Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida
Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet författare. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Kim M. Kimselius om författare!


Hur blir man så bra på att skriva???
Jag är superdålig.

//Tilda

P.S Jag älskar din serie om Theo och Ramona.D.S.

/ Tilda, 11 år från Bjärred

Hej Tilda

Tack! Blir mycket glad över att du tycker om Theo och Ramonaböckerna. Har du sett att Theo och Ramona har en alldeles egen sida www.theoochramona.se På den sidan kan du följa arbetet med alla nya böcker.

Det gäller att läsa MYCKET och att skriva MYCKET för att utveckla sitt skrivande, hitta sin egen stil och bli bättre och bättre hela tiden. Du ska se att även du kommer att skriva jättebra till slut!

Kramisar Kim


Hej!

Hur kan man skriva någonting? jag vet inte hur man skriver typ en saga eller en uppsats eller vad som helst om livet kanske , hur börjar man ? hur slutar man det ?

/ Sara, 15 år från Linköping

Hej Sara

Låter som om du har fått en uppgift att skriva en berättelse.

Skriv om något verkligt, något som har hänt dig, något du har läst om, något som har påverkat dig. Väv ihop en berättelse runt händelsen.

Börja med att det händer huvudpersonen någonting direkt. Knyt ihop berättelsen i slutet och låt berättelsen bli helt klar, så att inte läsaren behöver sväva i ovisshet om vad som händer.

Känns det som om du behöver fler tips och råd kan du kika in på min blogg Kimselius skrivtips: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/p/skrivprocessskrivtips.html

Kramisar Kim


Hej!
I skolan läser vi en bok som heter Le, Smilja.
Varför är den så svår att läsa?
Vad handlar den om igentligen?

/ Madeleine, 13 år från Skåne

Hej Madeleine

Har tyvärr inte läst den boken. Kanske är det inte rätt bok för dig om du tycker att den är svår att läsa. Berätta för din lärare att du tycker att boken är svår och att du inte förstår vad den handlar om. Ifall du får det förklarat för dig kanske boken går bättre att läsa, eller så kanske du kan få en annan bok att läsa själv?

Kramisar Kim


Hej Kim!

Jag har några frågar jag gärna skulle vilja få svar på(alla handlar inte om författaryrket eller skrivande, de är frågar jag måste fråga någon som kan "ta kontakt" med ungafakta)

1. Jag ville en dag skriva en berättelse och skicka till ungaberättare, men det stod:"ungaberätare har tagit en tillfällig paus. Man kan fortfarande läsa de, men inte skicka in nya". Jag kollade nästa dag, men det stod samma sak. Jag har nu nästan kollat i en vecka, men det har stått samma sak. Vet du något som hänt eller något? Jag skulle verkligen vilja skicka in en berättelse!

2. Jag skriver väldigt mycket och har flera berättelser. Men nu har jag börjat skriva på datorn(förut skrev jag för hand). Men det händer ofta att jag sitter där hela dagen, och det kan man ju inte. Har du något tips som skulle kunna hjälpa mig att skriva, men inte hela dagen?

3. Jag skriver väldigt många allvarliga berättelser, men får inte in någon humor. Och då blir ju hela berättelserna tråkiga(enligt min bokmal till kompis, och kanske jag). Men jag är ingen "rolig" typ som har lätt för att få in humor. Har du några tips?/ Hanne, 10 år från Östersund

Hej Hanne
Ja, det stämmer att Unga Berättare för tillfället inte fungerar. Tyvärr vet jag inte när man kan börja skicka in sina berättelser igen.

Däremot kan jag tipsa dig om en annan sida dit du kan skicka dina berättelser: http://www.barnensbibliotek.se/Skriv/tabid/1015/Default.aspx

Härligt att höra att du har så många ord inom dig att du sitter hela dagarna. Det skulle jag också kunna göra, men jag är noga med att gå efter klockan och sluta för att äta mellanmål, lunch, mellanmål och middag. Dessutom tar jag promenader både vid lunch och efter middagen. Kanske kan även du sätta upp ett schema över hur du ska skriva?

