och då fortsatte jag med det. För att inte all "överflödig" fakta skulle försvinna valde jag att ha en faktadel/ordlista längst bak i varje bok. Faktadelen har blivit mycket uppskattad. Många skriver till mig och tackar mig för att de har fått högsta betyg i skolan när de haft prov i ett ämne där de har läst min bok innan.

Inspirationen till mina berättelser får jag för det mesta när jag sover, eller är ute i skogen med mina hundar. Men ibland händer det att någon säger något som ger mig inspiration att skriva en bok om ett speciellt ämne, eller en speciell händelse. Eller så är det något jag ser på TV som inspirerar mig och sätter igång min fantasi.

Varje bok om Theo och Ramona har byggts upp runt en riktig historisk händelse, eftersom just den serien är en Historisk Äventyrsserie. När jag har bestämt vilket ämne jag ska skriva om läser jag mängder av faktaböcker om det ämnet, t.ex. Kina. Under tiden jag läser, dyker det upp idéerna om vad boken ska handla om. Då skriver jag ned det på Post-it-lappar. När jag sedan läst klart all fakta har jag massor av gula lappar med idéer på kapitel, händelser, ord som ska till ordlistan med mera. Då sätter jag igång och skriver.

För att berättelsen ska hålla sig så nära fakta och sanning som möjligt försöker jag väva in riktiga historiska personer i böckerna. Ofta nämner jag då de personerna i faktadelen och ordlistan, för att läsaren ska förstå att de personerna faktiskt har funnits på riktigt.

Det är roligt att vara författare och få leva i fantasivärldar. Men det är också mycket arbete. Speciellt med mina historiska äventyrsböcker, eftersom det innebär att jag måste läsa mängder av faktaböcker inför varje bok jag ska skriva. Dessutom reser jag till de platser jag skriver om. DET är roligt. Speciellt när jag var i Egypten. Den resan präglade min "Faraos förbannelse" väldigt mycket eftersom hela första kapitlet blev till djupt nere i den grav som jag skriver om i det kapitlet.

Men jag skriver inte bara Historiska Äventyrsböcker. Eftersom jag har skrivit sedan jag var åtta år och lagt alla mina berättelser i lådor, finns det många olika berättelser där. Bland annat en serie som utspelar sig på Nya Zeeland. Den serien heter ”Kimberlie” och handlar om Kimberlie och Andy. Den serien skrev jag efter min första resa till Nya Zeeland. Där fick jag så mycket inspiration, av miljön, människorna, djuren, ja allt jag upplevde. För att läsaren ska lära sig lika mycket om Nya Zeeland som jag har gjort, har jag även i den serien en faktadel OCH bilder. Vilket jag har börjat ta med i mina Historiska Äventyrsböcker också.

Så du ser, det finns många sätt att hitta inspiration.

Vill du veta mer om mig och mina böcker kan du gå in på min hemsida: www.kimselius.se. Där kan du läsa smakprov ur varje bok: "Tillbaka till Pompeji", "Jag är ingen häxa", "Faraos förbannelse", "Den gömda Inkastaden", "Vikingaträl", "Svarta Döden" "Snapphanar", "Giljotinen", ”Riddarsvärdet”, ”Det glömda kriget 1808-1809”, ”Snapphaneresan”, "Kinesiska Draken", ”Kimberlie – Äventyr på Nya Zeeland” och "Kimberlie - Ett nytt liv". Dessutom kan du lyssna på ett kapitel ur några av mina böcker.

Kramisar från Kim


Hejsan! B-) Jag älskar dina böcker! Jag läser jätte mycket böcker men nu så kan jag inte komma på vad jag ska läsa.. Jag läser nästan bara spännande fantasy/mysterie ungdoms böker! Aso jag läser otroligt mycket jag har läsit tex: änglar o demoner, da'vinshi koden, (kan inte stava till det) gone böckerna o masor av sådant (som kanske inte är
så bra för sådana i min ålder) aja, jag har ialla fall slut på ider. Så jag undrar om du har några bra tips om böcker till mig... Jag gillar o läsa mycket för att min pappa har canser o jag gillar att komma in i en annan värld!

//kram nellie!

/ Nellie Robertsson, 11 år från göteborg

Hej Nellie

Tack, jag blir så glad för dina ord om mina böcker! Roligt att de kan hjälpa dig att försvinna bort i fantasin. Har du läst alla 14 böcker som jag har skrivit? Om inte gå in på den här sidan och se vilka du har missat: http://www.kimselius.se/bocker.html

Åh, det finns så många bra böcker. "Godnatt Mr Tom" och flera andra av Michelle Magorian, "Den hemlighetsfulla trädgården/Den hemliga trädgården" av Francis Burnett Hodges och alla andra hennes böcker. "I morgon när kriget kom" av John Marsden och alla andra böcker han har skrivit.

Om du vill ha fler boktips kan du gå in på min blogg: http://kim-m-kimselius.blogspot.com Där hittar du fler boktips och även många bokbloggar där du kan hämta tips om massor av böcker.

Berätta gärna för mig vilka böcker du läser och vilka du tyckte om.

Hoppas att din pappa blir bra snart!

Du kan bli vän med mig på Facebook, följa min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com eller följa mig på Twitter under söknamnet KimMKimselius. På min blogg kan du nu följa hela arbetet med de nya böckerna, då och då lägger jag ut smakprov ur böckerna och du kan gå in och kommentera där. På bloggen hittar du även användbara länkar, till flera fanbloggar och fanklubbar och skrivtipslänkar och boktipslänkar.

Hoppas få se dig som Bloggintresserad på min blogg.

Ha det så bra!

Kramisar från Kim


Hejsan! Jag undrar om de är skoj att vara författare???

