Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida




















Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet författare. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Kim M. Kimselius om författare!


HUR SKRIVER DU SÅ BRA BÖCKER????
De om Theo och Ramona är F-A-N-T-A-S-T-I-S-K-A-!!!!
Kan du inte skriva en om Indien eller Bohuslän?

eller AFRIKA! :D:D:D

Hur gammal är du??
Kan inte Theo och Ramona Tillbaka till pompeji komma ut som film?

/ Ella, 11 år från Dehli

Hej Ella

Tack! Har planer på att skriva om Indien, men inga planer på att skriva om Bohuslän och Afria, tack för tipset.

Har du sett min nya serie om Theo och Ramona? Första boken heter Månstenen och serien kallas för Theo- och Ramonaäventyr. Här skriver jag om det som fansen önskar sig, kanske det blir en bok om Bohuslän och Afrika här ;-)

Jag är född 1954 och är nu 59 år.

Självklart skulle jag bli överlycklig om böckerna om Theo och Ramona kom ut som film, men det är inget jag bestämmer. Det är filmbolagen som ska hitta böckerna och vilja göra film av dem!

Kika in här för att se om det är någon Theo och Ramonabok du har missat: http://www.kimselius.se/bocker.html

Tack för alla dina fina ord och tips!

Kramisar Kim


hur många år var Astrid lindien när hon dog??????

/ tova, 9 år från borås

Hej Tova

Astrid Lindgren var 94 år när hon dog. Här kan du läsa mer om henne: http://sv.wikipedia.org/wiki/Astrid_Lindgren

Kramisar Kim


När man har skrivit en bok, hur gör man för att den ska komma ut i bokhandeln???

/ Agnes, 11 år från Katrineholm

Hej Agnes

Då är det dags att skicka till förlag för att få ut boken i bokhandeln.

Det bästa sättet att hitta rätt bokförlag är att gå till en bokhandel och se ut böcker som tilltalar dig. Se efter vilket förlag som har gett ut boken/böckerna. Det brukar stå längst fram i boken. Där står för det mesta fullständig adress, telefon, e-mejl med mera. Du kan även gå in på www.google.se och söka på "Bokförlag". Där hittar du allt du behöver.

Läs igenom ditt manus noggrant. Kör stavningsprogram på datorn. Numrera sidorna. Det finns något som heter "Huvud/Sidfot" i Word-programmet. Där kan du lägga in sidnummer, ditt namn, adress och telefonnummer på första sidan av ditt manus, därefter kommer all information automatiskt på alla följande sidor. Skriv din berättelse med 1,5 eller dubbelt radavstånd. GLÖM INTE BIFOGA NAMN, ADRESS OCH TELEFONNUMMER!!!

De flesta förlag vill ha papperskopior och inte e-post, eftersom det blir alldeles för dyrt för förlagen att få manus som e-post. Men en del förlag har börjat ta emot manus som e-post. Ta reda på vad ditt förlag vill ha innan du skickar in din berättelse.

Böcker är olika tjocka. För att du ska få någonting att gå efter, bör ditt manus innehålla ungefär så här många sidor: Bilderböcker omkring 6-8 A-4 manussidor. Barnböcker 5-11 år cirka 50-100 manussidor. Ungdomsböcker omkring 100-150 manussidor.

När förlaget/förlagen (jag tycker du kan skicka till flera förlag samtidigt) fått ditt manus är det först en redaktör som läser din berättelse. Om den personen tycker om det du har skrivit går manus vidare till flera personer på förlaget som ska tycka till. Om de tycker om din berättelse kontaktar de dig och ber att få publicera/ge ut din berättelse.

Om förlaget skickar tillbaka ditt manus behöver det inte betyda att du har skrivit en dålig berättelse. Det kanske inte passade just det här förlaget, de kanske inte hade råd att ge ut fler böcker just då, det kanske inte var rätt person som läste ditt manus etc. Får du tillbaka ditt manus ska du alltså inte ge upp, sätt dig ner och läs igenom det, se om du kan förbättra det och skicka det till något annat förlag. Tänk på att förlagen får cirka 3.000 obeställda manus per år! Av dem väljer de kanske ut 10-20 manus som de trycker upp som bok.

