Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet författare. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Kim M. Kimselius om författare!


Hej Kim!
Cirka hur lång tid tar det att skriva en bok?
Kan det bli tråkigt någon gång?
Cirka hur många böcker skriver du om året?
Hälsningar Yrsa

/ Yrsa, 10 år från Ånge

Hej Yrsa

Det är väldigt olika, från författare till författare och från bok till bok.

Den bok som tog längst tid att skriva är "Snapphanar". Den började jag skriva för 26 år innan den kom ut .

"Tillbaka till Pompeji" tog fem år att skriva.

"Faraos förbannelse", "Den gömda Inkastaden", "Vikingaträl", "Svarta Döden"har tagit cirka 2 1/2 år för att skriva vardera bok.

"Jag är ingen häxa" och "Det glömda kriget 1808-1809" tog cirka sex månader.

"Riddarsvärdet" tog cirka 1 1/5 år.

Eftersom jag skriver Historiska Äventyrsböcker och är mycket noga med att fakta ska stämma läser jag väldigt många faktaböcker. Dessutom reser jag till de olika platserna för att känna atmosfären och få se med egna ögon hur det ser ut. Därför kan det ta lång tid att göra vissa böcker.

Att det tog så lång tid för "Snapphanar!" beror på att när jag började skriva boken hade jag ännu inte slagit igenom som författare och när jag väl gjorde det var inte Stockholmsförlaget intresserade av en historia om snapphanar. Nu ger jag ut på eget förlag och då var det dags för "Snapphanar!" Boken har sålt otroligt bra och vi har varit tvungna att trycka upp nya böcker. "Snapphanar!" har bara fått lovord, både från läsare och kritiker.

Det är roligt att vara författare och få leva i fantasivärldar ibland. Men det är också mycket arbete. Speciellt om man skriver historiska äventyrsböcker som jag gör. Det innebär att jag måste läsa mängder av faktaböcker inför varje bok jag ska skriva. Dessutom reser jag till de platser jag skriver om. DET är roligt. Speciellt när jag var i Egypten. Den resan präglade min "Faraos förbannelse" väldigt mycket eftersom hela första kapitlet blev till djupt nere i den grav som jag skriver om i det kapitlet.

Det som kan vara tråkigt är att man inte har några arbetskamrater att dricka te med och skvallra en liten stund, innan man sätter igång och arbetar igen.

Det är lite kämpigt med pengar när man är författare. Man vet aldrig hur mycket inkomst man har.

Det är roligt att resa runt och föreläsa och möta läsarna. Det är jätteroligt att vara ute och signera och möta mina fans. Och det är helt fantastiskt att det finns flera Kim M. Kimselius fanklubbar som mina fans har startat.

Jag älskar att vara författare.

1-2 böcker per år, skriver jag. I år kommer det ut 2 böcker, även nästa år kommer det ut två böcker.

Vill du veta mer om mina böcker kan du gå in på www.kimselius.se. Där kan du läsa mer om "Tillbaka till Pompeji", "Jag är ingen häxa", "Den gömda Inkastaden", "Faraos förbannelse", "Vikingaträl", "Svarta Döden", "Snapphanar", "Giljotinen", "Riddarsvärdet" och "Det glömda kriget 1808-1809". Du kan även lyssna på när jag läser ur några av böckerna.

Kramisar från Kim


Hej Kim!
Jag har två frågor.

1. Ska man skriva numret högst upp eller längst ner på sidan av pappret?

2. Spelar det någon roll vilken skrivstil man använder på datorn? Om det skulle bli en bok kommer det vara samma skrivstil då som man använde på datorn?

/ Matilda, 12 år från Falerum

Hej igen Matilda

1. Det är en smaksak var du sätter sidnumret. Jag föredrar högst upp till höger.

2. Det spelar ingen roll vilken stil du använder när du skriver in texten. Förlagen ändrar stilen till den stil de tycker bäst om. Men... du bör använda en lättläst stil och ingen skrivstil.

