Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet författare. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Kim M. Kimselius om författare!


Hur gör man sin bok känd

/ Vanna Mantefors, 10 år från Norrköping

Hej Vanna

Om man skriver en jättebra berättelse och har ett bra förlag som kan göra mycket reklam för boken, då blir boken känd.

Kramisar Kim


hej!

Jag skriver en bok just nu och mitt huvud kryllar av idéer till andra böcker. Ska jag börja skriva allihop och se om någon blir bra eller kan en författare bara skriva en bok i taget?

/ tindra, 11 år

Hej Tindra

Härligt att du har så mycket idéer inom dig.

Alla författare skriver på olika sätt, en del håller på med en bok i taget, andra skriver på flera böcker samtidigt, precis som jag gör.

Det gäller att hitta det sätt som passar dig bäst att arbeta på.

För fler skrivtips kika in på min blogg Kimselius skrivtips: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/p/skrivprocessskrivtips.html

Lycka till med dina berättelser. Hör av dig den dag du får din första berättelse antagen!

Kramisar Kim


varför ville du börja skriva böcker, varför vill du bli författare?

varför blir alla mina historier publicerade ?

/ Alva g-f från ås

Hej Alva

Är född med berättelser inom mig och bestämde mig för att bli författare när jag var åtta år.

Det är bara att gratulera till att alla dina historier blir publicerade. Det måste innebära att du skriver väldigt bra! Grattis!

Kramisar Kim


Hej! jag undrar bara om att ,kan man publecera sin berättelse när det handlar om kärlek,Tonåren,känslor och allt sånt där? för jag vill bara publecera min berättelse,men vet inte vart,men sen hittade jag er så undrade om de går bra om jag skriver om sånt typ? ohså vet du nånstans där i göteborg där man kan få sin berättelse till en bok,har värkligen kämpat för min berätelse och ger sällan upp med sånt // Mona(:

/ Mona, 12 år från Göteborg

Hej Mona

Härligt att du har skrivit en lång berättelse som du nu vill publicera. Du kan skicka in berättelsen till Unga Berättare här på unga fakta, men du kan också skicka in den till bokförlag.

Innan du skickar till ett förlag ska du läsa igenom din berättelse, många, många gånger. Be gärna någon vuxen att läsa och kommentera. Kanske en lärare eller bibliotekarie som du känner?

Du behöver inte skicka din berättelse till ett förlag just i Göteborg, du kan skicka till vilket förlag du vill i hela Sverige. Det viktigaste är att förlaget passar till din berättelse. För att se vilket förlag du ska välja kan du gå till bokhandeln och se vilka förlag som har gett ut de böcker som du tycker om och där du tror att din berättelse skulle passa.

Om du vill ha information om hur du bearbetar din berättelse, adresser till förlag, hur du skickar till förlag och mycket mer kan du kika in på min blogg Kimselius skrivtips: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/p/skrivprocessskrivtips.html

Lycka till med din berättelse!

Skriv gärna tillbaka och berätta hur det går för dig!

Kramisar Kim


Är det svårt att få inspiration?

/ Lovis, 10 år från Alsike

Hej Lovis

Nej, jag har inga problem med att få inspiration. Orden bubblar inom mig och kräver att få komma ut.

Här kan du läsa vad som händer när jag fylls av inspiration: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2010/02/nar-inspirationen-flodar.html

Kramisar Kim


Hej!
Jag har ställt några frågor till dig innan också men jag hoppas det är okey att ställa någon till!
Du har ju självt sagt att du skrev din första bok när du var åtta. Men blev det en riktig bok då som folk kunde köpa och så? Eller var det bara en bok du skrev för att ha hemma?
Jag skulle vilja säga också att jag har läst Snapphanar som du skrivit! Jag var jättesur en gång för att jag inte hade något att läsa, sen tog min pappa den boken och sa att jag kunde läsa den. Först verkade den inte jättebra.. Fast sen läste jag på baksidan och då verkade den spännande. Sen läste jag ut den jättesnabbt på bara några dagar.. Skulle vilja läsa fler av dina böcker! :)

/ Cajsa, 12 år från Skåne, Ystad

Hej Cajsa

Klart att du får återkomma med fler frågor. Vi kan följas åt tills du får din första bok tryckt, det har hänt tidigare!