/ olivia dalen, 11 år från Göteborg

Hej Olivia

Det är roligt att vara författare och få leva i fantasivärldar ibland. Men det är också mycket arbete. Speciellt om man skriver historiska äventyrsböcker som jag gör. Det innebär att jag måste läsa mängder av faktaböcker inför varje bok jag ska skriva. Dessutom reser jag till de platser jag skriver om. DET är roligt. Speciellt när jag var i Egypten. Den resan präglade min "Faraos förbannelse" väldigt mycket, eftersom hela första kapitlet blev till djupt nere i den grav som jag skriver om i det kapitlet.

Det är lite kämpigt med pengar när man är författare. Man vet aldrig hur mycket inkomst man har.

Det är roligt att resa runt och föreläsa och möta läsarna. Det är jätteroligt att vara ute och signera och möta mina fans. Och det är helt fantastiskt att det finns en fanklubb om mig och mina böcker, som mina fans har startat.

Det är få författare som kan försörja sig enbart på sitt författarskap. Många som har drömmen om att bli författare söker sig ofta till yrken där man får syssla med skrivandet, till exempel: lärare, journalist, tryckeri, bibliotek med flera.

Sina första böcker skriver man på kvällar och nätter. Har man tur, som J.K. Rowlings med Harry Potter-böckerna, så gör första boken succé och man kan direkt försörja sig på sitt författarskap. Jag har också haft lyckan att göra en dunderdebut och därmed också lyckats försörja mig på mitt författarskap. Även om det inte är lika stora inkomster som Rowlings...

Jag älskar att vara författare!

Det som är viktigt om man tänker bli författare är att man läser och skriver mycket, mycket, mycket och inte ger upp om man får dålig kritik. Det är viktigt att man tar till sig kritiken för att utveckla sitt skrivande, att man låter andra läsa sina berättelser och lyssnar på vad de säger.

Vill du veta mer om mig och mina historiska äventyrsböcker kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se. Där hittar du mina böcker "Tillbaka till Pompeji", "Jag är ingen häxa", ”Faraos förbannelse”, "Den gömda Inkastaden", "Vikingaträl", "Svarta Döden", "Snapphanar", "Giljotinen", "Riddarsvärdet", "Det glömda kriget 1808-1809", ”Snapphaneresan”, ”Kinesiska Draken” och "Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland", samt "Kimberlie - Ett nytt liv". Du kan även läsa lite ur varje bok och lyssna på när jag läser ur "Tillbaka till Pompeji", "Snapphanar" och "Giljotinen". Om du söker på mitt namn "Kimselius" på YouTube, kan du se och lyssna på när jag läser ur mina böcker.

Du kan bli vän med mig på Facebook, följa min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com eller följa mig på Twitter under söknamnet KimMKimselius.

Ha det så bra!

Kramisar från Kim


Hej jag har några frågor till dig.

Hur mycket kostar det att göra en bok för författaren??
Om det gör det hur mycket kostar 100 sidor??
Kan man trycka en bok till bara två personer??

Hälsningar Emma<3

/ Emma, 14 år från Mitt rum

Hej Emma

Om din bok kommer ut på ett bokförlag kostar det dig ingenting, då får du betalt från förlaget.

Om du trycker upp själv på Print-On-Demand, kan det kosta mellan 57-100 kronor för en enda bok.

Det går bra att trycka en eller två böcker.

Läs mer här: http://www.kimselius.se/tips.html Där hittar du länkar till både förlag och tryckerier, och mycket mer.

Lycka till med din bok!

Kramisar Kim


Hej Kim! Du är min favorit författare och jag har alla dina böcker. I böckerna står det att du forskar om sakerna du skriver om innan du börjar skriva och då undrar jag hur lång tid det tar för dej att göra en bok om man räknar med allt du gör innan du börjar skriva? PS längtar verkligen till när din nästa bok kommer ut.

/ Max Rosenbäck, 11 år från Röstånga

Hej Max

Tack, vad roligt att jag är din favoritförfattare. Har du varit inne på min hemsida www.kimselius.se och sett alla fanbloggar och fanklubbar som finns om mig och mina böcker?

Det stämmer att jag läser mycket fakta inför varje bok och reser till platserna, vilket innebär att det tar 1,5 till 2,5 år från idé till färdig bok.

Underbart att höra att du längtar efter nästa bok. Den är inte alltför långt borta. Under tiden kan du gå in och läsa SMAKPROV ur mina böcker här: http://www.smakprov.se/search/?s=kimselius&catId=0 Där kan du bläddra i böckerna. Du hittar även länkar till Smakprov ifrån min hemsida http://www.kimselius.se/bocker.html

Kanske vi ses när jag är och signerar i dina trakter nästa gång?

Kramisar Kim


Tack för svaret det var bra att veta att du håller på med en ny serie. jag har oxå hundar två cocker spaniel hundar och jag har oxå katter tva katter hejdå från ditt största fan Elin

/ elin lindell, 10 år från Röstånga

Hej Elin

Det har utkommit en ny serie: "Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland" och "Kimberlie - Ett nytt liv" Kika här http://www.kimselius.se/bocker.html för att läsa mer om böckerna.

Du kan bli vän med mig på Facebook, följa min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com eller följa mig på Twitter under söknamnet KimMKimselius. På min blogg kan du nu följa hela arbetet med de nya böckerna, då och då lägger jag ut smakprov ur böckerna och du kan gå in och kommentera där. På bloggen hittar du även användbara länkar, till flera fanbloggar och fanklubbar och skrivtipslänkar och boktipslänkar.

Hoppas få se dig som Bloggintresserad på min blogg.

Ha det så bra!

Kramisar från Kim


Hej Kim jag verkligen älskar dina böcker jag älskar böcker och jag ska bli författare när jag blir stor. Hittills så har jag läst Snapphanar, Kinesiska draken och jag läser just nu Giljotinen. Dina böcker blir spännande ju längre man kommer. Men sist men inte minst "FRÅGAN" vad var din insperation. Hejdå från din största beundrare Elin lindell Hejdå!