Kramisar Kim


Hej Kim!
Jag har börjat med min indian bok nu. Jag vet inte om den är särskilt bra. Jag har inte hunnit så långt. Jag undrar om du skulle vilja läsa det?

Minette såg längtansfullt på det röda tyget som mannen höll upp framför henne. Hon ville hemskt gärna köpa det och sy en ny klänning till sig själv, men alla pengar hade gått åt till mat.
”Mamma kan vi gå hem nu, jag är hungrig!” klagade Louise och drog otåligt i hennes kjol.
Minette såg förvånat på henne.
”Men vi åt ju för en timme sedan.”
”Men jag är fortfarande hungrig,” sa Louise och stampade ilsket i marken.
Mannen med tyget väntade tåligt på att dom skulle tala färdigt. Minette gav honom en ursäktande blick.
”Tyvärr, men jag har inte råd,” sa hon.
Mannen gav henne en irriterad blick och gick därifrån. Minette tog Louise i handen och skyndade snabbt bort från det lilla torget. Hon hade med nöd och näppe haft råd med en påse mjöl och en bit kött som skulle räcka till kvällsmat. Hon såg med smärta på Louises undernärda ansikte. Det hade varit ont om mat de senaste veckorna och hon visste att Louise absolut inte hade fått tillräckligt att äta, men det kunde inte hjälpas. Minette hade inte något jobb och hon var änka. Louises far hade försvunnit när han hade gett sig iväg för att byta till sig skinn hos indianerna och han var antagligen död. Minette rös när hon tänkte på de hemska skoningslösa indianerna. På resan till Amerika hade hon fått höra ett och ett annat fruktansvärt om dom. Indianerna rövade bort små barn och om man vågade sig in på deras mark kunde dom skuta ihjäl en med en pil. Minette kramade Louises lilla hand. Hon skulle aldrig förlåta sig själv om någonting hände henne. Det kändes skönt att äntligen komma hem till en varm brasa och varma skinnfällar som man kunde svepa in sig i när det blåste som kallast. Det hade redan lagt sig ett tunt snötäcke på marken och det verkade som det skulle komma mer. Minette hade gjort sitt bästa för att sy en mössa och ett par vantar åt Louise av tyget som hon hade tagit med hemifrån Sverige. Trots att hon hade varit rädd om det hade tyget ändå små revor lite här och där. Tyget var inte tillräckligt stort för att Minette skulle kunna sy någonting till sig själv men det viktigaste var att Louise skulle slippa frysa i vinter.
Louise släppte hennes hand när hon fick syn på det lilla timmerhuset som var deras hem. Hon gick in och satt sig genast framför den varma trygga brasan som lyste upp det lilla rummet. Minette kom plötsligt på att hon hade glömt sin kappa i torget. Men vågade hon verkligen lämna Louise ensam i huset medan hon gick och hämtade den? Hon såg oroligt på Louise som satt hopkurad framför elden. Det händer säkert ingenting om jag skyndar mig på, tänkte Minette och försökte lugna sig.
”Louise, jag ska bara hämta min kappa på torget. Stanna här och gå ingenstans!”
”Nej då, det ska jag inte!” Svarade Louise sömnigt och la sig ner bland dom mjuka skinnfällarna.
Minette blev lugn. Hon visste att Louise inte skulle gå någonstans när hon ändå hade det bra framför brasan.
Hon skyndade sig att stänga dörren och skyndade sig tillbaka till torget.

Jag hörde att du hade med någon som hette Minette i en av dina böcker och jag tycker att det är ett jättebra namn!

/ Matilda Johnsson, 12 år från Falerum

Hej Matilda

Tyvärr, jag har inte läst din berättelse och hinner tyvärr inte göra det heller. Jag får nämligen många förfrågningar om att läsa och tycka om berättelser, och nu för tiden måste jag tyvärr tacka nej till de erbjudandena. Jag hinner inte skriva några egna böcker om jag hela tiden läser andras berättelser.

