Panelen svarar
Här är de frågor som har besvarats inom ämnet författare. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.
Här kan du ställa en egen fråga till Kim M. Kimselius om författare!
Hejsan!
Jag älskar att läsa och skriva sagor/böcker. Just nu har jag lust att skriva en bok. Kanske inte en jätte lång på 200 sidor men en liten iallafall.
Jag vill skrivas om något verkligt. Som kan hända på riktigt. Men jag vet inte hur jag ska skriva det...
Så jag skulle behöva din hjälp jätte mycket!
Kramar Cornelia :)
/ Cornelia, 12 år från Gävle
Hej Cornelia
Det är bara att sätta dig ner och skriva. Börja första raden med att det händer någonting spännande, då har du fångat läsarna direkt.
Om du vill skriva om något som verkligen har hänt gäller det att du läser på väldigt mycket om den saken så att fakta blir rätt. Du kanske vet att jag skriver historiska äventyrsböcker: http://www.kimselius.se/bocker.html
Jag läser väldigt många faktaböcker inför varje bok jag ska skriva. Det ger mig inspiration och får mig mycket skrivsugen. Kanske det rätt sätt för dig att komma igång?
Kika på mina tidigare svar här på unga fakta för att få fler skrivtips eller på min hemsida www.kimselius.se eller min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.se/
Lycka till med din bok!
Kramisar Kim |
Hej!
Jag vill skriva ett bok men jag vet inte vad den ska handla om.
För att det finns böcker om allt.Kan du ge mig ett ex.
/ Edvin, 12 år från Ockelbo
Hej Edvin
Skriv om något som du brinner om att berätta, något du har upplevt, något du har hört, något du skulle vilja lära dig mer om.
Läs många olika böcker, det ger inspiration och får dig att komma igång med ditt skrivande.
För fler skrivtips kan du kika på mina tidigare svar här på unga fakta, min hemsida www.kimselius.se eller min blogg: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/
Lycka till med din bok!
Kramisar Kim |
Hej!!! Jag vill bara ställa några frågor
1. vilken är din favorit färg?
2. vilket är ditt favorit djur?
3. vilken är din favorit maträtt?
4. vilken av dina böcker som du har skrivit tycker du är bäst?
5. vilken är din favorit bok som du har läst?
Det var alla mina frågar svara på alla snälla du bara skriver numnrena och sen svaren bredvid..
Kraaaaam Linn
/ Linn, 10 år
Hej Linn
1. Rött
2. Hundar
3. Kyckling
4. På flykt från andra världskrigets fasa
5. Odd Thomas av Dean Koontz
Kramisar Kim |
Hej Kim. Jag älskar att läsa och leva mig in i berättelserna. Jag har själv alltid varit en "Fantasy" kille sedan jag föddes. Ungefär.
Jag har börjat skrivit en bok och ibland flyter det på ganska bra. Men sen så plötsligt fastnar man och stämningen är inte på topp. Jag lyssnar oftast till Nordman, Drängarna och lite svensk vispop eller vad det nu heter, efter som de får mig att tänka på medeltiden eller fantasi världar och sådant. Det får min fantasi att gå igång. Men jag behöver ny musik efter som man lyssnar sönder dem ibland. Några idéer?
Sedan, ska det verkligen vara Dubbelt Radavstånd? Skriver i Open office och min 67 A4 sidor med 12 punkter blev helt plötsligt ca 130 sidor :O
/ Johan, 21 år
Hej igen Johan
Antingen dubbelt radavstånd eller 1,5 radavstånd. Det är för att lektörerna ska få plats att skriva sina kommentarer mellan raderna.
Ja, det var väl bra att det plötsligt blev en betydligt tjockare bok? Har svarat på dina andra frågor i din tidigare fråga.
Kramisar Kim |
Hej Kim! Jag älskar att läsa och har sakta men säkert börja skriva. Har flertal bra berättelser i huvudet och håller just nu på att försöka sätta ihop dem till en hel bok. Jag har skrivit om den 2 gånger efter ca 60 till 90 A4 sidor efter som något fattades och så vidare. Men jag är ju ny och lär mig fortfarande efter mina misstag.
Mitt problem är stämningen. Jag brukar lyssna på musik samtidigt som jag skriver och Nordman ger mig skön och bra stämning, men man tröttnar ju efter ett tag.
Jag undrar hur du sitter och skriver. Skriver du några sidor om dagen eller sitter du i timmar i sträck, i så fall har du någon tipps på musik stämning? x)
Vill så gärna få ut min fantasy berättelse på papper!