Min första bok som jag skrev som åttaåring var ett skrivhäfte som jag ställt i min bokhylla. Den är alltså inte upptryckt!

Vad roligt att du tyckte om Snapphanar. Har du sett att det finns en fortsättning på den boken som heter Snapphaneresan?

Vill du veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på www.kimselius.se under Böckerna.

Du är välkommen tillbaka med fler frågor!

Kramisar Kim


Varför finns det spöken och monster, eller är det bara ett hitte på?

/ Jennifer, 11 år från Linköping

Hej Jennifer

Spöken och monster är bara påhittade. Du behöver inte vara rädd för dem.

Kramisar Kim


Hej!
Vilken av dina böcker gillar du mest?
Och vilka böcker läser du helst?
Magdalena

/ Magdalena, 10 år från Lund

Hej Magdalena

Den av mina egna böcker som jag tycker allra bäst om är På flykt från andra världskrigets fasa. Boken berättar om hur invånarna i Paris har det när tyskarna lagt beslag på deras land. Men den handlar även om judeförföljelsen, om nedskjutna flygare och om motståndsrörelsen under andra världskriget.

Läser det mesta när det gäller böcker. Tycker väldigt mycket om fantasy och tidsresor.

På min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com/ hittar du tips om böcker jag tycker om. På min hemsida www.kimselius.se kan du läsa mer om mig och mina böcker.

Kramisar Kim


har du en idol? och vilken är det isåfall?

/ Meja fransson, 10 år från Borås

Hej Meja

Nej, jag har aldrig varit mycket för att ha idol. Däremot kan jag respektera och se upp till vissa personer.

Kramisar Kim


Hejhej Kim! och tack för ditt svar på min senaste fråga!

Idag hade vi svenska i skolan (27/10-11) och då sa våran fröken att vi skulle få en ny läxa och att vi skulle börja med att gå ner till skolbiblioteket och låna en bok! (Jag lånade faraos hämnd som är skriven utav dig!) när vi gick upp igen sa vår lärare att läxan till nästa vecka var att läsa i minst 60 minuter hemma och sedan skriva i en "läslogg" om hur många sidor vi hade läst, vilket datum, ur vilken bok och vad vi tyckte om det vi hade läst!
Det var nog den roilgaste läxan någonsin! jag älskar att läsa och kan lätt tillbringa hela helgen genom att hälla upp en kopp te, sätta mig under en filt i fotöljen och drömma mig in i dina böcker!

I skolan läser jag Den glömda inkastaden av dig (jag har inte kommit så långt utan läser just nu om när de precis tagit över sig den superläskiga stigen och över den vingliga bron som Ramona kryper över! Det är såååå spännande!

och hemma läser jag ju Faraos Hämnd som jag också nyss börjat på redan nu, jag är ungefär när Ramona får klä av sig kläderna för att hennes tjänare ska tvätta henne! ÅÅH hoppas att Theo kommer snart!

förra sommaren när jag läste tillbaka till Pompeji av dig var jag i Kroatien på semester och när jag läst klart den bad jag min mamma att läsa den, hon tyckte den var jättebra och vi kan fortfarande sitta och diskutera om boken!

En fråga bara! har din bok om andra världskriget kommit ut än? för jag tänkte låna några böcker från bibiokteket (alltså stadsbiblioteket!) på höstlovet och undrar om den finns där!

och en sista grej!
Jag tror faktiskt att jag kan komma till Göteborg i december eftersom att mamma och jag alltid brukar julshoppa där! ÅH Hoppas att mamma går med på att göra det då! tänk att få träffa dig, det skulle vara en dröm som går i uppfyllelse!

Hoppas att du inte tykcer att mitt lilla "brev" till dig var för långt!

Många kramar! Du är SÅ begåvad! Jag älskar din böcker och du är helt enkelt bäst!
Det är jätteroligt att lyssna på dig på Youtube!