Men... Din berättelse är säkert mycket bra. Du kan försöka få den publicerad på Unga Berättares sida. Jag vill uppmuntra dig att fortsätta skriva och aldrig ge upp ditt skrivande. Läs också mycket, olika typer av böcker, för att utveckla ditt språk och väcka fantasin.

Lycka till med ditt fortsatta skrivande.

Kramisar från Kim


heej skriver du barnböcker? jag undrar // olivia

/ olivia, 11 år från stockholm

Hej Oliva

Jag skriver historiska äventyrsböcker, jag har läsare från 7 år upp till 98 år. Alla åldrar läser mina böcker. Tror säkert att det är böcker som du skulle tycka om. Hittills har det kommit ut åtta böcker i min historiska äventyrsserie, två nya kommer till hösten:

"Tillbaka till Pompeji", 1:a boken: Handlar om Ramona, som plötsligt förflyttats i tiden och möter Theo i staden Pompeji. Hon vet att hela staden kommer att förintas av ett vulkanutbrott och döda alla invånarna, även henne om hon inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att hända, om 100 år, om 10 år eller om 10 minuter...

"Jag är ingen häxa", 2:a boken: Här färdas Ramona och Theo i tiden till häxförföljelsens tid. De räddar en flicka från att bli levande bränd på bål och flyr. Men de kommer inte långt innan de själva blir tillfångatagna anklagade för häxeri...

"Faraos förbannelse", 3:e boken: Den berättelsen börjar långt nere i en faraos grav i Egypten. Ramona lägger händerna över gamla skrivtecken på gravens vägg, uttalar en ramsa och plötsligt blir allt svart runt Ramona. Theo ropar på Ramona och får inget svar, han vänder sig om och ser att Ramona är spårlöst borta. Han har ingen aning om vart hon har tagit vägen... Ramona upptäcker ett fladdrande ljus som närmar sig henne i mörkret...

"Den gömda Inkastaden", 4:e boken: Här är Theo och Ramona ute i djungeln när tidsförflyttningen sker. De har kommit ifrån sin turistgrupp och plötsligt hör de ljudet av röster. Ramona tror att det är turistgruppen och rusar ut ur djungeln följd av Theo. Plötsligt står de framför en grupp Inkaindianer som hastigt höjer spjuten mot dem...

"Vikingaträl", 5:e boken: Theo och Ramona blir tillfångnatagna av vikingar efter att ha fallit i vattnet och blivit förflyttade i tiden. De förs upp till en slavmarknad för att säljas. Efter ett rymningsförsök av Theo skiljs de båda åt och går olika hemska öden till mötes...

"Svarta Döden", 6:e boken: Här förflyttas Theo och Ramona till Florens 1348 och pestens tid. Där möter de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon avslöjar den för Theo och Ramona inser de att de måste fly, men då flyr rakt i armarna på Svarta Döden.

"Snapphanar", 7:e boken: Ramona hittar ett gammalt dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden, till Snapphanarna år 1676. Ramona förlorar minnet efter en olycka. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden men hamnar på motståndarsidan. Till slut möts de tidigare vännerna i en kamp på liv och död.

"Giljotinen", 8:e boken: År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken...

"Riddarsvärdet", 9:e boken: Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona. Denna bok utkommer augusti 2008.

"Det glömda kriget - 1808-1809", 10:e boken: Den handlar om när Sverige förlorade Finland till Ryssland. Boken kommer ut augusti 2008.

Tyckte du böckerna lät spännande?


Du kan börja läsa dem i vilken ordning du vill. Du måste inte börja med den första boken i serien. Om du vill kan du börja med den senaste.