/ Johan, 21 år
Hej Johan
Det låter spännande med ditt bokprojekt.
Eftersom jag har författarskapet som ett arbete sitter jag 8-17 och arbetar. Ibland blir det flera timmar i sträck med bara skrivandet, men det ingår också mycket annat arbete i författarskapet.
Vilken musik man ska lyssna till är helt individuellt. Oftast har jag olika favoritmusik till olika böcker. När jag skrev om Kina lyssnade jag mycket på en cd inköpt i Kina med kinesisk musik. Senaste boken om Mayaindianerna har jag lyssnat non-stop på ABBA vissa dagar. Ibland är det klassisk musik som gäller, ibland vill jag ha helt tyst.
Jag skriver VARJE DAG! Det är viktigt för att hålla flödet vid liv. Även när jag är ute och reser skriver jag, som imorgon, t.ex. då reser jag till Singapore för att föreläsa och jag vet att jag kommer att skriva på resan, för om jag inte får skriva mår jag inte riktigt bra!
Om du går in på min blogg: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/ hittar du massor av skrivtips under Kimselius Skrivtips och du hittar även andra skrivarlänkar på min sida, skrivarkurser etc. Här är en tidning som kan vara till hjälp för dig: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/2012/02/tidningen-skriva-ar-perfekt-for-dig-som.html
Lycka till!
Skriv gärna tillbaka och berätta hur det går! Om du finns på Facebook finns det massor av olika skrivargrupper där!
Kramisar Kim |
vad äter Fåglar?vad fliger Fåglar när det vinter?
/ majeda, 7 år från Ulraina
Hej Majeda
Du har skickat din fråga till fel expert. Jag svarar på författar och skrivarfrågor.
Kramisar Kim |
hej kim!
jag tycker om att läsa och rita men jag vill skriva en bok men vet inte vad jag ska skriva om.
jag vill skriva om något som jag vill ska hända mig men jag vet inte hur jag ska börja.
/ sandra, 13 år från turkiet
Hej Sandra
Spännande att du vill skriva en bok. Det bästa sättet är att "kasta in" huvudpersonen i berättelsen, genom att direkt börja handlingen.
Jag brukar börja mina böcker med att kasta in huvudpersonerna i handlingen:
"Mina damer och herrar, vi landar strax i Rom och vill därför be er att spänna fast era säkerhetsbälten." (Tillbaka till Pompeji)
"Nej, inte nu igen!" ropade Ramona förskräckt. (Jag är ingen häxa)
"Titta här, Theo!" ropade Ramona upphetsat och viftade intensivt med armarna för att fånga Theos uppmärksamhet. (Faraos förbannelse)
"Jag är rädd", sa Ramona och strök med darrande hand undan svettdropparna som envisades med att rinna ned i ögonen. (Den gömda Inkastaden)
"Ovädret var över Theo och Ramona innan de hann reagera." (Vikingaträl)
"Han drog yllefilten över axlarna och rös av kyla, trots att svetten flödade ymnigt från hans kropp." (Svarta Döden)
"När Ramona öppnade sina himmelsblå ögon denna försommardag, hade hon inte en aning om vad sommarlovet skulle föra med sig." (Snapphanar!)
"Vakna, Ramona! VAKNA!" (Giljotinen)
"Förbryllat stirrade Ramona och Theo på varandra." (Riddarsvärdet)
"Vad har jag nu ställt till med?" utbrast Ramona, när hon kände den välbekanta yrseln inför en tidsförflyttning gripa tag i henne. (Det glömda kriget 1808-1809)
Regnet piskade mot spåntaket på det gamla 1600-talshuset, Sporrakulla gård. (Snapphaneresan)
"Åh, snälla, vi kan väl gå in här? bad Ramona och stoppade Theo, som med bestämda steg var på väg att passera tatuerarens vagn." (Kinesiska Draken)
"I samma stund som Kimberlie hörde smällen kände hon stöten som gick igenom planet." (Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland)
"Kimberlie låg stel av fasa i sängen och lyssnade på rösterna som trängde in från rummet intill." (Kimberlie - Ett nytt liv)
”Något osannolikt var på väg att hända Theo. Något oerhört som helt skulle förändra hans liv.” (Theos Pompeji)
”Vad är det här för något?” hade Theo sagt, och i nästa stund var ingenting sig likt. (Boudicas strid mot Romarna)
”Idag är det min födelsedag”, sa Kimberlie och kände ett hugg av saknad i bröstet, i magen, ja över allt. (Kimberlie – Främlingar)
”Trampet av militärstövlar ekade mellan husväggarna när klackarna rytmiskt slgo mot gatans stenläggning.” (På liv och död i andra världskrigets skugga)
”Obehaget växte sig större för varje minut. Olustigt vred Ramona på sig.” (På flykt från andra världskrigets fasa)
Tyckte du böckerna lät spännande? Om du blev sugen på att läsa dem kan du börja läsa dem i vilken ordning du vill. Du måste inte börja med den första boken i serien. Om du vill kan du börja med den senaste.