//Ellen ♥

/ Ellen ♥, 13 år från Trollhättan

Hej Ellen

Åh, tack för ditt långa, fina meddelanden här på Unga Fakta. Du vet väl att du kan bli vän med mig på facebook? Där kan du följa mitt arbete med böckerna och även skriva kommentarer till mig. Sök på Kimselius så hittar du mig!

Håller med dig om att det var en rolig läxa ni fick. Antar att du nu har läst ut båda böckerna, eftersom det var ett tag sedan du skrev.

Jo, de nya böckerna om andra världskriget har kommit ut. Om du kommer och hälsar på när jag är i Göteborg den 3 december på Bokia Nordstan eller den 4 december på Kungsmässan i Kungsbacka så kan du köpa böckerna signerade. Det hade varit jättekul att träffa dig.

Härligt att din mamma också tyckte om Tillbaka till Pompeji. Du kan berätta för henne att mina böcker har nästan lika många vuxna läsare som barn och ungdomar.

Hoppas vi ses i december!

Kramisar från Kim :D


jag älskar en bok som heter LÅNGT IFRÅN COOL och forsättningen jag har en fråga hur är det att vara författare? jag kanske själv vill bli det


Mvh Nigar

/ nigar, 10 år från sverige

Hej Nigar

Vad härligt att du har hittat en bok som du tycker om.

Det är roligt att vara författare och få leva i fantasivärldar ibland. Men det är också mycket arbete. Speciellt om man skriver historiska äventyrsböcker som jag gör. Det innebär att jag måste läsa mängder av faktaböcker inför varje bok jag ska skriva. Dessutom reser jag till de platser jag skriver om. DET är roligt. Speciellt när jag var i Egypten. Den resan präglade min "Faraos förbannelse" väldigt mycket, eftersom hela första kapitlet blev till djupt nere i den grav som jag skriver om i det kapitlet.

Det är lite kämpigt med pengar när man är författare. Man vet aldrig hur mycket inkomst man har.

Det är roligt att resa runt och föreläsa och möta läsarna. Det är jätteroligt att vara ute och signera och möta mina fans. Och det är helt fantastiskt att det finns en fanklubb om mig och mina böcker, som mina fans har startat.

Det är få författare som kan försörja sig enbart på sitt författarskap. Många som har drömmen om att bli författare söker sig ofta till yrken där man får syssla med skrivandet, till exempel: lärare, journalist, tryckeri, bibliotek med flera.

Sina första böcker skriver man på kvällar och nätter. Har man tur, som J.K. Rowlings med Harry Potter-böckerna, så gör första boken succé och man kan direkt försörja sig på sitt författarskap. Jag har också haft lyckan att göra en dunderdebut och därmed också lyckats försörja mig på mitt författarskap. Även om det inte är lika stora inkomster som Rowlings...

Jag älskar att vara författare!

Vill du veta mer om mig och mina historiska äventyrsböcker kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se. Om du vill få fler skrivtips kan du kika in på min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com/ under Kimselius Skrivtips.

Ha det så bra!

Kramisar från Kim


Hej Kim! Jag gillar dina böcker och så. Men jag undrar, vilken är din favoritbok som du läst? vad tycker du om fantasyböcker som tilexempel Narnia?

/elin

/ Elin, 15 år från Jönköping

Hej Elin

Av mina egna böcker är det På flykt från andra världskrigets fasa som jag tycker bäst om. Av vuxenböcker är det Odd Thomas av Dean Koontz. Tycker mycket om Narniaböckerna och tycker väldigt mycket om de flesta fantasiböcker!

Kramisar Kim


Hur många böker har du skrivit???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????.

/ Tiffany, 10 år från Lund

Hej Tiffany

Jag har skrivit 19 böcker:

"Tillbaka till Pompeji", 1:a boken: Handlar om Ramona, som plötsligt förflyttats i tiden och möter Theo i staden Pompeji. Hon vet att hela staden kommer att förintas av ett vulkanutbrott och döda alla invånarna, även henne om hon inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att hända, om 100 år, om 10 år eller om 10 minuter...