När jag skriver böckerna riktar jag mig inte till någon speciell ålder, jag skriver något jag själv vill läsa (jag är född 1954). Vilket har gjort att jag har läsare i alla åldrar. Den äldsta läsare jag har fått brev ifrån är 98 år... Men jag vet att de läser några av mina böcker för förskolebarn och lågstadiet. Förmodligen för att böckerna är så otroligt spännande att även de yngre barnen fängslas av berättelserna. Böckerna står som ungdomsböcker i affärerna. Men precis som med många andra ungdomsböcker tilltalar de även äldre.

Mina böcker finns även på biblioteken. Om de inte har böckerna på just ditt bibliotek kan du be dem låna hem dem till dig. Då lånar de från ett annat bibliotek i närheten. Det gör mitt bibliotek ofta när jag söker faktaböcker som de inte har. Därför får jag böcker ifrån hela landet. Kanske även ifrån ditt bibliotek?

Mina böcker finns att köpa hos alla bokhandlarna. Om boken är slutsåld kan du beställa den. Du kan även köpa mina böcker på internet: t.ex. hos www.adlibris.se, www.bokus.com, www.internetbokhandeln.se m.fl.

"Snapphanar" och "Giljotinen" finns även som CD-böcker.

Vill du veta mer om mig och mina böcker kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se. Där kan du läsa lite ur böckerna och lyssna på när jag läser ett kapitel ur "Tillbaka till Pompeji", "Snapphanar" och "Giljotinen".

Kramisar från KimJaah jobbar med ett skolarbete om Grekiska sagor, Har du nån braah text om Odysséen & Illiaden ?

/ johännah, 13 år från Götet ?

Hej Johännah

Homeros har skrivit Iliaden och Odyssén, boken finns att låna på ditt bibliotek. Om du har svårt att hitta den kan du be en bibliotekarie om hjälp. Det är en mycket spännande berättelse du har valt att arbeta med.

Lycka till!

Kramisar Kim


Hej!
hur kan ni komma på allting ni skriver?

/ Louise, 10 år från åkarp

Hej Louise

Mina idéer dyker för det mesta upp när jag sover. Men även många gånger när jag är ute på promenad med mina hundar, eller när jag rensar ogräs i rabatterna. Ibland kan det vara något jag ser på tv, ibland något jag hör någon säga.

När jag skriver gör jag oftast "benet" först. När väl det är klart, alltså hela historien, går jag in och lägger "kött på benet", med andra ord: tänker mer på tankar, omgivningar m.m. och lägger till det. Då blir berättelsen längre och mustigare.

Varje bok byggs upp runt en riktig historisk händelse. När jag har bestämt vilket ämne jag ska skriva om läser jag mängder av faktaböcker om det ämnet, t.ex. Franska revolutionen inför min bok "Giljotinen". Under tiden jag läser dyker idéerna om vad boken ska handla om, upp. Då skriver jag ned det på Post-it-lappar. När jag sedan läst klart all fakta har jag mängder av gula lappar med idéer på kapitel, händelser, ord som ska till ordlistan etc. Då sätter jag mig och skriver.

För att berättelsen ska hålla sig så nära fakta och sanning som möjligt försöker jag väva in riktiga historiska personer i böckerna. Ofta nämner jag då de personerna i ordlistan för att läsaren ska förstå att de personerna faktiskt har funnits på riktigt.

Det är roligt att vara författare och få leva i fantasivärldar ibland. Men det är också mycket arbete. Speciellt om man skriver historiska äventyrsböcker som jag gör. Det innebär att jag måste läsa mängder av faktaböcker inför varje bok jag ska skriva. Dessutom reser jag till de platser jag skriver om. DET är roligt. Speciellt när jag var i Egypten. Den resan präglade min "Faraos förbannelse" väldigt mycket eftersom hela första kapitlet blev till djupt nere i den grav som jag skriver om i det kapitlet.

Kramisar Kim


Hej!
Jag tänkte skriva en bok om indianer. Jag har tittat på fakta men det känns inte som om det är tillräckligt. Vet du vad de gjorde med en indian ifall dom skulle kidnappa en? Kanske sälja honom/henne i nästa stad?