Böcker behöver inte vara roliga! Titta på min bok Svarta Döden eller Giljotinen. De är rätt hemska och sorgliga. Tänk på när du skriver att du ska skriva det DU vill skriva och läsa, inte vad dina kompisar vill läsa. För ni kanske inte alls har samma smak. Det viktigaste är att du får ur dig orden du bär inom dig!

Lycka till!


Om man vill skriva en bok, och om man inte får det vad ska man göra då?
Om te.x som jag vill bli konstnär eller model eller frisör eller bergsklättrare !! :D

/ Tilde, 11 år från Göteborg

Hej tilde

Om man vill skriva en bok är det ingen som kan hindra en från att göra det. Det är bara att skriva!

Det gäller att tro på sig själv och satsa på det man vill bli, då kommer du att nå dina drömmar!

Jag bestämde mig för att bli författare när jag var åtta år. Och det blev jag!

Lycka till med dina drömmar!

Kramisar Kim


Du gör bra böcker!

/ Fiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, 11 år från finland

Hej Fia

Tack för att du skriver och berättar att du tycker om mina böcker. Det gör mig glad!

Kramisar Kim


vilken är din bästa bok som du har skrivit? Hur kan du vara såå bra på att komma på böker?
Jag älskar att läsa!!!

/ Liisa, 9 år från Hallstahammar

Hej Liisa

Det brukar alltid vara den senaste boken som jag har skrivit som jag tycker är bäst. Just nu tycker jag att min allra bästa bok är På flykt från andra världskrigets fasa.

Tack! Vad glad jag blir för dina ord! Har du läst mina böcker om Kimberlie? Äventyr på Nya Zeeland, Ett Nytt liv och Främlingar?

Kramisar Kim


Har du varit i Peru?


kramisar Elena

/ Elena , 11 år

Hej Elena

Förstår att du måste ha läst min bok "Den gömda Inkastaden". Jo, det stämmer att jag åker till alla platser jag skriver om.

Om du klickar på den här länken: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/p/mina-resor.html Kan du se många foton från flera av mina resor.

Snart åker jag till Mexiko, eftersom jag håller på att skriva Mayafolkets Hemlighet!

Kramisar Kim


Hejhej, Kim :D

Jo, känner du till någon skrivar-hemsida för barn? Jag menar, att det är barn som skriver det som skrivs?
Ungaberättare och är ju jättebra, här på ungafakta, men jag vill ha något jag kan kommentera på.
1av3.se är bra det också, men det är nästan bara vuxna! Jag känner mig inte hemma där.
Så - har du någon bra skrivar-hemsida för barn?

Ha det! :)

/ Stina, 12 år

Hej Stina

Tror att du hittar vad du söker på den här sidan: http://www.barnensbibliotek.se/Skriv/tabid/1015/Default.aspx

Lycka till med ditt skrivande!

Kramisar Kim


I skolan ska vi skriva en berättelse och jag undrar vad jag ska skriva om!!!

/ Emilia Estehghari, 10 år från mölnlycke

Hej Emilia

Skriv om något som har hänt dig, något viktigt, något du gärna vill berätta om. Men skriv berättelsen som om det har hänt någon annan. Något roligt som hänt, något sorgligt, något som ligger dig varmt om hjärtat!

Lycka till!

Kramisar Kim


Hur får du idéer till dina grymma böcker?!

/ Emilia Estehghari, 10 år från mölnlycke

Hej Emilia

Oftast får jag idéer till en ny bok för att jag vill lära mig mer om en historisk händelse. Därefter pluggar jag otroligt mycket fakta och reser till platsen jag ska skriva om. Sedan börjar orden bubbla inom mig och hela berättelsen vävs ihop runt den riktiga historiska händelsen.