"Jag är ingen häxa", 2:a boken: Här färdas Ramona och Theo i tiden till häxförföljelsens tid. De räddar en flicka från att bli levande bränd på bål och flyr. Men de kommer inte långt innan de själva blir tillfångatagna anklagade för häxeri...

"Faraos förbannelse", 3:e boken: Den berättelsen börjar långt nere i en faraos grav i Egypten. Ramona lägger händerna över gamla skrivtecken på gravens vägg, uttalar en ramsa och plötsligt blir allt svart runt Ramona. Theo ropar på Ramona och får inget svar, han vänder sig om och ser att Ramona är spårlöst borta. Han har ingen aning om vart hon har tagit vägen... Ramona upptäcker ett fladdrande ljus som närmar sig henne i mörkret...

"Den gömda Inkastaden", 4:e boken: Här är Theo och Ramona ute i djungeln när tidsförflyttningen sker. De har kommit ifrån sin turistgrupp och plötsligt hör de ljudet av röster. Ramona tror att det är turistgruppen och rusar ut ur djungeln följd av Theo. Plötsligt står de framför en grupp Inkaindianer som hastigt höjer spjuten mot dem...

"Vikingaträl", 5:e boken: Theo och Ramona blir tillfångatagna av vikingar efter att ha fallit i vattnet och blivit förflyttade i tiden. De förs upp till en slavmarknad för att säljas. Efter ett rymningsförsök av Theo skiljs de båda åt och går olika hemska öden till mötes...

"Svarta Döden", 6:e boken: Här förflyttas Theo och Ramona till Florens 1348 och pestens tid. Där möter de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon avslöjar den för Theo och Ramona inser de att de måste fly, men då flyr rakt i armarna på Svarta Döden.

"Snapphanar", 7:e boken: Ramona hittar ett gammalt dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden, till Snapphanarna år 1676. Ramona förlorar minnet efter en olycka. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden men hamnar på motståndarsidan. Till slut möts de tidigare vännerna i en kamp på liv och död.

"Giljotinen", 8:e boken: År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken...

"Riddarsvärdet", 9:e boken: Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona.

"Det glömda kriget - 1808-1809", 10:e boken: "Vad har jag nu ställt till med?" utbrast Ramona. Hon förstod genast att en ny tidsförflyttning var på gång. Hon ville gripa tag i Theo så att även han följde med. Men det var för sent... När Theo och Robert upptäcker att Ramona försvunnit, vet de inte vart hon har tagit vägen. De tror att hon har färdats till kriget 1808-1809, då Sverige förlorade Finland till Ryssland. Därför läser de allt om det kriget. Varje gång Theo tar en ny mapp får det oanade följder. Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?

"Snapphaneresan", 11:e boken: Följ med Theo och Ramona på en spännande resa i Snapphaneland. Berättelsen börjar på Sporrakulla gård, där de hittar ett kopparmynt ifrån Loshultskuppen. Genom kopparmyntet färdas de genom tiden till snapphanefejden 1678. Theo och Ramona ger sig på jakt efter skatten. Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

”Kinesiska Draken”, 12:e boken: Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina. Theo och Ramona kastas mellan olika händelser; hemska och livsfarliga, men samtidigt oerhört fängslande. På nära håll får de ta del av mord och sammansvärjningar. De inser till slut att även deras liv är hotade. Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga!

”Theos Pompeji”, 13:e boken: En augustimorgon år 79, i staden Pompeji vid vulkanen Vesuvius, blir Theo vittne till något som förändrar hans liv för all framtid. Upplevelsen för honom till en sierska som uttalar en spådom, som gör att Theo kastar sig handlöst in i nya skrämmande händelser. Allt för att undvika det katastrofala öde som väntar. En fascinerande bok om Theos liv i Pompeji, som vävs ihop med romartidens historia. Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji.

”Boudicas strid mot Romarna, 14:e boken: Genom en historisk brosch förflyttas Theo och Ramona i tiden, till år 61 i Britannien och hamnar i drottning Boudicas by. Snart anländer romarna och ödelägger byn. Därefter beger sig romarna mot druidernas ö Anglesey för att utplåna druiderna. Kelternas drottning Boudica är rasande, samlar kelterna och ger order om strid. Theo har oturen att få en druidkristall, vilket ställer till det rejält för honom. Theo och Ramona kämpar för sina liv. De försöker resa tillbaka till sin egen tid, utan att lyckas, istället möter de kejsar Hadrianus. Den här gången blir tidsresan till Britannien en mardrömsupplevelse som aldrig verkar ta slut.