Det allra bästa du kan göra är att skriva sådant som inte andra skriver just nu. Då har du störst chans att få din bok utgiven. Det är bara att skriva på!
Vill du ha fler skrivtips kan du kika på tidigare svar här på Unga fakta eller gå in på min hemsida www.kimselius.se och titta under Författartips, eller min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com/ Där kan du titta under Kimselius Skrivtips, här hittar du massor av tips och råd! Dessutom hittar du många länkar på min blogg och min hemsida, till andra skrivtipssidor, skrivtävlingar etc.
Lycka till!
Kramisar Kim
|
hej jag har skrivit typ 5eller 4 böcker och jag vill vara en barn föffatare och jag vill fråga
vad ska jag göra nu ?
hur ska jag göra för att bli en ung förffatare ?
hoppas att du svarar tack.
/ Nelly, 10 år från sverige
Hej Nelly
Oj, det var duktigt gjort!
När du har skrivit klart dina böcker ska du läsa dem, många gånger, och se till att allt är så bra det bara kan bli. Därefter ska du låta någon vuxen läsa dem och kommentera. När du sedan är helt nöjd med din bok kan du skicka till ett bokförlag.
På din här länken hittar du adressen till flera förlag: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/2011/02/skrivprocess-skicka-in-ditt-manus-till.html
Lycka till!
Kramisar Kim |
Jag håller på att skriva en bok , eller rättare sagt en lång berättelse. Där har jag använt några figurer från en annan bok, men de har andra namn och andra egenskaper. Min fråga lyder: Är det att stjäla andras figurer?
Vore tacksam för svar!
/ Linnéa, 11 år från Sala.
Hej Linnea
Eftersom de har andra namn och andra egenskaper, tycker jag inte att det låter som om du har stulit något!
Lycka till med din bok!
Kramisar Kim
|
Hej igen Kim:)! som jag sakt tidigare så ÄLSKAR jag dina böker tycker dme är super bra och spännande:)! Jag håller själv på att skriva en bok från mina erfarenheter från lajv:)! Men nu till mina frågor:
¨
1. jag har problem att veta när mina kapitel ska sluta, har du något tips?
2. Hur mycket får man själv välja när dem har besstämt sig för att ge ut boken?
dte var nog allt, svara snälla:)!
Mvh, Blodfot:)!
/ Blodfot, 14 år
Hej Blodfot
Tack, vad härligt att höra att du älskar mina böcker!
1. Ditt kapitel ska sluta när det är väldigt spännande, det får läsaren att vilja läsa vidare. Titta i mina böcker får du se hur jag menar.
2. Innehållet bestämmer du över, de kan kommentera ordval, stavfel, grammatik etc, men det är DU som är författaren till berättelsen. Förlaget bestämmer omslag och baksidestexten.
Lycka till med din bok och hör av dig när du får den antagen!
Kramisar Kim
|
jag är kär i en kille och ville skriva en saga som ska låta honom gilla mig ge tips,
/ mirta, 15 år från sverige
Hej Mirta
Skriv från hjärtat, precis så som du känner. För att göra det lättare att skriva kan du läsa några ungdomsböcker om kärlek. På den här länken hittar du tips om flera sådana böcker: http://www.orebro.se/download/18.372f3fd511778062b33800010434/K%C3%A4rleksb%C3%B6cker+Ungdom.pdf
Lycka till!
Kramisar Kim |
hej kim
när jag är ute i skogen så fantiserar jag alltid ihop berättelser och kommer på väldigt många bra idéer på vad en bok kan handla om. jag får till "texten" inne i huvudet på ett perfekt sätt, och tänker alltid att jag ska skriva ner mina idéer och berättelser så fort jag kommer hem. men när jag väl sätter mig ner och ska skriva blir det helt tomt i huvudet. jag vet inte hur jag ska få ner det på pappret. jag klarar av att skriva ett par meningar, men det blir inte mer än så.det tar liksom stopp sen.
kan du ge tips på något sätt som jag kan träna att skriva ner mina tankar och idéer?