/ Matilda, 12 år från Falerum

Hej Matilda

När man läser fakta om ett ämne räcker det inte att läsa en enda bok i ämnet. Man kanske måste läsa 40-50 faktaböcker för att hitta alla detaljer.

Därför rekommenderar jag dig att leta upp fler böcker om indianer. Både faktaböcker och romaner. Har du läst min bok "Den gömda Inkastaden"? Den handlar om Inkaindianerna. Där kanske du hittar inspiration. Du kan läsa utdrag ur boken på min hemsida www.kimselius.se under "Böcker".

Be din bibliotekarie plocka fram fler faktaböcker och romaner om indianer, så ska du se att du kommer vidare.

Lycka till!

Kramisar Kim


Hejsan!
Det är jag igen, Mikhaela.
Nu har jag äntligen börjat med min berättelse.

Den handlar om en tjej, hennes kompis vill leka deckare efter att hon och kompisen vart på en fest och sett några hemska saker som dem egentligen inte ska se.
Hon själv vill ha ett tryggt liv och leva normalt. Sen händer saker obskrivliga efter festen...

Sen har jag inte kommit längre med berättelsen, du kanske kan ge mej ett tips??

/ Mikhaela, 11 år från ---

Hej Mikahela

Mitt tips är att du ska arbeta med "Gula lappar"/"Tankelappar". Se min hemsida www.kimselius.se, "Författartips".

Läs också böcker. Katarina von Bredows böcker är mycket bra och handlar om ungdomsproblem.

Lycka till!

Kramisar Kim


hej, hur gör man en bokframsida?
kostar det pengar?


måste man beskriv aomgivningen i en bok?


/ Samantha, 11 år

Hej Samantha

Det är förlagen som gör bokomslagen. Man kan komma med förslag, men i slutändan bestämmer förlaget. Om du ska trycka upp din bok på Print-On-Demand kan du använda dig av ett foto som omslag. Då hjälper tryckeriet till att göra omslaget och JA, det kostar pengar.

Det blir en mer levande berättelse om du beskriver omgivningen. Det gör också att läsaren lättare kan ta till sig berättelsen.

För fler skrivtips gå in på min hemsida www.kimselius.se. Läs även tidigare frågor här på ungafakta panelen, då får du fler tips

Kramisar från Kim


Hej jag har läst din bok Vikingaträl, den var jättebra,fast den var lite äcklig.
Håller du på med en ny bok,och isåfall när kommer den ut?

/ joakim, 11 år från färingtofta

Hej Joakim

Vad roligt att du tyckte så mycket om min bok "Vikingaträl", tråkigt att du tyckte den var lite äcklig. Då ska du nog vänta lite med att läsa "Svarta Döden" och "Giljotinen" för de är ännu läskigare OCH äckligare... Mycket blod!

Jag har skrivit färdigt ännu en bok i den historiska äventyrsserien om The och Ramona, det är "Riddarsvärdet", 9:e boken. Så här låter baksidestexten. "Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona." Denna bok utkommer augusti 2008.

Dessutom håller jag på med ännu en bok: "Det glömda kriget 1808-1809", 10:e boken om Theo och Ramona. Den handlar om när Sverige förlorade Finland till Ryssland. Boken kommer ut augusti 2008.

Tyckte du böckerna lät spännande? Gå in på min hemsida www.kimselius.se och kika under "Böcker", där kan du läsa smakprov ur böckerna och även se bokomslagen.

Kramisar från Kim


hej jag har läst 1bok jag är ingen häxa den var bra.
nu håller jag på med att läsa giljotinen.
jag vill jätte gärna läsa dina nya böcker.
hejdå

/ Natanael Segerfur, 11 år från svinön

Hej Natanael

Tack för att du tycker så mycket om min bok "Jag är ingen häxa". När du har läst färdigt "Giljotinen" tycker jag att du ska läsa "Snapphanar". I den boken träffar du på bland annat Stina ifrån "Jag är ingen häxa", och några fler personer från den boken.