/ Elin lindell, 10 år från Röstånga

Hej Elin

Tack för att du skriver så fina ord! Har du sett att jag imorgon är i Malmö och signerar och på lördag är jag i Lund. Gå in på min hemsida www.kimselius.se för att se var du hittar mig.

Idén till min första historiska äventyrsbok fick jag när jag såg en bild av en hund som hade dött i ett vulkanutbrott och blivit gipsavtryck. Hunden såg ut att ha lidit väldigt mycket och jag ville rädda hunden. Därför kom jag på idén att låta Ramona resa tillbaka i tiden till Pompeji FÖRE vulkanutbrottet och försöka rädda hunden Pluto. (Om du går in på min hemsida www.kimselius.se och tittar under "Böckerna" och "Tillbaka till Pompeji" så ser du bilden av hunden. Min debutbok (första bok) är just "Tillbaka till Pompeji". Boken kom ut julen 1997. Den har nu sålt i stora upplagor, är översatt till många språk och är otroligt populär!)

Då upptäckte jag att det var väldigt roligt att läsa in fakta inför en historisk äventyrsbok och då fortsatte jag med det. För att inte all "överflödig" fakta skulle försvinna valde jag att ha en faktadel/ordlista längst bak i varje bok. Faktadelen har blivit mycket uppskattad. Många skriver till mig och tackar mig för att de har fått högsta betyg i skolan när de haft prov i ett ämne där de har läst min bok innan.

Inspirationen till mina berättelser får jag för det mesta när jag sover, eller är ute i skogen med mina hundar. Men ibland händer det att någon säger något som ger mig inspiration att skriva en bok om ett speciellt ämne, eller en speciell händelse. Eller så är det något jag ser på TV som inspirerar mig och sätter igång min fantasi.

Varje bok om Theo och Ramona har byggts upp runt en riktig historisk händelse, eftersom just den serien är en Historisk Äventyrsserie. När jag har bestämt vilket ämne jag ska skriva om läser jag mängder av faktaböcker om det ämnet, t.ex. Kina. Under tiden jag läser, dyker det upp idéerna om vad boken ska handla om. Då skriver jag ned det på Post-it-lappar. När jag sedan läst klart all fakta har jag massor av gula lappar med idéer på kapitel, händelser, ord som ska till ordlistan med mera. Då sätter jag igång och skriver.

För att berättelsen ska hålla sig så nära fakta och sanning som möjligt försöker jag väva in riktiga historiska personer i böckerna. Ofta nämner jag då de personerna i faktadelen och ordlistan, för att läsaren ska förstå att de personerna faktiskt har funnits på riktigt.

Det är roligt att vara författare och få leva i fantasivärldar. Men det är också mycket arbete. Speciellt med mina historiska äventyrsböcker, eftersom det innebär att jag måste läsa mängder av faktaböcker inför varje bok jag ska skriva. Dessutom reser jag till de platser jag skriver om. DET är roligt. Speciellt när jag var i Egypten. Den resan präglade min "Faraos förbannelse" väldigt mycket eftersom hela första kapitlet blev till djupt nere i den grav som jag skriver om i det kapitlet.

Men jag skriver inte bara Historiska Äventyrsböcker. Eftersom jag har skrivit sedan jag var åtta år och lagt alla mina berättelser i lådor, finns det många olika berättelser där. Bland annat en serie som utspelar sig på Nya Zeeland. Den serien heter ”Kimberlie” och handlar om Kimberlie och Andy. Den serien skrev jag efter min första resa till Nya Zeeland. Där fick jag så mycket inspiration, av miljön, människorna, djuren, ja allt jag upplevde. För att läsaren ska lära sig lika mycket om Nya Zeeland som jag har gjort, har jag även i den serien en faktadel OCH bilder. Vilket jag har börjat ta med i mina Historiska Äventyrsböcker också.

Så du ser, det finns många sätt att hitta inspiration.

Vill du veta mer om mig och mina böcker kan du gå in på min hemsida: www.kimselius.se. Där kan du läsa smakprov ur varje bok: "Tillbaka till Pompeji", "Jag är ingen häxa", "Faraos förbannelse", "Den gömda Inkastaden", "Vikingaträl", "Svarta Döden" "Snapphanar", "Giljotinen", ”Riddarsvärdet”, ”Det glömda kriget 1808-1809”, ”Snapphaneresan”, "Kinesiska Draken", ”Kimberlie – Äventyr på Nya Zeeland” och "Kimberlie - Ett nytt liv". Dessutom kan du lyssna på ett kapitel ur några av mina böcker.

Kramisar från Kim


vem är den bästa författaren till skräckhistorier?

/ sulayman, 11 år från göteborg

Hej Sulayman

Personligen tycker jag att det är Roald Dahl, som bland annat har skrivit häxorna. Kika här för att se vilka andra böcker han har skrivit http://sv.wikipedia.org/wiki/Roald_Dahl.

Kramisar Kim


Hur är det att vara författare ??
Jag gillar och skriva böcker. Men jag tycker det är lite svårt för jag ´kommer inte på vad den ska handla om... Kan jag få några tips ??

/ Moa, 10 år från Asarum

Hej Moa

Det är roligt att vara författare och få leva i fantasivärldar ibland. Men det är också mycket arbete. Speciellt om man skriver historiska äventyrsböcker som jag gör. Det innebär att jag måste läsa mängder av faktaböcker inför varje bok jag ska skriva. Dessutom reser jag till de platser jag skriver om. DET är roligt. Speciellt när jag var i Egypten. Den resan präglade min "Faraos förbannelse" väldigt mycket, eftersom hela första kapitlet blev till djupt nere i den grav som jag skriver om i det kapitlet.