/ louice, 16 år från skåne
Hej Louice
Det allra bästa tipset är att du ska ha en liten anteckningsbok och penna med dig när du är ute och går, eller varför inte tala in texten på din mobil? De flesta mobiler har sådana funktioner idag.
Du kan även träna att minnas genom att upprepa meningarna som ett mantra, om och om igen medan du går hemåt. Jag använde mig av papper och penna ute i skogen när jag var i din ålder och var ute med hundarna.
Lycka till!
Kramisar Kim |
Hej Kim!
Om man drömmer om att en dag bli författare vad för slags yrken, förutom journalist, kan man söka sig till för att fortsätta utveckla sitt skrivande?
Med vänliga hälsningar
Simon
/ Simon, 23 år från Borghom
Hej Simon
Försök arbeta med alla arbeten där det innebär att du får använda orden. Jag har arbetat på reklambyrå och tryckeri. Men du behöver inte arbeta inom ett speciellt yrke för att bli författare. Livserfarenheten från olika yrken ger dig möjlighet att skriva många olika sorters böcker.
Det viktigaste är att du skriver från hjärtat och skriver mycket, samtidigt som du läser många olika böcker i olika genrer. Läs gärna tidningen SPRÅK http://kim-m-kimselius.blogspot.se/search/label/Spr%C3%A5ktidningen. Dessutom finns det en tidning som heter SKRIVA http://kim-m-kimselius.blogspot.se/search/label/Skriva där du hittar olika skrivarkurser, tips etc.
Lycka till med ditt skrivande och hör gärna av dig den dag du får din bok antagen!
Kramisar Kim |
hej JAG UNDRAR VILKA SPRÅKER KAN DU OCH SKREV DU BÖCKER ME DOLIKA SPRÅK EFTERSOM JAG HAR INTE LÄST ALL DINA BÖCKER).
MED VÄNLIGA HÄLSNINHAR ELIONOR HANSSON
TACK.
/ elionor h., 8 år från ITALIEN
Hej Elionor
Jag skriver mina böcker på svenska. Sedan översätts böckerna till olika språk i de länder som vill ha mina böcker.
Jag talar svenska, engelska och tyska, förstår danska och norska rätt bra, dessutom talar jag lite franska och italienska.
Kramisar Kim |
Vad är det man ska tänka på när man vill skriva en bra historia? Jag älskar att skriva och läsa. Ska kanske satsa på att bli författare. Jag har vunnit tävlingar i skolan där man skulle skriva historier, och då fick man rösta på vilken historia man tyckte var bäst, och min vann!:)
Hoppas jag får svar!
/Amanda,11 år
/ Amanda, 11 år från Stockholm
Hej Amanda
Grattis! Vad roligt att du har vunnit pris!
Det ska vara roligt att skriva en bok. För att du ska lyckas uppnå glädje i ditt skrivande ska du skriva om sådant som du tycker är viktigt att berätta, något du brinner för, något som bubblar inom dig och kräver att få komma ut.
Skriv direkt från hjärtat, låt fantasin flöda och tänk inte på stavning, grammatik eller att någon ska läsa det du skrivit. Det enda du ska tänka på är att få ur dig din berättelse.
Försök inte kopiera någon annans stil, inte berätta något som någon redan har skrivit. Hitta på något unikt, något som bara du har i ditt huvud.
För att inte fastna i en berättelse har jag ett bra knep: Jag skriver gula Post-it-lappar för varje händelse som jag vill ha med i boken. Som du kanske vet skriver jag historiska äventyrsböcker som är uppbyggda runt riktig historisk fakta och riktiga historiska personer. Inför varje bok läser jag väldigt många faktaböcker och under tiden som jag läser fakta byggs berättelsen upp inom mig, genom mina gula Post-it-lappar.
På mina Gula lappar skriver jag till exempel personer som jag vill ha med i handlingen, händelser, ord, årtal, detaljer och kapitel. På de Gula lapparna skriver jag inte långa noveller, utan enstaka stolpar/enstaka ord eller bara en mening.
Något som är viktigt att tänka på när du börjar jobba med Gula lappar är att du ska ha ett färdigt slut på en lapp, innan du sätter dig ned för att skriva din berättelse. Det är väldigt viktigt, annars blir berättelsen lätt tom, den drivs bara vidare av utfyllnad, eftersom du inte kommer på hur boken ska sluta. Kanske du inte ens vill att boken ska ta slut, trots att du egentligen inte har något mer att berätta?