Om du får ditt manus antaget börjar en annan process: Manus godkännes, därefter korrigeras manus, stavfel rättas, grammatiska fel m.m. Redaktören kan också komma med vissa kommentarer om att något inte stämmer i ett kapitel eller att man har tappat "röda tråden" på något ställe.Ta till dig korrigeringarna och förbättra din berättelse, istället för att bli ledsen för kritiken. Både du och redaktören vill ju att din bok ska bli bra.

När manus är klart, levererar författaren oftast det på diskett/CD/mail till förlaget. På förlaget gör man sidorna helt klara: sidnumrering, kapitelindelning, bilder och så vidare.

Redan när förlaget godkänt manus har de beställt ett omslag. Det är oftast färdigt långt före boken, eftersom det är omslaget förlaget annonserar med, och annonserna går iväg i god tid före boken kommit ut. Förlagen har oftast speciella illustratörer som gör omslagen åt dem.

Därefter skickas manus till tryckeriet, nu i färdigt "ombrutet" format, det innebär att alla sidorna ser ut precis som de ska göra i boken. Boken trycks. Tryckerierna har stora maskiner som kan trycka 3.000 böcker på en timma. När boken är färdigtryckt går den iväg till ett bokbinderi som sätter ihop omslaget med innehållet: sidorna.

Sedan skickas böckerna, nu i tusentals exemplar, till antingen förlaget, eller ett centralt distributionsföretag. Därifrån beställer bokhandlarna sina böcker och de skickas ut till bokhandlarna så att du och alla andra kan köpa böckerna. En del böcker kommer ut i bokklubbar och på biblioteken.

Du som författare får royalty på försäljningen. Det innebär att du får en viss summa per bok som säljs, summan varierar från förlag till förlag därför kan jag inte säga hur mycket det rör sig om. Dessutom brukar författaren få ett antal gratisexemplar av sin bok, det kan röra sig om cirka 10 exemplar, alltså inga stora mängder.

Vill avsluta med att säga att det krävs mycket träning för att bli författare. Du ska läsa, läsa, läsa och skriva, skriva och skriva, MYCKET! Du måste utveckla ditt ordförråd och få din speciella skrivstil.

Att vara författare är inte alltid så lätt. Många kan inte försörja sig på att vara författare. De har andra yrken där de tjänar pengar och skriver sina berättelser på fritiden. Även om man har gett ut en bok är det inte säkert att man får nästa bok utgiven. Det krävs att nästa bok är minst lika bra som den första, för att förlaget ska vilja ge ut även nästa bok.

Du hittar fler skrivtips på min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.se/p/skrivprocessskrivtips.html

I min skrivbok, Att skriva med glädje, delar jag med mig av alla mina tips och råd om skrivandet, om att skicka till förlag, hur man skriver ett manus och mycket mer.

Lycka till!

Kramisar Kim


Hej!

Min största dröm är att bli författare, men på senaste tiden är jag så frustrerad att jag inte kan skriva någonting. När jag var yngre kunde jag skriva berättelser, men jag har så höga krav på mig själv nu. Jag är inte nöjd med något jag skriver, och det känns inte kul. Hur ska jag göra för att tycka om att skriva?

/ Lina, 17 år från Östersund

Hej Lina

Du har fastnat i prestationsfällan, inte bra. Släpp alla krav på dig själv och det du skriver. Försök hitta tillbaka till glädjen. Skriv till dig själv, utan tanke på att någon annan ska läsa det du skriver. Tänk inte på stavning och grammatik, det viktigaste är att få ur dig orden.

Du behöver inte skriva från första till sista kapitlet. Skriv "huller-om-buller", alltså ett kapitel här och ett där och knyt ihop dem i slutet. Det är så jag skriver och det fungerar jättebra.