Det är lite kämpigt med pengar när man är författare. Man vet aldrig hur mycket inkomst man har.

Det är roligt att resa runt och föreläsa och möta läsarna. Det är jätteroligt att vara ute och signera och möta mina fans. Och det är helt fantastiskt att det finns en fanklubb om mig och mina böcker, som mina fans har startat.

Det är få författare som kan försörja sig enbart på sitt författarskap. Många som har drömmen om att bli författare söker sig ofta till yrken där man får syssla med skrivandet, till exempel: lärare, journalist, tryckeri, bibliotek med flera.

Sina första böcker skriver man på kvällar och nätter. Har man tur, som J.K. Rowlings med Harry Potter-böckerna, så gör första boken succé och man kan direkt försörja sig på sitt författarskap. Jag har också haft lyckan att göra en dunderdebut och därmed också lyckats försörja mig på mitt författarskap. Även om det inte är lika stora inkomster som Rowlings...

Jag älskar att vara författare!

Det som är viktigt om man tänker bli författare är att man läser och skriver mycket, mycket, mycket och inte ger upp om man får dålig kritik. Det är viktigt att man tar till sig kritiken för att utveckla sitt skrivande, att man låter andra läsa sina berättelser och lyssnar på vad de säger.

För att få inspiration är det också viktigt att läsa mycket, för då brukar de flesta idéer dyka upp. Skriv från hjärtat om något som berör dig, något du känner till och vill berätta om, då är det lättare att skriva en bok.

Vill du veta mer om mig och mina historiska äventyrsböcker kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se. Där hittar du mina böcker "Tillbaka till Pompeji", "Jag är ingen häxa", ”Faraos förbannelse”, "Den gömda Inkastaden", "Vikingaträl", "Svarta Döden", "Snapphanar", "Giljotinen", "Riddarsvärdet", "Det glömda kriget 1808-1809", ”Snapphaneresan”, ”Kinesiska Draken” och "Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland", samt "Kimberlie - Ett nytt liv". Du kan även läsa lite ur varje bok och lyssna på när jag läser ur "Tillbaka till Pompeji", "Snapphanar" och "Giljotinen". Om du söker på mitt namn "Kimselius" på YouTube, kan du se och lyssna på när jag läser ur mina böcker.

Du kan bli vän med mig på Facebook, följa min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com eller följa mig på Twitter under söknamnet KimMKimselius.

Ha det så bra! Lycka till med din bok!

Kramisar från Kim


Jag tror jag har drabbats av skrivkramp

för nu känns det väldigt tomt i skallen. Försöker att få fram någonting men att tvinga mig att skriva något brukar aldrig lösa något. Vad gör man då? Låta skrivkrampen gå över av sig själv?

jag är med i en kurs på gymnasiet som heter "kreativt skrivande" och där får vi massor av olika uppgifter. Vi ska tolka dikter och skriva noveller. Grejen är den att jag vill fördjupa mig i detta. Inte bara skriva "ytliga" berättelser som jag tidigare skrivit. Jag vill fördjupa mig i det.

Jag har länge funderat hur andra författare gör, om de verkligen planerar att skiva djupa dikter/noveller/berättelser eller om det är läsaren som gör den djup. Men har du något tips om hur man ska fördjupa sig i sitt arbete, motverka skrivkramp m.m.

Kan allt detta bero på för höga krav på en själv? Känenr mig bara så "lost" just nu...
Hur motverkar man alla dessa problem?

/ Robin, 18 år från Västerås

Hej Robin

På min blogg har jag skrivit om just Skrivkramp: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2010/02/skrivkramp.html

Du hittar även fler tips här: http://www.kimselius.se/tips.html

Kanske kan du få hjälp och tips på någon av sidorna, annars får du återkomma med nya frågor här på Ungafakta.

Lycka till!

Kramisar Kim


Hejsan! (:

Jo jag bara undra om jag kan få lite lätt fakta om Leo Tolstoj och Charles Dickens och om deras bästa böcker?

Tack/ Ritaj

/ Ritaj, 14 år från Sverige

Hej Ritaj

Greve Lev Nikolajevitj Tolstoj även kallad Leo Tolstoj (ryska Лев Никола́евич Толсто́й), född 9 september 1828 i Tulskaja oblast, död 20 november 1910 i Astapovo i Rjazanskaja oblast, var en rysk författare.

Tolstojs mest kända verk är Anna Karenina och Krig och fred, som tog honom sex år att skriva. Han betraktas som en av portalfigurerna inom anarkismen. Han inspirerades bland annat av Henry David Thoreau.

Tolstoj föddes på godset Jasnaja Poljana i Tulskaja oblast sjutton mil söder om Moskva. Han hade en svår uppväxt: Hans mor dog när han bara var ett och ett halvt år gammal och fadern när han var nio. Trots att han var adlig, hyste han en stark medkänsla med bönderna och startade bland annat en skola för böndernas barn.

Som officer hade han kämpat i Krimkriget 1853-56. Hans dagboksanteckningar från striderna fick bilda underlag för en novellföljetong i tre delar med titeln "Från Sevastopols belägring". De bildade grunden för författarens snabba berömmelse i hemlandet.

I oktober 1910 lämnade han sin hustru och sitt hem, 82 år gammal, för att leva i ensamhet. I sitt avskedsbrev till hustrun skrev han att han inte kunde leva i lyx längre. Han blev dock sjuk på en tågresa söderut och dog på den lilla stationen Astapovo.

Tolstoj är morfars farfar till Viktoria Tolstoy.

Tolstojmedaljen är ett litteraturpris uppkallat efter Tolstoj, en känd pristagare är Astrid Lindgren.