Därför är det viktigt att du har slutet klart för dig innan du börjar skriva berättelsen.
Lycka till med ditt skrivande! Kontakta mig den dag du får din första bok utgiven!
Kramisar Kim |
Hej! Jag är en fantasy-slukare. I skolan skulle vi läsa ut en bok som heter Underfors, vi hade två veckor på oss att läsa den men de andra i klassen ville ha mer tid. Läraren bev ganska imponerad när jag läste hela boken på en lektion. Den var jättebra. Men killarna kallar mig för nörd och tönt mm. Jag får nästan högst betyg i allt och det enda jag gör på fritiden är att vandra i skogen, öva teater och skriva. Såklart ritar jag jättemycket också och läser. Jag vet att jag inte borde lyssna på killarna och ibland försöker jag själv inse att jag borde vara mer social än att drömma om att vara sjöjungfru eller odödlig med superhjältekrafter o.s.v. men det är svårt :( Jag gillar hur jag är nu och bryr mig mer om att vara mig själv.
Har du några tips till mig som försöker skriva lite mer detaljerat och noggrannt i mina egna böcker, min längsta bok hitills är en bokserie på tillsammans ca.400 sidor, men jag skulle kunna förlänga den, det är jag alldeles säker på ??
/ Mimmih, 13 år
Hej Mimmih
Tycker du låter som en förståndig person som vågar gå din egen väg och inte lyssnar på när andra retar dig. Oftast beror det bara på att de är avundsjuka.
Oj, vad mycket du har skrivit. Jättebra!
Här är några saker du kanske kan tillföra dina berättelser:
Glöm inte berätta hur personerna ser ut. Tankar, känslor, vänner, fiender, till huvudpersonen osv. Lägg upp ett "persongalleri" där du antecknar varje person du börjar skriva om, vem den personen är, hur den ser ut m.m.
När du skriver berättelsen ska du tänka på vad personerna gör under tiden som de "talar", sitter de, går de, äter de etc. Hur ser det ut runt omkring personerna? Vad tänker de på?
Hoppas att detta kan tillföra dina berättelser lite mer text. För fler skrivtips kika in på min blogg Kimselius skrivtips: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/p/skrivprocessskrivtips.html, min hemsida www.kimselius.se eller läs mina tidigare svar här på panelen Unga Fakta.
Lycka till med dina berättelser. Hör av dig den dag du får din första bok antagen för utgivningen på ett förlag!
Kramisar Kim
|
Innan Cai Lun uppfann pappret, hur kunde man skriva flera hundratals, om inte tusentals, sidiga berättelser och böcker under antiken?
/ Filip, 19 år från Stockholm
Hej Filip
Enligt vissa anses ordet bok härstamma ifrån att tidiga böcker ristades på väldigt tunna skivor av bokträ. Dessa skivor häftades ihop och blev böcker. Det latinska ordet liber, som betyder bast, fick också betyda böcker därför att man förr tillverkade basta böcker, alltså böcker av bast.
De äldsta böckerna gjordes genom att man rullade hoplimmade papyrusblad kring en cylinderformad stav. Denna stav var ofta utsmyckad med knoppar av ben, horn eller trä. Man skrev endast på ena sidan av pappret, så rullarna rymde inte speciellt mycket text.
Under 600-talet e. Kr. gick man över från papyrusblad till att skriva på pergament. Detta var en dyr metod och man försökte ofta återvända pergamentet genom att ta bort gammal skrift med pimpsten och skriva ny. Dessa ”böcker” förvarades i bibliotek som har många likheter med dagens bibliotek. Man sorterade dem efter titel och begynnelseord.
Under medeltiden började man skydda böcker med tjocka träskivor. Dessa träskivor började man senare klä med pergament eller läder och knyta fast dem med remmar. Med boktryckarkonsten började bruket med att häfta och binda böcker.
När boktryckarkonsten infördes ändrades böckernas yttre och inre form. De tidiga boktryckarna samarbetade med träsnidare för att få till ett vackert verk. Nu blev det mer vanligt med en bok för alla, tidigare var det bara de absolut rikaste som hade råd med böcker. Dock var det fortfarande bara överklassen som hade råd med böcker.