Kika gärna in på min blogg: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/ Där kan du läsa mer om mina böcker, hur jag bygger upp dem, varifrån jag fått idén till varje bok etc. Till exempel på den här länken: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2011/06/tillbaka-till-pompeji.html Här får du veta vad som fick mig att skriva Tillbaka till Pompeji.

Kramisar Kim


Hej Kim,
Jag kände mig uttråkad, och googlade därför mitt eget namn. Hittade då två frågor jag tydligen ställde till dig för fem år sen. Känner att jag la ut för mycket info om mig själv när jag skrev vem jag är. Tänkte ju in på set när jag var mindre och naiv. Men nu gör det mig väldigt paranoid. Finns det något ni kan göra för att inte hela mitt namn och även vart jag bor står med?
Jag har ärligt talat inget minne av att jag skrev något på den här sidan. Tvivlar på att jag skulle skriva så mycket om mig själv, men vad vet jag? Skulle du i alla fall kunna kolla det?

Tack på förhand!

/ M, 14 år från Gbg

Hej M

Nej, det finns inget sätt att ta bort det man har skrivit på nätet. Det ligger där för all tid.

Men jag har en känsla av att de flesta inte kikar så värst långt bak bland de tidigare inläggen, så du behöver nog inte oroa dig!

Kramisar Kim


Jag vill tjäna pengar men hur kan jag göra det jag är bara 10 år och älskar musik , dans och kärlek och så är jag ganska lat :-(

/ Emma, 10 år från en speciell familj

Hej Emma

Ja, att skriva en bok blir man inte speciellt rik på, dessutom måste man jobba hårt. Så författaryrket är nog ingenting för dig.

Sälja tidningar, baka kakor och sälja, sitta barnvakt, hjälpa till hemma med större uppgifter mot betalning? Det var så jag tjänade pengar när jag var i din ålder. Däremot var jag inte lat.

Kramisar Kim


Hej Kim!

Jag tar frågan direkt. Hur gör du för att få fram huvudpersonen? Asså, t ex personens ålder? Hur får du med det i texten? Jag har väldigt svårt med det och skulle behöva lite hjälp med det.(om du förstår min fråga, såklart)


Tack i förväg!

/Hanne, 10, Sverige

/ Hanne, 10 år från Sverige

Hej Hanne

Har inte satt ut någon ålder på huvudpersonerna i min Theo och Ramona-serie. Åldern får läsarna själva bestämma.

Däremot har jag i Kimberlie-serien berättat att Kimberlie och Andy är 13 år när serien börjar.

Med andra ord behöver du inte skriva ut någon ålder. Låt huvudpersonen tala för sig själv, och genom sättet den uttrycker sig på förstår läsaren hur gammal personen är.

Lycka till!

Kramisar Kim


Hej!
Har en fråga:

Hur många sidor tycker du att en bok ska ha om den är riktad till åldersgruppen 10-13? :)

/ Alli, 12 år

Hej Alli

Det är olika antal manusblad på olika typer av böcker. (En manussida" är ett A-4 blad där man har skrivit texten med storlek 12 och har radavstånd 1,5 eller 2.) För bilderböcker är det cirka 6-8 A-4 manusblad. För 5-11 år är det cirka 50-100 A-4 manusblad och för ungdomsböcker är det cirka 100-150 A-4 manusblad.

Mina manus brukar ligga på 120-250 A-4 manusblad. Skrivet med 12 punkters storlek på bokstäverna, Font Ariel, 1 1/2 radavstånd. Mina böcker är i färdigt format på mellan 188-352 sidor.

Du ser att det är en hel del variationer i tjockleken på böckerna. Vissa av Harry Potter böckerna var till exempel på 1000 sidor. Med andra ord är det helt upp till dig som författare att bestämma sidantalet.

Lycka till med din berättelse!

Kramisar Kim


hejsan , jag har en uppgift att skriva en sann berättelse eller den behöver inte vara sann , jag vet verkligen inte vad jag ska skriva om jag har jätte dålig fantasi , snälla kan du ge mig några tips?