Jag har gett ut en skrivbok med bra och lättlästa skrivtips. Många säger att den boken ger dem skrivglädje och inspiration. Boken heter ATT SKRIVA MED GLÄDJE. Du kan läsa mer om boken här: http://www.kimselius.se/skrivboken.html Kanske kan du låna boken på biblioteket och läsa dig till fler tips och råd?

För fler tips kika in på http://www.kimselius.se/tips.html eller på min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.se/p/kimselius-skrivtips.html

Lycka till med ditt skrivande!

Kramisar Kim


Hej!
jag är väldigt intresserad av att skriva sagor och läsa.

min fråga är hur många böcker har du skrivit?
vilken är du mest nöjd med?

hälsningar kanske en blivande författare

/ Lisa, 10 år från Karlskrona

Hej Lisa

Vad roligt att du tycker om att läsa och skriva! Det tycker jag också om!

Nu har jag kommit ut med 26 olika böcker. Du kan läsa mer om böckerna på min hemsida http://www.kimselius.se/bocker.html

Däremot har jag skrivit många, många fler böcker som ligger i lådor och högar. Jag skrev min första bok när jag var åtta år och bestämde mig då för att bli författare, sedan dess har jag skrivit.

Jag älskar alla mina böcker, annars skulle jag aldrig ha gett ut dem. Just nu tycker jag väldigt mycket om min nya bok Månstenen http://www.kimselius.se/manstenen.html eftersom den just kommit ut, men även Persiens Pärla och Spöket på Stora Mossen är nya böcker för i år.

Du får komma och hälsa på nästa gång jag signerar i Karlskrona :-)

Lycka till med ditt skrivande!

Kramisar Kim


Finns det några tävlingar där man kan vinna t.ex saker och pengar?
Häslningar Emma

/ Emma, 16 år från Stockholm

Hej Emma

På min blogg har jag en sida där jag tipsar om Skrivtävlingar, där man både kan vinna pengar och få sin bok utgiven. Kika in här http://kim-m-kimselius.blogspot.se/p/blog-page.html

Kramisar Kim


Hej! Jag gör ett arbete om drömyrken även efter att har läst din bok "att skriva med glädje" är jag tvingad att skicka detta, både för mitt arbete och mitt eget intresse. Du är en fantastisk författare och hela min klass har läst minst en av dina böcker (och det är inte lite, eftersom vi inte får så mycket lästid och de är inte intresserade av att läsa) och de flesta håller med om att de är superbra ;D Hälsningar Malin, 15 och klass 9E

Hur se en normal dag ut för dig?

Vad är det som är så speciellt med att vara författare? Vad är det roligaste?

Är det något med det som är dåligt? Varför?

Vad behöver man för utbildning för det här? Eller några särskilda egenskaper?Personlighet?

/ Malin, 15 år från Sverige

Hej Malin

Vilket roligt arbete du håller på med. Oj, vilka fina ord, tack!

Självklart svarar jag på dina frågor.

1. Egentligen finns det inga normala dagar för mig. Som exempel kan jag ta de senaste veckorna, då jag var i direktsändning på radio och pratade om gurkor på fredagen, på söndagen var jag och föreläste på en Wellnessfestival om hur man ska må bättre genom att skriva, på måndagen morgon var jag i direktsändning på en annan radiostation och pratade om eböcker och till lunch samma dag fick jag besök av en tidning som intervjuade mig. Sedan finns det dagar då jag går upp 5-5.30, rastar hundarna och sätter mig för att skriva någon gång mellan 7-8. Lunch mellan 12-13 sedan skriver jag till 17, då jag ger hundarna mat och rastar dem, äter och sedan skriver jag igen, läser fakta eller korrektur.

2. Det jag älskar med att vara författare är att få göra precis det jag har drömt om sedan jag var åtta år: Få försvinna bort i fantasin och skriva ned alla berättelser som finns inuti mitt huvud. Jag lever i en annan värld, jag är andra personer och i fantasin kan jag göra mycket som jag inte klarar av i verkligheten, t.ex. rida, något jag fick sluta med för några år sedan då jag blev allergisk mot hästar :-(

3. Om jag ska försöka hitta något som är dåligt med att vara författare, är det att det är svårt att leva på sitt författarskap. Ytterst få personer klarar av det. Därför är det bra att ha ett annat yrke vid sidan om. Personligen lever jag på mitt författarskap alltsedan debuten 1997. Men så har jag inte så stora krav vad det gäller pengar, det viktiga för mig är att få vara frisk, få vara med dem jag älskar och få skriva mina berättelser.