Vad roligt att du tycker så mycket om mina böcker att du vill läsa alla. Kanske du vill gå med i någon av fanklubbarna. Du hittar dem på www.kimselius.se under "länkar".

Kramisar Kim


Hej
När jag skriver böcker så blir dokumten alltid så långa
Vad ska man göra för att sidorna inte bli så
långa precis som i en del böcker?
går det att trycka ihop texten mer?

/ Yazmin, 14 år

Hej Yazmin

För att inte dokumenten ska bli för långa kan du dela upp dina böcker i kapitel. Ett dokument för varje kapitel. Det blir då lättare att arbeta med dina böcker.

Jag har ett dokument för varje kapitel och döper dem till 00, 01, 02, 03 osv. Om du inte sätter 0 framför så kommer 2 att hamna före 20, 3 före 30 osv.

Att jag döper ett dokument till 00, beror på att där lägger jag all information som ska stå INNAN själva berättelsen börjar, namn på boken, alla tidigare böcker, presentation av mig med mera.

Lycka till!

Kramisar Kim


Hej! ursäkta mig att jag frågar så mycket men en tjej som jag gör väl det.
Låter namnet Kari Oczen Afrikanskt?
Kan du komma på nåra bra namn till Karis familje medlämar här kommer de:
Mamma, pappa, lilbrosa, storsyrra & lilsyrra som ligger i mamma's mage.
I historien om henne är det en kille som heter Kyle Orzen och mamman är från afrika
jag frågar mer se!
hej då!

/ Evelyn, 9 år från N Rörum

Hej Evelyn

Vet inget om afrikanska namn. Jag tycker att du ska läsa böcker som utspelar sig i afrika. Du har bland annat Henning Mankells bok "Elden" och några till. Fråga på ditt bibliotek.

Lycka till!

Kramisar från Kim


hej jag heter mikaela och jag undrar hur det är att vara författare och att kunna hinna att skriva alla dina böker om du hinner att resa nästan hela tiden och så jag vet att vara förffatare är svårt men hur gör du
jag själv måste tänka själv jätte länge och får fram vad min berättelsens namne är jätte svårt
att komma på saker och ting men jag gillar värkligen dina böker


kramisar mikaela persson

/ mikaela, 11 år från skåne

Hej Mikaela

Det är jätteroligt att vara författare, att få brev från läsarna, att få träffa dem och skriva autografer och att få resa runt över hela världen.

För att hinna skriva också måste jag arbeta mer än åtta timmar om dagen. Jag går upp väldigt tidigt och arbetar till sent. När jag skriver en bok arbetar jag väldigt intensivt och gör nästan ingenting annat än bara skriver.

Jag har fått gåvan att skriva och även begåvats med mycket fantasi. Det gör att det är lätt för mig att skriva mina böcker. Men eftersom böckerna är gjorda efter riktiga historiska händelser måste jag läsa massor av fakta innan jag gör en bok. Det är både roligt och ibland jobbigt.

Kramisar från Kim


hej jag heter mikaela och jag har läsit en av dina böker faraos förbanelse den är jätte bra och
jag skulle villja bara veta vad dina två nya böker kommer heta för jag kommer att köpa dom derekt då
jag skulle villja veta dom namn jag är jätte intresersd av dina böker och jag kan alldrig sluta läsa dina böcker för jag är ett fans till dej och jag hoppas att du svarar . jag kan någ alldrig sluta läsa dina böcker


kramisar från mikaela persson

/ mikaela, 11 år från skåne

Hej Mikaela

Tack för att du tycker så mycket om min bok "Faraos förbannelse".

De två nya böckerna som kommer i augusti heter:

"Riddarsvärdet", 9:e boken om Theo och Ramona: Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona.