/ Julia, 13 år från Eskilstuna

Hej Julia

Jag väver ihop mina böcker runt riktiga historiska händelser och riktiga historiska personer.

Kanske kan du skriva om vulkanutbrottet som förintade staden Pompeji? Det har jag skrivit om i mina böcker Theos Pompeji och i Tillbaka till Pompeji. I de böckerna hittar du MASSOR av fakta, bilder och rejäl faktadel så att du lär dig mycket.

Eller skriv om en sann händelse i ditt liv. Något som har berört dig, något du själv har upplevt!

Lycka till Julia! Skriv gärna tillbaka och berätta hur det gick med din uppgift!

Kramisar Kim


Hej, riktigt häftigt att ni i panelen tar er tid att svara på alla frågor och ge respons måste jag börja med att säga!
Om jag ska komma till min fråga lyder den som så att har du någonsin känt dig rädd för att tappa skrivarintresset, kanske få slut på fantasi eller bara känna att det blir sådan press att du avskräcks mer än älskar det?

Jag själv älskar att skriva, har läst och skrivit seden jag var fem, nu har jag en liten berättelse på gång. Den ligger på snart 50 sidor, jag håller på mycket runt den och pysslar alltid med den i mitt huvud. Det är en fantasy och växer i min själ och mitt sinne gör den, men jag blir lite rädd ibland för att jag ska tappa intresset, tröttna, även om jag aldrig gjort det förut. Hoppas du förstår vad jag menar även om jag var lite otydlig, tack på förhand!

Kram

/ Nicole, 15 år

Hej Nicole

Tack!

Nej, jag har aldrig varit rädd för att jag ska tappa skrivintresset. Bestämde mig redan som åttaåring för att jag skulle bli författare och har nu skrivit många, många böcker. Nitton av dem är tryckta och finns att läsa, de andra ligger fortfarande i mina byrålådor.

Underbart att höra att du, liksom jag, låter berättelsen växa och vävas ihop i ditt sinne. Att du lever med berättelsen. Just detta bloggade jag om häromdagen: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2012/01/skrivprocess-bli-den-du-skriver-om.html

Tror inte att du behöver oroa dig för att du ska tappa skrivintresset. Kanske du behöver lägga det åt sidan vid någon tidpunkt i dit liv, men har du burit orden inom dig i så många år är det ingen risk för att de försvinner.

Fortsätt skriv! Skriv gärna tillbaka och berätta hur det går för dig med din bok!

Kramisar Kim


Jag vet inte om det här är din typ av fråga men vem uppfann mjölkpaketet?

/ Evelina, 14 år från Västerås

Hej Evelina
Nej, det är inte min typ av fråga. Du får söka på nätet på mjölkpaket Eller Tetrapack! Lycka till!
Kramisar Kim


VAD TROR MAN ATT DET HENDE FÖR TIDEN

/ OSAMA, 11 år från IRAK

Hej Osama
Det hände många saker förr i tiden. För att lära dig mer om olika händelser kan du läsa Historiska böcker. Till exempel min historiska äventyrsserie:

Jag har skrivit 19 böcker:
"Tillbaka till Pompeji", 1:a boken: Handlar om Ramona, som plötsligt förflyttats i tiden och möter Theo i staden Pompeji. Hon vet att hela staden kommer att förintas av ett vulkanutbrott och döda alla invånarna, även henne om hon inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att hända, om 100 år, om 10 år eller om 10 minuter...

"Jag är ingen häxa", 2:a boken: Här färdas Ramona och Theo i tiden till häxförföljelsens tid. De räddar en flicka från att bli levande bränd på bål och flyr. Men de kommer inte långt innan de själva blir tillfångatagna anklagade för häxeri...