4. Det behövs ingen utbildning för att bli författare. Det viktigaste är att man älskar orden och älskar att skriva. Det ska inte kännas tungt att skriva, inte svårt att få ur sig orden, då brinner man inte riktigt för att bli författare. En del föds som författare, orden bara finns där. En sådan person är jag :-) Det finns många skrivarkurser och skrivarutbildningar nuförtiden. Visst kan det vara kul och bra att gå en sådan. Risken är bara att man hämmar sin egen röst och förlitar sig på det som kursledaren säger.

Lycka till med ditt arbete och ditt skrivande :-) Om du vill får du gärna bli vän med mig på facebook och berätta hur det går!

Kramisar Kim


Jag har tänkt skriva en bok. Men svårast av allt är att kunna få ett bra slut på boken tycker jag. Hur går man till väga? Har en väldigt livlig fantasi och har älskat att skriva och läsa sedan jag var liten. Har du några bra tips och ideer?

/ Gila

Hej Gila

När jag skriver en bok brukar jag ofta börja med slutet, eftersom det är lättare att föra handlingen framåt då.

Det gäller att bygga upp berättelsen från början till slut om du har svårt att komma på slutet.

Det kan du göra med hjälp av en tankekarta, eller som jag gör, med hjälp av gula lappar. Ta ett post-it-block och börja skriva ned idéer till boken, en idé på varje lapp.

Kommer du på personer till boken, skriver du upp även dem på lappar, med kort beskrivning av deras personlighet.

Till slut har du en hel hög med gula lappar, fulla av idéer. Då är det dags att sortera lapparna och lägga dem i den ordning som de ska skrivas för att det ska bli en bok.

Nu gör du först "Benet" på boken, eller skelettet. Det innebär att du bara får ur dig berättelsen, själva handlingen och låter den röda tråden löpa genom berättelsen.

När du har skrivit alla gula lappar är det dags att "Lägga kött på benet". Det innebär att du läser igenom din text och lägger till personskildringar, miljöskildringar och tankar.

Därefter ska du läsa din berättelse MÅNGA gånger innan du skickar till förlag. Helst ska du låta någon annan läsa din berättelse, någon som vågar säga ifrån och inte bara säger att den är bra, utan verkligen vågar peka på de problem som finns.

Jag har gett ut en skrivbok med bra och lättlästa skrivtips. Boken heter ATT SKRIVA MED GLÄDJE. Du kan läsa mer om boken här: http://www.kimselius.se/skrivboken.html Kanske kan du låna boken på biblioteket och läsa dig till fler tips och råd? Boken finns även som e-bok :-)

Lycka till med din berättelse!

Kramisar Kim


Hej Kim!
Nu har jag läst Främligen, det måste vara en av de bästa bökerna jag någonsin har läst! (Och jag har läst MÅNGA) Nu har jag även fått reda på att jag har dislexai, men jag har (genom att läst dina böker) förståt att jag aldrig ska ge upp. Just nu håller jag på att skriva en berättelse som jag hoppas ska bli en bok. Min mamma, min pappa, min mormor och min syster hjälper mig med stavnig och gramatic. Kan du ge mig lite tips på vad jag ska tänka på?

Jag har även läst Teo och Ramona serien, inte hella, bara upp till och med Vikinga Träl. Jag (som mycket intresserad av historia, och extra mycket om Vikingatiden) tycker att det är en mycket bra idé att skriva om vad som har hänt. En ska som jag inte föratår är hur du kan hitta fakta och väva in den i en så fantastik bok att det inte är sant!