Dickens [di´kinz], Charles, 1812–70, brittisk författare. Efter publiceringen av Pickwickklubbens efterlämnade papper, först utgiven i följetongsform (1836–37), var Dickens framgång hos publik och kritik ett faktum. Oliver Twist (1837–38) och Nicholas Nickleby (1838–39) befäste succén. År 1843 kom En julsång på prosa, och därefter följde de mest fullviktiga romanerna: Dombey och son (1848), David Copperfield (1849–50), Bleak House (1852–53), den sociala romanen Hårda tider (1854), Lilla Dorrit (1855–57), Lysande utsikter (1860–61) och Vår gemensamme vän (1864–65). Två städer (1859) är en historisk roman om franska revolutionen. Dickens storhet ligger i hans språkliga mästerskap, iakttagelseglädjen och engagemanget. Han hade ett rikt ordförråd, som han använde suveränt, inte minst för komiska syften. Dickens ivrade för de utsatta och avslöjade maktmissbruk och hycklare.
Romaner i urval

Pickwickklubbens efterlämnade papper (1836–37)
Oliver Twist (1837–38)
Nicholas Nickleby (1838–39)
Den gamla antikvitetshandeln (1840–41)
Barnaby Rudge (1841)
Martin Chuzzlewit (1843–44)
En julsång på prosa (1843)
Dombey och son (1848)
David Copperfield (1849–50)
Bleak House (1852–53)
Hårda tider (1854)
Lilla Dorrit (1855–57)
Två städer (1859)
Lysande utsikter (1860–61)
Vår gemensamme vän (1864–65)
Mysteriet Edwin Drood (1870; oavslutad)

Kramisar Kim


kan du bäreta om Astronomi... för vi håller på med det i skolan ok jag vill lära mig mer om det så då frågade jag dig om du viste not om det?

/ Evelynn, 10 år från sverie

Hej Evelynn

Du har frågat fel expert. Gå in på panelen igen och titta efter vem du ska
ställa denna fråga till. Jag besvarar "författar"-frågor. Hur man skriver
längre berättelser m.m.

Kramisar Kim


varför fins det planeter vet ni någon hemsida om saturnus

/ julia, 8 år från sverige

Hej Julia

Du har frågat fel expert. Gå in på panelen igen och titta efter vem du ska
ställa denna fråga till. Jag besvarar "författar"-frågor. Hur man skriver
längre berättelser m.m.

Kramisar Kim


Hej jag håller på med att skriva en hel bok kan jag sälja den till affärer eller bibliotek?Jag läser med flyt och stavar jätte bra!

/ Yasmine, 9 år från Örebro

Hej Yasmine

Vad roligt att du skriver en bok. Gå in på den här sidan: http://www.kimselius.se/tips.html där hittar du tips om hur du bygger upp din bok, du hittar länkar till olika förlag och kan läsa om hur personer i din ålder har lyckats få sina böcker utgivna.

Det är förlagen som ser till att din bok säljs i bokhandeln och kommer ut på biblioteken.

Lycka till!

Kramisar Kim


jag vill läsa hella boken men alla är dålig men jag böhover hjälp med en sak vet du nåra bra böcker

/ maryam, 10 år från sverge

Hej Maryam

Kika här om några av mina böcker låter spännande och bra:
Jag har skrivit 15 böcker:

"Tillbaka till Pompeji", 1:a boken: Handlar om Ramona, som plötsligt förflyttats i tiden och möter Theo i staden Pompeji. Hon vet att hela staden kommer att förintas av ett vulkanutbrott och döda alla invånarna, även henne om hon inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att hända, om 100 år, om 10 år eller om 10 minuter...

"Jag är ingen häxa", 2:a boken: Här färdas Ramona och Theo i tiden till häxförföljelsens tid. De räddar en flicka från att bli levande bränd på bål och flyr. Men de kommer inte långt innan de själva blir tillfångatagna anklagade för häxeri...

"Faraos förbannelse", 3:e boken: Den berättelsen börjar långt nere i en faraos grav i Egypten. Ramona lägger händerna över gamla skrivtecken på gravens vägg, uttalar en ramsa och plötsligt blir allt svart runt Ramona. Theo ropar på Ramona och får inget svar, han vänder sig om och ser att Ramona är spårlöst borta. Han har ingen aning om vart hon har tagit vägen... Ramona upptäcker ett fladdrande ljus som närmar sig henne i mörkret...

"Den gömda Inkastaden", 4:e boken: Här är Theo och Ramona ute i djungeln när tidsförflyttningen sker. De har kommit ifrån sin turistgrupp och plötsligt hör de ljudet av röster. Ramona tror att det är turistgruppen och rusar ut ur djungeln följd av Theo. Plötsligt står de framför en grupp Inkaindianer som hastigt höjer spjuten mot dem...

"Vikingaträl", 5:e boken: Theo och Ramona blir tillfångatagna av vikingar efter att ha fallit i vattnet och blivit förflyttade i tiden. De förs upp till en slavmarknad för att säljas. Efter ett rymningsförsök av Theo skiljs de båda åt och går olika hemska öden till mötes...

"Svarta Döden", 6:e boken: Här förflyttas Theo och Ramona till Florens 1348 och pestens tid. Där möter de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon avslöjar den för Theo och Ramona inser de att de måste fly, men då flyr rakt i armarna på Svarta Döden.

"Snapphanar", 7:e boken: Ramona hittar ett gammalt dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden, till Snapphanarna år 1676. Ramona förlorar minnet efter en olycka. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden men hamnar på motståndarsidan. Till slut möts de tidigare vännerna i en kamp på liv och död.

"Giljotinen", 8:e boken: År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken...

"Riddarsvärdet", 9:e boken: Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona.

"Det glömda kriget - 1808-1809", 10:e boken: "Vad har jag nu ställt till med?" utbrast Ramona. Hon förstod genast att en ny tidsförflyttning var på gång. Hon ville gripa tag i Theo så att även han följde med. Men det var för sent... När Theo och Robert upptäcker att Ramona försvunnit, vet de inte vart hon har tagit vägen. De tror att hon har färdats till kriget 1808-1809, då Sverige förlorade Finland till Ryssland. Därför läser de allt om det kriget. Varje gång Theo tar en ny mapp får det oanade följder. Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?