"Faraos förbannelse", 3:e boken: Den berättelsen börjar långt nere i en faraos grav i Egypten. Ramona lägger händerna över gamla skrivtecken på gravens vägg, uttalar en ramsa och plötsligt blir allt svart runt Ramona. Theo ropar på Ramona och får inget svar, han vänder sig om och ser att Ramona är spårlöst borta. Han har ingen aning om vart hon har tagit vägen... Ramona upptäcker ett fladdrande ljus som närmar sig henne i mörkret...

"Den gömda Inkastaden", 4:e boken: Här är Theo och Ramona ute i djungeln när tidsförflyttningen sker. De har kommit ifrån sin turistgrupp och plötsligt hör de ljudet av röster. Ramona tror att det är turistgruppen och rusar ut ur djungeln följd av Theo. Plötsligt står de framför en grupp Inkaindianer som hastigt höjer spjuten mot dem...

"Vikingaträl", 5:e boken: Theo och Ramona blir tillfångatagna av vikingar efter att ha fallit i vattnet och blivit förflyttade i tiden. De förs upp till en slavmarknad för att säljas. Efter ett rymningsförsök av Theo skiljs de båda åt och går olika hemska öden till mötes...

"Svarta Döden", 6:e boken: Här förflyttas Theo och Ramona till Florens 1348 och pestens tid. Där möter de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon avslöjar den för Theo och Ramona inser de att de måste fly, men då flyr rakt i armarna på Svarta Döden.

"Snapphanar", 7:e boken: Ramona hittar ett gammalt dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden, till Snapphanarna år 1676. Ramona förlorar minnet efter en olycka. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden men hamnar på motståndarsidan. Till slut möts de tidigare vännerna i en kamp på liv och död.

"Giljotinen", 8:e boken: År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken...

"Riddarsvärdet", 9:e boken: Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona.

"Det glömda kriget - 1808-1809", 10:e boken: "Vad har jag nu ställt till med?" utbrast Ramona. Hon förstod genast att en ny tidsförflyttning var på gång. Hon ville gripa tag i Theo så att även han följde med. Men det var för sent... När Theo och Robert upptäcker att Ramona försvunnit, vet de inte vart hon har tagit vägen. De tror att hon har färdats till kriget 1808-1809, då Sverige förlorade Finland till Ryssland. Därför läser de allt om det kriget. Varje gång Theo tar en ny mapp får det oanade följder. Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?

"Snapphaneresan", 11:e boken: Följ med Theo och Ramona på en spännande resa i Snapphaneland. Berättelsen börjar på Sporrakulla gård, där de hittar ett kopparmynt ifrån Loshultskuppen. Genom kopparmyntet färdas de genom tiden till snapphanefejden 1678. Theo och Ramona ger sig på jakt efter skatten. Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

”Kinesiska Draken”, 12:e boken: Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina. Theo och Ramona kastas mellan olika händelser; hemska och livsfarliga, men samtidigt oerhört fängslande. På nära håll får de ta del av mord och sammansvärjningar. De inser till slut att även deras liv är hotade. Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga!

”Theos Pompeji”, 13:e boken: En augustimorgon år 79, i staden Pompeji vid vulkanen Vesuvius, blir Theo vittne till något som förändrar hans liv för all framtid. Upplevelsen för honom till en sierska som uttalar en spådom, som gör att Theo kastar sig handlöst in i nya skrämmande händelser. Allt för att undvika det katastrofala öde som väntar. En fascinerande bok om Theos liv i Pompeji, som vävs ihop med romartidens historia. Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji.

”Boudicas strid mot Romarna, 14:e boken: Genom en historisk brosch förflyttas Theo och Ramona i tiden, till år 61 i Britannien och hamnar i drottning Boudicas by. Snart anländer romarna och ödelägger byn. Därefter beger sig romarna mot druidernas ö Anglesey för att utplåna druiderna. Kelternas drottning Boudica är rasande, samlar kelterna och ger order om strid. Theo har oturen att få en druidkristall, vilket ställer till det rejält för honom. Theo och Ramona kämpar för sina liv. De försöker resa tillbaka till sin egen tid, utan att lyckas, istället möter de kejsar Hadrianus. Den här gången blir tidsresan till Britannien en mardrömsupplevelse som aldrig verkar ta slut.