Jag läser också ganska mycket på engelsk, efter som jag går i en engelsk skola, så jag undrar om dina böker finns på engelska?

Hur kommer du på dina idér? Jag kommer på de flesta av mina idér när jag går hem från skolan. Annars kan jag komma på något medans nag går en promenad i ett annat land, eller där jag inte är så ofta.
Hoppas du kan svara! :)
Med vändliga hälsningar
Caroline i Stockholm

/ Caroline Östervall, 11 år från Stockholm

Hej Caroline

Åh, vad glad jag blir! Tack!!! Du ska veta att många författare har dyslexi! Det är bra inställning att du aldrig ska ge upp, men den inställningen kommer du långt!

Det enda du ska tänka på när du skriver är att du ska tycka det är roligt! Bry dig inte om stavning och grammatik, utan låt bara orden flöda ur dig. Skriv tills berättelsen är klar! Skriv till dig själv, så att DU är nöjd. Bry dig inte om vad andra tycker om din berättelse, skriv till dig själv!

När din berättelse är klar ska du läsa igenom den och rätta de fel du hittar, sedan kan du ta hjälp av din familj för att rätta resten.

Tillbaka till Pompeji finns på engelska och heter Back to Pompeii http://m.adlibris.com/se/bok/back-to-pompeii-9789186485061

Jag läser många faktaböcker innan jag skriver mina historiska äventyrsberättelser. Därefter väver jag in fakta i berättelsen.

De flesta av mina idéer får jag när jag sover, men även när jag är ute och promenerar, när jag ser något, eller när jag talar med någon. Jag får idéer precis hela tiden!

Lycka till med ditt skrivande och hör av dig till mig den dag du får din första bok utgiven! :-)

Kramisar Kim


Vilken av dina böcker som är utgivna skrev du först? (Alltså inte ordningen de är utgivna i)

/ Emil, 14 år från Långtbortistan

Hej Emil

Snapphanar är den bok jag skrev först i den historiska äventyrsserien om Theo och Ramona.

Tror det är Spöket på Stora Mossen som är den äldsta boken, eller om det är Den där dagen... Är inte riktigt säker!

Kramisar Kim


Vad är reglerna när det gäller att nämna etablerade namn och företag i sina verk? Får man skriva vad som helst om om dem, som inte är baserat på fakta? T.ex. att Ica säljer sprit till ungdomar eller att Fredrik Reinfeldt egentligen är en kvinna?

/ Miriam Bell, 17 år från Stockholm

Hej Miriam

För utgivna böckers innehåll ansvarar författaren som kan bli skadeståndsskyldig om skadestånd väcks.

Det är relativt ovanligt med förtalsmål gällande böcker. Det är därför svårt att säga bestämt vad som gäller, generellt kan sägas att du bör iaktta försiktighet när du namnger personer, oavsett om det rör sig om för allmänheten kända personer eller mer okända personer.

Det gäller både i de fall då berättelsen är fiktiv, men bygger på en verklig händelse/person och då berättelsen är avsedd att vara dokumentär.

Jag skulle råda dig att vara försiktig med att namnge personer.

Lycka till med din bok!

Kramisar Kim M. Kimselius


Hej Kim!
Jag älskar att skriva, och jag gör det nästan hela tiden. Jag börjar på en berättelse, skriver en tredjedel och sedan tar det liksom bara stopp! Jag förlorar all fantasi och har ingen aning om hur jag ska formulera mig, vilket gör att jag till slut tappar intresset. Och därför börjar jag på en ny, men samma sak händer med den, och berättelsen efter det ovs. Jag vet inte riktigt vad det beror på, hjälp?
Jag är en tjej som satsar allt när det gäller allt, och blir det inte perfekt blir jag besviken. Jag tänker att kanske är det just det som är problemet; att jag sätter för höga krav på mig själv.
Tack på förhand!
Kram
Linnéa

/ Linnéa, 12 år från Sala

Hej Linnéa

Tror det är som du säger Linnéa, att du ställer alldeles för höga krav på dig själv. Det ska vara roligt att skriva!