"Snapphaneresan", 11:e boken: Följ med Theo och Ramona på en spännande resa i Snapphaneland. Berättelsen börjar på Sporrakulla gård, där de hittar ett kopparmynt ifrån Loshultskuppen. Genom kopparmyntet färdas de genom tiden till snapphanefejden 1678. Theo och Ramona ger sig på jakt efter skatten. Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

”Kinesiska Draken”, 12:e boken: Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina. Theo och Ramona kastas mellan olika händelser; hemska och livsfarliga, men samtidigt oerhört fängslande. På nära håll får de ta del av mord och sammansvärjningar. De inser till slut att även deras liv är hotade. Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga! Kommer ut i augusti 2009.

”Kimberlie – Äventyr på Nya Zeeland”, 1:a boken i serien om Kimberlie och Andy: Kimberlies första resa till Nya Zeeland blir inte alls vad hon förväntat sig. Istället för tråkiga släktträffar, får hon uppleva skrämmande äventyr, när hon ensam ger sig av för att utforska det okända landet. Nya Zeelands natur är inte så ofarlig som hon trodde. En mystisk man dyker oväntat upp och skrämmer henne. Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.

"Kimberlie - Ett nytt liv", 2: aboken i serien om Kimberlie och Andy: Något fruktansvärt händer som för alltid förändrar Kimberlies liv. På grund av detta fattar hon ett ödesdigert beslut och drar omedvetet med sig Andy i de händelser som följer.

”Theos Pompeji”, 14:e boken i serien om Theo och Ramona. En fascinerande bok om Theos liv i Pompeji, som vävs ihop med romartidens historia. Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji. (Boken utkommer 15 augusti 2010)

De Historiska Äventyrsböcker om Theo och Ramona är skrivna runt riktiga historiska händelser, med riktiga historiska personer och faktadel i slutet av böckerna. (Många skriver till mig och tackar mig för att de har fått högsta betyg i skolan efter att ha läst någon av mina historiska äventyrsböcker och därefter fått prov i skolan på ämnet. De säger att det känns som om de hade varit där och därför kom ihåg allt de hade läst. De säger också att mina böcker ger spänning för stunden och lärdom för livet. Att böckerna är så spännande att det inte går att sluta läsa dem, förrän dem är slut!) Böckerna om Kimberlie skildrar Nya Zeeland, dess mystiska natur och historia i nervkittlande berättelser. Spännande thrillers som tar andan ur läsaren…

Du kan även gå in på min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com/ och hitta boktips och Bokbloggslänkar där du kan få tips om många spännande böcker.

Hör av dig och berätta om du hittar någon spännande bok, berätta vad den heter och vad du tyckte om den.

Kramisar från Kim
Hej vi har fått i läxa att hitta en dikt till på onsdag och jag undrar om du kunde ge mig några förslag det kan handla om lite vad som helst. Snälla snälla du kan väll skicka några förslag idag om det går

//Elsa

/ Elsa Gustafsson, 11 år från sollentuna

Hej Elsa

Vad roligt att ni ska skriva dikter. Här är en jättebra länk där du kan hitta hjälp att skriva din dikt: http://www.dikta.se/ Där kan du också lägga ut din dikt så att andra kan läsa den. Du kan även lägga ut din dikt på http://www.ungafakta.se/ungaberattare/.

Lycka till med din dikt!

Kramisar Kim


Hej!
Jag älskar att skriva och läsa.
Jag älskar att läsa äventyrsböcker och att skriva äventyrsberättelser.
Hur många äventyrsböcker har du skrivit?

/ Linnea från Sverige

Hej Linnea

Jag har skrivit 15 böcker:

"Tillbaka till Pompeji", 1:a boken: Handlar om Ramona, som plötsligt förflyttats i tiden och möter Theo i staden Pompeji. Hon vet att hela staden kommer att förintas av ett vulkanutbrott och döda alla invånarna, även henne om hon inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att hända, om 100 år, om 10 år eller om 10 minuter...

"Jag är ingen häxa", 2:a boken: Här färdas Ramona och Theo i tiden till häxförföljelsens tid. De räddar en flicka från att bli levande bränd på bål och flyr. Men de kommer inte långt innan de själva blir tillfångatagna anklagade för häxeri...

"Faraos förbannelse", 3:e boken: Den berättelsen börjar långt nere i en faraos grav i Egypten. Ramona lägger händerna över gamla skrivtecken på gravens vägg, uttalar en ramsa och plötsligt blir allt svart runt Ramona. Theo ropar på Ramona och får inget svar, han vänder sig om och ser att Ramona är spårlöst borta. Han har ingen aning om vart hon har tagit vägen... Ramona upptäcker ett fladdrande ljus som närmar sig henne i mörkret...

"Den gömda Inkastaden", 4:e boken: Här är Theo och Ramona ute i djungeln när tidsförflyttningen sker. De har kommit ifrån sin turistgrupp och plötsligt hör de ljudet av röster. Ramona tror att det är turistgruppen och rusar ut ur djungeln följd av Theo. Plötsligt står de framför en grupp Inkaindianer som hastigt höjer spjuten mot dem...

"Vikingaträl", 5:e boken: Theo och Ramona blir tillfångatagna av vikingar efter att ha fallit i vattnet och blivit förflyttade i tiden. De förs upp till en slavmarknad för att säljas. Efter ett rymningsförsök av Theo skiljs de båda åt och går olika hemska öden till mötes...

"Svarta Döden", 6:e boken: Här förflyttas Theo och Ramona till Florens 1348 och pestens tid. Där möter de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon avslöjar den för Theo och Ramona inser de att de måste fly, men då flyr rakt i armarna på Svarta Döden.