”På liv och död i andra världskrigets skugga”, 15:e boken: En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter som bara har en enda utväg: Döden. En fängslande bok som skildrar andra världskriget från olika sidor: en tysk familj, gömda personer, samt judar i koncentrationsläger.

”På flykt från andra världskrigets fasa”, 16:e boken: Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger. Motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv. En ruskigt fascinerande historisk äventyrsbok, som avslutas med en gedigen faktadel om andra världskriget.

”Kimberlie – Äventyr på Nya Zeeland”, 1:a boken i serien om Kimberlie och Andy: Kimberlies första resa till Nya Zeeland blir inte alls vad hon förväntat sig. Istället för tråkiga släktträffar, får hon uppleva skrämmande äventyr, när hon ensam ger sig av för att utforska det okända landet. Nya Zeelands natur är inte så ofarlig som hon trodde. En mystisk man dyker oväntat upp och skrämmer henne. Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.

"Kimberlie - Ett nytt liv", 2: a boken: Något fruktansvärt händer som för alltid förändrar Kimberlies liv. På grund av detta fattar hon ett ödesdigert beslut och drar omedvetet med sig Andy i de händelser som följer.
”Kimberlie – Främlingar”, 3:e boken: Fru Moonwinds hus döljer en hemlighet som är flera hundra år gammal. Kimberlie och Andy bestämmer sig för att lösa husets gåta, men det går inte riktigt som de har tänkt sig. Det kommer mystiska främlingar till staden Dunedin och de verkar finnas överallt där Kimberlie och Andy är. Deras liv vänds plötsligt upp och ned. Ingenting blir sig likt när de till slut upptäcker vad främlingarna är ute efter.

De Historiska Äventyrsböcker om Theo och Ramona är skrivna runt riktiga historiska händelser, med riktiga historiska personer och faktadel i slutet av böckerna. (Många skriver till mig och tackar mig för att de har fått högsta betyg i skolan efter att ha läst någon av mina historiska äventyrsböcker och därefter fått prov i skolan på ämnet. De säger att det känns som om de hade varit där och därför kom ihåg allt de hade läst. De säger också att mina böcker ger spänning för stunden och lärdom för livet. Att böckerna är så spännande att det inte går att sluta läsa dem, förrän dem är slut!) Böckerna om Kimberlie skildrar Nya Zeeland, dess mystiska natur och historia i nervkittlande berättelser. Spännande thrillers som tar andan ur läsaren…

Jag älskar att skriva böcker. Gå in på min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com/ om du vill följa arbetet med mina böcker, eller läsa om mina researchresor inför varje bok. På min hemsida www.kimselius.se kan du läsa 2-3 kapitel ur varje bok.

Hör av dig och berätta om du läser någon av böckerna och vad du isåfall tyckte om den/dem?

Kramisar från Kim


Hej Eva. Du är en härlig författare som skriver jätte bra böker.jag har läst två böcker som du har skrivit det handlar om Vilma och Happy! Dem är fantastika. min fråga är dem där böckerna som du skriver är det från dina egna fantasi eller från andra böcker som är lik det böckerna som du skriver.?Har du tagit någins ide då du skriver sånna böcker? dem är helt fantastika!

MVH/ melak som betyder ängel på svenska!

/ melak sharrad, 12 år från irak

Hej Melak

Ja, nu heter jag inte Eva utan Kim M Kimselius och har skrivit helt andra böcker än de du talar om. Jag har skrivit historiska äventyrsböcker, där två personer reser i tiden till olika historiska händelser.

Här är en länk till facebook och Eva Callenbo där du kan ställa dina frågor till henne: https://www.facebook.com/people/Eva-Callenbo/663972421

Åh, det var fint namn!

Kramisar Kim


kan du berätta lite om carl von linne?