De första tryckta böckerna hade inte sidonumrering eller titelblad. Det var först i slutet av 1400-talet som man började sätta ett titelblad framför vetenskapliga verk. Böckerna var från början väldigt stora i formatet. Under 1500-talet krympte böckernas format och under 1600-talet blev de ännu mindre och började närma sig dagens bokformat. Det är inte många av dessa antika böcker som finns kvar med har du tur kan du få tag på en begagnad bok från 1600- eller 1700-talet i någorlunda bra skick. Många av de gamla böckerna är mer tåliga än dagens böcker som trycks på sämre papper för att exempelvis sänka priset på böckerna inför bokrean.
Kramisar Kim |
Hej! Hittade massa bra böcker på de tre sidorna. :) Läste just andras frågor och berömmelser och fick syn på en fråga som faktiskt intresserade mig. Det var den då Sandra i Huddinge skrev till dig om hur hon skulle börja sina berättelser och du skrev att du brukade "kasta in" huvudpersonerna i början och du gav många exempel från dina egna böcker. :) Jag brukar ha väldigt svårt för att hitta en bra början till mina berättelser(Jag lyckas hitta bra början men det tar lång tid att komma på och dessutom brukar jag ändå inte vara så nöjd med början sedan.), Så detta svaret du gav till henne var jättebra! :0)
Men, jag kommer visserligen inte helt tomhänt här utan en fråga, hehe, Undrar om du.....hur ska man säga......Du vet de här latinska namnen dinosaurierna har? Finns det nån slags pålitlig ordlista eller översättare? :) Google Translate är inte direkt den bästa :/
Heh, kanske fel fråga till fel mottagare, men vem ska man ställa en sådan fråga till vem isåfall? :)
Och, de här böckerna du skriver om verkar spännande trots att jag inte riktigt är den som gillar historia, Men skulle gärna vilja läsa dem, har bara inte sett någon sådan bok i bokbussen, biblioteket osv. :)
/ Amanda, 14 år från Småland
Hej Amanda
Vad härligt att du hittade tips på böcker och att du fick inspiration av tidigare svar. Perfekt!
Vet inte om du är hjälpt av den här sidan: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_dinosaurs annars kan du kika in på den här länken och se om du hittar något annat bra ställe: https://www.google.se/search?q=latinska+namn+dinosarius&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a
Kul att du tycker mina böcker verkar spännande. Att du inte sett dem i bokbussen eller på biblioteket beror säkert på att de ständigt är utlånade. Du får ställa dig i kö på böckerna, eller be dem ta hem dem till ditt bibliotek! Ska bli kul att höra vilken av mina böcker du läser!
Kramisar Kim |
Hej Kim och jag undrar bara varför bestämde du dig för att skriva just om Teo och Ramona och blanda in historia i böckerna. Jag älskar dina böcker jätte mycket och jag hoppas att du fortsätter skriva på serien. Jag har några böcker hemma men dom det finns i skolans bibliotek. Jag är på Snapphaneresan. Jag hoppas att du har det bra. Jag är ditt störta fan. Jag har lärt mig jätte mycket av dina böcker. Min lärare var imponerad.
Jag älskar dina böcker!
Jag har skickat ett kort för länge sedan och det var jätte roligt att du svarade jag blev jätte glad.
DU ÄR BÄST!!!!!
/ Elvira Nyman, 11 år från Sverige
Hej Elvira
Tack för alla dina fina ord om mina böcker Elvira, du gör mig jätteglad.
Jag skriver för fullt just nu på Mayafolkets Hemlighet som är 17:e boken i serien om Theo och Ramona. Du kan följa arbetet med boken på www.theoochramona.se
Jag älskar historia och tidsresor. Den första historiska tidsreseboken jag skrev var Snapphanar. Men den första historiska tidsreseboken som kom ut var Tillbaka till Pompeji, eftersom det var den förlaget tyckte om och gav ut. Sedan har Snapphanar också kommit ut, och den fristående fortsättningen Snapphaneresan som du läser just nu.
Det är många som skriver och berättar att du har fått högsta betyg i skolan tack vare att de har läst mina böcker och sedan fått prov i ämnet. Det gör mig jätteglad, för jag lägger ner mycket arbete på att få fakta rätt i böckerna.
Tack snälla du!
Kramisar Kim |
Hej!
Jag undrar hur många böcker det finns i serien: "De Utvalda"
och vad dom heter.
/ Linnéa, 11 år från Sala, Sverige
Hej Linnéa
Om du menar De utvalda av Kristin Cashore har det bara kommit ut en bok på svenska. Däremot finns det två böcker på engelska: http://www.adlibris.com/se/searchresult.aspx?search=advanced&author=Kristin%20Cashore&fromproduct=true
Kramisar Kim |
|