"Det glömda kriget - 1808-1809", 10:e boken om Theo och Ramona: Den handlar om när Sverige förlorade Finland till Ryssland. Titta på min hemsida www.kimselius.se så får du se omslagen på böckerna och kan läsa smakprov ur dem.

Kramisar från Kim


Hej! igen kommer du ihåg mig jag har fyllt år !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag har läst Den gömda inkastaden och håller på med jag är ingen häxa.
har s,demåne varit en vän länge?
aså ibland så skriver jag en historia för vi har det i läxa men ibland så mitt i vill jag inte läsa upp en mening vad ska jag göra??????????????????????????????????????
hej då
kramisar till dig!!!!!!!!!!

/ Evelyn, 9 år från N Rörum

Hej Evelyn

Grattis på födelsedagen, i efterskott.

Vad flitig du är med läsandet. Efter att du har läst "Jag är ingen häxa" tycker jag att du ska läsa "Snapphanar", om du inte redan har läst den. I "Snapphanar" träffar du på Stina igen.

Susanne Demåne och jag har känt varandra i tretton år. Vi träffades när jag precis hade flyttat till Blekinge, vilket jag gjorde 1995. Visst gör hon fantastiskt vackra omslag?!

Ibland är det svårt att stå framför folk och tala, det tycker även jag och då är jag ute en hel del och föreläser. Ett knep är att du antingen väljer ut en person du vet tycker om dig och din text, och så tittar du bara på den personen. Inte i ögonen, utan i pannan. För det är jobbigt om någon stirrar en i ögonen hela tiden. Eller så låter du blicken vila strax över allas huvuden och tala till dig själv, precis som du gör hemma när du över på dina meningar.

Lycka till!

Kramisar från Kim


Hej! jag vill jätte gärna läsa dina nya böcker. jag tycker inte om att läsa igentligen men dinna är så bra att jag älskar att läsa dom. jag kommer låna böcker som du har skrivit från bibloteket. du är min favorit författare nu. jag ska snart börja läsa jag är ingen häxa.

tusen kramar Esther Fröjdegård!!

/ Esther Fröjdegård, 10 år från troedsberga

Hej Esther

Åh, vad glad jag blir att du gärna vill läsa mina böcker, trots att du inte tycker om att läsa. TACK! Om jag är din favoritförfattare kanske du är medlem i någon av fanklubbarna? Du hittar länkar till dem på min hemsida www.kimselius.se under länkar.

Kramisar Kim


Hur många lender har du varit i?

/ Daniel, 11 år från Höör

Hej Daniel

Väldigt många länder! Så många att jag inte har räkning på dem. Nästa vecka är jag i Kina, därefter åker jag till Frankrike och Finland. Detta är bara i år... Eftersom jag reser och besöker varje plats jag ska skriva om kan du kanske ana vilka länder jag har varit i, om du har läst alla de åtta böcker som kommit ut hittills.

Kramisar från Kim


hej jag har läst din bok gilliotinen jag tycker den är gätte bra men jag undrar lite om några saker bland annat så undrar jag om hon louise verkligen fanns på den tiden och om hon dog i gillijotinen.

/ robin, 11 år från risebega

Hej Robin

Tack för att du tycker så mycket om min bok Giljotinen.

Louise är en påhittad person. Men jag som författare vet att hon klarade sig ifrån giljotinen och levde ett långt och lyckligt liv.

Kramisar från Kim


vad heter dom som kommer ut i augusti?


/ samuel ström, 10 år från hörby

Hej Samuel

De två historiska äventyrsböckerna som kommer ut i augusti heter:

"Riddarsvärdet", 9:e boken om Theo och Ramona: Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona.

och

"Det glömda kriget - 1808-1809", 10:e boken om Theo och Ramona: Den handlar om när Sverige förlorade Finland till Ryssland.

Tyckte du böckerna lät spännande? Du kan läsa mer om böckerna på www.kimselius.se och se bokomslagen på böckerna.

Kramisar från Kim

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2022 Unga Fakta AB