”På liv och död i andra världskrigets skugga”, 15:e boken: En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter som bara har en enda utväg: Döden. En fängslande bok som skildrar andra världskriget från olika sidor: en tysk familj, gömda personer, samt judar i koncentrationsläger.

”På flykt från andra världskrigets fasa”, 16:e boken: Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger. Motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv. En ruskigt fascinerande historisk äventyrsbok, som avslutas med en gedigen faktadel om andra världskriget.

”Kimberlie – Äventyr på Nya Zeeland”, 1:a boken i serien om Kimberlie och Andy: Kimberlies första resa till Nya Zeeland blir inte alls vad hon förväntat sig. Istället för tråkiga släktträffar, får hon uppleva skrämmande äventyr, när hon ensam ger sig av för att utforska det okända landet. Nya Zeelands natur är inte så ofarlig som hon trodde. En mystisk man dyker oväntat upp och skrämmer henne. Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.

"Kimberlie - Ett nytt liv", 2: a boken: Något fruktansvärt händer som för alltid förändrar Kimberlies liv. På grund av detta fattar hon ett ödesdigert beslut och drar omedvetet med sig Andy i de händelser som följer.

”Kimberlie – Främlingar”, 3:e boken: Fru Moonwinds hus döljer en hemlighet som är flera hundra år gammal. Kimberlie och Andy bestämmer sig för att lösa husets gåta, men det går inte riktigt som de har tänkt sig. Det kommer mystiska främlingar till staden Dunedin och de verkar finnas överallt där Kimberlie och Andy är. Deras liv vänds plötsligt upp och ned. Ingenting blir sig likt när de till slut upptäcker vad främlingarna är ute efter.

De Historiska Äventyrsböcker om Theo och Ramona är skrivna runt riktiga historiska händelser, med riktiga historiska personer och faktadel i slutet av böckerna. (Många skriver till mig och tackar mig för att de har fått högsta betyg i skolan efter att ha läst någon av mina historiska äventyrsböcker och därefter fått prov i skolan på ämnet. De säger att det känns som om de hade varit där och därför kom ihåg allt de hade läst. De säger också att mina böcker ger spänning för stunden och lärdom för livet. Att böckerna är så spännande att det inte går att sluta läsa dem, förrän dem är slut!)

Böckerna om Kimberlie skildrar Nya Zeeland, dess mystiska natur och historia i nervkittlande berättelser. Spännande thrillers som tar andan ur läsaren…

Jag älskar att skriva böcker. Gå in på min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com/ om du vill följa arbetet med mina böcker, eller läsa om mina researchresor inför varje bok. På min hemsida www.kimselius.se kan du läsa 2-3 kapitel ur varje bok.

Hör av dig och berätta om du läser någon av böckerna och vad du isåfall tyckte om den/dem? Nu vet du lite mer om vad som hände förr.

Kramisar från Kim


hej kim jag är ett stort fan av dina böcker.
fråga: 1
Kan inte du skriva en bok om som handlar om min näst största idol Marliyn monroe kändisarna kändis ?

fråga: 2
Känner du någon press varje gång du skriver en bok ?
exempel: att nästa inte ska bli lika bra som din senaste...... :)
/ Smiley <3, 14 år från lidköping

Hej Smiley

1. Nej, jag tror inte att jag vill skriva om Marilyn Monroe eftersom hon inte är någon direkt historisk händelse.

2. Är alltid lite rädd för att inte lyckas skriva nästa bok lika bra som den förra. Speciellt i år efter att ha skrivit På flykt från andra världskrigets skugga som har fått otroliga recensioner och alla säger är SÅ bra.

Kramisar Kim

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 Vidare till fler svar
Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2021 Unga Fakta AB