"Snapphanar", 7:e boken: Ramona hittar ett gammalt dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden, till Snapphanarna år 1676. Ramona förlorar minnet efter en olycka. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden men hamnar på motståndarsidan. Till slut möts de tidigare vännerna i en kamp på liv och död.

"Giljotinen", 8:e boken: År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken...

"Riddarsvärdet", 9:e boken: Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona.

"Det glömda kriget - 1808-1809", 10:e boken: "Vad har jag nu ställt till med?" utbrast Ramona. Hon förstod genast att en ny tidsförflyttning var på gång. Hon ville gripa tag i Theo så att även han följde med. Men det var för sent... När Theo och Robert upptäcker att Ramona försvunnit, vet de inte vart hon har tagit vägen. De tror att hon har färdats till kriget 1808-1809, då Sverige förlorade Finland till Ryssland. Därför läser de allt om det kriget. Varje gång Theo tar en ny mapp får det oanade följder. Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?

"Snapphaneresan", 11:e boken: Följ med Theo och Ramona på en spännande resa i Snapphaneland. Berättelsen börjar på Sporrakulla gård, där de hittar ett kopparmynt ifrån Loshultskuppen. Genom kopparmyntet färdas de genom tiden till snapphanefejden 1678. Theo och Ramona ger sig på jakt efter skatten. Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

”Kinesiska Draken”, 12:e boken: Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina. Theo och Ramona kastas mellan olika händelser; hemska och livsfarliga, men samtidigt oerhört fängslande. På nära håll får de ta del av mord och sammansvärjningar. De inser till slut att även deras liv är hotade. Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga! Kommer ut i augusti 2009.

”Kimberlie – Äventyr på Nya Zeeland”, 1:a boken i serien om Kimberlie och Andy: Kimberlies första resa till Nya Zeeland blir inte alls vad hon förväntat sig. Istället för tråkiga släktträffar, får hon uppleva skrämmande äventyr, när hon ensam ger sig av för att utforska det okända landet. Nya Zeelands natur är inte så ofarlig som hon trodde. En mystisk man dyker oväntat upp och skrämmer henne. Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.

"Kimberlie - Ett nytt liv", 2: aboken i serien om Kimberlie och Andy: Något fruktansvärt händer som för alltid förändrar Kimberlies liv. På grund av detta fattar hon ett ödesdigert beslut och drar omedvetet med sig Andy i de händelser som följer.

”Theos Pompeji”, 14:e boken i serien om Theo och Ramona. En fascinerande bok om Theos liv i Pompeji, som vävs ihop med romartidens historia. Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji. (Boken utkommer 15 augusti 2010)

De Historiska Äventyrsböcker om Theo och Ramona är skrivna runt riktiga historiska händelser, med riktiga historiska personer och faktadel i slutet av böckerna. (Många skriver till mig och tackar mig för att de har fått högsta betyg i skolan efter att ha läst någon av mina historiska äventyrsböcker och därefter fått prov i skolan på ämnet. De säger att det känns som om de hade varit där och därför kom ihåg allt de hade läst. De säger också att mina böcker ger spänning för stunden och lärdom för livet. Att böckerna är så spännande att det inte går att sluta läsa dem, förrän dem är slut!) Böckerna om Kimberlie skildrar Nya Zeeland, dess mystiska natur och historia i nervkittlande berättelser. Spännande thrillers som tar andan ur läsaren…

Hör av dig och berätta om du läser någon av böckerna och vad du isåfall tyckte om den/dem?

Kramisar från Kim


Hej!
Jag älskar att skriva! <3
mina lärare och föräldrar säger att jag har väldigt bra fantasi när jag skriver och att jag är duktig att skriva.
Jag skriver mycket låttexter,berättelser och dikter. Vill helst bli författare.
Jag brukar skriva berättelser till olika personer och somsagt älskar jag att skriva och läsa, men jag vill förbättra det, jag vill kunna skriva bättre och skulle gärna vilja ha lite tips på hur man blir en författare och riktigt duktig?
Hur mycket kostar det att göra en bok eller flera stycken?
Om man har t.ex. en berättelse som är på 130 sidor, och vill göra det till en bok med olika kapitel, ja en bok helt enkelt, hur gör man då? ( för att få det från en berättelse till en bok)

/ Linnea, 10 år från Svergie

Hej Linnea

Vad roligt att du får så mycket beröm för dina berättelser, grattis!

Det viktigaste du ska tänka på är att skriva från hjärtat, till dig själv utan att tänka på att någon annan ska läsa det du skrivit.

Om du går in på den här länken: http://www.kimselius.se/tips.html hittar du många tips om hur du förbättrar ditt skrivande, du hittar länkar till förlag, skrivarskolor och mycket annat nyttigt. Här hittar du även länkar till "Print-On-Demand"-tryckerier, där man kan trycka upp en enda bok. De kan även hjälpa dig att göra boken från början till slut och ge dig kostnadsförslag.

Titta även in på min blogg: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/ för att se ännu fler länkar som kan vara användbara för dig i utvecklandet av ditt skrivande. På min blogg kan du nu följa hela arbetet med de nya böckerna, då och då lägger jag ut smakprov ur böckerna och du kan gå in och kommentera där. På bloggen hittar du även användbara länkar, till flera fanbloggar och fanklubbar och skrivtipslänkar och boktipslänkar. Du kan bli vän med mig på Facebook eller följa mig på Twitter under söknamnet KimMKimselius.

Hoppas få se dig som Bloggintresserad på min blogg.

Lycka till och lova höra av dig den dag du får din berättelse antagen av ett förlag!