Har du arbetat med gula lappar någon gång? Här kan du läsa lite om det: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/2010/01/skrivprocess-nya-gula-lappar-och.html

Om du arbetar med gula lappar arbetar du fram hela berättelsen innan du börjar skriva, sedan är det bara att lägga lapparna i rätt ordning och börja skriva utifrån dem. Då brukar det inte bli problem att ta sig igenom hela boken.

När jag var i din ålder påbörjade jag också många berättelser som jag aldrig avslutade. Det spelar liksom ingen roll, det viktigaste är att du skriver. Tänk som så att du tränar dig och utvecklar ditt skrivande oavsett om du skriver färdigt en bok eller inte!

Jag är ett bra exempel på det, nu har jag varit etablerad författare sedan 1997 och i år har jag kommit ut med 26 böcker och mina böcker är översatta till många språk.

Håll drömmen levande och fortsätt skriv, oavsett om berättelsen blir klar eller inte!

Jag har gett ut en skrivbok med bra och lättlästa skrivtips. Boken heter ATT SKRIVA MED GLÄDJE. Du kan läsa mer om boken här: http://www.kimselius.se/skrivboken.html Kanske kan du låna boken på biblioteket och läsa dig till fler tips och råd?

Du kan även läsa fler skrivtips på min blogg: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/p/kimselius-skrivtips.html

Kramisar Kim


Jag vill ge ut min bok men jag
vet inte om jag är för liten

/ Mary, 11 år från Irak

Hej Mary

Det finns ingen bestämd ålder för att ge ut en bok. Den yngsta som har gett ut en bok var sex år. På min Författartipssida kan du läsa mer om det: http://www.kimselius.se/tips4.html

Lycka till med din berättelse!

Kramisar Kim


Hur reser theo och ramona bakåt i tiden egentligen?
Jag har läst lite teorier på wikipedia och undrar nu följande, är det konstiga"surret" ett maskhål/svarthål? Och hur skapas energin som måste till för att slå i sönder ett tids lager och leda till ett annat, ner grävt i tids väven... Ursäkta om det här inte tillhör den vanliga sortens frågor men har du någon privat teori till det hela.
Hälsningar arvid

/ Felix, 15 år

Hej Felix / Arvid

Det där med Theo och Ramonas tidsresor, ja det är bara påhitt!
Älskar science fictionfilmer och tänker på det lite som att de transporteras bort, som de gör i de filmerna. Inga maskiner dock.

Oftast är det historiska föremål som får dem att resa i tiden :-)

Tack för din annorlunda fråga!

Kramisar Kim


Hej jag undrar. Hur kommer du på allt som du skriver jag är nämligen intresserad av att skriva hur gjör du.

/ johan, 10 år från Finland, Helsingfors

Hej Johan

Jag är född med otroligt mycket fantasy och det bubblar av berättelse inom mig. Tiden räcker inte till för att skriva allt jag fantiserar om.

De historiska äventyrsböckerna är uppbyggda runt riktiga historiska händelser, det gör dem lätta att skriva, eftersom händelsen redan finns där. Det som gör dem svåra att skriva är att jag måste få med all korrekt fakta i boken, utan att du som läsare tycker det är jobbigt att läsa!

Du kan läsa mer om mig och mina skrivtips på min blogg: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/p/kimselius-skrivtips.html

Kramisar Kim


hej, jag vill gärna skriva ett långt spännande berättelse och jag vill skriva om DEN FÖRBJUDNA KÄLLAREN jag tyckte att det var en ganska spännande titel men problemet är att jag vet inte vad den kommer att handla om och hur jag ska skriva och hur jag ska kunna komma igång, då behöver jag lite tips på hur jag ska skriva den, jag vill att den ska innehålla ett jättebra text. Med vänlig hälsning Alice.

/ alice, 14 år från stockholm

Hej Alice

Du har en jättebra titel på din berättelse. Nu gäller det bara att bygga upp berättelsen också.

Det kan du göra med hjälp av en tankekarta, eller som jag gör, med hjälp av gula lappar. Ta ett post-it-block och börja skriva ned idéer till boken, en idé på varje lapp.