/ emma, 12 år från sundbyberg sveden

Hej Emma

Under den här länken hittar du MASSOR av fakta om Carl von Linne: http://www.google.se/search?q=carl+von+linne&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a

Kramisar Kim


Hur gör man en kokbok?

/ Milone, 16 år från Eskilstuna

Hej Milone

Ja du, nu har jag aldrig gjort någon kokbok, men jag kan tänka mig att det är som med en vanlig bok, förutom att du måste vara väldigt bra på att laga mat.

Om du är en duktig kock och älskar att laga mat och dessutom vill dela med dig av dina recept tycker jag att du ska kontakta ett förlag och visa vad du har. Ett förlag som ger ut den här typer av böcker är ICA-förlaget. Men det finns många andra förlag också. Här kan du läsa om några förlag och hur de vill ha materialet skickat till sig: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2011/02/skrivprocess-skicka-in-ditt-manus-till.html Kika också in under Kimselius Skrivtips på samma blogg, så hittar du fler tips.

Lycka till! Skriv gärna tillbaka och berätta hur det går för dig med din kokbok!

Kramisar Kim


Hej! Jag är en tjej på tolv vårar som älskar att skriva och läsa. Det enda problemet är att jag har kommit upp i ett högre stadie, vilket betyder att jag har börjat läsa "ungdomsböcker". I min åldersgrupp ska man läsa vissa böcker, men jag tycker inte om sådant! Problemet med detta är att där jag bor finns det en bibliotekarie som vägrar låna ut böckerna till mig :-(
Vad ska jag göra?

/ Får ej läsa :(, 12 år

Hej "Får ej läsa"

Tycker att du ska berätta för dina föräldrar om bibliotekarien. Hon har inte rätt att hindra dig att låna de böcker du vill. Kanske gör hon det av omtanke för dig, men ibland kan det bli väldigt fel.

Har du testat att läsa någon av mina historiska äventyrsböcker? De tror jag att din bibliotekarie skulle godkänna för dig. Kika in på www.kimselius.se under böcker. Där ser du vilka böcker det är och du kan läsa 2-3 kapitel ur varje bok för att se om mina böcker passar dig!

Hoppas att problemet löser sig, för det finns inget värre än att inte få läsa det man vill! Skriv tillbaka och berätta hur det går!

Kramisar Kim


hej
jag älskar både att läsa och skriva och har två frågor. :)

1.just nu skriver jag en bok och undrar om man kan skicka den till något ställe där de kan trycka ens bok så man liksom kan ha den hemma istället för en massa papper som ligger överallt

2. ibland får jag jätte bra ideer som jag tyvärr glömmer bort sen. Kan man göra någonting för att hindra ideerna att försvinna?

/ anonym, 12 år från sverige

Hej Anonym

Vad härligt att du älskar att läsa och skriva.

1. Klart att du kan trycka upp din bok och ha ett enda ex i din bokhylla. Det gör du genom Print-On-Demand. Om Du trycker dina böcker på Print-On-Demand, betalar du allt själv, men du behöver bara trycka upp så många böcker du vill ha, till exempel en enda bok. Priset varierar mellan de olika tryckerierna. Det blir dyrare än att trycka upp 3.000 böcker, men ett mycket billigare alternativ om man inte vill ha så många böcker. Gå in på nätet och titta på till exempel http://www.books-on-demand.com/, www.instantbook.se, www.b4press.com, www.gml.se och många, många fler. Sök på www.google.se under Print-On-Demand, så hittar du många. Kanske har du ett Print-On-Demand tryckeri i din närhet. Kika även in på www.kimselius.se under Författartips så hittar du hur du skickar in till förlag etc.

2. Det bästa är att skriva ned dina idéer i en "Idébok". Författaren Stephen King säger: Om du glömmer din idé är den inte tillräckligt bra för att bli skriven... Jag har en idébok där jag skriver ned alla mina idéer. Bra att ta till den dag fantasin tryter.

Lycka till med din bok!

Kramisar Kim


vad är din bästa bok

/ annonym, 31 år från stokholm

Hej Anonym

Min bästa bok är På flykt från andra världskrigets fasa. Vill du veta mer om boken kan du kika in här: http://www.kimselius.se/andra%20boken%20om%20varldskriget.html

Kramisar Kim


vad heter alla dina böcker och har du någon annan serie än Theo och Ramona?

/ anna, 11 år från borås

Hej Anna

Ja, jag har två serier, den om Theo och Ramona och Kimberlieserien som handlar om Kimberlie och Andy.

Jag har skrivit 19 böcker:
"Tillbaka till Pompeji", 1:a boken: Handlar om Ramona, som plötsligt förflyttats i tiden och möter Theo i staden Pompeji. Hon vet att hela staden kommer att förintas av ett vulkanutbrott och döda alla invånarna, även henne om hon inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att hända, om 100 år, om 10 år eller om 10 minuter...

"Jag är ingen häxa", 2:a boken: Här färdas Ramona och Theo i tiden till häxförföljelsens tid. De räddar en flicka från att bli levande bränd på bål och flyr. Men de kommer inte långt innan de själva blir tillfångatagna anklagade för häxeri...

"Faraos förbannelse", 3:e boken: Den berättelsen börjar långt nere i en faraos grav i Egypten. Ramona lägger händerna över gamla skrivtecken på gravens vägg, uttalar en ramsa och plötsligt blir allt svart runt Ramona. Theo ropar på Ramona och får inget svar, han vänder sig om och ser att Ramona är spårlöst borta. Han har ingen aning om vart hon har tagit vägen... Ramona upptäcker ett fladdrande ljus som närmar sig henne i mörkret...

"Den gömda Inkastaden", 4:e boken: Här är Theo och Ramona ute i djungeln när tidsförflyttningen sker. De har kommit ifrån sin turistgrupp och plötsligt hör de ljudet av röster. Ramona tror att det är turistgruppen och rusar ut ur djungeln följd av Theo. Plötsligt står de framför en grupp Inkaindianer som hastigt höjer spjuten mot dem...

"Vikingaträl", 5:e boken: Theo och Ramona blir tillfångatagna av vikingar efter att ha fallit i vattnet och blivit förflyttade i tiden. De förs upp till en slavmarknad för att säljas. Efter ett rymningsförsök av Theo skiljs de båda åt och går olika hemska öden till mötes...

"Svarta Döden", 6:e boken: Här förflyttas Theo och Ramona till Florens 1348 och pestens tid. Där möter de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon avslöjar den för Theo och Ramona inser de att de måste fly, men då flyr rakt i armarna på Svarta Döden.

"Snapphanar", 7:e boken: Ramona hittar ett gammalt dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden, till Snapphanarna år 1676. Ramona förlorar minnet efter en olycka. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden men hamnar på motståndarsidan. Till slut möts de tidigare vännerna i en kamp på liv och död.

"Giljotinen", 8:e boken: År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken...

"Riddarsvärdet", 9:e boken: Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona.

"Det glömda kriget - 1808-1809", 10:e boken: "Vad har jag nu ställt till med?" utbrast Ramona. Hon förstod genast att en ny tidsförflyttning var på gång. Hon ville gripa tag i Theo så att även han följde med. Men det var för sent... När Theo och Robert upptäcker att Ramona försvunnit, vet de inte vart hon har tagit vägen. De tror att hon har färdats till kriget 1808-1809, då Sverige förlorade Finland till Ryssland. Därför läser de allt om det kriget. Varje gång Theo tar en ny mapp får det oanade följder. Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?

"Snapphaneresan", 11:e boken: Följ med Theo och Ramona på en spännande resa i Snapphaneland. Berättelsen börjar på Sporrakulla gård, där de hittar ett kopparmynt ifrån Loshultskuppen. Genom kopparmyntet färdas de genom tiden till snapphanefejden 1678. Theo och Ramona ger sig på jakt efter skatten. Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

”Kinesiska Draken”, 12:e boken: Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina. Theo och Ramona kastas mellan olika händelser; hemska och livsfarliga, men samtidigt oerhört fängslande. På nära håll får de ta del av mord och sammansvärjningar. De inser till slut att även deras liv är hotade. Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga!

”Theos Pompeji”, 13:e boken: En augustimorgon år 79, i staden Pompeji vid vulkanen Vesuvius, blir Theo vittne till något som förändrar hans liv för all framtid. Upplevelsen för honom till en sierska som uttalar en spådom, som gör att Theo kastar sig handlöst in i nya skrämmande händelser. Allt för att undvika det katastrofala öde som väntar. En fascinerande bok om Theos liv i Pompeji, som vävs ihop med romartidens historia. Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji.

”Boudicas strid mot Romarna, 14:e boken: Genom en historisk brosch förflyttas Theo och Ramona i tiden, till år 61 i Britannien och hamnar i drottning Boudicas by. Snart anländer romarna och ödelägger byn. Därefter beger sig romarna mot druidernas ö Anglesey för att utplåna druiderna. Kelternas drottning Boudica är rasande, samlar kelterna och ger order om strid. Theo har oturen att få en druidkristall, vilket ställer till det rejält för honom. Theo och Ramona kämpar för sina liv. De försöker resa tillbaka till sin egen tid, utan att lyckas, istället möter de kejsar Hadrianus. Den här gången blir tidsresan till Britannien en mardrömsupplevelse som aldrig verkar ta slut.

”På liv och död i andra världskrigets skugga”, 15:e boken: En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter som bara har en enda utväg: Döden. En fängslande bok som skildrar andra världskriget från olika sidor: en tysk familj, gömda personer, samt judar i koncentrationsläger.

”På flykt från andra världskrigets fasa”, 16:e boken: Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger. Motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv. En ruskigt fascinerande historisk äventyrsbok, som avslutas med en gedigen faktadel om andra världskriget.

”Kimberlie – Äventyr på Nya Zeeland”, 1:a boken i serien om Kimberlie och Andy: Kimberlies första resa till Nya Zeeland blir inte alls vad hon förväntat sig. Istället för tråkiga släktträffar, får hon uppleva skrämmande äventyr, när hon ensam ger sig av för att utforska det okända landet. Nya Zeelands natur är inte så ofarlig som hon trodde. En mystisk man dyker oväntat upp och skrämmer henne. Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.

"Kimberlie - Ett nytt liv", 2: a boken: Något fruktansvärt händer som för alltid förändrar Kimberlies liv. På grund av detta fattar hon ett ödesdigert beslut och drar omedvetet med sig Andy i de händelser som följer.

”Kimberlie – Främlingar”, 3:e boken: Fru Moonwinds hus döljer en hemlighet som är flera hundra år gammal. Kimberlie och Andy bestämmer sig för att lösa husets gåta, men det går inte riktigt som de har tänkt sig. Det kommer mystiska främlingar till staden Dunedin och de verkar finnas överallt där Kimberlie och Andy är. Deras liv vänds plötsligt upp och ned. Ingenting blir sig likt när de till slut upptäcker vad främlingarna är ute efter.

De Historiska Äventyrsböcker om Theo och Ramona är skrivna runt riktiga historiska händelser, med riktiga historiska personer och faktadel i slutet av böckerna. (Många skriver till mig och tackar mig för att de har fått högsta betyg i skolan efter att ha läst någon av mina historiska äventyrsböcker och därefter fått prov i skolan på ämnet. De säger att det känns som om de hade varit där och därför kom ihåg allt de hade läst. De säger också att mina böcker ger spänning för stunden och lärdom för livet. Att böckerna är så spännande att det inte går att sluta läsa dem, förrän dem är slut!) Böckerna om Kimberlie skildrar Nya Zeeland, dess mystiska natur och historia i nervkittlande berättelser. Spännande thrillers som tar andan ur läsaren…
Jag älskar att skriva böcker. Gå in på min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com/ om du vill följa arbetet med mina böcker, eller läsa om mina researchresor inför varje bok. På min hemsida www.kimselius.se kan du läsa 2-3 kapitel ur varje bok.

Hör av dig och berätta om du läser någon av böckerna och vad du isåfall tyckte om den/dem?

Kramisar från Kim

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2022 Unga Fakta AB