Kramisar Kim


Hej Kim.Kimselius "jag undrar hur du kommer på alla dina böcker som`?/MYSTERY

/ Frida Ottosson, 9 år från Sverige,domsjö

Hej Frida

Jag skriver om saker som jag vill lära mig mer om. Jag läser många faktaböcker i ämnet och sedan kommer all fantasin till mig och jag bara skriver. Vill du veta mer om mig och mina böcker kan du titta in på min hemsida www.kimselius.se eller titta på min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com/

Kramisar Kim


vad får man inspiration ifrån. jag har skrivit några korta berättelser som oftast handlar om pojkar i min egen ålder och dom råkar ut för en massa spännande saker. hur får man ihop överskriften med själva berättelsen?

/ otto bäckström, 10 år från göteborg

Hej Otto

Idén till min första historiska äventyrsbok fick jag när jag såg en bild av en hund som hade dött i ett vulkanutbrott och blivit gipsavtryck. Hunden såg ut att ha lidit väldigt mycket och jag ville rädda hunden. Därför kom jag på idén att låta Ramona resa tillbaka i tiden till Pompeji FÖRE vulkanutbrottet och försöka rädda hunden Pluto. (Om du går in på min hemsida www.kimselius.se och tittar under "Böckerna" och "Tillbaka till Pompeji" så ser du bilden av hunden. Min debutbok (första bok) är just "Tillbaka till Pompeji". Boken kom ut julen 1997. Den har nu sålt i stora upplagor, är översatt till många språk och är otroligt populär!)

Då upptäckte jag att det var väldigt roligt att läsa in fakta inför en historisk äventyrsbok och då fortsatte jag med det. För att inte all "överflödig" fakta skulle försvinna valde jag att ha en faktadel/ordlista längst bak i varje bok. Faktadelen har blivit mycket uppskattad. Många skriver till mig och tackar mig för att de har fått högsta betyg i skolan när de haft prov i ett ämne där de har läst min bok innan.

Inspirationen till mina berättelser får jag för det mesta när jag sover, eller är ute i skogen med mina hundar. Men ibland händer det att någon säger något som ger mig inspiration att skriva en bok om ett speciellt ämne, eller en speciell händelse. Eller så är det något jag ser på TV som inspirerar mig och sätter igång min fantasi.

Varje bok om Theo och Ramona har byggts upp runt en riktig historisk händelse, eftersom just den serien är en Historisk Äventyrsserie. När jag har bestämt vilket ämne jag ska skriva om läser jag mängder av faktaböcker om det ämnet, t.ex. Kina. Under tiden jag läser, dyker det upp idéerna om vad boken ska handla om. Då skriver jag ned det på Post-it-lappar. När jag sedan läst klart all fakta har jag massor av gula lappar med idéer på kapitel, händelser, ord som ska till ordlistan med mera. Då sätter jag igång och skriver.

För att berättelsen ska hålla sig så nära fakta och sanning som möjligt försöker jag väva in riktiga historiska personer i böckerna. Ofta nämner jag då de personerna i faktadelen och ordlistan, för att läsaren ska förstå att de personerna faktiskt har funnits på riktigt.

Det är roligt att vara författare och få leva i fantasivärldar. Men det är också mycket arbete. Speciellt med mina historiska äventyrsböcker, eftersom det innebär att jag måste läsa mängder av faktaböcker inför varje bok jag ska skriva. Dessutom reser jag till de platser jag skriver om. DET är roligt. Speciellt när jag var i Egypten. Den resan präglade min "Faraos förbannelse" väldigt mycket eftersom hela första kapitlet blev till djupt nere i den grav som jag skriver om i det kapitlet.

Men jag skriver inte bara Historiska Äventyrsböcker. Eftersom jag har skrivit sedan jag var åtta år och lagt alla mina berättelser i lådor, finns det många olika berättelser där. Bland annat en serie som utspelar sig på Nya Zeeland. Den serien heter ”Kimberlie” och handlar om Kimberlie och Andy. Den serien skrev jag efter min första resa till Nya Zeeland. Där fick jag så mycket inspiration, av miljön, människorna, djuren, ja allt jag upplevde. För att läsaren ska lära sig lika mycket om Nya Zeeland som jag har gjort, har jag även i den serien en faktadel OCH bilder. Vilket jag har börjat ta med i mina Historiska Äventyrsböcker också.

Så du ser, det finns många sätt att hitta inspiration.

Vill du veta mer om mig och mina böcker kan du gå in på min hemsida: www.kimselius.se. Där kan du läsa smakprov ur varje bok: "Tillbaka till Pompeji", "Jag är ingen häxa", "Faraos förbannelse", "Den gömda Inkastaden", "Vikingaträl", "Svarta Döden" "Snapphanar", "Giljotinen", ”Riddarsvärdet”, ”Det glömda kriget 1808-1809”, ”Snapphaneresan”, "Kinesiska Draken", ”Kimberlie – Äventyr på Nya Zeeland” och "Kimberlie - Ett nytt liv". Dessutom kan du lyssna på ett kapitel ur några av mina böcker.

Din rubrik till berättelsen ska tala om vad berättelsen handlar om, med endast ett fåtal ord. Se t.ex. titlarna på mina böcker i stycket här ovanför.

Vad spännande berättelser du skriver. Om du går in på länken http://www.kimselius.se/tips.html hittar du tips om hur du bygger upp din bok, hur du skickar till förlag och mycket annat.

Du kan bli vän med mig på Facebook, följa min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com (där du just nu har chans att vinna en bok) eller följa mig på Twitter under söknamnet KimMKimselius. På min blogg kan du nu följa hela arbetet med de nya böckerna, då och då lägger jag ut smakprov ur böckerna och du kan gå in och kommentera där. På bloggen hittar du även användbara länkar, till flera fanbloggar och fanklubbar och skrivtipslänkar och boktipslänkar.

Ha det så bra!

Kramisar från Kim

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2021 Unga Fakta AB