Kommer du på personer till boken, skriver du upp även dem på lappar, med kort beskrivning av deras personlighet.

Till slut har du en hel hög med gula lappar, fylla av idéer. Då är det dags att sortera lapparna och lägga dem i den ordning som de ska skrivas för att det ska bli en bok.

Nu gör du först "Benet" på boken, eller skelettet. Det innebär att du bara får ur dig berättelsen, själva handlingen och låter den röda tråden löpa genom berättelsen.

När du har skrivit alla gula lappar är det dags att "Lägga kött på benet". Det innebär att du läser igenom din text och lägger till personskildringar, miljöskildringar och tankar.

Därefter ska du läsa din berättelse MÅNGA gånger innan du skickar till förlag. Helst ska du låta någon annan läsa din berättelse, någon som vågar säga ifrån och inte bara säger att den är bra, utan verkligen vågar peka på de problem som finns.

Jag har gett ut en skrivbok med bra och lättlästa skrivtips. Boken heter ATT SKRIVA MED GLÄDJE. Du kan läsa mer om boken här: http://www.kimselius.se/skrivboken.html Kanske kan du låna boken på biblioteket och läsa dig till fler tips och råd?

Lycka till med din berättelse, tror säkert den blir jättespännande!

Kramisar Kim


Hellu!
Jag skriver mycket dikter o berättelser och undrar var jag kan
Få reda på om dom är bra eller inte?
Har sökt på internet där man kan skicka in bidrag men det
Kostar pengar och jag vill bara veta om jag faktiskt är bra?
Vad ska jag göra?

/ Wilma, 14 år

Hej Wilma

Här hittar du massor av olika sidor dit du kan skicka dina dikter: https://www.google.se/search?q=skicka+in+dikter&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a Många av dem är gratis!

Lyckat till!

Kramisar Kim


Min kopisar är i Danmark och skrev 18 frågor som du inte svarade på

/ pi

Hej Pi

Då har nog inte din kompis skrivit till mig, eller inte sett mina svar på frågorna :-)

Kramisar Kim


om mitt manus var ok ... och skulle ex kosta 1299 hur ska jag veta det? kommer det lapp före eller efter att de tryckt boken och e det förlaget som väljer tryckeri?

/ olle

Hej Olle

Det enda du behöver bekymra dig om är att skriva en bra berättelse. Resten sköter förlaget :-)

kramisar Kim


hej, jag har läst några av dina böcker (svarta döden, vikingaträl, tillbaka till pompeij och den gömda inkastaden)
jag har tre frågor till dig:

är allt du skriver sant? alltså inte att ramona och theo kan resa i tiden, utan mer att det t.ex finns ett bageri i pompeij....

har den där boken om mayafolket kommit ut än? om inte när gör den det?

Hur kom du på Theo och Ramona?

hejdå! jag tycker du är en jättebra författare! snälla svara!!!!!t
en fråga ttill föresten:

när skrev du din första bok?

hejdå för sista gången:)

/ Hedvig, 11 år från Uppsala

Hej Hedvig

Ja det stämmer att all fakta i mina böcker är sanna. Det finns flera bagerier i Pompeji. Här kan du läsa om Pompeji och se några bilder därifrån.

Mayafolkets Hemlighet kom ut i höstas och finns nu att köpa i butikerna och på nätet. Fråga efter boken om den inte finns hos din bokhandlare!

Nästa bok som kommer i serien om Theo och Ramona heter Persiens Pärla och är 18:e historiska äventyrsboken. Dessutom kommer det en ny Theo och Ramonaserie och där heter första boken Månstenen :-)

Jag ville rädda Pluto, hunden som blev gipsavgjutning när Pompeji begravdes i aska. Då uppfann jag Ramona som reser på skolresa och träffar Theo.

Tack!

När jag var åtta år skrev jag min första bok. Den kan du se här: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/2010/01/min-allra-forsta-bok.html

Kramisar Kim :-)

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 Vidare till fler svar
















Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB